Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 april 2022

Magdas relation till Sveriges lilla död / Självbiografiskt: "farmor Helena"

Naturligtvis måste Magdalena Anderssons horoskop jämföras med dagen då Sveriges planetära ödescyklar öppnar för en tid att uppleva nationens Saturnus (förklenad av sitt halshuggna, huvudlösa tillstånd).  

Saturnus betecknar objektiva svårigheter men också svårmod. Den senare kvaliteten saknas i det obekymrade moderna svenska kynnet, mest besatt av flärd och en elegant livsstil (estetiska Vägascendenten visar att Sverige mest är en dekoratör av det enskilda hemmet - ascendenthärskaren Venus i 4e huset för de enskilda hushållen).

Sveriges bristfälliga svårmod tas säkert som positivt av många glättiga typer men är i själva verket ett skriande karaktärsbrist och denna saknade gravitas är en följd av Saturnus närhet till den huvudlösa Draksvansen. Landets ledare (Solen) kommer därför typiskt att utmärkas av att de är lättviktare, om än inte helt frivola. 

Det politiska fejkspelet dikterar ännu någon slags högtidlighet även om det just bara är spel - se totala fejkar som Annie Lööf och Ebba Busch för att inte tala om Jimmie och Ulven. Och de är inte några bra skådisar heller! Man ska inte tala illa om de döda, men vad sysslade konsultkvinnan Sabuni med? I Sverige tar man lätt på rollgestaltningen och även det en följd av den skadade Saturnus.

Även utan känd födelsetid borde statsminister Anderssons karta knyta an till himlens utseende när den dåliga Saturnus-perioden börjar. Jag förutsätter här att den lättpåverkade massan fortfar sätta sin tillit till henne så att (S) på något sätt bildar regering ännu en gång.

Tidigare, Saturnus som sub-cykel:

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-2022-25-i-narmare.html

De flyktiga transiterna dagen för cykelns start:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/sveriges-lilla-dod-borjar-transiterna.html


Det var faktiskt mer drag över Anderssons himmel när hon nominerades till partiledare än dagen hon blev statsminister eller dagen för inträdet i "lilla döden" i november:

Nominerad till partiledare:

 


Lilla döden börjar:


Givet rollen som statsminister kan det passa att använda solen (ledare) som förstahusmarkör. Med det ansvar som ligger på den naturligt ansvarskännande Solen i Stenbocken (härskare: Saturnus!) svajar begripligt självhävdelsens Mars i 10e huset - maktens tinnar. Hon spräckte ja "glastaket" som bara tillåtit kvinnor att blicka upp mot den patriarkala himlen och nu ska hon själv agera Auktoritet.

Folkligt stöd obeaktat (svenskarna förstår inte vilka kvaliteter som bör applåderas), tyder Mars skadad av Draksvansen på att rätt kvinna hittat rätt land att leda. Bristen på genuin saturniskt auktoritativ kapacitet i nationalhoroskopet matchar denna Mars oförmåga att vara "karl för sin hatt". Den kuvade självhävdelseförmågan förklarar varför Andersson medgivit att hon har nära till vredesutbrott, vilket är typiskt för en Mars utsatt för Draksvansens repressiva inflytande. Ibland måste bägaren rinna över och dessutom ganska ofta eftersom Vågen är ett Passionerat tecken och har lätt till obalans om den utsätts för stress.

Att Sverige nu gör gemensam sak med Finland in under Han vars namn inte får nämnas är ett perfekt uttryck för Anderssons första medgivande att hon inte förmår styra upp det här själv, hon bildar feministisk pakt med Finlands statsminister. Mars-i-Vågen, det som återstår av den, är en verklig tvåsamhetstyp och samarbetar hellre än ta egna beslut. 

Utvikning. Astrologin är enormt nyanserad och varför Sideriska är så politiskt inkorrekt, trots upphovsmannens Mars-i-Vågen, det beror på att Mars kontrolleras vid tät konjunktion med Solen som inte räds att säga sin mening, Solen har dessutom som disponent Venus, som i Lejonet representerar sympatisk samsvängning med en äkta (lejon-)konungs mentalitet. Denna Venus känsla för ledarskap med gudomlig sanktion bollar sedan tillbaka till Solen (själens indikator) som nu är Venus fundament).  Detta är inte en demokratisk signatur!

Knuten till bloggarens 5e-karmahus synes undertecknad redan gjort sina maktliv på Jorden. Han softar den här gången exil i Sverige - kalla det återbetalning för alla de synder personer i maktposition begår. Att som en NOBODY genomleva ett liv utformat av svenska politiker är en helt rättvis återbetalning som dessutom - och det är poängen med karma - ger många tillfällen att fundera kring hur det goda ledarskapet bör se ut...

Det finns en viss alldaglighet över statsministern som påminner bloggaren om hans sedan hädangångna farmor, underprivilegierad i termer av kvinnlig fägring och med en så sjuklig kropp att svår gikt i knäna tvingade henne att gå med kryckor redan i medelåldern. Tydligen var hon något av en intellektuell begåvning som bloggarens far inte drog jämnt med, sen senare en impulsiv och antiintellektuell natur medan moderns påtvingade kroppsliga stillhet gav henne tillfälle till mycket tänkande. 

Hon hade, vad jag minns, ett extremt stabilt intellekt och var en Räknenisse av Guds nåde. (Farsgubben hade ärvt en del räknementaliteten och det räckte till arbeten som företagsekonom.) Det är fascinerande att koppla ihop f.d. finansminister Andersson med farmor Helena just efter upptäckten av säkerhetsanalytikern (och tänkaren) Jaques Baud och upptäcka sammanhangen. 

Farmor Helena, som excellerade i huvudräkning och var ägare och hyresvärd för en flerfamiljsfastighet med alla de moment som medföljer, uppvisar samma ovanliga TRIANGEL i intellektuell LUFT som säkerhetsanalytikern. Hon hade knappt gått i skola utan förlitade sig på en medfödd tankeskärpa.

Hon var, när jag börjar gräva bland minnesfragmenten, en mycket religiös person av det konventionella kristna slag som trodde de kristna vita hade en mission till de efterblivna folken i Afrika. Kort sagt, det tidiga 1900-talets fullständigt ogrundade hybris med vilken vita västerlänningen rört sig mot undergångens rand.

Men det akvarium man släpper ner småfisk i, blir ju den verklighet de kommer att uppfatta som naturlig. Så det är svårt att på allvar förebrå en svensk för att inte ha blivit mer än hon blev. "Glastaket" Andersson talade om, är bara ett av de många typer av tak som monterats in i det här vinda husbygget.

Åtskilliga år efter farmor Helenas död (jag läste religion på universitet vid den tiden) besöktes jag av hennes ande i en nattlig dröm och hon gav mig där rätt - inget "på andra sidan" var som hennes kristna tro fått henne att tro (jag hade varit religionskritiker långt tillbaka). Vad detta innebar framgick inte av drömmen men andevarelsen hade frammanat en bild av hennes forna Helena-ansikte och det såg plågat ut. Vid den tiden trodde jag hon hamnat i Skärselden, ett mellanstadium för dem som är rena nog för direkt inträde i Himmelen. (Att något liknande tillstånd existerar hävdas av synska och är alls inte en föreställning enbart för den katolska kristendomen.)

Trots tillkortakommanden, vilka de nu var, var farmor Helena en inflytelserik extramamma för bloggaren under hans fem tidiga år. Han svensksocialiserades inte på dagis medan båda föräldrarna arbetade (svenska modellen: dubbelt så mycket klirr till statskassan). 

Ur de allra tidigaste minnena med extramamman träder "Kinaschacket" fram, ett spel med idag politisk inkorrekta spelpjäser utformade som små runda huvuden (idag bara kulor) föreställande kineser med sneda ögon och spetsig hatt. Det spelet hade farmor Helena i beredskap och jag älskade det som 3-4-åring för dess exotism.

Spelet var en nymodighet i början av 1960-talet och ett av många ting hon införskaffat för att grabben skulle roa sig under långa dagar hemma hos henne. Troligen lade det där spelbrädet grunden till ett senare intresse för kinesisk filosofi. Så tidigt kan frön sås, som eftersom de anknyter till själens karma, för eller senare spirar. 

Det är slående att farmor Helena med Kinaschacket sökte förmedla något av sin egen böjelse för tänkande, för jag tror spelet gick ut på mer än bara kasta tärning och flytta pjäser framåt. Troligen ett enkelt strategispel och tankarna går åter till den stora LUFT-triangel hon delade med militäranalytikern Jaques Baud.

Logikern "farmor Helena" (solascendent men födelsetiden okänd):

MEDFÖDD TANKESKÄRPA

Solen/Merkurius stimulerad av oppositionen en merkurialt baserad Jupiter skapar en höggradig intelligens, men hälsoproblem gjorde detta till ett livsöde där "patriarken" fick gifta bort henne med en närmast livegen farmare, min farfar. Utan klockslag kan inte hälsoproblem ses, men det är träffsäkert att hennes knäproblem och svårigheter att gå kan ha med "halshuggna" Draksvansens i knänas tecken Stenbocken och att gikt är en jupiterisk sjukdom är väl känd. 

Trots att Jupiter gör så mycket gott för den intellektuella rörligheten och tankens OMFÅNG drabbas således både Merkurius eller mobilitet på basal (fysiologisk) nivå, precis som Solen, symbol för allmän livskraft. 

Redan i själva dygnets konstruktion finns därför några veka punkter, vilka troligen hittar "rätt" hus för att sedan slå till som hälso- och kroppsproblem. Missa inte den svaga Venus-placeringen (i ett Mars-tecken) vilket skapar en besvärlig dissociation mellan sig och fundamentet Mars. Äktenskapet kvinna/man definitivt en stor besvikelse för farmor Helena precis som för Maria "låt samhället ta ansvar för mina barn" Sveland. Sveland maskerade dock sin verklighet på "luft-vattnets slirigt dissociativa" vis och skrev en nonsensbok om lyckan i att skilja sig från den usla mannen. Eller något i den stilen... Typiskt uttryck för när LUFT rationaliserar dolska känslor i VATTEN.

https://siderisk.blogspot.com/2011/01/feministtrasket-kjoller-mot-sveland.html

Men titta! Sveland var ännu en med TRIANGEL i LUFT, och en renodlad ideolog fast som feminist typiskt baserad på sin störning mellan manligt/kvinnligt (Mars/Venus). Involverande Vågen: klassiskt äktenskapstjafs om vem som ska göra vad, vem som ska diktera/Mars och vem som ska följa/Venus...

*****

Nu kanske någon undrar hur det här inlägget om statsminister Andersson spårade ur...  Tja, det slog mig att horoskopet var så lättviktigt att den betydligt mer färgstarka farmor Helena trängde sig på! 

För första gången släktforskar bloggaren i det offentliga och upptäcker att farmors horoskop är en spöklik förlaga till hans egen karta - "det andliga arvet" tycks ha hoppat över farsgubben och från farmodern återvänder en mängd indikationer till barnbarnet/bloggaren - så synd att inte mattesnillet överfördes, farmoderns opposition mellan Solen och Jupiter är en kognitiv kapacitet att dö för! Den återkommer enbart via samma teckenpar hos bloggaren...

  • 0 planeter i JORD
  • Farmoderns Måne i Vågen blir barnbarnets Sol i Vågen (barnets "andliga" moder?)
  • Den filosofisk/andliga axeln mellan Tvillingarna/Skytten
  • Mars sublimerad från "svettig byggjobbare" till den intellektuella Luftens Våg
  • Månen (behov, begär) sublimerad från näringslivsnivåns VATTEN till det intellektuella livets näringsbehov (farmodern Luft-Vågen, det förstfödda barnbarnet Luft-Tvillingarna).
  • Ömsesidig reception som relaterar till det intellektuella (farmodern: Merkurius i soltecknet, soltecknets disponent i Tvillingarna; barnbarnet: Merkurius i soltecknet, soltecknets disponent i merkuriala 3e huset)

Men... statsministern och "lilla dödens" transiter kanske ska få en kommentar ändå.

Och det är minst sagt olycksbådande Saturnus sub-cykel börjar ett dygn när halshuggna eller huvudlösa Draksvansen EXAKT nått en retur för sin position när Magdalena Andersson föddes.

Hennes soltecken Stenbocken har i november 2022 länge nog utmanats i sitt ledarskap av Saturnus tröga passage genom sitt negativa härskarläge och påmint om att Andersson föddes med en otillräcklig Saturnus. Alla dess tre Vattenplaceringar medför bekymmer och i Krabban speciellt när Saturnus i Fiskarna ytterligare destabiliseras av sin disponent Jupiter i den kalla Passionens Krabba. 

Denna emfas på Vatten kan ge oro för att att opinionen ska svika henne genom dåliga beslut - underskatta inte orossjälen som uppstår när en Saturnus i Vatten ska bära upp Solen i Jord.

(Debaclet med det olarmade hemmet och städhjälpen nyligen faller väl in under den slappa och gränslösa Saturnus underminerad - faktiskt! - av "öppet hus"-Jupiter i Hemmets tecken Krabban...)

Range of search: 1.01.2019 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.cap
 
Realization intervals (begin - end):
25.01.2020 - 29.04.2022
13.07.2022 - 17.01.2023

Men det allt detta ordande om "lilla döden" eller Sveriges år av iskyla har ännu ingen spådom levererats! Och det beror på att bloggaren inte gillar tanken på mänskliga gissningar, vare sig välgrundade eller spekulativa. Eftersom jag inte "hör" några varsel inifrån, bryr jag mig inte. Låt menigheten låtsas smarta och använda sina lägre intellekt (Merkurius). "Farmor Helena" visar hur bedräglig mänsklig tankeförmåga är, där den skenbart så spirituella Jupiter degraderas av enbart "gatusmart" spekulation utförd av Merkurius. 

Gigantiska räknesnillen kan uppstå men de tillhör inget nytt utan kalkylerar bara utifrån given fakta. Jupiter, som religionens och den klassiska religionens planet, bygger på att det faktiskt finns UPPENBARELSER, kunskap förvärvad direkt från "högre ort", utan någon inblandning från mänsklig slutledningsförmåga. Så religiös farmor Helena var, hörde hon inte sin Jupiter helt ren, den bäddades in på lägre mänsklig nivå (Tvillingarna är bara en intellektuell pojke/flicka). 

Att Andersson är hopkopplad med "lilla döden" i november tyder på att hon alltjämt har regeringsmakten då, men att tiden nu kommit att smaka på en konsekvens av tagna beslut. En gissning är förstås att Saturnus sub-cykel kommer att röra landets energibehov eller förmåga att upprätta hålla den dödliga Maskin det ekonomiska tillväxtsamhället är. 

Inget i Saturnus väsen stämmer med den ekonomiska filosofi Sverige följer. Den är "kall", den står för deceleration (allt långsammare framfart) och ålderdomskrämpor i största allmänhet. Den står förstås för ultimat frånfälle, Döden. Sverige kommer uppenbarligen att beröras av världspolitiska händelser.

"Balansen måste återställas - kärnvapen i Östersjön" säger radion i denna sekund (220414 10.00-nyheterna). Det är ett ryskt uttalande apropå Sveriges och Finlands förestående NATO-medlemskap och förmodligen det TECKEN eller den UPPENBARELSE jag just ägnat några minuter åt! 

Så det får bli sista ordet. I november har Sverige plötsligt kärnvapen utanför sin östkust, Lilla Döden visar vad som landet har framför sig när Saturnus STORA period drar igång 2036.


Inga kommentarer: