Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 mars 2022

Måste en justitieminister förstå Justitia, gudinnan bakom vågskålarna?

Efter att ha insett hur väl Ebba Busch problematiska karaktär illustreras av en hypotetisk födelsetid framåt kvällen, föll bloggarens blick på en tidningsbild på Morgan Johansson. Hans omedvetna började signalera något i samma väg. Att MJ:s tjänstetitel är Justitieminister är ett skämt och att födelsedygnet är problematiskt, har kommenterats förr. Men det kan faktiskt bli ännu lite värre och detta inlägg ska justera himmelen en smula för ett hypotetiskt horoskop som lyfter fram ett bärande problem: att Johansson inte förstår sin Jupiter-i-Vågen, av avgörande betydelse för en justiieminister!

Jag har inte följt Johanssons gärningar i detalj, men då och då klottrat ner något stordåd. Här bara ett exempel. 2019 skriver juridiske experten Oisin Cantwell i AB om Johanssons förslag om livstids fängelse för "brott mot blåljus":

"....nu plockas ett straff [fram] som bör vara reserverat för värsta tänkbara brottslighet fram för att politiker vill visa musklerna gentemot stenkastande kids"

Sådan är alltså Morgan Johanssons natur, omdömeslös och oproportionell i sina hjärnvindlingar. Platon varnade närmast frenologiskt för hur Världssjälen återbildades i människans sällan perfekt sfäriska huvud  - tänk snarare oformlig potatis - där den individuella själen tänktes sitta. Metaforen indikerar att människor i allmänhet inte tänker i perfekta cirklar - de tänker skevt - och därmed alltsomoftast syndar mot den eviga Lagen.

I inläggen "Dold Daimon, del 1-3", knöts många års bloggande om skilda tankar samman. Det stod slutligen klart att Platon enbart talade om den högre själen, den rationella själen och att denna (likt hinduismens lära om människans olika energicentra/medvetandetillstånd) befinner sig i huvudet eller snarare strax ovan hjässan. 

Astrologiskt symboliserar sjunde himmelen eller Saturnus det kosmiska Förnuftet (gr: Nous) och i människan det högsta energicentret, hennes rationella själ. Överfört på astrologiskt tänkande skulle en obskyr Saturnus i horoskopet kunna motsvara ett metaforiskt "tillknycklat kranium" som inte medger Världssjälens perfekta cirklar. Kort sagt: en ofärdig tänkare.

Nu har MJ suttit i ateistsekten Humanisternas styrelse (och kanske gör det alltjämt). Är han trogen sektens låga medvetandenivå tror hans alls inte på någon Världssjäl som i sin interna rörelse alstrar kosmiska morallagar vilka inverkar på människans slutna och självupptagna intressebubbla.  

Det är faktiskt livet i en bubbla som utmärker pseudoreligionen Ateism - den har satt på sig skygglapparna i ett otal frågor och saknar därför den breda horisont som även skulle behövas för en adekvat politikergärning.

Kanske är det därför Johansson dragit på sig så många dåliga rubriker och det i frågor betydligt värre än att bryta mot regeringens egna coronarekommendationer och ses i rörelse i folkminglet.

Ateismen som en oförmåga att lägga pusslet rätt kan ses i att han inte är god vän med religionens planet Jupiter, åtminstone om man accepterar möjligheten av en födelse runt halvsex på kvällen eller senare. Då återstår bara en fjärdedel av dygnet men oddsen är alls inte hopplösa. Vad som händer under den sista fjärdedelen är att den ytterst viktiga SOLEN bytt tecken från hetsiga men framåt Väduren och gått in i en negativ och avvisande position: Oxen. Det betyder att Solen (intelligensen, den kognitiva förmågan) ställt sig inkonjunkt med religionens Jupiter. 


Den inkonjunkta 150-gradersrelationen mellan två tecken (och ev. planeter däri) symboliserar två faktorer som helt enkelt inte låter sig blandas. Ibland märks den knappt men ibland är resultaten tydligt psykiska blindfläckar. (Bloggen har utan djupgående studier förklarat att i teorin är huvudplaneterna Sol och Måne i dissociation från varandra märkbart problematiska - se f.d. finansminister Borg med Solen i Skytten och Månen i Oxen, det hinduerna kallar 6/8-relationen - en "radioskugga" oavsett från vilket håll man ser på icke-relationen)  

I detta fall klarar Morgan Johansson inte att förstå religionens Jupiter-i-Vågen. Solens avsaknad av Jupiter i sin tur aktiverar Vågens härskare Venus som dessvärre är konjunkt med krigets och hatets Mars. Frånvaron av religionens Jupiter i MP:s liv leder till ett obeslutsamt vacklande mellan hat och kärlek vilket knappast bådar gott för någon som utsätts för hans omdömen och beslut!

Oxen är zodiakens mest stabila (läs gärna: konservativa) vilket stämmer bra med skåningars dryga och avvisande mentalitet (!!!) och kombinerar här på ett effektivt sätt med Johanssons övriga himmel för en verkligt hopplöst självgod och medioker ledartyp. Men inom Socialdemokraterna finns förstås inget sådant som meritokrati (de bästas välde) så Sverige får lida sådana som Johansson. Det kan t.o.m. vara så illa att svenskarna avsiktligt väljer sig skräpledare för att själva känna sig lite bättre ("en annan lika god som nån"). Då lider folket under kollektivt självbestraffande ond karma och man kan just fråga sig vilken nationalitet det här folket senaste vandrade jordens yta som. 

Jag har föreslagit att det finns en stor andel nazityskar återfödda som "ariska svenskar" i detta liv. Själen har nämligen förmågan att realisera sitt nästa liv baserat på de drömmar och ideal den föregående värdkroppen hyste, och nazityskarna beundrade som bekant de ariska, blonda nordborna. Nu har de blivit vad de drömde om och rasismen puttrar oförminskad under ytan på det moderna Sverige - senast realiserad via slavarna som cyklar runt med mat åt sitt Herrefolk i landets storstäder.

Men fundamentalistiska Oxen är naturligtvis viktig för justitieministern även utan Solens dominanta kraft. I tecknet ligger hur som helst den förvirrade mixen av Mars och Venus, vilket ger problem med att utvärdera rätt vapen i rätt sammanhang. Är det krig eller är det fred - den här konjunktionen vet helt enkelt inte och får ständigt konflikterade signaler ur sitt djupt instinktiva homeostatiska system. 

Det är troligen den sämsta astrologiska signatur man kan tänka sig för en politiker, men säkert utmärkt för en älskare. Han grabbade snabbt en kvinnlig kollega efter att han tyckt hon sörjt förre maken tillräckligt länge... 

[Uppenbara smygläsare av Sideriska anmäler AB knappa 9 timmar efter inläggets publicering att Morgan Johansson har en ny partner.]

Bloggen började med att kalla möten mellan Mars och Venus för "horkarlar och horor" men förhöjd libido är en mer neutral beskrivning. Inte det jämnmod man vill se hos omdömesgilla politiker! 

Och hur en krigshungrig Mars förstör Venus och därmed Vågen och i slutändan Jupiter som Lagen ger alltså ett SKÄMT TILL JUSTITIEMINISTER. Logiken är solklar, svenskarna har valt en lagvidrig regering. Inte för att borgarna har något fungerande alternativ - detta problem springer från Nationalsjälens korruption så att vad landet än företar sig har något skevt och felkalibrerat över sig.

Dessutom ger en hypotetisk Sol-Oxe en konflikt mellan Sol och Måne som en födelse tidigare under dygnet slipper. Oxe är JORD och Månen står här i Lejonets ELD dessa två element representerar den eviga konflikten mellan den materiella kroppen (själlös) och den levande anden som animerar det materiella livet och själv är evig där kropparna inte är det. JORD och ELD är öppen konflikt och förråade lösningar på problem. Hetsiga känsloliv saknar politisk fingertoppskänsla men MJ skulle fungera utmärkt som kanonmat på någon krigsskådeplats i världen.

Man kan fråga sig hur det är möjligt för en så här problematisk himmel att alls komma längre i livet än att fylla på med limpor i livsmedelsbutiken (vilket någon på Arbetsförmedlingen rådda undertecknad akademiker innan han i ren protest valde förtidspension och ett liv under fattigdomsgränsen hellre än att acceptera den ohämmade åldersdiskriminering  och arbetsgivarnas inkompetenta rekryterare - följden av en lång rad regeringar i säng med Marknad och Kapital).

Svaret på MJ:s karriärväg är dels att han gjort den inom socialdemokratin där det är lättare för bufflar att nå någonstans. Det andra skälet är kroppshöljet, "en människa", vilket är en utmärkt mask som duperar andra av samma art. För ytligheten i detta släkte är dess dominanta drag. 

Att se djupare in i människans väsen, är inte alltid en lustig upplevelse. Inte undra på att Väst snabbt har gjort sig av med arvet från den västerländska och bildade antiken där inte mins Oraklet vid Delfi manade människobarnen att "lära känna sig själva". Ateister som Johansson, vilka frångått detta minimikrav excellerar istället i inskränkthet och de numera sekulariserade medborgarna kan inte längre avgöra vilka politiker de ska rösta på eftersom ytligheten är en nationalsjukdom, speciellt i Sverige där esteten Vågen dominerar nationalpsyket. Det ska "se" bra ut, då duger det.


PS. Jag rundade här ytterligare ett problem med dygnets himmel: att Månen närmar sig en konjunktion med den halshuggna Draksvansen eller Ketu (platsen där hybris bestraffas). Men lägg till alla andra märkligheter att känslolivet troligen är svårt undertryckt vilket innebär att här också finns en undertryckt eller skadad förmåga till empati. Den som inte kan leva sig in i en fråga - t.ex. ett eget lagförslag och dess konsekvenser, är inte rätt man på rätt plats i något mer komplext yrke.

Säkert tidigare kommenterad är den olyckliga blandningen av Merkurius och en ytterst svag Saturnus (den rationella själen!) så att en rigid paragrafryttare resulterar. En som lutar sig mot yttre formalia snarare än processa med människans remarkabla gudomliga själ.

Tentativt totalbetyg på denna minister: ** av fem.


Inga kommentarer: