Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 april 2022

"O ni av ringa tro" (Startade USA Ukraina-kriget?)

Inlägget om meriterade Rysslandskännaren och f.d. NATO-medarbetaren Jaques Baud innehåller två viktiga länkar till hans mening om den större bilden som förklarar Rysslands angrepp på Ukraina. 

Det står helt klart att han antingen är från vettet eller att samtliga västmedier slaviskt följer en dramaturgi som Någon givit dem och avvikelser från vilken får ursinnet att koka hos t.ex. en hök som Expressens Linda Jernecki när hon anmärker på detaljer i Ekis Ekmans framställning. 

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/tokvanstern-ser-nazister-overallt-men-blundar-for-krigsbrott

Så visst, Ukraina "snyggade till ytan" genom att uppgradera dess fascistiska milis till status av "nationellt regemente" (Baud har för övrigt förklarat varför - unga ukrainare var så ointresserade av den demoraliserade armén att landet inte lyckades skrapa folk - då fick man hämta styrkorna ur samhällets intellektuella bottenskikt - de högerextrema och i varierande grad nazianstrukna) 

Jacques Bauds senaste text (1 april) är översätt till engelska och tydlig. Men i den några veckor äldre intervjun (översatt till franska, förmodligen från tyska) ger han redan i början av den långa texten en så viktig tanke att man bara häpnar. Om detta står inte ett ord i svenska medier och begripligen så. Det skulle förstöra hela det av USA kommenderade narrativ svenska medier nonstop spyr över befolkningen (och befolkningen, tänka sig, är plötsligt NATO-positiva som aldrig förr). 

Vi ser just nu USA kuppa till sig en bit ytterligare av världen och den dumme lilla svensken är för intellektuellt vek för att fatta sin omvärld. Jag var själv en fullständig idiot om tilldragelserna mellan Ryssland och Ukraina tills jag läste Jaques Baud, men för ett sinne alltjämt villigt att lära nytt klarar bilden nu fullständigt. (Bauds horoskop är som framgått något alldeles oerhört i termer av analytisk förmåga.)

Putins nostalgiska dröm om ett Storryssland kan absolut äga giltighet, men det är trots allt bara västerlänningars gissningar om vad som pågår i Putins psyke. Väst har i övrigt dödat psykologin och tillverkar nu hellre beteendeförändrande Piller, och bara detta föranleder misstankar när man nu hör nymornade psykologer och självutnämnda krigsexperter förklara Putins "plötsliga aggression" med gamla stormaktsdrömmar. Prova istället det här scenariot som Baud framlade i mars:

…Chefen för Ukrainas säkerhetsråd bekräftade I december 2021 och januari 2022 att det inte fanns några tecken på en rysk attack mot Ukraina. Var detta bara ett trick? Nej, de sade det flera gånger och jag är säker på att Putin, som upprepade samma sak, inte hade för avsikt att attackera. Men tydligen pågick påtryckningar [från USA] mot Tyskans att stänga ner North Stream II. USA ville att Ukraina skulle provocera Ryssland och om Ryssland reagerade skulle Norh Stream II läggas åt sidan. Ett sådant scenario ventilerades under [tyska förbundskanslern] Olaf Scholz besök i Washington, och det är uppenbart att Scholz inte ville vara någon del av det. Detta är inte bara min åsikt, en del amerikaner delar den: målet var North Stream II.

Kort sagt: svenska medier aktar sig noga för att med ett ord nämna vem som satte hela den här förödelsen i rörelse, vars omfattning väst naturligtvis överdriver till det yttersta. Baud kommenterar även det och jämför med jänkarnas strategi under Andra världskriget och sedan fortsatt med i senare bravader: bomba skiten ur civilbefolkningen och dess infrastruktur så att de i uppror vänder sig mot sina styrande. Putin har, menar Baud, sökt en högre väg än USA, i så långt det är möjligt i krig. (Baud, bör noteras igen, arbetade i många år med fredsfrågor i FN, New York, och är inte som den skeva Jernecki kallar den som kan tänka självständigt och utanför USA:s manus "Putins nyttiga idiot".)

Jag uppmanar alla med lite tålamod att peta in Baud-intervjun på franska i googles översättningsverktyg (för en andra översättning av originalet), om engelska känns bättre. Engelskan låter perfekt och texten är, så långt jag hunnit läsa, utan grammatiska felaktigheter som man ofta hittar vid automatöversättningar.

https://solidariteetprogres.fr/actualites-001/jacques-baud-contrairement-aux.html

*****

Och med det sagt, över till mer typisk mix av seriositet och udda allusioner, modell Sideriska siktet:

Och varför bekymrar ni er för kläder [eller gör åtskillnad mellan en amerikansk överrock och en rysk]? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. ... Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen, som i dag finns till och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga?

Matteus 6:29-30

Kort parafras: Oro är anstår inte en människa, den representerar tvivel om den gudomliga planen.

Förstå krampen i den svenska folksjälen som gjort sig kvitt metafysik och valde materialismen. Ett sådant land har bara sin fysiska yta kvar och välsignas eller angrips där den placerat sin "verklighet" Som den smarte barnpsykologen Joseph Chilton-Pearce sade på 1970-talet: "Den världsbild du upprätthåller blir den enda värld du får att beskåda." (Engelskan spinner på worldview och world to view). Tänka att massorna alltid väljer fattigdom istället för möjligheten att se mer

Zodiaken tudelar cirkeln i glädje och sorg, i ELD och VATTEN. I den lägre världen har Krabbans tecken oro som grundtillstånd. Charles Carter var den första moderna astrologen (1900-talet) som noterade skillnaden mellan säsongsblomstrens substrat VATTEN och elementets tre modaliteter. Med hinduisk astrologi blir bilden än tydligare.

Oro till följd av insikten om att blötdjuret tillhör kretsloppet av oegentlig existens  ligger i Passionens Krabba. Stegrad oro är terrorn eller skräcken i Mörkrets Skorpion. Men i tolfte timman släpper skräcken och i Fiskarna, i Ljusets kvalitet, föds insikten att all egocentrerad ävlan (på nationell eller personlig nivå) har varit en felorienterad ökenvandring. i Ljuset förlossas slutligen nationalsjälen från sin självförvållade neuros.

Det är påfallande tydligt att Expressen till sig samlat de olyckliga själar som förytligats i svensk mylla länge nog men så fort den ryska björnen rör sig lite faller sönder som korthus och blir som Jernecki: skräckslaget hatiska. Hon upprepar med sin födelsedag bloggens nyliga fynd om att mördare har en lätt tendens att födas när Solen går samman med "svarta solen" Saturnus och hon hade dessutom och avslöjande nog konjunktionen i den ohöljda terrorskräckens Skorpion. Hon låter värsta av alla i den "frihetliga" tidningen (dvs frihet för den skadliga ego-impulsen, vi är långt från klassisk liberalism nuförtiden).  

Jernecki och Putin, två födelser med Solen och Saturnus i konjunktion men se hur mycket mer effektiv Putin är som har kombinationen i Jungfrun. Jordelementet är en mycket bättre plats för Saturnus än bråddjupa Vatten! Saturnus är på sin lägre sida materiens herre och därför med förutsättningar att nå konkreta resultat istället för halstarrigheter. För extra tydlighet här en "naturlig zodiak" som påminnr om Skorpionens släktskap med 8e sektorn för det biologiska livets tillfällighet, dess korruption och slutliga död:

NATURLIG ZODIAK: TECKEN I MATCHANDE HUS
 

Apropå bloggens gamla käpphästar, "astro-syndromen" saknas här direkta förbindelser mellan ideologiernas Vattenbärare och hatets och utanförskapets Skorpion, men ändå tycks oförenligheten mellan LUFT och VATTEN slå igenom så att Jernecki är en första rangens hatare, hatare av allt som stör hennes "fria" västerländska livsstil. En sorglig typ som naturligtvis är väl representerad i landet utan att var medborgare behöver ha ett identiskt horoskop. Det räcker med att inbillat traumatiserade individer får uttrycka sig via ledarplats i en tidning och vips  tror massorna att de tänker sina egna tankar när de öppnar munnen. Men det är Jerneckis ideologiska hat som smittat dem. Var är alla exorcister när Sverige som bäst behöver dem?

*****

Det är illustrativt att USA, världens största förbrytarnation sedan Andra  världskriget, betecknas av Terrorskräckens Skorpion stigande i öster i horoskop samt har en kronisk oro via Krabban i 9e huset som betecknar världen bortom de amerikanska landsgränserna. Och dessutom viktiga planeter i 8e huset för död och nedärvd dålig karma (utvandrarna från Europa drar med sig sin förbannelse till Nya världen). USA har också Månen i Vattenbäraren för att koppla åter till Jernecki och det patologiska kommunisthatet som är vad hon och USA (fortfarande) lider av. 

Astrologins symboler är relativt obunden till politik, Vattenbäraren och Skorpionen skulle sannolikt kunna bli en rättshaverist även bakom den gamla järnridån (med Statens snara ingripande). Poängen är helt enkelt att Vattenbäraren är Samhälle eller Ideologi (vilken som helst), en transpersonell och långlivad entitet. Skorpionen däremot, representerar individen och dessutom i dess döende fas (eller i psykisk fruktan för sitt frånfälle), en individ som inte vill dö och definitivt inte uppgå i Vattenbärarens kollektiva styrka. 

(Hemlighet: I himmelen bevarar själen så väl sin individualitet men har också erfarenhet av sin duala natur - den är också en kollektiv varelse. T.o.m. den värst skadade egoist kan förstå detta genom att själen om inte annat bär på alla sina tidigare liv och synder och därför är ett kollektiv redan i sig själv.)

Skorpionen - syndaren - dör hellre ensam och i trots, än förlika sig med det samhället den av olika anledningar skiljt sig från. Vattenbäraren och Skorpionen är en av zodiakens svåraste motivkombinationer.

*****

Vild vision

När Sverige förmår acceptera sitt öde som obetydlig verktyg för USA:s finanspolitiska manipulationer i Väst bör vi frivilligt erbjuda vårt territorium till Ryssland så att en ny och verklig Stormakt kan uppstå. Vem vet? Kanske landet genom att ingå i Rysslands blodomlopp kan bidra till en ny världs födelse? Sverige, baltstaterna och Finland - en enad landmassa ändå bort till Kina. Den ultimata Sidenvägen 

Det skulle vara morgondagen i dess bästa utformning. Istället pendlar Sverige mellan oro och skräck och tycks garantera sin undergång genom en allians med...Hin Håle

https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/oWbArg/recension-av-det-fallna-imperiet-av-martin-kragh

Googleforskaren Martin Kragh har tydligen skrivit en bok om Rysslands senaste 30 år och läser man mellan raderna tycker den här recensenten att det är en rätt skral bok. Vem som helst kan googla ett par veckor och sätta samman historian. Nätet kryllar av "tidslinjer" så man behöver inte ens ha mycket till organisatorisk förmåga. 

Betänkligt är att denna Kragh arbetar för Försvarshögskolan och ändå inte producerar en antydan till analys eller ens något försök att förklara bokens slutord om att saker kan ändras. Men jag bjuder på ovanstående alternativa framtid, med förbehållet att Sverige först mirakulöst dumpar 90% av sin befolkning som obotligt indoktrinerats av stat och medier och de kvarvarande 10% tänker positiva tankar om den Ryska Björnens potential istället för som nu...

Kragh omnämndes i nyligt inlägg och som framgick av horoskopet för hans födelsedygn dominerade Krabban och oro - den oförlösta protektionismens grundinstinkt som avslöjar att det är lång väg kvar att gå. Givet zodiakens omutliga process är Krabban redan en bestämmelse, den som givit sig ner i VATTEN måste i VATTEN DÖ. Men Kragh har ännu inte nått Jerneckis rabiata inflammation. Krisen kanske nås i ett senare jordeliv. 

Det finns också en tanke om att man kan göra gott så längre det bara handlar om mild oro och att det goda som produceras väcker TANKAR (LUFT) hos dem som redan vunnit viss autonomi i tankens domän. Där finns förstås skurkar och helgon, men en God Krabba kan vända en instabil Luft-varelse till det bättre. 

På så sätt kan elementen ändå påverka varandra på ett indirekt sätt även om flera av deras kombinationer saknar synergi. När det kommer till de mer hårdnackade Vattenbäraren och Skorpionen har de redan nått extremlägena (fixerad eller mörk kvalitet) och lär inte övertyga många. Lyssna på svenska medier (Sverige: ett Vattenbärarland): så kategoriska och så "den enda vägen". 

Det ska till ett verkligt kuvat folk att köpa sådana röster för Överheten att lyckats fortsätta tala om demokrati där ingen egentligen finns i frågor där verkligen något står på spel, som den om Sveriges NATO-medlemskap.

Inga kommentarer: