Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 mars 2022

DN uppbringar astrologiskt ensidig rysk Putin-hatare

Den sista i en serie kommentarer till hur svenska medier sköter massindoktrineringen av svenska folket, en fetvaccination mot alla ideologiska avvikelser från den USA-importarade myten om att att ett starkt ego-baserat varumärke är lyckans smed. Gäller från individens och upp till nationens nivå. Och vartefter galenskapen tilltar i styrka tvingas länderna ingå allianser, som EU. Allt för att Darwin lurade i västländerna att djungelns "ät eller bli uppäten" är det som föreskrivits jordmänniskan. Människans undergång kommer att bli dess egna hjärnspöken, inget annat.

De stockholmsbaserade tidningarna har under en dryg vecka varit kandidat till att låta galnast och rubriker som citerat arga ryssar och ukrainare har ofta hållit så rutten och ful språklig nivå att ett nytt lågvattenmärke etablerats i svensk media. Vem trodde innan detta att DN skulle låta nån skränig fåne gapa "kukhuvudet Putin" i stor svart rubrik? 

Följande text studerar ännu en av de figurer DN använt för att dölja Västkapitalismen genom sin vägran att problematisera invasionen och ta ett större grepp om frågan. Och då inte någon sakpolitisk drapa från Krigsakademiker som definitivt är beredda att justera historien för det narrativ som bäst tjänar den egna nationens styrande.

*****

Det är inte den fysiska kroppen Vladimir Sorokins fel - det är den ryske författarens ande som i det förgångna levt så ensidigt att han nu tvingas se hat och hot överallt - passande nog genom en formande födelse och barndom i det forna Sovjetunionen. 

Livet i ett ofritt land triggar hans djupa själsminnen och som horoskopet antyder har han inte förstånd nog att bearbeta något. När så Putin bara andas spricker författaren Sorokin läck av upplagrad indignation. En perfekt handplockad ryss som DN letat upp för att hjälpa till sprida västpropaganda. Sorokin menar att det här inte handlar om Ukraina som självständig stat eller ej.

Sorokins extremistiska födelsehimmel slår faktiskt huvudet på spiken i ett enda av författarens säkert många psykiska sammanbrott: Putins ambition är att största den västerländska kapitalistiska världsordningen. Där är han uppenbarligen överens med den här bloggen, även om Naturen både använder medvetna aktörer och nyttiga idioter (som Putin troligen är) för sin större plan: Vattenbärarens tidsålder, skiftet från rovkapitalism till en värld med mer Klimat-Greta-liknande invånare. 

Underligt nog ger DN också plats för Sven-Eric Liedman som påpekar exakt vad som måste undanröjas från världens yta förr än oskadliggöra Ryssen: de kapitalistiska storföretagen och deras försök att skjuta över miljöansvaret på konsumenten. Liedmans text kommer in på konsumismen i det svenska samhället, ett fenomen som inte kunde uttryckas bättre än genom Vladimir Sororkins födelsehimmel!

ÖVERGRIPANDE MOTIV: DISSOCIATION / OFÖRSTÅND

Den här kartan försöker inte ens förklara Sorokin som människa, EN NATURLIG ZODIAK innebär en nivå där det astrologiska instrumentet bara presesenterar schabloner, typer, eller idéer. Det som gällde vid Sorokins födelse är nog det mest perverterade och skadade sett sedan insikten om svenska politiker som drivs av enbart VATTEN och JORD - (hm, "Brunkol" Damberg) en sort till synes utan genuint intellektualitet och enbart besjälade av materiellt räknenisseri. 

Hos Sorokin visar sig också merparten av grundplanen frånvarande. Det enda som återstår - och i mängd - är ett skälvande och ryggradslöst mjukdjur som de som lever i havet. En vattenvarelse, ett biologiskt primitivt djur med spröt som ger det elektriska stötar som bara informerar: "hinder kanske hot" eller "fri framfart".  Krabban i mänsklig form har förstås fler sinnesorgan men konsumtion av sinnesintryck är vad denna symbol i stort handlar om. Det är blotta betoningen på VATTEN som tecknar bilden av ett rent instinktsdrivet kräldjur.

Saturnus, det enda avvikande i kartan, är intellektuell LUFT och arbetar hårt på att införa RATIONALITET i det oformliga vattnet, men Vatten förstår inte - åtminstone inte medvetet - den stora Arkitektens försök att skapa något av detta Vatten. Däremot motsvarar Vatten psyket och särskilt dess omedvetna region. Det är därför i all denna fixering vid sinnesupplevelser Krabbans tecken ibland kan producera slående korrekta utsagor, som Sorokins åsikt om att Putin hatar västcivilisationen. 

Krabban är helt omedveten om de tillfällen den råkar säga något sant, för den lever i ett virrvarr av känslor och förbifladdrande tankefragment. Franske statistikern Michel Gauquin undersökte kritiskt astrologin och fann tydliga tecken på att den "visste" något: bl.a. tycktes Månen (Krabbans planet) befinna sig i öster när blivande framgångsrika författare föddes, alltså "lunära" människor som lever mestadels i fantasin. 

Krabban som ren nidbild är en informationsjunkie, den slukar info och sinnesintryck för att piska upp interna känslor. Krabban är den perfekta sinnebilden för Platons övergripande bild av vår värld: den overkliga eftersom obeständiga, där saker kommer till (oegentlig) existens och åter lämnar pseudoexistensen. (Platons eviga värld av intelligenta Former representerar för honom verklig existens.) Krabban är samhällets alla konsumister, de som inte bara äter för att hålla sig vid liv utan också gjort sinneskonsumtion till ett överordnat mål, en mening med livet.

Krabban tillhör Passionens kvalitet men också kyligt Vatten. Det bor INGET liv i Vatten, trots att elementet kommit att symbolisera biologiskt liv (t.o.m. i ven vetenskapliga diskursen: "livet började i havet"). Det är ELD som kompletterar VATTEN men det är så olika liv att de börjar bekämpa varandra vid nära beröring (det astrologiska syndromet "sensationalismen" - ett Vatten som nu överaktiveras av Elden - tänk DN:s Wolodarski, perfekt kombination för den som lever för nuet och inte för högre värden - och producerar en produkt som låser konsumenterna på samma sätt).

Vattnet förstår inte Gud, Vattnet kan översättas som biologer eller simpelt närigt näringslivsfolk. Vatten kan producera en mentalitet som sångerskan Lana Del Rey vars debutskiva var just ur vattenkrypets perspektiv: "Born to Die". Hon har Krabba och dödens Skorpion stark på sin himmel. (Krabban=moderlivet, Skorpionen=graven.)

Den utmärkta Saturnus-i-Luft gör ett otacksamt arbete på den ryske Putin-hatarens himmel eftersom dess försök att "greppa" Krabban med sin långa 270-gradersvinkel bara resulterar i ett annat astrologiskt och psykologiskt syndrom: dissociationen. Vattnet glider mellan fingrarna på den Store Arkitekten som verkar den osynliga luften eller anden. 

Motivet är som sagt en generalisering, på en mer individuell nivå greppar Saturnus Solen och på denna tolkningsnivå hävs visserligen inte dissocationen eller bortstötningen, men Solen är åtminstone kapabel att förnimma och via Merkurius kommunicera de i grunden känsloalstrade snarare än intellektuellt formade tankarna. 

Jämför räknenissen Fredrik Reinfeldts horoskop, ett skolexempel på hur Luft och Vatten, hopträngda, kan ge efterrationalisering: först känsla och sedan en intellektualisering, mer eller mindre träffsäker beroende på hur stört eller upprört känslolivet är. Jag har det anonyma fallet med en Mån-Krabba och ilskans Mars i Luft - enda Luft-placeringen. Människan blev så ilsk när politik fördes på tal att förståndet låste sig och rent svammel vidtog. Detta är Vattnets primitivism dold i vanlig svensk borgerlighet.

Ett annat snarlikt fall visar en klump av Sol, Måne och aggressorn Mars i Luft i öster med en tryckande aspekt ovanifrån från Saturnus (mannen klagade alltid på att cheferna belastade honom). Samma problem i detta fall att behålla den borgerligt "civiliserade" luft-fernissan där nyliberalismen sattes ifråga. Den mannen tappade lätt sitt stockholmsanpassade egomask och blev till halvrasistisk småstadspöbel med gott om svordomar när jag sökte diskutera förortens bilbränningar som uttryck för samhällets misslyckande. En "konsult på stora företaget" men rejält primitiv under ytan.

Oförståndet mellan Vatten och Luft är förklaringen till att platonismens (och astrologins) placerar en medlare i mitten. Näringsfolk är för låga och den Rationella Själen helt obegriplig för bottenvåningen. Man förstås vända resonemanget, men Luft är av ett annat slag och kan inte sänka sig och bli som Vattnets biokemiskt inducerade flyktiga känsla, eller som i Sorokins fall ett  traumatiskt ärr i hans Vegetativa och Njutningsorienterade Själ:

Det behövs ett mänskligt hjärta av ELD för att skapelsen ska kunna resultera. Hjärtats eld och förståelse har förstås också den svagheten att den kan dras  dras mot den irrationella känslosjälen och förlorar då genast sitt arv med den andliga högre Luft-nivån. De fyra elementen kan faktiskt gestalta sig påfallande olika beroende på hur de kontaktar varandra.

Det är inte utan att man börjar tänka på DNA-forskningens grundläggande byggbitar, de fyra baserna som kombineras två om två i molekylen...


Elementen och deras realitet (som kosmiska byggbitar och intellektuella metaforer) var högsta förnuft i antiken, faktiskt i sin enkelhet bättre och mer allomfattande än den fragmentation Västerlandet håller sig med som sina officiella vetenskaper (en tankevärld för varje atomiserat fack - detta har fått kritiker att peka på västerlandets brist på vetenskaplig enhet). 

Se bara Rysslands attack på Ukraina, här gäller enbart ett atomiserat perspektiv eftersom Väst aktivt arbetar med att hålla Bankirernas världsbild utanför medborgarnas funderingar. Istället mässas denna indignation över folkrättsbrott nonstop, som om det var det Bankiren och deras vänner gråter annat än krokodiltårar över.

Pst. Hinduisk astrologi kallar torra och materialistiska samlaren och självutnämnde Världshärskaren Stenbocken för Krokodilen - Makara! Jag tror inte alls att västerlandets ännu levande teosofer har rätt att avgöra men visst stämmer delvis deras inlaga att Makara i hinduisk gudalära syftar på unversums mest konservativa kraft, personifierad som Vishnu bevararen (likväl en del matnyttigt i den överdrivet spiritualiserande synen på tecknet). Men flytta ner detta "kitt" till enbart JORD-nivån. 

Att Stenbocken är ett makttecken som PASSIONERAT ogillar förändring blir uppenbart, försåvitt inte Saturnus själv befinner sig  i ett mer progressivt tecken.(Det gör t.ex. statsminister Magdalena Andersson svår att tyda. Vill hon mer än dagen sargade svenska modell medger, eller värnar hon Ekonomisterna?) 

JORD-elementets negativa sug placerar Makara bara en hårsmån från rovdjuret Krokodilen, särskilt om ett samhälles Överhet främst värnar om sitt företräde till privilegierna, inte sällan maskerat av snömos om "vad nationen, företaget, verksamheten behöver"...  Krokodilen har fulländat sitt ogenomträngliga skal och som symbol för staten beskriver Stenbocken den perfekta propagansisten, alltid förment saklig och objektiv. (Krabban däremot är transparent, dess stirriga emotioner är något den helt enkelt inte kan dölja.)

Det kan tilläggas att Bankirernas eller krokodilernas världsbild inte ens är mänsklig, de är bottenslammet - JORDEN - som den fallande Vattensjälen är destinerad att begravas i. DÄR NERE, någonstans, börjar den "personliga" historien om hur Sorokin kom att bli vänligt inställd till västkapitalismen. 

Man kan kalla allt hans Vatten ett lätt byte för Krokodilen! Vad då säga om Ebba Busch, Solen-i-Krokodilen och Månen-i-Krabban i fullmåneopposition? Både makthungrig och en obotlig konsumist i samma kropp, en perfekt skräckbild av vad Västsamhällenas ekonomiska system söker reducera medborgarna till. De får "makten" att krokodil-basa över sina egna varumärken eftersom den som inte fernissar ytan inte får in någon cash att hålla Mån-Krabbans grundläggande biosystem levande. (Stenbock/Krabba är enbart inomvärldslig och materiellt uppåtsträvande och skiljer sig distinkt från Vattenbäraren/Lejonets "kosmiska axel" som på ett sätt ser jordbornas värld ovanifrån och utifrån.

Utvikning. Zodiaken är hedervärd som har inkluderat hela spektrat av möjliga inställningar till ett liv på Jorden. Då har mänskligheten en vägkarta och kan ta ut en riktning. Oftast blir det så att de födda till exempelvis kortsiktig njutning också formar sina liv för att nå så många kickar som möjligt. Individer som byter spelplan under livets gång är relativt få, om inte Världshistorien själv introducerar utmaningar som sätter myror i huvudet på massan. 

Sen finns förstås människans naturliga levnadsstadier,  generellt skissade som vaggan (Månen) till graven (Saturnus), och stegen däremellan (med varsin planet). Det personliga horoskopet kan även där avslöja om det finns några otippade nyorienteringar, men mer precision än "livstrappan" ger förstås den hinduiska dasha-cykeln med en individuell rörelse genom födelsehoroskopets planeter och deras respektive löften. 

Dasha-metoden har klart visat att t.ex. Sverige just nu är inne i de Rika Hycklarnas period. Det är i Sveriges fall vår onda Jupiter som förklarar varför rapporteringen om Ukrainakriget låter som ren propaganda. Nu verkar det orimligt att tänka sig att alla västländer (där det låter ungefär likadant) har en ond Jupiter, så ytterst tappar astrologin sikte på Ödesrörelserna - vilket skulle horoskopet för Kosmos kunna vara? 

De grekiska stoikerna räddes inte att spekulera: de trodde världen startat vid ett tillfälle då alla sju himlarnas  representanter stod på rät linje ut i vårt solsystem! Jag tror inte stoikerna hade matematisk kapacitet att räkna ut när det kunde ha varit... Tanken ingick i teorin om apokastasis, Världsbranden som tillintetgör allt varpå allt återskapas på nytt utan att någon vet att detta bara är en evigt förprogrammerad skenbild som åtminstone hinduerna såg som ett Kretslopp en människan med intellektuell och andlig ambition kunde bryta.

Den gamla fornnordiska myten om det dagliga förtärandet av galten Särimner verkar vara en dekadent indoeuropeisk folkspillras sista minne av en världsbild av samma slag som de grekiska stoikerna snappat upp, dock utan att återmytologisera som nordborna gjorde eller förminska till blott asagudarnas dagliga förtäring för att hålla sig vid liv (så svenskt och uppenbarligen inget som några årtionden av välfärdsland förmådde utradera).

På ett sätt förespeglas Sorokins personliga val redan i den NATURLIGA ZODIAKEN. Krabban är primärt trygghetens och självbevarelsedriftens symbol och vem bättre skydda en liten och osäker varelse som inte ens förstår sig själv än Bankirer, den stabila civilisationsbotten av JORD västerlänningarna tror de byggt sig via en materialistisk världsbild.

I Sorokins karta kan man på god grund välja den sublima Saturnus "upphöjd" i balansens och rättvisans Vågen som PUTINS VÄRLDSBILD. Men på en punkt har  den primitiva Sorokin fel: han pratar bara om sin egen känslonatur projicerad på den andra: Saturnus-Putin kan inte hata, den representerar kyligt och absolut rent förnuft (Nous, det gudomliga Intellektet enligt nyplatonismen). 

Sant är att Saturnus i sin 270-gradersaspekt misslyckas greppa den helt oregerliga västcivilisationen, kapitalismen, kortsiktigheten, dess ensidiga fokus på sinneskonsumtion. Sorokins karta illustrerar faktiskt västerlandet oförmåga att inkorporerar en andlig nivå på sin låga, konsumistiska (VATTEN+JORD) spelplan.

En BRA Saturnus sänker sig ner i JORD, intar sitt sekundära härskarläge i Världshärskaren Stenbocken och förfaller inte till ett bli en materialist eller Bankman utan använder sin långa 270-gradersvinkel till att peta på Rättvisans tecken Vågen (där den som sagt hade sitt förnämliga och "upphöjda" läge).

Jfr. Bibelns: "Ordet blev kött" i Jesus. Här är det visserligen Logos som förkroppsligas och inte Nous, men "logos" som förnuft är bara en synonym för Nous. Författaren hävdar, på astrologiskt grund kanske, att det var Saturnus själv som visade sig för människor en den vanliga människan Jesus, hantverkarsonen - missa inte att födelseberättelsen kopplar Jesus till hantverkets signatur Saturnus i sin Jord-aspekt.

Skulle Vågen i detta periodisk återkommande scenario vara ockuperad av t.ex. en pådrivande Sol, kan det bästa av mänskliga sentiment uppstå och man får diplomater och andra som förmår att kanalisera JORD (resultat) och tankar om rättvisa (LUFT) så att alla partner är nöjda. Jag kände en oerhört sträng kvinna som gör gott i det sociala och arbetar med invandrarbarn som skulle kunna bli missanpassade. Där står Saturnus i Stenbocken och bestrålar Solen i Vågen. 

Detta är visserligen fortfarande en defekt Saturnus i absoluta termer, och hinduisk astrologi menar att till syvende ("det sjunde") och sist har ANDE eller den sjunde himmelens Saturnus inget med MATERIA att göra. Därför är inte Stenbocken utan Vattenbäraren  primärt hemmatecken för Saturnus.

Min begränsade samling av 2000 kartor med känd födelsetid ger dock inga entydiga resultat. Den höggradigt andliga renässansmannen och tillika prästen Marsilio Ficino stämmer med det jag sade, men fyndet kvittas av sektledaren och arkitekten bakom ett kändismord, Charles Manson! Minns man att han var en begåvad musiker kan man dock ana Saturnus formsäkerhet och esteten Vågen. Bland träffarna hittas också popsångerskan Petula Clark, USA:s första kvinna på Billboards förstaplats (pop-listan). Lite skevt uppskattade USA inte sina egna kvinnor, Clark var från England (men så var detta också under den brittiska popinvasionen av USA 1964-5). 

Övriga i snabbsökningen var alla kvinnor som bloggaren känt eller deras bekanta, och utöver den goda socialarbetaren noteras också en helare (född 1934) som hade perfekt rogivande kvaliteter, sådana man räknar med hos en diplomat.

Snabbtestet var inte fullt så utslagsgivande som jag hoppats men faktum var att jag hade ett skevt minne av horoskopet för Dag Hammarskjöld i bakhuvudet. Han var diplomatisk och var en litterär och vältalig figur. Likt Sororkin var soltecknet Krabban men utan ryssens distorderande överbelastningen av ett enda tema. Hammarskjöld hade Saturnus i sitt andliga härskarläge i Vattenbäraren, en aktiv Vågen (se där, en variant på diplomatkombinationen!), och inte minst den intressanta oppositionen mellan Lejon/Vattenbärare - den kosmologiska axeln som ser på världsalltet ur en levande varelses andliga perspektiv.

Det vore intressant att veta hur den axeln ser på dagens politiska bombardemang mot Ryssland i västpressen, som enbart (när det kommer till kritan) handlar om Bankirernas och västkleptomanernas fortsatta kontroll över världens resurser och "den enda världsbilden" som numera tillåts i Väst. 

Den "rådliga samling" mot Ryssland med banksanktioner som prestigeverktyget i dagarna tre, vittnar om hur panikrädd Västerlänningen är att hans/hennes värld nu är allvarligt på glid. Inte en dag för tidigt, med tanke på Naturens Vedergällning, en olycklig potential som redan har börjat ta gestalt i den oroliga Energins lägre verklighet (vår materiellt fattade värld). Tänk valfri Hollywood-rulle där monster och demoner läcker in i vår värld genom ett försmädligt ozon-hål i atmosfären.


Besläktad...

Att döma av DN-Wolodarskis NATURLIGA ZODIAK - schablonen- ser det ut som han kunde ha handplockat Sorokin personligen, allt för att själv dölja sin oförmåga att uthärda varje form av mothugg. Den svarslöse kan, som här, tecknas som negativ sensationalism, där linslusens Vädur är eldig men saknar djupt stöd när soldisponenten sjunkit ner till protektionismens Vatten-Krabba - jämför den rätt lame förre statsministern Löfven. 

Minns hur sluten och odemokratiskt von Oben DN var under Wolodarkis första år som ledare. Jag kan minnas fel, men jag tror det var den första tidningen som införde censur av läsarkommentarer i sin ovilja att representera annat än den egna nyliberala agendan. Den här bloggen blev t.o.m. svartlistad för raljanta astrologiska porträtt av maktens figurer! Idag backspegeln ser man hur harmlöst det var, men DN har sällan haft några skarpa skallar...

Men det är inte den negativa sensationalismen - tendensen att få negativa rubriker eller fungera som en "monstermagnet" jag främst tänker på här, utan samma oförmåga att se realistiskt på världen som fallet Sorokin. Här är det möjligen ännu värre. Det råder DUBBLERAD DISSOCIATION mellan intellektuell Luft och irrationella känslors Vatten i kartan. Wollo har fått två doser av självförljugenhet och är därmed ännu mer efterrationaliserande än Fredrik Reinfeldt. Vad som än händer spinner en så här indoktrinerad person händelser till sin fördel. 

Vad det handlar om är förstås den ömsesidiga receptionen mellan Fiskarna och Tvillingarna: härskarna har bytt plats med varandra så att oförståndet mellan Vatten och Luft är totalt detta dygn. DET GÅR RUNT, RUNT och för varje varv blir dissociationen bara värre och värre. Hönan blir en fjäder.

Mycket talar för att Wolodarski är så här tondöv i sitt eget inre. Han är perfekt som chefredaktör för ett livsstils-Stockholm som helt och hållet är en självförljugen kulisstad, en pinsam imitation av den amerikanska kapitalismens saga om välmående och pseudoindividualism. Förutom en sak: Wollos karta tangerar inte zodiakens individualistiska mellanakt utan koncentrerar sig på den första akten. Personalism. Yta och smink. Och visst har DN:s grafik spottat upp sig ett snäpp på senare år!

Merkurius i Fiskarna står visserligen i tredje universella akten, men se vad som undertrycker hans förmåga att förstå dem som förlorar i låtsasvärlden av kulisser: precis som det moderna Sverigehoroskopets organisatoriska Saturnus skadas av Ketus sublunära strömningar, agerar demonen på ovanstående himmel och söker undertrycka ett redan försvagat eller "fallet" intellekt i Fiskarna. 

Den Mörka Sidan är stark hos den här, trots att både Fiskarna och Tvillingarna betecknas som sattviska (Ljusets kvalitet). Det är oförmågan att lösa oförståndet mellan Vatten och Luft som resulterar i slutrubriceringen Mörker. 

Men till och med oförståndet kapitaliserar DN på en i tv-reklam där en självblind Wollo får utstå kritik från Sverige utanför Stockholm för tidningens provinsialitet (reklammakarna reducerar kritiken till dåliga och exkluderande ordval, som om det var det som är DN:s verkliga problem). Charmerande reklam på ytan, och utstuderat falsk. DN söker nu räckvidd så att alla ska underkastas dess falska och oförändrat marknadsliberala världsbild.

Att ingen enskild regel kan avgöra resultatet visar Einsteins horoskop som också hade Merkurius i Fiskarna. Einstein är den ytliga sinnebild för "geniet" men förvisso slapp han den undertryckande demonen nära intellektets planet. Istället minglade Merkurius med den systematiska Saturnus, en mer intressant kombination.

NATURLIG ZODIAK
Einsteins kompletta horoskop
senast omtalat här

Hans båda relativitetsteorier är verkligen geniala. Men se hur mycket mer avancerad hans variant av "ömsesidigt mottagande" är mellan egentligen oförenliga känslans Vatten och den intellektuella formuleringens Luft.

Trots att jag döpt VATTEN sammantvingat med LUFT till "åtskillnad" eller "dissociation" gjorde Einstein det oerhörda tankesprånget och insåg att det var människornas åtskiljande av TID OCH RUM som utgjorde mänsklighetens villfarelse eller dissociation. Einsteins upptäckt var för alla tider, och typiskt nog ligger receptionen i den universalistiska tredje akten - skyhögt över den vanliga människans små bekymmer (han klarade heller inte rollen som familjefar). 

Wolodarskis himmel visar i jämförelsen en snart glömd krängare av ögonblickets stimulans eller propaganda (Jupiters rikedom via medier/Tvillingarna, publicisten).  Alla kan inte förstås inte bli halvgudar i varje liv på Jorden, Wollo kan ha haft sina "femton minuter" i ett tidigare liv (eftersom han föddes ett Privilegiernas barn i detta liv).

Eller också väntar hans högre själ alltjämt på sin "lucka i tiden" att utföra något av bestående värde för hela mänskligheten. Men i detta liv är han till synes "dubbelt dissocierad" från den verkliga verkligheten, groomad på amerikansk skola, hjärntvättens moderna återuppfinnare... (PR och reklam som vi känner är i princip amerikanernas "förtjänst".)


Inga kommentarer: