Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 april 2022

Svenskans fulaste ord: våldsmonopol

En riksdagsman och polis tar i Expressen det fula ordet "våldsmonopol" i sin mun i en debattartikel som utgår från polisens försmädliga reträtt sedan folk visat att Statens försvar av blasfemiker ("yttrandefrihet") och hårda kritik mot dem som ser igenom falsariet. Av andra snarlika artiklar förstår man att stora delen av svensk polis är rasister och inte ger ett vitten för språksvaga i Orten som aldrig fått lära sig svenska och nu hålls som i reservat. Ett gigantiskt nederlag för Sveriges "välfärdspolitik".

Artikeln hade det goda med sig att ett astrologiskt problem jag hade bloggens första år nu kunde lösas. Det ålderdomliga schemat som "upphöjer" planeter i vissa zodiaktecken och ser dem som "fallna" i andra, har ett särskilt problem med ettriga eller krigiska Mars, ansedd för att vara "upphöjd" i Stenbocken. 

Problemet då var hur att betrakta denna placering. Är Mars extra effektiv som krigare i stengetens tecken? Är getens blotta position högst upp på världsberget (läs: makteliten) skäl nog att kalla denna Mars "upphöjd"?


Men lika tänkbar tycktes förklaringen att Mars här KUVAS (den är dock en naturlig illgörare) och att den som kuvar ingen annan är än den Stora Illgöraren, Stenbockens härskare Saturnus. 

Mars är alltså "upphöjd" i meningen disciplinerad och kontrollerad av den dröjsamma och överblickande Saturnus (som inte förhastar sig och störtar ut i blind bestraffning för minsta provokation).

Och vad passar bättre än "våldsmonopol" för statens/Stenbockens eller 10e makthusets  korrelat Saturnus. Denna planet anses ju också vara en diktator (i neutral bemärkelse) och diktatorn har monopolet, vad saken än gäller. 

Därmed visar svaga polisledningar i samband med tre dagars turbulens till följd av det officiella Sveriges (dolda) hat mot muslimer och religion i allmänhet att "våldsmonopolet" sammanhänger med den andra förklaringen. (Egentligen stämmer båda alternativen!)

Svaga befäl, som beordrar reträtt inför med den svikna delen av svenska folket och deras berättigade protester mot Statens representanter på gatnivå, pekar därmed direkt mot Sverigehoroskopet besynnerligt svaga Saturnus, som på sistone dryftats ofta på bloggen. 

Det är den svagheten som nu resulterat i Sveriges senaste Censurmyndighet och att "statsminister" Andersson stressar fram mot snabbt NATO-medlemskap som kan Bördan från henne. Hon har som noterat en mycket svag Saturnus (i Vattenelementet) och klarar inte att hantera det våldsmonopol som är henne och hennes regering given.


Kontroll positionerna söndagen den 17 april visar Mars i Sveriges soltecken Vattenbäraren understödd över våldets hanterare eller monopolist: Stenbocken i sitt negativt polariserade härskarläge Stenbocken. Denna konfiguration har gällt sedan Mars anträdde Vattenbäraren den 8 april och gäller tills den lämnar 17 maj. Gott om tid för urusla svenska beslut om Våldsmannens plats i Sverige!

Speciellt spännande blir det dock den 30 april då Saturnus går över gränsen till Vattenbäraren och ansluter sig till Mars. Dagen då regeringen faktiskt tar beslutet om NATO-medlemskapet?

Skälet till att svenskarna saknar vett i våldsfrågor och fladdrar hit och dit som yra höns alltsedan Putin startade krig en bit bort, det skälet ses i nationalhoroskopet där Sverige avslöjas ha sopat våldets Mars under mattan sedan lång tid. Mars i passiv-aggressiva Oxen och därtill dold i 8e dödshuset. Men det som aldrig tränas eller inspekteras med Intellekt, det korrumperas och tappar förståndet! 

Att ta denna Sveriges uraktlåtenhet till intäkt för inlemmas med Slaktaren NATO-USA är det största brottet av dem alla. Det är lätt att dra kopplingar till Sveriges "feminism" där, som jag tidigare beskrivit, det lilla som återstår av manlig stolthet (Mars) tvingas gå genom kvinnan (Venus) för att få uttrycka sig. (Venus är här Mars ägare eller fundament). Denna aspekt av nationalhoroskopet bidrar också till förklaringen till befälens order om reträtt för polisstyrkan

Korrekt hade varit (som polisen i stridens hetta menade) att en gång för alla sluta med det feministiska falskspelet och vissa att de förbannade demonstranterna att Sverige är en Fasciststat som sätter dit den (särskilt i Orten) som mopsar sig!

*****

På bara några få "ny-liberala" år förföll Sverige till en barbarstat i sitt sätt att sluta värna folkets intressen. Den "nya friheten" är inget annat än den välbeställda medborgarens frihet, andra behöver inte besvära sig eller kräva sin rätt.


Inga kommentarer: