Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 april 2022

Till överblickens försvar (Hökens psykologiska typ)

Jag fann Frida Stranne i AB läsvärd, om mediernas ensidiga vinklingen på boven Ryssland. Texten hade just den grad av förenkling som den förmodade genomsnittliga mottagaren efter två månaders hysteriskt ryssfientlig svensk journalistik är bäst betjänt av: hon backar till före UkrainakrIget och påminner om att det är mer komplext än högerns försök att krympa diskussionen: "Ryssen anföll Ukraina punkt slut". (Samma bedrägliga historiesyn håller AB:s Wolfgang Hansson fast vid - världshistorien började med Rysslands invasion - till och med när han ger Ryssen rätt i att USA smugit sig in i kriget genom att öka vapenleveranserna.)

Bloggaren är ingen vän av något krig, och har suttit i fängelse för Sveriges befängda vapenplikt (vid den tiden). Fängelse var faktiskt lätt att uthärda jämfört med de falska röster som nu driver på  för att övertyga folket om att NATO är vår räddning och för det utnyttjar Ryssens tilltag för att stimulera svenskens inneboende kapacitet till våld och hat. Dessa är de verkliga förbrytarna och uppviglarna, inte de som vill diskutera NATO:s lämplighet för Sverige.

Stranne skissade därför den större bilden av imperialisten USA (som motvikt till Ryssland vars ondska vi hört till leda om redan). Kort sagt en mer komplett historia som borde ha berättats om inte Sverige sålt ut sig till den västerländska grenen av imperialism. Högern drömmer redan drömmar om Storsvenskens återupprättelse (inte ett dugg bättre än skurken Putin i deras narrativ).

I Expressen svarar så skolfröken Linda Jerneck med en förutsägbar och överflödig nedsabling. Hon räknar antalet "jag" i texten (vars frekvens inte på minsta sätt försämrade läsbarheten) och jämför med ordet Ukrainas frånvaro. Det är som Jerneck inte förstått att texten inte behöver tala mer om eländet i Ukraina; Strannes syfte var det motsatta: att påvisa den större och väldigt osköna bilden anhängare av "religionen USA" har svårt att ta till sig och än svårare (för svenskar) att objektivt redogöra för landets historia.

Jag blir inte riktigt klok på denna kvinna, Järnek. Är hon faktisk trög eller är det en slipad mobbartyp som saknar renhårighet? Jag noterade att hennes födelse innehöll det astrologiska utstötnings- eller mobbarsymptomet i ett nyligt inlägg som utan djupare problematisering frågade sig om det var USA indirekt startade kriget.

För att få någon slags svar tillgriper jag de inte helt pålitliga testerna med "sökning av andra med liknande signatur". Eftersom de som når tidningsrubriker ofta är offensiva personer har horoskopsamlingen lätt slagsida. Här finns troligen fler dysfunktionella tidpunkter representerade än bland födslar som helhet.

(De födda under rätt neutrala eller t.o.m. goda himmelska omen får färre rubriker i media. Sverige är dessutom landet som älskar blod och död och kriminalitet - jämför det "svenska deckarundret" med det sin bor i Jernickes och övriga svenskas kollektiva folksjäl. Vi dras hjälplöst mot sådant som slutändan fyller oss med fruktan när det blir krig bara en bit bort, i Orten eller i Ukraina. Genast riktas misstron bort från oss, de duktiga. Undantag från denna sida av svenskheten är den minoritet medborgare som aktivt reflekterat kring landets psykologi och därför börjat upptäcka vad man själv INTE är. I inlägget Dold Daimon del 1 gick jag igenom 11e huset i rollern som "samhällsanda", samhällets ideal - infriade eller ej - som en slags kollektiv daimon.)

Trots möjlig skevhet i referensmaterialet följer nedan en genomgång av tiotusen kartor, och av dem sådana som föddes med Jernecks mest påfallande potentiella personlighetsstörning: Solen och Saturnus i konjunktion i Skorpionen (de är varandras fiende och ändå inte - mer om det senare) samt Skorpionens härskare, krigiska Mars, i ideologins eller socialgruppens (eller hela mänsklighetens) Vattenbärare. 

Tar man komplexet som en enhet betyder detta att fundamentet Mars krigar sönder mänsklighetens sammanhållning, krigar sönder socialgruppen eller vilken kollektiv skara individen än börjar sitt liv som del av (nyckelordet för alla varianter är Vattenbäraren). Solen och Saturnus i hatiska avvikaren Skorpionen visar hur: genom karaktärsmord som det Jerneck halvt försöker sig på. Läs Jernecks studentikosa "åsiktsstycke" om Stranne (snarare än det hon verkligen säger) och bedöm själv:

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/usa-hatet-gor-forskaren--blind-for-rysslands-brott/

 

 

Det här sinnelagshoroskopet är dessvärre osäkert, Månen når skolfröken Jungfruns sinnelag först strax före lunch, men med tanke på Jernecks petighet och oförmåga att fatta Strannes större bild och därför hemfaller åt att räkna "jag" i texten, förefaller denna typ av sinnelag korrekt. 

Det öppnar dessvärre för en form av psykisk sjukdom eller anfäktelse: den där man ser en annan ideologi eller folkgrupp som en ren demon, en ren fiende. Den jupiterförstärkta Mars i 6e fiende- och olyckshuset angriper inifrån psyket (via 210-gradersvinkeln) och aktiverar Jungfruns grundläggande känsla av rädsla och utsatthet. (Jungfruns konstellations huvudstjärna Spica: "den utsatta".)

Jerneck går på så pass rabiat mot Strannes text för att hon är livrädd för den insikt Stranne hotar att skänka henne och andra om hur skev partiskhet ser ut. För Jerneck vill ju ha jobbet kvar som ledarskribent och skriver i lätt desperation sin text.

Det är för astrologer otroligt spännande att se henne dela samma strategiska generalsmentalitet som Putin och den vänsterintellektuella Noam Chomsky (som precis som Stranne påminner om det större perspektivet).

Solen och Saturnus är visserligen en omaka parkombination men kan (givetvis) uppträda hos folk av de mest skilda ideologiska uppfattningar och där kämpa för sin överlevnad. Putin för sitt Ryssland utan ett USA hängande vid gränslinjerna med atomvapen eller Jerneck och hennes sort med förhoppningen att en gång för alla döda Ryssen för alla dess "synder", verkliga eller inbillade. 

Kapitalismens onda väsen (formgiven av det sämsta i naturen) kräver att folkmassans blickar riktas bort från de egna förehavandena, mot en syndabock. Precis som USA listigt och under många år provocerat till Putins illa uttänkta invasion (analytikern Noam Chomskys bedömning.)

Intressant är att Putins Sol/Saturnus i Jungfrun triggar Jernecks "sårbara måntecken" så att hon tillhör den sort som verkligen ser en politisk avrättning av Putin som det bästa. Jungfrun kan utveckla ett hat - men alltid uttryckt på det intellektuella planet - som inte står Skorpionens efter. Här finns båda tecknen representerade. Tungan eller ordet som mördare.

Varför Noam Chomsky var glasklar i sin USA-kritik medan Jerneck bara är studentikos (Expressen är trots allt bara en enkel kvällstidning utan politisk dignitet) beror på att hennes Sol/Saturnus har större problem än då åldermannen Chomsky föddes. Hans karta fick ett andra omdöme nyligen:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/noam-chomsky-nar-iq-gar-i-taket-blir.html

Den sanne politiske analytikern Chomsky har fördelen att slippa "utstötningen" eller "dissociationen" i dess värsta form, Jernecks variant inbegrep alltså utanförskapets Skorpion kontrasterad med ideologisk/social grupptillhörighet (Vattenbäraren). 

Chomsky hade istället sin Sol/Saturnus baserad på Mars-i-Tvillingarna ett mycket mer rörligt tecken än Vattenbäraren som redan har ramarna satta för sig. Det gör Chomsky till en intellektuell medan Jerneck bara är en dogmatiker, oförmögen att tänka utanför de inpräglade ramarna (Mörkret kan representera samhällets lyckade socialisationsprocess, individen hyser från och med nu  på allt som sägs från Maktens nivå, Mörkrets kvalitet står för fixerade och obändiga tankeformer). 

Dessutom sker det värsta för hennes födelsetid: Mars och Saturnus byter hemmatecken och "den ömsesidiga receptionen" tvingar här samman två låsta tecken via Vatten och Luft, element som inte drar jämnt (känslans och intellektets element). Detta är en ingrediens i sociopatens natur (astrologin känner förstås fler symbolkombinationer som kan peka ungefär åt samma håll). 

Det kan därför vara helt rätt och inget fel i datasamlingen att hitta en MÖRDARE några dagar före Linda Jerniecks och samma dygn som ledarskribenten en annan svensk hök!

Det råder svårt intellektuellt mörker under sökmönstret och epitetet "Hök" börjar nu klarna betydligt. 

Hur Jerneck klarar att balanser sitt inre onda med en Merkurius/Venus i Vågen kan tyckas som en gåta, men även utan känd födelsetid gäller att Venus träder före Solen i zodiaken vid denna tid och intar rollen som Morgonstjärnan. Detta är Venus i sin krigiska skepnad! Noam Chomsky hade istället sin Venus som den fredsälskande Aftonstjärnan och en dessutom en känd födelsetid som visade att planeten var en dominant faktor för hans överlägsna rationalitet (vänsterperspektiv). Han beklagade såväl Rysslands som USA:s våldsmentalitet, något inte en ringa begåvning och genuin hök som Jarneck förmår. Hennes sätt att älska är genom Morgonstjärnans krigiska fäktande mot allt och alla som inkräktar på hennes extremistiska individualitet.

Strax över tiotusen kartor ger 10 träffar på nämnda signatur (Sol/Sat i Skorpionen i ömsesidig reception med Mars/Vattenbäraren):

  • Ashley Cox;15.11.1956;12:00 - hora för honoraret, Playboy-modell 1977 
  • Eileen Collins;19.11.1956;12:00 - 1a kvinna som framförde NASA:s rymdfärja
  • Bo Derek;20.11.1956;14:13 - fotomodell, känd för sina kroppsmått (en "produkt" såld av det objektifierande väst)
  • Cynthia Rhodes;21.11.1956;12:00 - aktris, dansös och sångerska, känd från Flashdance, Stayin' Alive och Dirty Dancing

    Cynthia Rhodes som "Penny" i
    Dirty Dancing (1987)

  • Omar Mateen;16.11.1986;12:00 - massmördare, dödade 49 homosexuella på klubb i Florida
  • Oscar Pistorius;22.11.1986;10:30 - mördare, handikappad idrottsman med benproteser
  • Linda Jerneck;26.11.1986;12:00 - rabiat högerdebattör
  • Katarina Tracz;28.11.1986;12:00 - rabiat lobbyist hos Fri Värld. "Mer USA åt världen" (min parafras)
  • Osman Adam Khatib;7.12.1986;12:00 - en av terrorbombarna i Londons tunnelbana 2015
  • Peta Todd;8.12.1986;12:00 - glamour/nakenmodell som muntrar upp soldater i Storbritanniens NATO-armé så de ska glömma att de är slaktboskap i Storfinansens och Maktmänniskornas spel med Jorden.

Det är VÄLDIGT MYCKET kring kropp eller fysik i den här träffbilden och gärna då fysikaliska uttryck PÅ KANT med majoriteten. Är det Skorpionen/Vattenbäraren som tenderar till att placera individer åtskilda från gruppen i stort?

Det är också intressant att jag plockar namn från rubrikerna utan någon särskild könspreferens men den här signaturen tycks vara kvinnornas biljett till ökändhet eller i några fall berömmelse. Den enda hjältinnan är rymdfärjepiloten och möjligtvis dansösen som demonstrerade suverän kroppskontroll och koordination. (Solen och Saturnus - generaler över sin kropp i stil med Putin!)

Att merparten är lågpresterare eller fiender till mänskligheten (terrorbombare, hökar) kan bero på att utstötningssyndromets blandning av Luft och Vatten ofta grumlar till perspektiv och blockerar individen från högre prestationer. 

Det hade varit intressant att känna till rymdfärjepilotens och dansösens födelseklockslag för att se om något i födelseögonblicket lyfter dessa kartor en nivå upp över t.ex. Jernecks attitydlåsta fejk-intellektualism - masken döljer en svart, emotionell skorpionkänsla som stelnat i en attityd.

Attitydtecknen (i Mörkrets kvalitet) antyder gammal karma - dessa är själar som haft problem liv efter liv och förmodligen har lika många liv kvar för att nå samma betoning av Ljuset - om de ens kan. Det finns själar universum skickar till skroten förklarade synske Edgar Cayce, själar som av Nåd slipper förirra sig än djupare. Detta är ett synsätt som stöder den senantika stoiska världsbilden där astrologin förklarades utifrån ett delvis materialistisk synsätt. Platon gjorde som bekant en distinktion mellan själens lägre del (som tillhör det materiella universum) och en högre, rationell del delaktig i den immateriella och gudomliga Intelligensen (Nous).  

I ett filosoferande över alla dem som här föddes med en problematisk motsättning mellan Skorpionen ("bara natur") och den högre rationella principen Luft (via Saturnus/Nous i världen och dess tecken Vattenbäraren) kan anas en förhärdad syndare som tillbringat många liv i exil från Himmelen, men som likväl känner att den biologiska släktskapen skaver och signalerar att detta inte är hela historien. 

Trots allt bildar konjunktionen av Solen och Saturnus - även om nedsänkt i Skorpionens naturliga Vatten-element - ett fundamentalt särlingskap: Saturnus ÄR emblemet den andliga rationella själen (den eviga) och dess essentiella LUFT-natur påverkar Solen - som antingen kan lysa ner över naturen och enbart välja det levande djurets medvetande ELLER vända sig uppåt och i en ELD & LUFT-kombination bygga en högre kognitiv medvetenhet som består över alla exkurser nere på Jorden. Det goda sparas i Saturnus/Skördemannen och varje nytt jordeliv (varje nytt soltecken) kommer att ha tillgång från talanger som varelsen tillägnat sig i det förgångna. 

Bara det otjänliga kastas på soptippen (och det kan innebära hela livscykler som bara var dissonanser i förhållande till den universella lagen). Men sedan finns alltså synske Edgar Cayces overifierbara påstående om att en Nådastöt existerar för de väsen som bara förirrat sig mer för varje försök på Jorden. Dessa själar var inte redo för den här (sägs de) "oerhört svåra dimensionen som innefattar materialitet". Dansösen Cynthia Rhodes kan i den meningen ses som en själslig  nybörjare som ägnade en stor del av livet att förstå och praktisera kroppskontroll, något de flesta lär sig under de första levnadsåren och sen är det bra med den saken.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har först nu läst Strannes text, och hörde i den sanningens och förnuftets röst. Tänk att den kan reta upp fok så till den grad... vad beträffar Jerneck så kan man i rubriken till hennes länkade artikel här ovan byta ut "forskaren" mot Jerneck och låta USA och Ryssland byta plats, så får man hennes inställning.
Det är som om folk i Sverige (och Finland) drabbats av kollektivt tunnelseende, för att inte säga hysteri: Vi MÅSTE gå med i Nato! Att de inte förstår att det är farligt, eftersom det provocerar Ryssland och trappar upp det hela! När jag har framfört den åsikten i min närhet har jag blivit kallad för Rysk troll...

Seaward sa...

Ja, svensk version av britternas "storm in a tea cup"!