Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 april 2022

Hultqvist undertecknade 2016 en Sverigechock


Försvarsministrarna Michael Fallon (UK)
och svenske Hultqvist bedyrar 11/6 2016
sitt stöd för den parademokratiska
"fredsstyrkan" NATO

Bland mängder av horoskop ställda för olika världsliga tilldragelser och sedan lämnade åt glömskan hittar jag försvarsminister Hultqvists avtal med Storbritanniens dito sommaren 2016. 

När nu så många röster höjs för direkt medlemskap i NATO påminns man om att regeringen för länge sedan bestämt vad som gäller. Demokratin sätts alltid ur spel av spinndoktorer och opinionsbildare och en omröstning nu 2022 är given på förhand. Svenskarna klarar inte att veta sitt eget bästa och kommer att rösta ja till en Anschluss.

Det pladder som det sedan tar dåvarande brittiska försvarsministern och den svenska MÅNADER att sammanfatta i en debattartikel i DN när allt redan var påskrivet och klart, gör att dagen för undertecknandet är värt en snabb astrokontroll.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-och-storbritannienfordjupar-forsvarssamarbete/

Regeringens hemsida innehåller den efterhandslegitimering som Fallon/Hultqvist totade ihop först fyra månader senare:

https://www.regeringen.se/debattartiklar/2016/09/sverige-och-storbritannien-fordjupar-forsvarssamarbetet/

DN har låst in nyheten om undertecknandet bakom betaldörr och som vanligt är deras teknik så värdelös att artikelns publiceringtid försvinner. Vet därför inte om horoskopets satta tidpunkt 12.00 är generisk eller syftar på den faktiska DN-publiceringen vid tiden. I vilket fall ändrar jag till 00.00 enligt resonemanget att Dygnet anger grundtonen för ev. överenskommelser och avtal som sluts inom det. 

Att undertecknandet (i London) då får makttecknet eller t.o.m. imperialisten Stenbocken stigande i öster är en träffsäker symbol. För skalar man av hyckleriet är detta inte ett avtal mellan Sverige och UK utan Sveriges sätt att påbörja smyganslutningen till NATO. (UK står avgjort USA närmast och är huvudaktören i NATO) 

Svenska medier kan sluta torgföra frågan om de vill behålla någon trovärdighet alls. NATO-medlemskapet avgjordes redan för sex år sedan och hjärntvättningsapparaten drog igång med DN-artikeln i november 2016.


Det dominanta intrycket av den här dagen är uppenbart: den inte alltför briljanta dödsbringaren Hultqvist smygansluter Sverige till imperialismen i modern västerländsk tappning en dag när 100% MÖRKER tecknas på himlen!

Och metoden att använda dygnets öppning för ascendenttecknet ("vad saken rör") ger fenomenal utdelning här: Saturnus grymmaste och mest dödsorienterade placering i Skorpionens mörker och till råga på alla krigaren och dödsbringaren Mars - båda astrologins "bad guys" gör gemensam sak. Nu sade jag visserligen om Rysslands horoskop att Mars i sitt negativa härskartecken var en i grunden fredlig placering. 

Mördaren i Skorpionen sover sött tills den blir provocerad. Samma gäller det samarbete Hultqvist dragit in i Sverige i. För den med naturlig fixering (Saturnus) vid blodtörsten gäller därför att medierna framkallar nationella rysningar genom påstådda provokationer. Saturnus som gränser och Mars som attack mot gränserna är en utmärkt förevändning för DE ONDA att släppa fram sin inre mördare.

Denna konjunktion symboliserar knappast Ryssland, ISIS och allt annat geopolitiskt pladder vid den tiden - detta är NATO och Sverige som beskrivs som världsalltets fiende som just gjort gemensam sak genom sin delade och djupa dödslängtan. Den västerländska civilisationen VILL DÖ, den vet att vägs ände är nått, men likt Hitler vill den ha ett sista wagnerskt fyrverkeri i finalen.

*****

Missa inte att Stenbocken placerar den ohyggligt blodtörstiga kombinationen i 11e huset som ibland ses som "idealhuset", en förlängning av dess vanliga innebörd av klubbar och föreningar i modern astrologi men som naturligtvis bygger på att man bildar förening därför att medlemmarna delar samma ideologi eller intresse. Och handlar detta inte om ren blodtörst och mordinstinkt så finns bara ett alternativ kvar: 11e huset representerar en intresseförening för dem som lider av en så isande fruktan och terrorskräck att de själv är mest benägna av alla att starta ett världskrig. Vilket uselt horoskop. 

Kartan är faktiskt ännu svartare än den för bildandet av NATO självt, för vilket bloggen för en gångs skull gjorde sig mödan att forska fram en exakt tidpunkt:

(Detta är den femte artikeln taggad "NATO-horoskopet" och som utgår från den exakta kartan.)

NATO:s födelse med fokus på de onda husen:


Med en känd födelsetid är det närmast kriminellt att (som den här bloggaren gjorde under unga år) ignorera husplaceringarna. Positionerna på himmelen i all ära, men det är när de möter de jordiska husen ödet tar tydligare form. Hinduerna klassar 3e intellektshuset som ont men reformerbart (även en slängig åsiktsmaskin kan läsa på lite bättre och nå saklighet och sanningsenlighet).

I detta fall syns Draksvansen i 3e och tecknar tyvärr likgiltighet eller ointresse av att reformera tankestrukturerna (3e husets ägare Venus är dessutom inburad i 8e dödshuset vilket ytterligare intygar oreformerbarheten). NATO kommer att självdö den dag hela världen förstår hur omodernt dess tänkande är men Sverige väljer i de Yttersta Tiderna att liera sig med historiens förlorare. Svensken måste vara lika dum som det brukade ryktas om i utlandet! "Snäll men lite dum" tycks lobbyister ha tvättat bort och svenskar figurerar regelbundet i amerikansk underhållningen (och ingen annanstans, om man inte räknar gamla Saab 900 som en varelse). 

Men den nya hippa svensken som ljudmakare eller t.o.m Marvel-regissör är bara  tunn fernissa när man ser landets egentliga oförmåga att tänka futuristiskt, mot nästa typ av global ekonomi som innefattar alla världens länder på jämlik fot (Kina har redan tagit stora steg i den riktningen och hjälpt afrikanska länder och naturligtvis försäkrat sig om vänner i en stor och alltmer betydelsefull del av världen. Sverigehoroskopets 3e hus är lika uselt som NATO:s men åt andra hållet: Drakhuvudet är så girigt på framgång att det ständigt skjuter över målet, dvs. landets intellektuella förmåga tycks vara slarvigt och orealistiskt....och girigt.)

Husen  6, 8 och 12 alla indikerar olyckliga omständigheter eller t.o.m. blindfläckar i individens omdöme. Ett tidigare inlägg har redan kommenterat NATO:s horribla 8e dödshuset och jämfört med USA:s nationalhoroskop som lider av samma dödsfixering.

Att Saturnus - Döden - stiger i öster som ett sting i livets Lejonet och blir delhärskare över horoskopet rimmar heller inte värst väl med en organisation som kallar sig fredsbevarande. Men skulle kunna tolka om Saturnus och bara välja att se den som just en organisatorisk kraft, men det är blunda för Lejonascendentens härskare Solen i dödshuset... NATO är inte en aktiv kraft för liv utan för död. 

Den mest välvilliga läsningen är att Solen i dödshuset och det världsliga offret Fiskarna är att NATO just är en ointelligent känsloreaktion på Andra världskriget. Solens disponent Jupiter står lika illa den, i Olyckans 6e hus. Här är då något av SKRÄCKEN som dominerar kartan för avtalet mellan Fallon och Hultqvist. 

Men man kan lika gärna se Jupiter i 6e som hoppet om "framgång över Fienden" - redan i NATO:s födelse har den utsett en fiende - Ryssen! - som den bra gärna skulle vilja nedkämpa. NATO bilades såldes som ett led i Kapitalismens - Ägarens - försök att för evigt kväsa arbetaren som uttryckt via Kommunismen eller gemenskapsideologin. Idag fortlever samma hat från Kapitalisten mot sin högst verkliga Fiende, även om Sovjetunionen bytt skepnad.

Men vad bryr sig lilla Sverige om denna NATO:s inre röta? Vi har en vapenindustri som hungrar efter krig i världen så att statskassan får in medel till välfärd för Sveriges Elit. Eller som ett nyligt inlägg uttryckte saken: Ekonomer bedyrar penningens betydelse medan världen är på väg mot ett nytt värdesystem som kommer att förklara Sveriges urbota egoism som illegal och rent av kriminell.

Är regeringen Andersson redan i dag en brottsling som känner framtiden men vägrar gå i bräschen för den?


 

Samarbetsavtalets plats i de svenska ödescyklerna

Efter den senaste tidens fokus på de Tre Kvaliteterna och fyndet av några genuina ljushuvuden kom här MÖRKRET tillbaka - med besked. Hultqvist och Sverige har ännu inte fattat vad det där avtalet kommer att kosta landet. Men det var definitivt ett steg i den eskalering av maktpretentioner Ryssland noterat i sin närmiljö på senare år. Sverige är således sedan 2016 i allra högsta grad medskyldiga till Putins pågående försök att erövra Ukraina.

Går man tillbaka till juni 2016 var detta under den planetära storcykel i Drakhuvudets/Rahus namn - där bloggen började intressera sig för landets många extremistiska feltramp, fiaskobetonade kunskapsminskning hos skolbarnen och mycket annat. Men det här avtalet Sverige och NATO (förklätt som UK) försvann i mängden av inrikes felsteg.

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05


Notera kontexten för samarbetsavtalet som undertecknades i den mer precisa subcykeln VENUS. Revolutionen i Ukraina i februari 2014 följs av Ryssens snabba svar på tal genom annekteringen av Krimhalvön (sextio soldater tar över Krims regeringsbyggnad och hissar ryska flaggan 27 februari). Sveriges Venus skakar i grunden av skäl som strax ska summeras men eftersom Venus också symboliserar allianser tar det bara till den 20 april innan den tanken vaknar på sina håll i nationalsjälen...

Hade detta varit i bloggens tidiga år, hade jag på astrologisk grund givit tummen upp för en den naiva traditionen om den fredliga Venus. Men Venus hade en både krigisk och fredlig sida i antiken och det är senare traditioner som separerat Mars och Venus från varandra och gjort dem till schablonbilder av aggressiva män och fredliga kvinnor. Astrologin är mer komplex än så.

Lite förenklat och med risk att jag tänjer symboliken för långt har Sverige den krigiska typen av kvinna eller Venus. Som aftonstjärnan är den genuint venusiansk, motsvarande 7e partnerskapshuset. Men den kan också omfatta "världens äldsta yrke", antikens dagverkare köpte sig lite kärlek i skymningen på väg hem från fälten - 7e huset kan också innefatta kortvariga affärsöverenskommelser med Venus som prostituerad. 



Som morgonstjärnan är dock Venus färgad av en aktiv ny dag och får krigiska drag liknande Mars i 1a huset. Ser man på Sveriges Venus ligger den i horoskopets första kvadrant, närmare soluppgången än solnedgången, men kommer framför allt att stiga i öster och vara en synlig en stund som Morgonstjärnan innan soluppgångens majestät inträder. Sveriges Venus är den krigiska typen, vilket inte alls motsägs av landets Vågascendent och omfattande krigsindustri. 

Jag avstår här från att diskutera kvaliteten på den svenska kvinnan, men givet positionen i Stenbocken handlar det mesta om status och yta. Troligen också därför det finns så mycket identitetsproblem i Sverige. Landets utveckling gjorde det till ett lätt offer för ytliga identitetsbetraktelser (kön bara socialt spel, gender) och hela landet verkar nu ha tappat sin inre Venus-jämvikt i många olika frågor. Ytligheten - jakten på "ståndsmässigt utseende" - det var det som förstörde landet. 

Om det nu ser pyrt ut för den svenska kvinnan, se då på den svenska mannens olidligt låga evolutionsnivå i nationalhoroskopet: Mars i Oxen (ett venusianskt tecken) och därmed inburat i dåliga karmans 8e hus!

Hakelius kommenterar i Expressen: "Grabbarna har redan förlorat den här matchen". Klart är att Venus har bättre tumme med maktens Saturnus än Mars som först måste gå genm Venus bara för att upptäcka att man som svensk ändå är radiostyrd av dem som inte längre ser sig som svenskar utan amerikaner.


*****

I Sveriges fall har de senare årens bloggposter tagit hänsyn till att varje planet är ett "dubbelsystem" bestående av den nominella positionen (Sverige: Venus i Stenbocken) men också planetens disponent eller fundament. Och det är här svensk "feministisk politik" ("ytans välde" - se ovan)  visar sig vara enbart larv precis som allt annat landet företar sig. 

Fundamentet Saturnus, tillika Gränsdragaren, står inte ens på svensk mark noterade bloggen tidigt, utan i 9e huset för Utlandet. Är det någon annan än Sverige som ritar landets gränser? Något annat land som definierar hur svenska kvinnor ser på sig själva (notera att det moderna Sverige är från 1974 och tecknar en annan kvinnlighet än den tidiga svenska feminismen som hade sina skymningsår vid den här tiden).

Och nådastöten kommer alltså i insikten att Gränsdragaren egentligen fungerar uselt, hopklibbad med den sublunära måndemonen i det skede där den bestraffas genom halshuggning. Draksvansen invid gränsernas Saturnus är en bottenlöst usel position för Sveriges alla kvinnor (Venus) eller landets inre jämvikt och det är typiskt att denna urgamla neuros för att bli invaderat av Ryssen (precis som svenskar tidigare plundrat och tagit slavar österut). 

Det är alltså denna trasiga nationella inre jämvikt (vårt långa historiska minne av att vi har Syndat) som skapar den här gränsneurosen (4 ryska flygplan i närheten av Gotland - stora svarta rubriker). Venus i Stenbocken ser snygg ut på ytan, men gräv lite djupare i horoskopet och se Venus tillflöden!

När avtalet om djupare samarbete med den sinnessjuka organisationen NATO i juni 2016 - ur Sveriges perspektiv i dess Venus-cykeln - är det således två djupt skadade nationalsjälar som bestämmer sig att gemensamt vältra sig i sin kollektiva dårskap. Jag syftar här på NATO som naturligtvis symboliserar USA:s chock att japanerna kunde bomba dem vid Pearl Harbor. Sveriges gamla ryssfobi och det första riktiga mothugg USA fått (att döda rödindianer och ta kontroll över Nya världen var en enkel sak), vilken dynamitkombination!


PS. Upptäckten att Hultqvists signatur tillhör ett dygn under Saturnus herravälde (och alla de övriga svagheter det horoskopet visade) stämmer perfekt med bloggens onda omen om landets Saturnus-dasha (2036-55). 

För att inte tala om "förhandsglimten" av Saturnus från i november i år, när den identitetsgrumlade planeten dyker upp som subcykelhärskare under några år. Se förfallet rulla igång och "Utlandet" ta över marionetten Sverige:

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-2022-25-i-narmare.html

(Identitet lyder strikt talat under Solen men i detta fall är Saturnus - med sin störning - bakomliggande härskare över Solen i Vattenbäraren, Elitens och samhällsstreberns identitetsplanet kommer att få sig en knäck. Det svenska samhällets lägst placerade, säg en fjärdedel av befolkningen, kommer inte att beröras. De är så förledda in i banklån eller alltför barskrapade får att få några lån att de blivit okänsliga dörrmattor.)

Inga kommentarer: