Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 maj 2022

Svensk vinnare av Indy 500 - med lite hjälp från stallkamrat och stjärnhimlen

När morgonnyheterna i radio nämner "historisk svensk seger" i motorsportloppet Indy 500 utelämnas för den nationalistiska propagandans sak att segern berodde på att svensken tog ledningen sent i loppet och det tack vare ett straff som en fulkörande stallkamrat ådrog sig. 

Amerikanska CBS noterar också att Marcus Ericsson under sina 52 IndyCar-lopp (stadsbana) vunnit tre gånger - och alla gånger efter att loppen tillfälligt avbrutits pga. bilkrascher. Låter som något av ett omen, om man minns förre - och förste - svenska Indy 500-vinnaren Kenny Bräck och hans fruktansvärda krasch fyra år efter segern.

Nå, det intressanta är hur väl Ericssons horoskop matchar tävlingsstarten vid middagstid. Tävlingen i inre kretsen (med start i Lejonets 9e grad - rytande lejon) och Ericsson (ingen födelsetid) i yttre kretsen. Missa inte att det är nymåne i Oxen och att Oxens härskare Venus står med hybrisgalna karriäristen Drakhuvudet/Rahu. Återkommer till den detaljen.



Det som sticker i ögonen är att svensken är född Sol-Lejon, en fenomenal matchning med tävlingshoroskopet. Men det behövs fler omen eftersom det mycket väl kan ha funnits fler Lejon i startfältet. 

Motorsport tycks attrahera den sinnesbesatta Eld-typer (fixering vid det som går att se, det visuella) och gärna också de råbarkade konfliktsökarna med den friktionsfyllda kombinationen av Eld och Materiell Jord - de är ute efter ära i det fysiska och redo att riskera liv och lem. (Ren stridis-indikation.) 

I något äldre inlägg tittade jag på 3 dödsoffer i motorsport och upptäckte att alla var kraftfulla Eldtyper. (Kenny Bräck var otypisk och saknade helt planeter i Eld, men var född i offrets Fiskarna. Han lade av tävlingskörandet efter att ha återhämtat sig från kraschen och bevisat för sig själv att han fortfarande var snabb.)

Iögonenfallande är också att Ericsson tillhör den råbarkade typen. Sol-Eld, Mån-Jord och dessutom ett materiellt sinnelag med Rahu/hybrisskaparen som strävar efter gudarnas nivå. Och lyckas! Svensken har en intressant opposition mellan framgångens eller lagerkransens Jupiter i sluga Krabban och Krabbans härskare Månen står mittöver i positions- och maktmedvetna Stenbocken och med den äregiriga gränsande till hybrisskapande Rahu/Drakhuvudet. En "vinnarskalle".

Det verkar vara denna Jord/Vatten-kombination som, utöver Sollejonet gynnade honom. Tiden själv signalerar Jupiter-hemma-i-Fiskarna och därmed fördel för dem som själva fötts med Jupiter som en personlig gåva. Eftersom segerherren ensam är den som kan kasta triangulära aspekter (enligt indierna) vävs Ericssons Jupiter (och därmed hårt satsande Rahu-sinne) in i tidens löfte om himmelska favörer.

Det är säkert krascher i alla IndyCar-tävlingar men det är värt att notera hur Ericssons olycksplanet Mars i Oxen är involverad i söndagens nymåne, men att den enes olycka bäddar för den andres framgång... Indy 500 är ett perfekt exempel på hur primitiv människorasen fortfarande är, trots tiotusentals år i sin nuvarande form. Sverigehoroskopet tillhör denna primitiva grottmänniskotyp vilket tydligt ses i vår vapentillverkning och krigsmaterielexport. 

Sverige har Månen i Väduren och Mars i Oxen som fundament - samma brutalisering (Eld mixar inte väl med Jord) som i Ericssons karta och naturligtvis ett skäl för grottmänniskotypen av svensk att känna stolthet över guldgrävandet i USA.


PS. Står det verkligen Marcus Ericsson i födelsecertifikatet, eller är detta ännu en svensk exportframgång namngiven för synergin med ett visst mutbenäget telekkommunikationsbolag?


Inga kommentarer: