Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2022

Expressens formsvacka (samt astrologiskt småprat)

 

 

Bonniertidningen Expressen (den med sting) berättar på någon webbsida sin historik. Ärorik tycker de själva eftersom tidningens första uppdrag var det för den judiska släkten Bonnier självklara uppgiften att bekämpa dåtidens svenskar och deras växande nazi-mentalitet. Åtminstone säger en "olåst och fritt läsbar" historielektion detta.

Tyskland var (precis som Ryssen kommer att bli, tro mig), en gammal krigsfiende som förvandlats till de osjälvständiga svenskarnas förebild. Tyskan är dock sedan längre besegrad av USA och tyskan av amerikansk engelska som norm för de alltjämt lika identitetssvaga svenskarna, vars DNA verkar disponera dem till mängder av blindfläckar i de mest uppenbara situationer. Det är misslyckande från början till slut, hur landet fallerat i att förse folket med ens en rudimentär filosofisk grund. Att folk i landet inte kan tänka framgår lätt när man börjar syna tidningsrubriker. "Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda."

Så vad återstår i obildningens tidsålder av Expressens "stingande gadd"? Jag tittar på hur snabbt båda aftontidningarna nämner och sedan tar bort nyheten om att rådliga muslimer jagat bort Rasmus Paludan som den 1 maj åter försökte bränna en Koran utan polisens tillåtelse till offentlig sammankomst. Han försökte dessutom göra det utanför en moské.

I just den här händelsen har t.o.m. föga religionssympatiska Aftonbladet en mer saklig rubrik än den changerade och nu fett islamofobiska Expressen (ägd av judar som sagt - inte ens svenskt sekulariserade gillar araber något vidare):

Underrubrik: Rasmus Paludans bil attackerad

Expressen med sin moraliska programförklaring måste ha känt sig obekväm med en direkt rasismfavoriserande version, för efter några timmar ändras rubriken till en kortare formulering. 

Men rubriksättarens avsky mot islam läcker fortfarande igenom. Det är alltjämt Paludan som utmålas som offret och "de andra" är de aggressiva och onda (de som bara likt Paludan utnyttjar "svensk yttrandefrihet"). 

Att verkligheten var det motsatta till Expressens vanvett, det förmår inte de redaktionsansvariga förstå. 9/11 har skadat en ansenlig del av västerlänningarna och de kommer att leva och dö utan att ha fått en nykter omdömesförmåga åter.



"Aggressiva män" nu nedflyttad i underrubriken

När jag öppnar båda slasktidningarna nästa morgon har de båda tagit bort den här nyheten från sent den 1 maj från sina förstasidor. Lika gott det. Svenska medier klarar inte längre att rapportera nyheter, allt har blivit ett ideologiskt krig mellan än den ena, än den andra. Så går det med nationer som saknar identitet, nationer som bygger pseudo-personligheter baserade på ägande, inte sällan bling via banklån.

Allt oftare de senaste åren har jag märkt hur Expressen förfaller till ren idioti. Vad  är det för fel på den här rubriken?


...eller den här besläktade saken från februari i år:

Svar: Felet med den första rubriken är att den skrivits av någon svagsint med alldeles för många hjärnspöken. Någon som inte vet hur man gillar läget och sedan jobbar konstruktivt utifrån verkligheten. Alla vet att Kina är morgondagens världshärskare, så varför denna negativism? Det ska tidningens horoskop strax avslöja. 

Och bildcollaget någon byidiot på Expressen nyss satte samman med en genuin hök som ler i mjugg framför en amerikansk atombomb som just sprängs - ska det föreställa meningsfull eller betryggande propaganda inför Sveriges NATO-medlemskap?

*****

Det intressanta är att Expressen startade med så lovvärda avsikter, som deras egen historik säger: "Ända från början har liberalism, tolerans och solidaritet varit kännemärken. Expressen står alltid på den enskilda människans sida mot övergrepp, förtryck och maktmissbruk."

Horoskopet för första numret den 11 november 1944 ger för midnatt ett rytande Lejon som ascendenttecken och går man till ascendenthärskaren Solen bekräftas fullt ut getingen stingande gadd, men det är en Skorpions stingande gadd! 

Det är nymåne (projektstart, ny tidning debuterar) i Skorpionens försvar intill döden (mot Hitler). Den hatiska Mars i sitt negativa härskarläge understryker hur otroligt DEFENSIV denna tidning är. Skorpionen leder aldrig i någon fråga, den sätter sig på tvären och söker rädda sitt liv. 

Efter att ha upptäckt Expressens "psykologi" kan man alltid återvända till Rysslands horoskop som jag kallade "i grunden defensivt" och som också hade en stark Skorpionen som bara vill värja sig mot yttre angrepp (USA).

I noblare typer kämpar Skorpionen intill döden för någon den tror på, vilket definitivt dess första ärende var, att bekämpa allt mer spridda nazistiska åsikter i Sverige.

Men idag har tidningen förfallit totalt och den dåliga skorpiontypen fyller deras politiska kolumner, hatisk och alltid felfinnande och på defensiven eftersom borgerlig politik aldrig har fungerat och aldrig kommer att göra det. Den negativa naturen har enligt zodiaken inget att komma med. Det är naturens element och utför bara order från en högre himmel eller dimension. Och eftersom Näringslivet självt sorterar under begärets Vatten finns inget läsvärt för dem som förmår tänka på något utöver liv eller död.

Expressens horoskop är intressant eftersom det enbart består av svart och vitt, Mörkrets och Ljusets kvalitet, vilket passar perfekt för den onyanserade kvällspressen. Men inte ens Ljuset fungerar riktigt väl: de svarta plumparna indikerar att de Ljusa - kunniga och kunskapssökande (och förmedlande) Tvillingarna och Skytten båda har sina härskare i Mörka, ideologiskt redan bestämda och därför rätt rigida tecken. Visserligen är Jupiter, stigande i öster, en av de ljusa planeterna och det är ett hedrande omen som stämmer med den ursprungliga intentionen. 

Men någon form av konservativ dryghet måste ändå komma ur ett Lejon vars väsen (Solen) är en smygande Skorpion som ligger i bakhåll under en sten och stinger på pin kiv. (Läs Expressens politiska ledare, vilka sorgliga texter som på ren rutin småhackar på antingen konkurrenten Aftonbladet eller socialdemokratin!)

Att Skorpionens Mars här hemma i Skorpionen gör den inte god och kärleksfull, vilket inte minst Rysslands krig i Ukrainas just visat och jag har singlat ut ett par hökar i tidningen vilka typiskt nog båda har tydlig Skorpion i sina kartor. Glöm heller inte att Skorpionen fortfarande är god två i undersökningen av mördarhoroskop. 

Under Expressens stolta Lejonyta bor en annan historia som ev. är den tragiska om judeutrotningen under Andra världskriget och som med åren traumatiserat Expressens själva själ, så man i efterhand ser att första numret bär på hemskare omen för tidningen själv, än någon då kunde föreställa sig. Som ett av Svenskt Näringslivs eller Arbetsgivarens organ, är blaskan rent skorpiongift, en tidning att till varje pris undvika.

Har en tidning en "personlig daimon". Jag lät lyckopunkten och daimonens punkt vara påknäppta i astrologiprogrammet: en nymåne får den intressanta effekten, att de två punkterna, vars beräkning innefattar gradtalen för ascendenten, solen och månen, alltid landar nästan precis på ascendenten. Har den typiskt sensationalistiska kvällstidningen en högre rationell själ (daimon), ska den syns i stor stil över hela förstasidan eller genomsyra tidningens hela kropp.

Tidningen förutspår framgång med Lyckopunkten på ascendenten men den högre rationella själen är Solen/Mars (planetära vänner) i Vattentecknet Skorpionen. Denna konjunktion inkluderar inte Månen. Den är osynlig en nymåne och tidningen utmärker sig därför inte för lunär förmåga att reflektera, det är solär "pang på", grymt och direkt, precis som en Sol/Mars-Skorpionen när de triggas till motstånd.

Skorpionen är känd för att sakna allt av förfining själen lärde sig i föregående skolklass, i Vågen där saker bedöms och avvägs intellektuellt - i LUFT. I Skorpionen är plötsligt Dödsskuggans dal över en och primitiva och spastiska reaktioner från reptilhjärnan påverkar nu beteendemönstret. "Seger eller död." Också detta stämmer väl med den inre själen hos slasktidningen Expressen, oavsett högstämda ord om vad som än gång var ett nobelt syfte. 

Faktum är att Solen/Mars inte duger att kallas personlig daimon. Åtminstone ingen av högre kaliber. Den grekisk-romerska uppfattningen var att alla hade en personlig daimon men de inte så naiva som modernt önsketänkande att "alla är jämlika". i antiken fanns vissa som faktiskt var förklädda gudar i människokropp, och en sådan daimon passar med denna suddiga beteckning.

Att ha Solen (med Mars) i VATTEN som signifikator för den oerhört viktiga och prominent placerade Daimon-punkten betecknar mer en genomsnittlig människas inre vägledare. VATTEN blir en slags diffus markör för vilken verksamhetssektor som står i fokus, livsmedel eller hälsovård t.ex. Även transporter kan sortera under Vatten eftersom Månen (härskare över näringslivets Krabba) har en transportaspekt vid sidan av Merkurius (kommunikationer, korta resor).

Daimoner eller demoner ("de onda" eller bekymmersamma andeväsendena får ibland en annan stavning för att skilja dem åt), är i allmänhet sublunära, de vistas i den osedda världen mellan månen och jorden. VATTEN utgjorde i antik kosmologi ett "övre hav" ovan LUFTEN (och Luften har dubbel symbolik både som livsluft för jordbor men också som symbol för Himmelen).

En kort men bra text av en mångsidig arkitekt om de fyra elementen i klassisk kosmologi. 

 https://www.onverticality.com/blog/earth-air-water-fire

Introduktionen (som liknar det Sideriska pytsat ut lite varstans) ger dock bara de fyra elementens tänkta hierarki utan att nämna elementen som metafor för metafysiska realiteter och undviker därmed deras komplexa dubbelnatur.

För Luft orsakad förvirringen av grekiskans betydelseglidningar hos orden aer och aither - någonstans på Sideriska har även det problemet ventilerats. Med tiden blev aither upphöjd till position av "rymd" eller Etern planeterna tänktes färdas i. Glidningen var komplett vid Aristoteles tid, ungefär när österländsk astrologi når grekerna.

Hinduisk astrologi går djupare och ger bara en planet Eterns essens och det är Guds eget signum Jupiter. Det är genom Jupiter själen kan undslippa de fyra elementens grövre verklighet, likt en portal till en högre verklighet. Eter är i hinduisk kosmologi det femte elementet i vilket de fyra bygger upp världar och kretsloppets tillfälliga verkligheter) 

Eftersom VATTEN är knuten till levande organismers dagliga behov, tak över huvudet, trygghet, mat, kläder och sex, blir den här sortens personliga daimon just av den typen som Expressen berömmer sig om: de ger röst åt och värnar den lilla människan som råkat i kläm. 

Genom att ta upp behjärtansvärda fall kan Expressen smart nog bortse från det ekonomiska system tidningens utgivare tillhör och som ytterst skapar allt det lidande som sedan Expressen i enstaka exempel lyfter fram. Kapitalismens ekorrhjul är cyniskt och tillhör den lägre och onda världen. Dessa personliga daimoner är av primitiv natur och Expressens bör nog undvikas. Särskilt som tidningens hökar "efter Putin" låter värre än krigsherren.

*****

Här borde jämförelsen med Aftonbadets första nummer göras. Tidigare har bloggen tittat på dagen när Schibsted köpte upp det mesta av AB och lämnade en liten politisk- och kulturredaktion att söka stå emot Högerns massiva förgiftning  av svenskarna. Med regeringens försök att smyga in Sverige i NATO utan folkomröstning skulle inte jag vilja vara i det kluvna tidningshuset nu.

Sedan Schibsteds högervindar drog in i tidningen är dock dess första nummer ett överspelat horoskop. Man kan därför granska Kapitalistens övertagande av tidningen som dess nyfödelse och rådande "själ". 

I ett tidigare inlägg ritades Schibsteds övertagande som naturlig zodiak, en enkel karta över aktiva idéer. Men här en karta med ascendent för dygnet i fråga, inklusive Lyckopunkten och Daimonens punkt för den som vill jämföra AB:s rationella högre styrning jämfört med Expressens.


Det visar sig att AB:s daimon är synonym med 10e huset och maktfrågor medan Merkurius som äger tionde själv halkat in i Olyckans eller Fiendens 6e hus. På visst sätt också en historia om arbetaren som borde haft makten men hamnat i ofärd. (Både Jungfrun och 6e huset anknyter till arbete, tjänstefolk och t.o.m. slavar, den nya invandrade underklassen i Sverige). 

Schibsted må vara ett vinstdrivet mediehus men de låter uppenbarligen förvärvet behålla sin arbetarprägel. Det är f.n. Sveriges största tidning och det stämmer bra med Månen och Jupiter i Vattenbäraren: Jupiters framgång hos den breda massans Måne och, som det faller sig, i Sverigehoroskopets soltecken.

Sverigehoroskopet avslöjar att vi är en lycksökarnation ("när vi gräver guld i USA"), och det är precis det AB numera signalerar: förmögenhetens Jupiter är ascendenthärskare och har hela folket i sin hand. Arbetarklassen har blivit daytraders och spekulerar i värdepapper.

Och vem vill inte bli miljonär? Alla tittar mot Eliten och vill ha samma. Detta är svenskens nya religion: pengar och ett nytt kök, subventionerat av dem som inte själva har råd med ett. Den om studerar den Aftonbladets karta ser tecken på hur kluven den är, precis som ägarskapets delning med LO:s numera futtiga 9%. Merparten av tidningen fylls med propaganda från banker, app-tillverkare och andra sekundära "me too"-typer som vill tjäna på att svensken lånar sig så över huvudet att dubbel kvarsittning i Helvetet följer på "det svenska livet".

Se också tidningens tydligare fokus på ungdomen. Expressen är trött, saknar vitalitet eller värst mycket för ungdomen. Men AB:s femte lek- och kreativitetshus går i Barnets tecken Väduren (oerfaret och just därför naivt öppen för allt nytt som kan konsumeras just för att ERFARA). Väduren rymmer Lyckopunkten samt en okänslig och överhettad kombination av Mars+Venus (Hitlers emotionella tonläge för övrigt!). Som en skränig och oförfinad ungspoling skulle säkert högern beskriva AB. Och med viss rätt. Att arbetarklassen matas med Sport för att de ska hålla sig lugna framgår helt klart av tidningens eldiga 5e nöjeshus. Primitiva och snabba kickar, det är vad AB sysslar med.

Faktiskt, påminner inte "nya" AB:s soltecken Oxen med fundamentet Venus i Väduren - angripen av egoistiska Mars - en hel del om hur "folket" beskrivs i Sverigehoroskopet? Där är folkets Måne i Väduren medan dess disponent Mars somnat in i Oxen i det passiva 8e huset. 

AB har alltså en energigivande Sol som matar den ansiktslösa svenska massan med missnöjesnyheter (Solen i olyckans 6e hus). På något sätt liknar detta Expressens motto att stötta den lilla människan. Ingen av tidningarna känner det minsta ansvar för att debattera civilisationssystem, om kapitalismen ens går att ta med sig mycket längre eller borde ha monterats ned redan i går.

Till AB:s fördel dock att den undviker Expressens omvända verklighet där socialism är de onda och kapitalisterna de goda. AB-kartan har, trots ett schizofrent ägarskap vilket spelats i innehållet, faktiskt en mer nyanserad dynamik. Tidningen innehåller mer av godhet. Det går inte att snacka bort den Stora Välgöraren Jupiter som ascendenthärskare, placerad i tredje publiceringshuset i intellektuell LUFT. 

Detta omen måste rimligen vara indikera AB:s politiskt färgade kulturredaktion och förnämliga debattartiklar från många och verkligt kunniga bidragsgivare. Olle Svennings historiska återblick i samband med NATO-medlemskap är ett exempel. Sådant här förmår inte Expressen producera eftersom deras världsbild är i grunden lögnaktig.

Aftonbladets ascendenten betonar faktiskt representerar tidningens marginella vänstersida och till dessa texter hör det goda att de aldrig stängs in bakom Schibsteds betaldörr. Det går att förkovra sig en smula (eller t.o.m. mer, beroende på var man börjar) ett folkbildande ansvar som i princip helt saknas hos Expressen nu när Hitler förlorat kriget... Jag har varit elak och kallat AB både det ena och det andra, men tittar man nyktert på saken finns här tydliga spår i horoskopet efter den gamla AB före ägarförändringen...

I Expressens karta EXISTERAR INTE ENS FOLKET (till följd av att ledarskiktets Sol "bränner" Månen). I Aftonbladet är folket i stället förmånstagare till en genuint god Jupiter (Skyttascendentens härskare är här också "verksamt god") och söker expandera Folkets/Månen klokhet. För den läsare som hade oturen att födas under en korrupt version av Jupiter ser istället Aftonbladets rikliga innehåller som befäster deras knarkmentalitet, begäret efter pengar och prylar. Jag gissar att spel & casinoföretagen har fina annonsrabatter i den tidningen...

Minns AB:s förre ansvarige utgivare och vd, Jan Helin, som för sex år sedan gick till statspropagandas SVT. "Programmeringsdirektör". Hans horoskop handlade enbart om ekonomi och därtill närig sådan men horoskopet visar hur lurigt saker kan uttryckas:


Förutom den solära motorn står i ELD med medieplaneten Merkurius, går horoskopet helt i JORD och VATTEN. En jordnära ekonomist.

Att Helin nu är kung över intigheter på SVT visar dock Solen i ELD eftersom detta djuriskt levande element inte har någon LUFT eller intellektuell motivation. Det är istället den låga VATTEN-naturen som tjänar som fundament, Solens disponent, de Stora Pengarnas Jupiter befinner sig i Näringslivets eget tecken Krabban. ELD och VATTEN i krig är "sensationalism" och en dragning till lättkonsumerade produkter som bara stimulerar det konsumerande ögat och det alltid begärliga känslolivets Vatten.

Tyvärr tecknas en negativ sensationalism som indikerar att Vatten söker släcka Elden eller att publiken ratar det Elden söker visa upp och projicera för konsumenterna. Det kan också teckna utbrändhet, att Vattnet vinner över Elden och släcker ut den. Utan personaliserande födelsetid (ovanstående är en "naturlig zodiak") vet man inte om individen personligen riskerar utbrändhet eller om symboliken bara "går med territoriet"; följer med yrket eller beskriver dess instabila natur. 

För astrologin krockar två uppsättningar tolkningsregler: Jupiter i Vatten (samma årgång som statsminister Magdalena Andersson) blandar sig villigt med Helins materialistiska psyke/Månen i Stenbocken. Nu börjar anrättningen påminna om både Andersson och Ebba Busch vilket är intressent eftersom Jan Helin en gång lekte punkare med vänsteråsikter. Dessa budskap är inte punkiga utan omvittnar snarast gröna fingrar. Jupiter klassas dock som "upphöjd" i Krabban och skapar framgång med alla närande verksamheter, trädgårdsskötsel eller att tillföra ett företag eller statskassan vinster.

Den ömsesidiga oppositionen mellan psyket/Månen och Jupiter utspelar sig i den negativa polariteten och tecken av den Passionerade kvaliteten. Helin är, likt Ebba Busch, så närig som en människa kan bli. Passionen ligger verkligen i att Kapital att förränta sig.

Oppositionen är primär på det psykologiska planet och stämmer med horoskopets allmänna tonläge. Solen i Eld verkar mest som en anomali och dess fundament eller disponent Jupiter bjuder som sagt på ett astrologiskt tolkningsproblem.

Samtidigt som jag indikerat den negativa sensationalismen med ett kylande och dödande Vatten som inifrån tycks släcka Solens eld, kanske genom personens egen utbränning eller bortdöende ledarförmåga eftersom den lägre naturen avvisar Eldens direktiv. (I antik verklighetsbeskrivning kommer liv och spontanitet från Eldens regioner och biologiska varelser speglar eller imiterar - fast i sämre version - bara ljusets inflöde i det hav vari de vistas).

Men denna problematiska version av Eld/Vatten-kopplingen får nu mothugg av läran om planeters inbördes relationer. Solen och dess fundament står i hinduernas 6-8-relation som motsvarar långt senare astrologen Johannes Keplers "inkonjunktaspekt" (150°). Detta är ingen aspekt alls, utan belyser bara SKILLNADEN mellan de tecken som bundits samman via aktiveringen av två eller flera planeter. 

Se bara Helins fall: Skytten är den äventyrslystna långresenären eller upptäcktsresanden, Krabban är den timida hemmasittaren, nöjd med att plocka och fixa med sitt trygga Hem. Det finns ingen som helst synergi mellan dessa två principer och en radikal klyvnad inom individen bör märkas för den som tittar noga. Dessa "dr Jekyll & mr Hyde"-typer finns i allt från harmlösa och lite idiosynkratiska individer till verkliga sociopater som visar en sak på ytan men drivs av ett helt annat motiv. "Dissociationen" kan förmodas vara extra viktig när den involverar den utagerande Solen och dess disponent (undantaget Lejonet i Lejonet som är herre i sitt hus - "det du ser är vad du får").

Helins fall är rätt godartat, Solen och Jupiter är planetära vänner och dessa kan vara verksamma i helt olika fält ("upptäcktsresande och hemmapyssel") och ändå känna en släktskap. 

(Jupiter är visserligen Eter men hinduerna placerar den i samma läger som Eld - det finns antika grekiska föreställningar om hur Luft och Eld bildat en legering i skapelsen morgon- Eterelementet, men den tanken vittnar om att "grekerna bara är barn i sitt tänkande". Den hinduiska filosofin (och den kinesiska) håller Eter för att vara den centrala grundvalen för de andra fyra elementen att bygga världar i (hinduismens "mjölkocean" i vilken Vishnu vilar?), Eter är näppeligen en produkt av de fyra, snarare likt Eterplaneten Jupiter deras Övergud eller nummer 1.)

Som program- eller programmeringsdirektör på SVT ansvarar Helin för upptäckande och införskaffande av nya "format" Sveriges television och det stämmer perfekt med Skytten. De försoffande tv-tittarna blir då Fundamentet Jupiter - framgång i Krabban, publika succéer i landets alla Hushåll/Hem. 

I princip är det exakt samma uppgift Helin hade även under åren på Aftonslöddret. Hans uppgift var att via den universellt orienterade Skytten fylla Krabban - och den yttersta arbetsgivarens penningkista. Här kan man fråga sig hur framgångsrik Helin egentligen är sitt arbete: kalla Vattnet tenderar ju att förkasta det hans utforskande SolÖga i Skytten spejar in och ser som lämpligt för de svenska hushållen. 

Detta är, återigen, en omöjlig fråga att uttala sig om då Skytt resp. Krabba inte kan placeras i rätt hus när födelsetid saknas. Allt man kan säga utifrån den naturliga zodiaken att den här situationen innebär risken att ledarskapsförmågan och skickligheten att stimulera enkelt folk avtar. 

Men vid den tiden har de skickligaste av alla barn som föddes denna dag redan hunnit berika sig själv och drar sig tillbaka till ett liv i välmåga. Se bara på ett personligt plan hur extremt fixerad vid Rikedomens Jupiter ett sinnelag/Måne i resursansamlingens Stenbock är. Fanns där inte rikedomar i barndomen (Månen) kommer att stengetsberg att ha resulterat i slutet (Månen).

Jan Helin kan enligt Wikipedias
foto ta brösttoner. Det är tveksamt..

*****

Till sist kan skärmdumpen nedan tjäna som påminnelse om svenska mediers bottenlösa skam i dessa tider. Inte en enda "politisk kännare" var nykter, alla projicerade sin typ av vansinne på Putin och fantiserade deliriskt vad han förväntades göra på den ryska "Segerdagen", den 9 maj, en åminnelse av kampen mot nazisterna under Andra världskriget.

Bildredaktören på Aftonrodnadens skam har letat med ljus och lykta efter ett foto som fångar Putin på minst smickrande sätt (medveten att tidningen också har läsare som låtar sig påverkas på den simplistiska nivån). Men innan 9e maj är till ända framstår de svenska medieproducenternas NATO-fanatism som något ett globaliserat gäng dårfinkar kokat ihop därför att Anonym på högre ort givit dem instruktioner hur Folket ska präglas.

Nåväl, i november kommer Lilla Döden till Sverige, får se vem ångrar sina fulvinklingar då... Enligt astrologin gör sig då en sublunär demon förmärkt - vilket kanske borde avmytologiseras, men å andra sidan har det inte saknats ledtrådar både i Dold Daimon del 2 (som använder nationalhoroskopet för en diskussion om den antika föreställningen) och även i senare inlägg. 

Det är möjligt att Ryssland med kraftfull Skorpion i horoskopet är långsint och har tagit notis om Sveriges vettlösa beteende under månader. Skorpionen tar tid på sig för sin reaktion men "har sting". "Just saying..."

 

Extra piruett

Alltjämt favorittitel från den äldre delen Bob Dylans omfattande sångbok: "Watching The River Flow".

Det är troligen ännu ett motiv Dylan utan att Nobelpriskommittén fattade något, lyft rakt ur Tarotkortleken! Kolla texten (låten har enbart flutit runt på samlingsalbum på den tid människorna brydde sig om att skapa hela album som mer eller mindre tänkvärda koncept - det var innan snuttifieringen förstörde västcivilisationens smak för annat än snabbmat eller t.o.m. bara enstaka tuggor - "bites" som svenskar lärt sig säga av sin Överherre USA). 

Hitta låttexten på nätet (t.ex. på Dylans officiella sajt) och jämför med motivet:

Dylan sjunger om något som liknar den kinesiska "wu wei" - förhållningssättet hos observatören som utan bindningar till världen bara betraktar och reagerar spegellikt på fantasiföreställningen.

Kortet indikerar också någon på en sandbank, lösgjord från vattenströmmens overkliga liv. Kortets kvinna är snarlika zodiaktecknet Vattenbäraren. Höjd över Reproduktionens (Vattnets) kretslopp töms den sista bägaren vatten ut, samtidigt som Hoppets stjärna stiger. Stjärnan är förstås Jupiter, Guds egen "stjärna" som hinduismen fixerar vid Vattenbärarens naturliga 11e hus som dess "karaka" (signifikator). Jupiters djupaste kopplingar är till religionen, filosofin och synskheten (samvetet - samma vetande hos alla som räknas som Guds vänner). 

Jag kan förstå hur den judiska Dylan granskat Tarotmotiven och jämfört med sitt folks tradition av profeter / sanningssägare / framtidssiare. Han bör ha fattat att kortets motiv indikerar ett förberedande och villigt offer för att i retur få något mycket större och mer värdefullt än ytterligare ett varv i karmans Kretslopp. Kan han ha sett stjärnan som utlovar en kommande Messias?


Inga kommentarer: