Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 maj 2022

Depp och Heard-rabaldret: vittnesmålet om psykisk insufficiens

 


Härdsmältan syns hos både Johnny Depp och Amber Heard enskilda. Gissa vad som händer när man sammanför två sådana här kartor? Frågan ställdes redan 2016 men i denna uppföljare ska särskilt Depps expertvittnes utsagor om Heards mentala hälsa granskas.

Först dock en annan tanke eller två. Schibsted-Aftonsluddret förnekar sig aldrig. Utan att ha sett deras betalspärrade tidslinje om tilldragelserna mellan Johnny Depp och Amber Heard slår jag vad om att de stulit grovgörat direkt från t.ex. CNN och försöker sedan ta betalt för informationen av de dumme svenskarne.

Så prenumerera för all del inte på den är USA-vridna partsinlagan till blaska. Se turerna här istället:

https://edition.cnn.com/2022/04/22/entertainment/johnny-depp-amber-heard-timeline/index.html

eller 

https://www.insider.com/johnny-depp-amber-heard-relationship-timeline-2020-7

Ingen kan väl vara omedveten om att det bara är att googla "timeline" varje gång snikna svenska medier stjäl på detta sätt och inte vill dela vidare ens den billigaste sortens slasknyheter.

Den svenska kapitalismens och statsfilosofins credo för medborgaren att memorera, är numera "bär din egen kostnad". Men det är Djävulens förvända version och saknar all förankring i verkligheten. Den sanna uppmaningen är: "bär (i bemärkelsen dela) varandras bördor".

Men sanningen blir alltmer obegriplig i ett land där högern skapat en ultraindividualism som snarast borde klassas som psykisk sjukdom, vilket den också ansågs vara i äldre tider när bättre människor byggde den civilisation västerlandets dekadenta barn nu förgör de sista resterna av.

https://en.wiktionary.org/wiki/cupiditas

Jag förhastade mig ännu en gång som otåligt frågade om Vattumannens era startar nu i dagarna.

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/saturnus-in-i-vattenbararen-startar.html

Riktigt så snabbt hinner nog inte Naturen göra sak med många av alla dessa exemplar som avvikit från den Naturliga Ordningen (naturen tycks erbjuda en viss flexibilitet men sedan sätter kompensatorisk karma in i formen av vittspridd destruktion).

*****

Jag såg någon ny "intresseorganisation" nyligen. "AI Sweden" kallar den sig och har en engelskspråkig devis: "Accelerating artificial intelligence in Sweden": Kort sagt, det är inte mycket till verkstad här i landet men desto fler pr-byråer och lobbyorganisationer som parasitiska mellanhänder som söker sälja in USA:s övervakningskapitalismen och Sveriges få egna innovationer i landet. 

Och landets byfånar ämnar nu välja USA ännu en gång (NATO) utan att ens fatta på hur många sätt svensken är mind-fuckad av låga värderingar som utgår från USA. Vi är redan invaderade och viruset sitter bergfast i våra hjärnor. Svensken har inte någon tankeverksamhet utanför den Plattform USA bestått oss med. Vi är redan invaderade men inte av Ryssen.

*****

Den regelbundna läsaren ser säkert hur både Depp och Heard tydligt halkat in under Åklagaren eller den onda stjärnan Algol med sina kärleksplaneter Venus. Algol som Djävulen som Frestaren har således fört samman två ytliga och skönhetskåta Oxar (Oxen är ofta väldigt fysikalisk och kräver inte alls någon större smarthet hos den andra för att tända till - det räcker med att han/hon har en snygg kropp - materia söker materia tycks gälla dessa två stiliga skådespelare).

Algol byter sedan ansikte och framträder som den sataniska Åklagare som spottar ur sig tillvitelser. Det är där läget är nu, i skilsmässa, stämningar och motstämningar.

Depps karta har redan kommenterats (tio gånger) och därför riktas intresset som sagt mot Amber Heard. Enligt medier har Depp anlitat en skandalpsykolog och pekar ut två psykiska sjukdomar hos Amber Heard. Tvångsmässigstörning (OCD) och den mindre kända HPD. Den senare är intressant eftersom hennes horoskop (kartans yttre krets) så tydligt instämmer med "histrionisk personlighetsstörning", dvs. hon är en kronisk lögnerska eller mytoman. Det skulle alltså innebära att alla hennes vittnesmål om Depps våld mot henne är påhitt eller orimligt överdrivna, har har syftet att skada honom (vilket hon uppenbarligen har lyckats med).

Här följer en genomgång av vissa delar av Amber Heards dramatiska men också extremt osammanhängande födelesehimmel. Det förvånar inte att hon aldrig släppt sin födelsetimma i något sammanhang - den som har saker att dölja ...

Solen och Rahu i Väduren tecknar en linsljus av rang. SE MIG och min subjektiva uppfattning! Bas för denna hyperextroverta och överaktiva dagverksamhet är Mars, också i ELD och då den kringflängande Skytten. Redan här finns tecken som talar för OCD, "besatt av ett inre tvång" att synas eller göra intryck på andra.

Men till det här kritiska "alltid på i 200%" tillkommer sedan mytomanin och den antyds av flera indikationer: dels är intellektets Merkurius svårt stressat av samma Mars-i-Eld och en Vatten-Merkurius hotas därmed av utbrändhet även om sensationalismen (Eld/Vatten-kriget skapar berömmelse eller åtminstone rubriker). Merkurius konstruerar bilden av att vara Offret (Fiskarna = det martyriska av tecknen). 

Amber Heard tog foton på sig själv och menade att blemmorna var märken efter Depps våld mot henne. Andra hävdade att hon själv skapat dessa märken. Faktiskt: Månen i fysisk JORD och VATTEN-Merkurius i opposition skulle kunna tyda på att hon är beredd till "självskadebeteende" i syfta att skada Depp! Det är Mars attack mot Merkurius som låser henne i tankar om attack från en yttre fiende eftersom hon är så sjuklig i psyket att hon inte kan skilja verklighet från sina egna fantasier!

Vad som tyder på svårigheter att skilja verklighet från fiktion är Merkurius-Fiskarnas fundament, inte i solid JORD utan i det element VATTEN inte alls förstår: Hon har VATTEN-MERKURIUS (i sig ett "vattenfyllt", dvs. fantasifullt intellekt) baserad på Fiskarnas härskare Jupiter i ett LUFT-tecken, Vattenbäraren (som bär vatten men absolut inte är involverad i eller underordnad det psykiska och biologiska elementet).

Till följd av dessa multipla angrepp på hennes Merkurius (den som kan avgöra om det handlar om geni eller galet kaos) är kartan så färgblandad i Fiskarna. Eld-Mars kastar sin störning in i det sensitiva Vatten-elementet som får Amber Heard att lyssna in i känslornas värld snarare än hålla sin logik på det torra. Fiskarnas grönskimrande Vatten märks ut med en fläck blått för att påminna om att känslorna vållas av fundamentet Jupiter i LUFT. 

Men LUFT-tecknet Vattenbäraren har i sin tur sitt fundament Saturnus i VATTEN. Det här är samma tröstlösa röra av känslor som rationaliseras i LUFT och tankar som sedan snedvrids av nya känslor till ett olösligt kaos  har uppstått. Lady Gagas könsförvirring (vare sig en medialögn för att göra sig intressent och dra HBTQ-störd publik eller sann) och "glädje" över åren hon jobbade som strippa i New York kan förklaras med samma varvade "lasagne" av element som inte har någon synergi eller samarbetsförmåga med varandra. I den isolation eller dissociation som LUFT och VATTEN bygger, blir nu Amber Heards linslusiga Vädure och andra faktorer tydliga tecken på att hon är kronisk mytoman.

Att hennes störda Jupiter i Vattenbäraren sedan tjänar som fundament till aggressionens Mars i Skytten (illustrerad genom blå LUFT i ELD gör inte detta till någon gudomlig eller högre kreativitet. Mars-Skytten kröks också i linje med horoskopets allmänna tendenser och blir en del av den mytomana läggningen!

Så långt bloggarens subjektiva omdöme. När så mycket vävs samman är det svårt att se hela dagen som annan än en verklig fälla själar i himmelen gör bäst att hoppa över. Det finns säkert bättre födelseögonblick och livslotter de är dugliga nog att välja. Denna himmel är ett lågvattenmärke, och det är svårt att säga hur ett konstruktivt liv skulle se ut med dessa omen. Men givet en födelsetimma med någon mindre skadad planet som ascendenthärskare borde en "stor själ" kunna koppla ett grepp om ett sådant här öde och kanske använda sitt liv att bekämpa allt elände. Kanske bli psykolog och forska i ämnen som mytomani och besatthet? Ämnena är givna av himmelen men inte själens förhållande till dem.


Andra med samma mönster

Amber Heards födelesdygn har så många problem att man knappt vet vad man ska välja för ett sökmönster som ger någon mer träff bland tiotusen kartor än henne själv. 

Jag valde följande fyra kriterier:

  • Solen i Väduren (pga disponenten Mars betydelse)
  • Månen i Jungfrun (pga. oppositionen mot intellektets Merkurius som i sin tur är Månens/psykets disponent)
  • Merkurius i Fiskarna (pga. attacken från soldisponenten Mars)
  • Mars i Skytten (pga. nämnda dubbla funktion)

Fyra träffar utöver Heard, lätt att överblicka:

  • Theodor Herzl;2.05.1860;12:00, journalist, zionismens grundare: ett Israel men på ateistisk grund (Satansstjärnan visar sig invid identitetens Sol i Israels horoskop - risk för ett falskt Israel, en bluffstat som de judiska ortodoxa hävdar.)
  • Seka/Dorothiea Hundley;15.4.1954;12:00, skandalcelebritet, porraktris och strippa
  • Ellen Barkin;16.4.1954;12:00, aktris som varje gång jag sett henne i en film spelat en lidelsefull kvinna, 2011 dejtade hon privat en 31 år yngre man
  • Amber Heard;22.04.1986;12:00, jämförelseobjektet
  • Amanda Berry;22.4.1986;12:00, brottsoffer, hölls kidnappad på en avsides gård i Ohio under tio år, mellan 14 och 24.

"Amber Heards tid" inger inte direkt imponerande uttryck, men det faktum att hon är född samma dygn som ett bevisat brottsoffer påminner om hur Satans stjärna Algol kastar ett bedräglighetens sken över allt. Är Depp trots allt skyldig? Han förklarade sig 2005 ha varit en våldsam natur men sade sig ha fått bukt med den sidan genom rollen som piraten Jack Sparrow. Fan tror't.


Tillägg 

7 maj:

Senaste nytt stärker horoskopanalysens fynd av mytmakeri. Amber Heard glider in och ur filmscener mitt under rättegången!

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8Q0vbW/amber-heard-citat-repliker-filmer-rattegang-johnny-depp


17 juni:

Juryn dömde mot Heard och en jurymedlem menar att hon i rätten betedde sig  konstigt, som en skådespelare som oskickligt växlade mellan roller - alldeles för tvära kast. Flera i juryn ska ha upplevd samma sak och någon kallade hennes inkastade gråtattacker "krokodiltårar"

https://www.expressen.se/noje/juryn-ingen-trodde-pa-heards-krokodiltarar/


Inga kommentarer: