Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 mars 2022

Läste försvarsexperten Sideriska och kallade det rysk desinformation?

Onsdagsmorgon 30 mars. Mitt i konsumetionen av morgonkaffe och tillverkningen av ett blogginlägg tränger sig en säkerhetsexpert från Försvarshögskolan på. Från radion hör jag med stigande häpnad en lång lista från den ryska statspropagandan vilken helt matchar de kritiska punkter jag anfört om Sverige under flera år, baserat på jämförelser mellan nationalhoroskopet och rubriker i ledande svenska tidningar. 

Vissa punkter är allmänt hållna, men hur många fler bloggar eller kanaler i detta land hävdar att de sekulära svenskarna ersatt sin religion med förtappad dyrkan av kroppsligt välmående? Den genialiteten har inte ryssarna, den sarkasmen har Sideriska siktet skrivet rakt över sig.

I mina öron råder därför extrem tvekan om officiella svenska experten Charlotte Wagnsson faktiskt listar ryskt raljerande eller bara har studerat denna blogg och falskeligen ändrat avsändaren. 

(Principen: Sideriska siktets kritiska punkter har fog för sig men dödas mer effektivt om de falskklassificeras som del av det ryska informationskriget - makthavarna snedjusterar  massornas uppfattning och i händelse någon hittar den här bloggen kommer den duperade svensken - duperad av sin egen Överhet - att tro Sideriska presenterar Putins "sanning". Och den kan ju inte innehålla en enda sann iakttagelse, det har vi lärt oss.)

Den enda möjliga förklaring som frikänner Wagnsson från att själv syssla med illvillig plagiering i förening med desinformation är om Ryssland på något sätt upptäckt denna smala astrologiblogg, att den även innefattar Sverigekritik och sedan petnoga skrivit av varje "anklagelsepunkt" vilken i sin tur Wagnsson petnoga skrivit av från ryska medier och läser upp i svenska rikstäckande morgonradion. Avgör själv...

Frågan låter sig inte avgöras utan en arbetsinsats den inte är värd - det kan också vara att andra bloggar med ryssvänlig stämpel plockat upp något från den här bloggen så att experten - eller Ryssen - hittat formuleringarna där. Det var något ofattabart speciöst över Morgonradions "folkbildande" intervju med denna Wagnsson.

Jag tittar istället på denna professor i säkerhetsaspekten av statsvetenskap. Vem är förvånad av att se en födelse i Sveriges nationaltecken Vattenbäraren? Redan runt 2010 noterade jag hur landets svågerpolitik t.o.m. tycks göra landets eget soltecken till ett extra plus för dem som till sist blir folkkära artister. Alla är indränkta i samma prägling och mig veterligen är astrologin den enda konstform på Jorden som kan se igenom ytan och detektera ett antal namngivna principer!

Att säkerhetsexperten till en SOL I LUFT också knyter en MÅNE I LUFT är mer än lovligt övertydligt. Efter att ett antal händelser av nationell vikt inträffat i Vågens 21a grad (senast dubbelmordet i Malmö), är jag nu övertygad om att det formella tillkännandegivandet av nya Regeringsformen 28/2 1974 00.00 är nyckeln till Sveriges korrekta rollmask utåt: 21a graden Vågen.

Tar man detta som etablerat kan man till och med spekulera i om säkerhetsexperten själv föddes strax efter midnatt för en Måne (sinnesreflektion av Sveriges spelade rollmask). Födelsedygnet startar med Månen i 21a graden. Men naturligtvis är vilket gradtal i Vågen som helst, ett bra bollplank för det Sverige söker se ut som. 

Som säkerhetsexpert blir hon som Mån-Våg ett perfekt bollplank och kan bedöma Sveriges UTSPEL (inklusive den här bloggens!). Att hon delar nationens Sol i Vattenbäraren betyder förstås att hon också sitter med bland de verksamt onda Ledare dessvärre Solen i detta tecken symboliserar för den som utåt försöker spela jämn och balanserad som ett par korrekt inställa vågskålar.

Röstläge och ordval som strömmade ur morgonradion visade perfekt hur hon stod på den svenska statspropagandans sida och som Sol-Våg kändes intentionell falskhet in i själva benmärgen. Det var ordvalen som söker I TVÅ NIVÅER sökte driva hem för lyssnarna hur osanna alla dessa skildringar om Sverige var. (Det här med två niver kommer att förklaras ytterligare.)

Men samtidigt kan inte Wagnsson klandras, hon har valt en väg och gör på den vägen sitt arbete oklanderligt. Hon är en sann patriot som försvarar den härskande klassens intressen (ett övre skikt som anser sig vara Sverige mer än andra befolkningssegment).

SOL OCH JUPITER I ENVIG - STARK KREATIVITET
MEN BARA INOM GIVNA RAMAR - VEMS RAMAR?

Även om en månascendent bara beskriver subjektiva känslor inför livet, talar Månen i Vågen för att hon skulle utveckla ett intresse för försvars- och säkerhetsfrågor. Se bara hur överflödande generöst det 6e Fiendehuset är utifrån sinnelagets horisont!

Att ha BÅDA de naturliga illgörarna Mars och Saturnus tillsammans i 6e onda huset ger naturligtvis massor av perspektiv och kraft nedlagd på att överlista den lede Fienden!

Och här kommer avsiktliga lögner in: Vågen och Fiskarna fungerar inte alls enligt sannfärdighetens princip, den mesta mytoman jag mött hade Månen i Fiskarna, måndisponenten skevt placerad i LUFT och allt levererat genom mer LUFT på Vågascendenten. Jag slutade helt lyssna på henne efter några års bekantskap och uppskattade kvinnan som en ändå trevlig kompanjon att leka roller med snarare än som vederhäftig informationskälla!

Samma fenomen hörde genom radion och när man ser omoraliska Mars attackera psyket via 120-gradervinkeln (inkonjunktaspekten). Här anas en människa som halvt lever i en fantasivärld med uppdiktade fiender eller övertolkningar. Dessutom sprider individen själv falska ting eftersom Månen/psyket är en transithall som även intellekts Merkurius måste gå igenom. Och emotionellt tilltygade människor skadar tankeskärpan via sitt oroliga känslosubstrat. (Allt dessa ting står skrivna i födelsehoroskopet kan bara fattas via själavandring - varje nytt liv är en lämplig scen som bygger på gammal surdeg och chanser att göra om och göra rätt.)

Men "i krig och kärlek är allting tillåtet", och detta är ett exceptionellt horoskop. Missa inte att psyket i Vågen har Saturnus (sakligheten) som en välgörare och det är därför så obehagligt att höra Lögnens ande tala genom två nivåer av maskering. Det jag hörde i ordval i radion var mixen av lögnaren Mars och formellt korrekta Saturnus, allt filtrerat genom det lunära psyket.

Och vem supportar denna sörja av inhemsk propaganda förklädd till information den ryska propagandan? Jo, Kungen! Jag talar om Lejonet, symbolen för de facto-härskaren som i det här fallet inte är landets fysiska kung utan NÅGOT ANNAT som tagit över detta land. För Vågen med dess finkalibrerade förmåga att väga rätt och riktigt är Expansionens Jupiter i Lejonet en illgörare. Storkapitalets eviga jakt på mer är det värsta som kan drabba balansens Våg. Vågen förutsätter definierade mått (tänk: Saturnus) och måttlöshet är exakt vad en dålig Jupiter uppvisar.

Denna verksamt onda Jupiter tror sig säkerhetsexperten säkert stå fri från, men opposition mellan Jupiter och den egna Solen (Sverigehoroskopets ledning och båda två verksamma illgörare) visar hur försvarsexperten står så nära de svenska intressena att hon helt förlorat förmågan att förstå landets avvikelse från vad Livet och Vågen kräver. Solen i Luft men baserad på disponenten Saturnus i Vatten har jag ofta pekat på en svag kombination eftersom Luft och Vatten är isolerade världar som i bästa fall fungerar som en dubbelnatur. 

Ett kyligt blått LUFT-intellekt arbetar fullt medvetet med ordval och röstlägen som söker manipulera mottagaren på dennes VATTEN- eller känslonivå. Det är en perfekt kombination för en skådespelare eller en PR-man med uppgift att sälja konsumenten vilken vara som helst. Hos verkligt lågt utvecklade människotyper uppstår istället nämnda fiktioner och rejält med självlögn. 

Jag pekade på detta i horoskopet för f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt med den oturliga kombinationen av Solen (intelligens) i Krabban (Vatten) och Månen (reflektion) i Vågen (Luft). Intelligensen verkar i fantasins domän Vatten och Reinfeldt kallar sig själv "stridshingst" när Solen i Krabban råkade fabulera hämningslöst. 

Men även om den reflekterande Månen i rationell Luft kopplas in kan misstag uppstå eftersom VATTEN och LUFT inte talar samma sorts språk. LUFT är en logiker och missar att poängen ibland ligger i det emotiva som VATTNET är som bäst på. Och Reinfeldts förmåga att EFTERRATIONALISERA måste ha varit något i verklig hästväg. En så ond och ogin nyliberal modell som den han lyckades genomdriva i Sverige kräver enormt mycket självlögn om Skammen ska hållas utanför medvetandenivån.

För säkerhetsexperten händer alla denna dubbelhet redan på intelligensens nivå, kvinnan är höggradigt intelligent men ändå inte så intelligent att hon förmådde hävda sin klarsyn i ett svenskt samhälle som bara tolererar en åsikt åt gången (drevmentaliteten går ändå upp till toppen, landet är så odemokratiskt som de kommer).

Månhoroskopet säger således en del, men kan inte förklara VARFÖR den högre vägen valdes bort med sådan lätthet. Valet måste ha skett mycket tidigt eftersom karriärklättring tar sin lilla tid i en sådan fråga som landets säkerhet. 

Det är inte som med pöbeln, som kan starta influencerverksamhet med textreklam eller tillverka en trivial app som låtsas reda ut folks överbelåning och usla ekonomihantering. Nollorna bakom sådana projekt kan bli mångmiljonärer på ett kick eftersom de lever enbart i närighetens VATTEN-zon och där har ytterst begränsad eller ingen kontakt alls med den större verkligheten eller den högre vägen som varje själ kände till vid sin födelse - innan uppfostran och samhällspropagandan (socialiseringen) gjorde människan till en lydig flock men främling för sig själv.

 

VIKTIGT PS: Det är fullt möjligt att Månen istället befinner sig "fallen" i terrorskräckens Skorpion. Psykets symbol anträder sitt mest sårbara tecken cirka 16:06 och det är en ansenlig del av dygnet som ger en helt ny grundtyp. 

Skulle så vara fallet faller merparten av inläggets resonemang! Inte minst blir t.ex. krig något gott - Mars blir verksam välgörare när Skorpionen tar (den känslomässiga) förstafiolen, medan gränsdragaren Saturnus kan bli ett problem (inte oväntat för en krigisk erövrar- eller vinnartyp). 

Vad denna himmel bjuder på är en ännu tydligare kognitiv dissonans som bryter pingpongspelet mellan Sol och Måne. För nu hamnar de stora Ljusen som i fallet Reinfeldt "i skilda kognitiva universa". 

Dessa kan vara extremt kapabla arbetshästar men jag tror typen är för extrem för att gå hem inom svensk säkerhetspolitik om man inte söker en extrem analytiker, nästan paranoisk i sitt ifrågasättande av allt. (En av de mest misstänksamma män jag känt, en försagd ingenjör, hade samma sol- och månplacering.) 

Halv paranoia är exakt det tillstånd man måste befinna sig i för att komma bortom tänkandets komfortzon i försöken att fatta och överlista fienden! Bara det faktum att två tredjedelar av dygnet har Månen i Vågen avgjorde inläggets val.


Inga kommentarer: