Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 april 2022

NATO-villigt Sverige köper fulvinkeln om Ukraina-kriget (Samt: Nürnbergs raslagar)

Jag har läst en lång intervju med f.d. översten, politiska bedömaren och rysktalande schweizaren Jaques Baud. Det är slående att Sverige måste ha jordens mest korkade politiker - eller också vill de bara inte höra om USA:s roll som destabilisatörer över hela världen, naturligtvis alltid med parollen "stabilitet (för USA). Jag lärde mig det vid fjorton, inte minst genom avhoppade CIA-agenter som började berätta vad USA egentligen är för slags demokrati och snart 40 år senare har inget förändrats.

Bloggen fick ett länktips om Baud för några dagar sedan och på några timmars studium har jag lärt mig mer om Ryssland/Ukraina-problemet - årtionden tillbaka i tiden - än något av de platta och propagandastinkande perspektiv svenska medier levererat. Det är bristen på vilja till objektivitet som är det mest anstötliga i Sveriges sätt att presentera skeendet Ryssland/Ukraina för befolkningen.

Jaques Baud pekar ut dokumentation (på ryska) som västerländska "experter" (de föraktfulla citationstecknen är Bauds) antingen a/ inte ens känner till eller b/ har läst som Fan själv, vilseledda av sitt eget nedärvda rysshat och ur stånd att uppfatta granulariteten hos (uttalanden hos Putin som Väst tror ifrågasätter Ukrainas legitimitet medan texterna i själva verket adresserar mer nyanserade frågor). 

Det är faktiskt skrämmande hur en hel västvärld tar parti för Ukraina utan att förstå ett dugg av dagssituationens verkliga bakgrund. Jag fattade vid krigsstarten omedelbart misstankar eftersom USA aldrig nämnts som part i skeendena trots att som Baud påpekar USA har ställt in vapensystem i NATO-länder som fungerar lika bra som försvarsvapen som kärnvapenbärande attacksystem! Detta alltså exakt vid ryska gränsen. Någon mer som börjar ana det är något sjukt med den svenska rapporteringen?

Sverige stressar nu fram ett NATO-medlemskap för att inte svenskarna ska hinna orientera sig om Ukraina-krigets verkliga dimensioner. Se bara vad ETC gjorde med sin stjärnreporter Ekis Ekman när hon lyfte på några stenar!

Måste här inflika att AB:s juridiska expert Oisín Cantwell blir allt roligare i sina krönikor! Det är bara en tidsfråga innan Schibsted spärrar in även honom bakom sina betaldörrar som en "premium asset". Halvt om halvt för att göra livet lite gråare för alla oss utan någon ekonomi alls. Kapitalismen har nämligen börjat ta på sig många och otippade roller. Schibsted har uppenbart verkat som ett NATO-kolloboratör troligen sedan de köpte merparten av Aftonslöddret. Den som vill gå till pressläggen och har tid att räkna kan säkert se "amerikaniseringen" av ämnesval sedan uppköpet 2009.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/lVyMKe/oisin-cantwell-om-sanna-marin-och-magdalena-anderssons-presstraff

Hur många svenskar med genomsnittlig omvärldsorientering (dvs. lite bättre än den här bloggaren) visste att Krim efter Sovjets fall redan utropat sig till en autonom socialistisk domän (fri från Ukraina) innan Ukraina inom ett år respektlöst som en rövare införlivade halvön som sin? Också detta var nytt för mig. 

Baud berättar också att det var Ukrainas anammande av närmast nazityska raslagar mot mindervärdiga folk inom Ukraina (läs: rysktalande) som fick Krims folk att vädja till Ryssland att göra något att Ukrainas avtalsstridiga gangsterbeteende? Baud bjuder en chockerande vidgning av perspektivet jämfört med den hårdvinklade smörja svenska medier upprepar nonstop.

Och den forne militären är och förbli djupt mänsklig - han gillar inte krig, men inser att det är Putin (och Ryssland) som håller avtal medan omvärlden hycklar. (Se Putins Sol + avtalens Saturnus, en strikt puritan men en som hedrar kontraktsuppfyllelse). I det längsta sökte Putin hålla sig från nödropen från de två folkrepubliker som han till sist valde att undsätta till följd av Ukrainas avtalsbrott. Säger Baud:

I dagens [USA-ledda] värld har sanktioner ersatt diplomati. Vi såg det med Venezuela, Kuba, Irak, Iran, osv. Dessa stater har inte gjort något fel annat än driva en politik som inte behagar Förenta Staterna. Det är ländernas enda misstag.

Orden svek mig när jag såg att [ryska] atleter hade blockerats från de Para-Olympiska spelen. Det är så opassande, det påverkar individer. Det är ren ondska och i samma kategori som när den franske utrikesministern sade att det "ryska folket måste lida av sanktionerna". Den som säger något sådant saknar ära, som jag ser det.

Här hör man Bauds djupa humanitet som syntes i den märkvärdigt rena LUFT- och VATTEN-nivån i horoskopet. Känslor där sådana hör hemma och rationell tanke i övrigt. Vattnet och empatin märks tydligt i orden om de bojkottade handikappade atleterna.

https://www.theguardian.com/sport/2022/mar/03/russian-belarusian-athletes-banned-winter-paralympics-u-turn-ukraine

Faktum är att det verkar ligga något i att Baud kan vara en västerländsk martyr (Solen i Fiskarna), en enda kvarvarande västerlänning med heder, mod och kunskaper nog att peka på att kejsaren i Väst är naken och att allt detta är ett falskt skådespel - inte kriget förstås men väl det vi i Väst tror oss veta om orsakerna till det.

Jag kommer i ett senare inlägg gå igenom alla tiotusen sparade horoskop på jakt efter fler exempel på Jaques Bauds sublima triangel i andevärldens LUFT och som på en längre nivå representerar människoartens intellektuella förmågor. Inte så att en "total" födelse till någon annat element saknar tankeförmåga men väl att TRIANGELN i Luft har merparten av sin existens förlagd till det immateriella. Den geometriska figuren indikerar den punkt där den högre intellektuella eller gudomliga verkligheten har öppnat ett fönster och väntar på människobarn födda vid den tiden ska ta ansvar för de övernaturliga gåvor de fått med sig som potential.

Tyvärr är det fullt tänkbart, givet en tillräckligt risig uppväxt i ett samhälle där de Rika utnyttjar de enkla klasserna, att den gudomliga kvaliteten aldrig förmår utvecklas eftersom den på mänsklig nivå måste näras av studier och åter studier. 

Och vem ges tillfälle eller uppmuntras till verkliga studier på samhällsbotten?

Därav den strategiska betydelsen av en världshit som iPhone så att människorna av egen fri vilja kan välja billiga nöjen ("cheap thrills"), fördumma sig och ge Överheten mindre arbete med massornas likriktning. Staten och Kapitalet har alltför ofta varit bästa vänner, en verklig win-win men bara för dem i den utvalda kretsen.

*****

Baud håller med om att Ukrainas militär (betydande del legoknektar eftersom ukrainsk ungdom skyr landets armé) inte håller kriteriet för att vara nynazister. De må ha ärvt Ukrainas positiva syn på tyska nazister som de betraktade som räddare från Sovjet under Andra världskriget men dagens pöbel har bara sparat nazisymboler och ytliga uttryck, naziideologin finns inte där. Det är bara högerextrema slagskämpar.

Men Baud är allvarlig när han påpekar att Putins ingripande har att göra med Ukrainas instiftande av naziaktiga raslagar. Så varför inte avsluta med tidpunkten när Hitler undertecknar sista utkastet till det som senare samma dygn blir kända som Nürnbergs raslagar, vilka öppnade för judeutrotningen "intill tredje och fjärde led" - en formulering för judisk härkomst som paradoxalt hämtades från den judiska Bibeln och där syftar på hur länge Guds vrede vilar över en släkt eller ett folk. Verkligt ond snillrikedom att återanvända Bibeln på det sättet och inte att jämföra med bloggarens lilla töjning av Matteusevangeliet.

I normala fall gäller midnatt för den här typen av mundana horoskop, men när en tidpunkt finns, ges den företräde. Tiden hittad på www.historyplace.com/worldwar2/triumph/tr-nurem-laws.htm


Här diskvalificerar jag (undviker markera) Jupiter stöd till Saturnus (grön aspekt) av ett enkelt skäl. Det som därefter lyser fram är det tydligaste som går att hitta som illustration av hatiskheten hos en ideologi eller folkgrupp: att utradera andra tankar eller annan folkgrupp! Kort sagt: det sociala utstötningssyndromet. 

Det är Vattenbäraren som sätter sig på tvären mot Skorpionen och inte går med på någon integration av icke-vita (för att ta ett exempel från vårt land - symboliken är dock tidlös och kan poppa upp var som helst när som helst). Med båda illgörarna som ömsesidigt attackerar varandra uppstår en dödligt hatisk "loop" vars resultat i detta fall blev Förintelsen.

Det enda "lyckosamma" Jupiter gör i detta horoskop är att sätta extra kraft bakom Saturnus i rollen som Liemannen i 8e dödshuset, angripen av toxiska Mars-Skorpionen och ur Saturnus perspektiv aktiv i arbetet på att binda och eliminera denna skorpioniska smutsfläck. Men allt handlar förstås om att en sjuk ideologi som valt ut judarna som smutsfläck och syndabock. 

Det är intressant att ariern känner sig hotad av semiten. Krabban som ascendent tyder på att horoskopet gäller de egna och ascendenthärskare Månen eller Folket är här "döende" i Fiskarnas sista grad - det tyska folket spelar här martyrens roll (Fiskarna) och rörliga och monetära Merkurius (girighetens planet, tänk "nasare" för ännu en halvdold antisemitism i äldre svenskt språkbruk - säkert av ortsnamnet Nasaret), Det försvagade Månen och en stark räknenisse-Merkurius bildar en opposition som direkt för tankarna till nazipropagandan om den giriga och kroknästa juden som bestjäl tyskarna. 

Att samma tankar ännu lever visar att rasismens idioti sitter djupare än historiemedvetenheten, den senare kräver ju intellekt. Dvs en tanke som inte först är smittad av attityder och därefter enbart läser sådana texter som ger vatten på egen kvarn. Väst borde veta att de från första början blamerade judarna för korsfästelsen av Jesus och därefter påtvingade dem penninghantering eftersom en kristen vit man höll sig för god för att tjäna pengar på pengar (räntor). (O, vad den synen på unkna beteenden har förändrats i Väst!) 

Juden i Europa har alltså påtvingats sin roll av värdbefolkningen för att sedan drabbas av en sådan som Hitler och alla hans likasinnade in i vår tid och Sverige.

Minns hur jag berömde Jaques Baud för hans "rena" element utan "rasblandning". Nå, Nürnberglagarnas horoskop har också en helt ren Vattenbärare och en hel ren Skorpion: härskarna är hemma i respektive tecken!

Men skillnaden kunde inte vara större än Bauds rena Luft-triangel (gudabenådad intellektualitet) och ren empati via Vatten och detta förödande misslyckade horoskop där de oblandade elementen snarast omvittnar total galenskap, vansinnesfundamentalism!

Se åter Expressens ledarskribent Jernick som lyckas pricka in en hybrid på raslagarnas prominenta signatur: hon har båda de naturliga illgörarna "felplacerade". Mars hos Vattenbäraren och Saturnus hos Skorpionen, för ett nästan obotligt trauma (eller attitydproblem). Horoskopets problem är faktiskt större än bara att föräldrar eller generationen dessförinnan upplevt Sovjets intåg i Tjeckoslovakien - eller annat land bakom forna Järnridån som motsvarar namnleken Jernecki. Den närmast kroniska störning i social självkänsla som den ömsesidiga receptionen mellan två oförenliga tecken  går djupare än så. Symboliken måste beskrivas som KOLLEKTIV KARMA eftersom stora mängder återföds med exakt samma symbolik.

Kanske Expressens beskäftiga ledare själv ha varit en jude som gasades ihjäl i något dödsläger? Så kan man komma åter till Jorden under de mest förfärliga omen som tyst indikerar själars osalighet efter en kort tids "odödhet". Bakom många sturska och rent fanatiska röster finns ibland tragedi som kanske ligger flera jordeliv tillbaka och ännu väntar på sin upplösning...

*****

Som synes av raslagarnas horoskop ingår symbolerna för den gamla västerländska traditionen med den personliga daimonens lott och lyckans lott. Båda punkternas positioner är intressanta givet Krabbascendenten och Månens "svaga" position i Fiskarnas sista grad. Lyckopunkten i Ohälsans eller Fiendens 6e hus är intressant. Hitler och anhang fann det tydligen en källa till lycka att fördjupa sig i hur nationens blod skulle renas genom att hålla Juden utanför! Lyckopunkten kan alltså bara sägas fungera inom ramen för ett samhälle som redan har fullständigt sjuka värderingar!

Och vad säga om tanken att den personliga daimonen måste vara god? Här sammanfaller daimonens punkt (i Vattenbärarens 23e grad) med Liemannen Saturnus och i 8e dödshuset). Finns något sådant som en daimonisk influens i tiden glimtade alltså en verklig dödsdemon fram när Hitler fanns raslagarna välformulerade. Dokumentet blir efter det bärare av tidens förbannelse och kommer i sinom tid att bli till rena avrättningsfabriker. 

Allt detta hänger tungt över Ukraina som är långt ifrån så civiliserat som ordinära nyhetskonsumenter i Väst förmodligen inbillar sig. Helt klart accepterar USA det mesta och är mer än villiga att rentvå nazistiska raketforskare om de ser potentiella vinster bortom krigsförbrytelserna. USA har ända sedan 2a världskriget  - likt Ukraina - hatat Ryssland och hanterar nazismen undfallande. Idag har nazismen i USA återgått till en av dess inspirationskällor och USA är mest känd för darwinismen i ekonomisk klädedräkt. Naturens onda strid som ger förebild och rätten för den starke har rätt att ta för sig. Kapitalismens tal om "kreativ förstörelse" är som hämtad ur nazismens lära om blodets ökade vitalitet genom att låta de underlägsna utgå ur sortimentet. (Jämför det gamla kinesiska, ev. Konfucius eget, talesätt: "I en mästares händer är inget oanvändbart."

Det är inför Naturens låga kryp astrologin alltid anfört den Högre Vägen, den som illustreras via Jacques Bauds perfekta Luft-elementet (det enda rent mänskliga av elementen enligt senantika romare) och för all del det animala Eld-elementet, i de fall då hjärtat kan förmås att blicka uppåt istället för ner i det grumliga Vattnet (avelsernas eller återfödelsernas plats). Det är i det brinnande hjärtat människan väljer att fortsätta vara ett djur (med viss tankeförmåga) eller ta sin särart i anspråk. När Vatten och Luft rörts ihop så illa som i de nazistiska raslagarnas horoskop är vansinnet ett faktum. Blind instinkt upphöjs till rationalitet och tvärtom.

*****

Raslagarnas horoskop innehåller ett fullt kors i Mörkrets kvalitet trots att det saknas aktivitet i Oxens tecken. Men det beror på att Oxens härskare Venus själv befinner sig i ett tamasiskt tecken och så att säga överför samma synsätt till sitt hem. 

Det är lätt att se hur Tamas guna här verkligen matchar den dramatiska hinduiska bilder av "änglar och demoner" - där Ljuset står för de förra och Mörkret blir sådana demoniska påfund som nazisternas. Ja, ytterst alla som överbetonar FIXERINGAR in i det absurda.

Korset i raslagarna förde till tankar om nazismens stöld av den indiska swastikan, en solär symbol där hakarna ska uppfattas som att de pekar framåt så att korset illustrerar solens dagliga rörelse från öst till väst. Sauwastikan blir då den motsols rotationen eller symbolen för världarnas förstörelse av Shiva (och den långa natt som därpå följer innan Brahma vaknar upp och skapar något nytt).


Ämnet har passerat revy men det är så länge sedan nu att ett litet tillägg är på sin plats. För jag hinner inte mer än associera nazihoroskopet med en köttkvarn som maler ner offren som stämplas "ovärdiga människor" förrän jag inser att swastikan och en omvända sauwastikan är ännu ett argument till varför hinduernas tre kvaliteter alltid tyckts mig som ett tomt spel för gallerierna. Människans typiska kvalitet är Passion (Rajas guna), men detta är en imaginär eller illusorisk kvalitet, en bieffekt av den fundamentala dualismen. 

Ytterst finns bara de den positiva och den negativa polen och de många positionerna utefter denna (en slags Livets hierarki där de som upplever eller kanske bara tror på fasta och fixa lösningar är de som befinner sig i djupaste Mörker). 

"Passion" är bara det ångesttillstånd majoriteten av mänskligheten upplever inför valet mellan liv och död och där majoriteten väljer fel eftersom Ljus och Mörker som regel redan manipulerats av Makthavare att tjäna deras intressen. Idag, när västerlandet i princip har dött, kommer så ironin in som människans sista sätt att värja sig inför alltings hopplöshet: tv-reklam så falsk och lögnaktig att man bara kan skratta åt Makthavarens försök att fulvinkla ämnet eller produkten till sin favör. 

Se f.n. Henrik Schyffert ha roligt åt energisparprodukter i någon tv-reklam, eller mediernas alla skribenter söka förklara att Ryssland är genomond, beckmörker och NATO idel hopp och ljus. Problemet här, är att ryss-bashingen i väst pågått så lång tid att västerlänningens själva DNA blivit korrumperat - fulvinklad info är det enda vi kan förstå - och gissa om det kommer att kosta när världens nästa Ekonomiska System rullar igång...Ryssland för just nu lista på vilka deras fiendestater är och när Kina implementerar sina datasystem för "social merit" på ett globalt perspektiv är det slut med den osanna och själviska västerländska livsstilen.

Slog för detta stycke upp ordet "vritti" som syns i bilden på hakorsen jag minuten tidigare skannat från John D. Blakelys The Mystical Tower of the Tarot (1974) som nämnts tidigare. Sanskritordet visar sig betyda "virvelpool" vilket var det jag kom att tänka på EXAKT med "köttkvarnskorset". Ibland kommer insikter i kompletta paket och det går åt många rader text att lyfta fram alla de skikt som levererades precis samtidigt. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Vritti

VIRVLAR INOM MEDVETANDET

Det roterande köttkvarnskorset i raslagarnas horoskop kan ersättas av tanken på Zyklon-B eftersom ondskan främst springer ur den halva som bildas av Lufttecknet och toxiska Vatten-Skorpionen. Förgiftad luft anknyter naturligt till nazisternas avrättningsmetod i lika hög grad som det kan antyda en murken ideologi - den egna eller något som en rättrådig men marginaliserad Skorpion går till storms mot. I enstaka fall kan kombinationen ge just en tragisk hero som kämpar mot hela samhällets förhärskande ideologi.

Möjligen var nazisterna, ockult intresserade, medvetna om de två hakkorsens sammanhang. Men det är säkert så att raslagarnas horoskop beskriver swastika-aspekten som nazisterna uppfattade det: att med världsligt solär energi eliminera det sjuka och därmed ge Tyskland kraft och styrka åter. (Lika galet som Sveriges beredskap att tippa landet i Dödens eller USA:s händer.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka nazilagar avser Baud? Det ukrainska parlamentet införde språklagar precis efter Euromaiden 2014. Men presidenten blockerade dem. På senare år har man infört lagar att barn i skolan och på dagis ska undervisas på ukrainska. Knappast några nazilagar.

Jag tror tyvärr du charmas för mycket av Putins Venus i Vågen för att se klart hans avsikter att expandera ryskt territorium samt att skydda sig själv från inhemska och utländska fiender.

Seaward sa...

Läs gärna Baud själv. Han talade om försämrade villkor för ryssar i Ukraina ("första rangens och andra rangens medborgare" = nazianstruket, direkta kopplingar är dina, jag inkluderade bara Nürnbergs raslagar eftersom de tematiskt rimmar med Ukraina, fast inte bara dem, och och deras antisemitiska historian). Småterrorn från värdnationen som föranledde de två folkrepublikerna att TILL SIST FÅ Putina stöd. (Baud pekar flera tidigare tillfällen då Putin inte velat ge sig in i dessa Ukrinas egna problem.)

Jag kan omöjligen ha charmats av Putin eftersom jag bara har tillgång till det svenska medier inte låst in bakom betaldörr och nu senast två långa och mycket allmänbildade texter av Baud. Som gmmal akademiker läser jag av princip inte slöddrets olika fora där man kan virra bort sig hur djupt som helst. Jag använder bara förståndet att genomskåda den uppenbara propagandan som Sverige på USA:s uppmaning (direkt eller indirekt) basunerar ut i alla nyhetsmedier.

Astrologiskt är det mycket oklart vem som är den västa Förbrytaren, utifrån astrologiska grunder är ju både USA- och NATO-horoskopet fruktansvärda Slaktare! Och det kanske just är därför om Väst just kallar allting "slakt" i Öst just nu. Anfall är bästa försvar. Ryssland har brutalitet i sin karta också, till följd av att nationens Sol pressas till en marginaliserad position och där någon (NATO) pressar och söker undertrycker denna björn, kan mycket hända …

Journalisten Kajsa Ekis Ekman hotade avslöja hela chimären med nyhetsrapporteringen och är nu Sveriges första martyr. Får se om Alexander Skarsgårds snarlika kritik över galenskapen i svensk media får stå oemotsagt. "Han är ju bara skådis, så låt honom hållas..."

Mer om Sveriges situation följer. I Pipeline en text om landets sedan årsskiftet nyinrättade Åsiktspolis som kommer att slimma vår tillgång till "bra information" ytterligare.

Men visst är han en slaktare, Putin. Det är det västerländska hyckleriet Baud vänder sig emot och som jag gjort i många år på den här bloggen.