Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 april 2022

Med Ekis-skandalen maskerar medierna det viktiga, hennes faktiska text!

 


Jag har inte läst ETC-artikeln som föranledde Andreas Gustavsson att sparka Ekis Ekman, något som hela medie-Sverige vänder sig mot i ilska. (För visst är hon en älskling, så vänster hon är!)

T.o.m. AB:s Kadhammar som på sistone regredierat och dånar på om vaccin och NATO så att maktens beskäftiga bulldog fått ett ansikte, t.o.m. han rehabiliterar sig tillfälligt genom ovanstående rubrik.

Men... man ska vara dum att missa vad ståhejet egentligen handlar om: Hur enkelt är det inte för mediefolket att stanna i sin trygga sandlåda och diskutera branschens hälsa just nu (efter det vansinne till folkuppvigling mot Ryssland de ägnat sig 1½ månad åt). 

På detta sätt dödar nu Etablissemanget effektivt Ekis artikelbudskap och som naturligtvis gick stick i stäv med det allom anbefallna narrativet "Ryssen dum/Ukraina god". Ett par mediejönsar har för säkerhets skull avfärdat Ekis artikel som "dålig" för att sedan lättat övergå till att diskutera det mindre brännande - redaktörens beslut.

Intressant är sammanträffandet att den här bloggen förmedlar en länk till en text i samma anda som Ekmans samma dag mediesverige går ut med denna häftiga mörkläggningsoperation för att få folk att titta åt fel håll. Uppenbarligen har Ekis Ekman gjort ett sjusärdeles bra jobb och exponerad svenska mediers totala beroende av USA-styrd propaganda inifrån Ukraina!

En annan skribent i AB har tagit Ekman-skandalen till intäkt för att få ventilera sin ilska över att ha Sveriges Radio på samma sätt sparkat henne. Måste dock erkänna att hon väver ihop sitt fall, Ekis och den outhärdliga Annie Lööf snyggt till en fråga om kvinnors förtryck under rädda (=Kadhammars "fega") och därför aggressiva ledartyper.

Redaktör Gustavssons horoskop följer här, är det en usel feging? Gå tillbaka till ett inlägg från 2018, där finns nog ledtrådar...


Inga kommentarer: