Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 maj 2022

Sveriges falska lyckobubbla spricker - mer och uppenbar evidens


Ekonomiskribenten Andreas Cervenka underlättar sitt jobb för AB som resten av den staben - tar nyheter från andra sajter. Cervenskas texter är dock fritt tillgängliga vilket är hedrande. Löjligare var tidningen för några dagar sedan med ett falska lockbete om ett funnet Atlantis, men som betalartikel. 

Två sekunders googling räcker för att hitta den på en sunkig vetenskapssajt som smyger in sin antiattityd mot det paranormala tillräckligt ofta för att jag klassade sajten som "scientism" och raderade bokmärket för länge sedan. Samma nyhet fanns också lätt tillgänglig på många andra ställen. 

Ska man stjäla fritt material och ta betalt för översättningen, välj då obskyra nyheter som inte är så förbaskat lätta att hitta i original! Näriga svenska medier gör sig bara till fåntrattar på det här viset.

*****

Till saken. Cervenka säger bl.a.: "Sverige och Stockholm har hyllats som ett slags Europas Silicon Valley. Vi har lyckats få fram en rad succébolag och unikt många så kallade ”enhörningar”, företag värderade till 1 miljard dollar eller mer sett till vår begränsade folkmängd. Det är förstås positivt. Men framgången kan snabbt förvandlas till en tvångströja..."

Klarnas nödbroms och 700 sparkade anställda - och tydligen techbranschen i stort - ser ut som ännu ett specifikt tecken som stämmer med Sveriges rådande planetära cykel och som jag första gången aviserade som de spruckna bubblornas period 2020-36.

Nu kan man för allt del se varje konjunktursvängningen som ett infriande på ett lösligt omen. Men sanningen är att det är mycket specifikt för Sverigehoroskopet. Den verksamt onda Jupiter står i lyckans 5e hus. Men ockuperas huset av "ondingar" blir det snarare ett tomt och ytligt hus som beskriver lycksökare, chanstagare och alla de miljoner svenskar som hänger sig åt spel & dobbel i det fåfänga försöket att bli rik kvickt. 

Landets officiella falskspelare (Solen/Ledarna och Jupiter/Storfinansen - båda "verksamma illgörare" för landet) är förebildligt och smittar av sig på småfolket. Hela Sverige blir en enda lång studie i ytlighet och omoral. Blondinbella fälld för textreklam för 15e gången säger en struntartikel i samma Aftonslöddret men tar genast den omoraliska kvinnan i försvar genom att påminna om att hon haft "hundratals" ekonomiska partnerskap som inte fällts. Sorglig journalistik av ännu en som simmar och tydligen drunknat inuti det svenska låt-gå-akvariet.

Cervenka är troligen också kapitalist i själ och hjärta (se avrundningen i hans text) men han har hittat en nisch genom en lagom radikalitet och han problematiserar inte Sveriges "unikt många enhörningar". Intressant vore en studie i de bakomliggande trick och fulspel som måste till för att få tom luft att verka så substantiell att värderingen 1 miljard USA-dollar klibbas fast vid det svenska skitföretaget.

Det är passande att techbolagen, som sökt tjäna lätta pengar genom att erbjuda minimalt bemannade nättjänster, går in i väggen  månaderna innan den första extrema Jupiterperioden gjort sitt (ta invasionen som den största spruckna bubblan av alla - Överheten sålde direkt ut landet till Nato-USA!). 

I november följer så "Sveriges lilla död" som jag i ett förfluget ögonblick döpte nästa sub-cykel. NU spricker den tomma och onda Jupiterbubblan - i höst och några år framöver kommer konkursansökningarna från alla som byggt luftslott. (Sveriges horoskop kan betraktas som ett enda stort myglande luftslott, men det har bloggläsaren läst många utläggningar om redan)

Bubblan spricker för övrigt med rätta eftersom den bygger på en falsk Jupiter och inte en sann välgörare. Bara de som förlorar Jupiter i rollen som allmänt svenskt välfärdsnät (ett system som - bör det understrykas - byggdes upp före Sveriges moderna och rätt bedrövliga horoskop) bör gråta inför den stundande ofärden. 

Och gråta dubbelt att Sverige fött barn som Ebba Busch - denna extremfascist som nu vill skapa polispatruller som knackar på hos arbetslösa för att förvissa sig att de lider tillräckligt av att samhället inte längre behöver lika mycket arbetskraft som på den gamla manuella tiden, eran innan IT. Bush är genuint ond, hur i h-e har hon kunnat bli partiledare!? Annie Lööfs nyliberalism är i jämförelsen nästan tolerabel (men i grund och botten lika inhumanitär och sifferfixerad).


Inga kommentarer: