Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 maj 2022

Försvarsministern: militärt geni eller självjänande pojkvasker?

 


Efter försvarsminister Hultqvists spelade kovändning om medlemskap i NATO (han var alltid USA-vän) och hans omedelbara resa till Washington med en pojkes önskelista på allt han önskar sig från USA, inte minst kontinuerligt patrullerande amerikanska krigsfartyg i Östersjön (!!!) för att garantera Sveriges säkerhet, måste frågan ställas:

Har Sverige i 8 år haft en försvarsminister som antingen är intellektuellt efterbliven eller är en förvuxen barnrumpa som fastnat i pojkårens krigslekar? Så som svenska pojkar förr bekrigade varandra ute i verkliga livet, i skogsdungar och i bakhåll för varandra bakom husknutar? Jag lekte mycket krig som liten, och jag understryker "som liten" - cirka 8-9 (ändrat från 9-10). Då var det inte Ryssen mot USA utan "cowboys och indianer" (notera det sammanbindande "och" och inte "mot") - intressant nog USA även i barnlekarna, bara mot annan "fiende", USA:s ursprungsbefolkning!

Sådant här växer normalbegåvade grabbar ur och hittar snart nya sysslor och hobbies. (Det här var innan datorerna och dagens kids och deras försjunkenhet i våld och skjutningar på bildskärmen.)

Mycket talar för en avstannad mognad hos försvarsministern, inte minst då han är född mindre än året före den pacifistiska bloggaren men ser - i inte alltför avslöjande belysning - 10-15 år äldre ut. Ett klart tecken på att det inre barnet i Hultqvist inte mäktat bära den yttre karriärmannens bördor.

Olika utfall i det genetiska lotteriet är förstås också en möjlighet och den sjukliga svenska vällevnaden ytterligare en. Bloggaren var för väl utbildad för att vara begriplig på arbetsmarknaden i landet med lågt i taket, och har levt fattig merparten av sitt liv. Runt sextio kanske det avslöjar sig vilket liv man levt. Vällevnad sliter mer på kroppen än "relativ" fattigdom. ("Runt sextio" - åldrandets och vishetens Saturnus returnerar för andra gången till födelsepositionen runt 58-59.)

När Hultqvists horoskop inspekteras ur perspektiv av temat stress, bördor och slitage, ses tecken på slitage till följd just av pojkaktighet som fixerat sig i krigs- och dödsmotivet (vad bäring det nu kan ha haft på Hultqvists privata och eventuella tragedier där). 

HELA KARTAN ÄR ETT ENDA STORT ELD & VATTEN-KRIG, och emotioner dränerar en människa på livskraft.

"Sensationalism" - men illuminerar
Elden så hårt att Vattnet "inifrån" kokar bort?

Det är terror (fasa) för krig som lamslår försvarsministern. En stark Jupiter i dödens Skorpion fångar in tankemönstrens Merkurius och fixerar dem vid Risken, vid Ryssen, samtidigt som livskraften (Eld) tvingas kämpa övertid varje dag under året för att hålla den Dränerande Dödens Skorpion stången (energitjuven framför andra i zodiaken, men också allt tjuvat energi som naturens biologiska kraft att fortplanta SIG SJÄLV. 

Se USA-horoskopet och förstå hur denna naturens själviska drivkraft uttrycker sig som nation - en mördare bland mördare. USA:s paralyserande fruktan för att gå under förvandlas till det som driver detta väldiga land till att "proaktivt" krossa länder som tycks utgöra ett hot för den amerikanska livsstilen - hur små dessa länder än är (Vietnam!). Till sist blir denna terrorfruktan till USA:s egen undergång.

Hultqvists Eld + Vatten ger "sensationalism", dvs. någon som överdriver sina insatser eller ståndpunkter och därigenom får uppmärksamhet. Mars-i-Väduren (barnets aggression men också linslusiga "se mig mamma och pappa, jag är stor och viktig i världen!") tvingas axla hela horoskopet.

Alla Hultqvists fabler om rysshotet är bara en galen fantasi hos en överemotionell pojke i manskropp, en med vek förankring i JORD (0 planeter) och realism och heller ingen LUFT som skulle borga för en mer intellektuellt distanserad läggning och god strategisk överblick (kvaliteter man räknar med hos en general eller försvarsminister).

Hultqvist tycks ha varit inkompetent för sin position (vilket slitit på kroppen) men har mörkat detta genom att med ett rovdjurs hunger "ha begär till sin nästa" - ett allt djupare informellt samarbete med NATO som han hoppats ska täcka upp om han sviktar.

Kovändningen i frågan om medlemskap i NATO var enbart för att rädda sin egen position i partiet och nu reser han belåtet - han är ju alltjämt statsman - till "fina" Washington och fortsätter spela psykopatens charad.

Allt detta låter svenska folket fortgå, helt enkelt för att vi alla dresserats till att bli så små samhällsmedborgare att det alltid är någon av "oss" i statliga funktioner. Detta är allt vi är som svenskar, inkompetenta barn. 

Bloggaren tvingades, som tidigare relaterat, inse att dagens svenska arbetsgivare anlitar så inkompetenta rekryteringsföretag där de enklaste av de enkla svenskarna sitter och ska gallra fram de mest intressanta efter att först diskriminerat bort alla över fyrtio (åtminstone i Stockholmsregionen - Sveriges mesta estetiska fascistplats). Inför situationens utsiktslöshet valde jag tidigast möjliga fattigpension istället för att brottas mer med Sveriges sänkta medvetenhetsnivå. 

Detta är en medveten fördumning utförd av Näringsliv och Makthavare i symbios (och, naturligtvis, den expansiva IT-industrin). "Öppna era hjärtan" var nästa steg i detta nationella självmord, när mycket ville ha mer och ÄNNU billigare arbetskraft var önskvärd för vissa. Hultqvist är bara ett av många tecken i tiden på att Sverige inte vet vad det håller på med! Panikanslutningen till NATO var det mest bedrövliga aktstycke bloggaren varit med om i det här livet och landet...


PS. Skrivet förmiddagen 17/5. På kvällen ser jag en debattartikel i AB jag måste ha missat under morgonvändan. Texten tar tydligen upp problemet med Hultqvists skilda attityder i samma fråga och länkar på så sätt samman med den fråga jag ställt och fått svar på från horoskopet, den om en mans bördor på en pojkes axlar tynger för mycket.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/1OAowW/l-ar-hultqvist-ratt-person-for-jobbet-med-nato

Den lilla kvällsrundan förbi utbudet av "svenskvinklade nyheter" visar att också "Ekis" Ekman skrivit en debattartikeln där hon reagerar på försvarsministerns "känsla". 

https://www.expressen.se/debatt/sveriges-natobeslut-ar-inte-demokratiskt/


2 kommentarer:

Susanne sa...

Pierre Schori har också en tänkvärd artikel om natobeslutet: Vi blev inte övertygade - vi blev överkörda https://www.aftonbladet.se/kultur/a/BjLW7e/pierre-schori-om-socialdemokraterna-och-nato
Angående det där med åldrande: Det skulle vara kul att veta Hultqvists födelsetid, för att se om hans Saturnus är verksam välgörare eller illgörare. Jag har nämligen en "hemsnickrad teori" om att hur snabbt man åldras och hur "gubbig" och "gummig" man ser ut har att göra med om planeten är verksamt ond eller god i horoskopet. I vilken takt och på vilket sätt man åldras har förstås också att göra med hur hårt man levt, både med arbete och festande, och vilket genetiskt arv man har. Men åtminstone den senare faktorn kan ju också vara kompatibel med vilken roll Saturnus har i ens horoskop... Ascendenttecknet spelar säkert också roll. Tvillingarna t ex gäller ju för att vara ett ungdomligt tecken....

Seaward sa...

Jag tror inte Regeringskansliet skulle vilja ens vidareförmedla frågan om födelsetid till försvarsministern så frågan blir hängande i luften...
:-)
Jag provade att göra en ascendent utifrån Aurora-övningen för några år sedan, där Hultqvist var lekledare och en pansarvagn försmädligt backade in något civilt fordon. Men jag ger inte mycket för dessa "rektifikationer" (jag tror något gammalt inlägg redovisar stilövningen). Jag har genom åren sett några ändringar från hypotetisk till verifierad födelsetid på astro.com. Inte i ett enda fall har astrologen varit i närheten av den riktiga tidpunkten!

Under bloggens tidigare år hade jag hypotesen om att Saturnus koppling till ascendenten gör åldrandet långsammare (precis som Saturnus är långsam eller rent senfärdig i allt den påverkar). Du kanske minns de inläggen (minns bara Isabella Rossellini som ett av exemplen). Ämnet droppads men jag har två kvinnliga bekanta som nu fyllda 60 bevarat en ungdomlighet förbluffande väl.

I båda fallen (födda med ett års mellanrum) står Saturnus stark i hemmatecken i Stenbocken och har tolkningsföreträde genom hörnhusposition nr 4. Det betyder alltså att båda har Vågascendent - känd för att svänga med och "foga sig i", och Saturnus blir här en dominant som är en välgörare för Vågen, exakt enligt din "hemsnickrade teori".

Bör tilläggas att den enda var mycket angelägen om att se bra ut medan den andra var helt utan fåfänga eller smink men ändå behöll ungdomligheten långt efter att jämnåriga börjat "tackla av".

Undertecknad brukade få kommentarer över att se yngre ut (inte så mycket på senare år), och visserligen är Tvillingarna en ungdomlig ascendent men också här Saturnus i gradexakt opposition till ascendenten. Kan tilläggas att jag är under manlig medellängd med 1,77 och båda kvinnorna var också kortvuxna.Men Saturnus och längd stämmer inte alltid !!!

Min Saturnus är visserligen bara "verksamt neutral" (den äger dels "det bästa huset" nr 9, men också det onda nr 8 - ytterligheterna tycks ta ut varandra så hinduerna klassificerar den som en "normal" Saturnus på gott och ont).