Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 maj 2022

Ebba Busch dålig partner till sig själv PLUS den konfliktsökande nya Liberalen

Attans. Skrivet den 30 april hinner Lena Mellin 1 maj först med ännu en summering av Ebba "Självrättfärdig" Bush! 

Här är den lite mer tekniska text jag förberett till någon dag med nyhetstorka (om sådana längre finns).

*****


Radion sände fredagen 22 april en liten aptitretare som väckte uppseende, men jag ritar upp horoskopet för Lördagsintervjun. Antingen kan man se dubbelkartan som planeternas transiter över Busch huvud vid utsändningen, eller betrakta dubbelkartan som en synastri - Ebba jämfört med Ebba och hur de två funkar tillsammans. Inget vidare, inser nog Ebba när nästa nyhet får stora rubriker. att ELLE-galan strök henne från gästlistan efter hennes okloka vapenresonemang. Snart är den stackars kvinna lika utfryst ur Sveriges elit som nazistdyrkande upptäcktsresanden Sven Hedin!


Solen Ebba föddes under - den iskalla och ränksmidande karriäristen Stenbocken - står vriden det konfliktfyllda kvartsvarvet när hennes tankar hörs i radion. Och så det låter: som en inskränkt Vädur med remarkabla invändningar mot muslimer! (Minns att Ebba tidigare försökt förbjuda minareter i Sverige, en skandal svenska journalister tenderar att glömma eftersom de själva är ateistiska småsatar utan grepp om livets många och djupa sidor.)

Inte bara Solen har vridit sig till konfliktläge med Ebbas födelsepositioner, även den nästvikigaste Månen har gjort detsamma, men nu som en opposition. Hela Ebbas grundläggande livslinje (Måne --> Solen) skakar här, dvs. hela den klättring till politikens parnass hon ägnat sig åt fram till nu. Detta är inte hinduisk astrologi, knappt heller västerländsk. Bara en observation att både Sol och Måne står i välkända frikstionsaspekter Natal / Transit. Rätt intressant, tyckte jag.

Men man kan också urskilja fler detaljer: Ebbas karriäristiska och envåldshärskarmentalitet, Sol-Stenbocken, hotas här till livet av Saturnus som närmast avslutat sin vandring genom hennes soltecken. Eftersom Solen och Saturnus är planetära fiender (Liv och Död respektive) är både Stenbocken och Vattenbäraren ett paradoxalt tecken. 

Vattenbäraren har det lättare som andligt tecken och andeväsen dör inte av att andra vänner genomfar den som spöken genom spöken. i den värld LUFT symboliserar gäller inte fysikens lagar, vilka dock styr JORD-tecknet Stenbocken och vilka lurar Ebba för att frukta för sitt liv när hon tänker "muslimen". 

Som någon form av sataniskt förvriden kristen blir islam en konkurrent till hennes värld vilken hon bara kan fatta i fysiska termer. Där finns en anledning till att hon t.o.m. är lägre utvecklad som människa än snittsvensken, Sverigehoroskopet visar ju en påfallande intellektualiserande nation (massor av LUFT) även om kvaliteten på landets tänkande är bekymmersamt lågt. 

Men, som sagt, även en lågutbildad svensk har en högre fattningsförmåga än Busch som drog ner påsktumultet till en fråga om liv och död snarare än den andliga respekt som danskidioten vägrar att visa Koranens folk. Det var Saturnus rakt ovanpå hennes Sol som förmörkade förståndet på henne.

Att Saturnus i transit redan passerat Solen med en grad är inte avgörande. Det var kanske nödvändigt att den gled lite över målet eftersom den inväntade Månens ankomst till Saturnus. Det är Månen som ofta på 1-2 dagar när preciserar när ett allvarliga omen finner sin plats i dubbelsystemet måne-jord.

Det är också intressant att den Stora Välgöraren Jupiter nått till exakt till sin position vid Ebbas födelse, eller rättare också den passerar födelsepositionen med en ynka grad. Jupiter är en av de naturligt goda, men den måste vara antingen verksamt neutral eller verksamt god för att vara till verklig nytta för individen. 

Med okänd födelsetid går det inte att bestämma Jupiters verksamma natur men man kan gissa att Ebbas förbluffande brist på humanitet (som är just det Fiskarna brukar utmärka sig för) tyder på en födelse när Jupiter (likt Sverige) hade rikemansplaneten i rollen som en "verksam illgörare". 

Av schemat för verksam natur framgår att födslar under följande tecken ska undvika att arbete med "tillväxt-Jupiter", den orienteringen kommer inte att göra dem mycket gott.

Oxen
Tvillingarna
Jungfrun
Vågen
Stenbocken
Vattenbäraren

Det är halva zodiaken som i rollen som personlighetsbärare ska syssla med annat än jakten på rikedom, njutning eller komfort. När det gäller Jupiters förnämliga 9e hus för dess mest högsinnade sysslor: filosofi, religion och förutsättningslös utforskning (dvs en forskning där staten inte är inne och kladdar och styr och kräver forskning på "lönsamma" områden), där gäller andra regler. Det är ascendenttecknet som avgör vilket tecken som överlappar 9e huset och därmed vilken tillfällig planetär ägare som i detta fall handhar Jupiters uppgifter. 

Bloggaren har t.ex. Jupiters motpol Saturnus som ägare av 9e och typiskt nog lutar hans filosofi och religion åt det astrala: Ödet, givna mönster, en tillvaro styrd av en högre och lagbindande intelligens. Kort sagt den andra sidan av den välvilliga "kärleksfulla" gud som normal kristendom överbetonat till den grad att man får problem med all ondska i världen. 

Den gamla tron på många gudar var i det avseendet smartare, det fanns alltid några "bad guys" att skylla på - krigsguden, Liemannen själv eller de eklipsskapande månnoderna - "fantomplaneter" som hinduerna kallade dessa varelser som indirekt gav sig till känna när sol eller måne förmörkades då de och jorden ställde sig på rät linje.

Hur illa den "verksamt onda" planeten i praktiken beter sig beror på fler faktorer, inte minst om den står i ett hörnhus (1, 4, 7, 10) för ett extra starkt genomslag. Hinduerna säger att t.o.m. en ond Jupiter släpper ifrån sig en del godhet, vilket stämmer i Sveriges fall. Sedan socialdemokratins byggt bort fattig- och lortsverige finns lite jupiterisk godhet för var och en, även om den Rike Mannens verksamma ondska vid nya Sveriges födelse 1974 var ett faktum. (Och välfärdssystemen har nu urholkats eftersom den Stora Egoismen ätit upp landet och alla är sig själv närmast.)

En gissning på Stenbocken i öster skulle göra Ebbas Jupiter extra ond och hennes medfödda fullmåne i så fall ge mellan hennes egen väldig egocentrriska Sol - Führern i öster och och Mån-Krabban i väster - ett geleartat ja-sägande stim blötdjur till entourage som hyllar sin ledare vad hon än kläcker ur sig. 

En sorglig bild av hur lätt det är att bli någon om man väljer att tilltala en emotionellt lagt och svagt tänkande målgrupp. Ebba är något som släpats upp ur helvetet och som riktade in sig på Kristdemokraterna som ett sårbart och lätt erövrat parti.

*****

Den nazistiske Sven Hedin och Ebba Busch har faktiskt astrologiska förbindelser, även om detta inte säger något bestämt om andra individer. Vatten kan stå för både fruktan eller bacillskräck och empati för det sårbara kroppsliga livet.

Hedins Skorpionascendent (2a graden) finner sympatisk respons från empatiska och förstärkande Jupiter i 2a graden av Ebba Buschs minst sagt rörliga Fiskarna där också vapnens Mars och överdriftens Rahu befinner sig). Att även Ebbas Måne intar 2a graden av (ras-)biologiskt VATTEN är osannolikt, det är bara lunchtimman som har den positioner. 

Ändå, hade Busch varit född på Hedins tid finns således en extrem sannolikhet att hon applåderat hans åsikter om lägre stående människoraser (som muslimer)!

Här en naturlig zodiak för enklare jämförelse och Hedin (inre kretsen) med en utmärkt ascendent som pga. valet av naturlig zodiak hamnar i 8e huset (bortse från det).

Hedin på kant med svenska samhället har tidigare kommenterats på bloggen: han har Solen i sociala Vattenbäraren (LUFT) och Månen i dödens Skorpion (VATTEN). Det "sociala utstötningssyndromet" indikerar således både hans rasbiologiska utstötningsfilosofi (à la Hitler och svensk rasbiologi) och den persona non grata han själv blev när det hycklande Sverige tvådde sina händer från de tidigare så uppenbara preferenserna för Hitler...

Det sociala utstötningssyndromet framgår bara indirekt av det moderna Sveriges horoskop (från 1974). Solen i Vattenbäraren (likt Hedin) men Skorpionen halvt dold genom att Folkets Måne i Väduren disponeras från Mars i Oxen i 8e skorpioniska huset.

En primitiv svensk med samma månkonfiguration fast bytt mot Solen i Väduren baserad på Mars i Oxen befanns Liberalernas nya ledare Johan Pehrson vara (först påpekat av en bloggläsare). Jag hörde honom senare några minuter på radio: grötmyndig, storvensk och korkat tvärsäker på att Ryssland begått de grövsta krigsbrott en sekulär människa kan ta till för att klandra en krigande stat. Den mannen kommer inte att ge partier många nya röster efter att konsultkvinnan Sabuni tömt ordet "liberal" på all trovärdighet. Hur kan svenska politiker hålla så låg kvalitet? Vad är på väg att uppenbaras angående detta land?  

Obs. Sedan Johan Pehrson nämnts en gång, 2012, har jag stramat åt de  generösa orber för fixstjärnorna. Avstånd på 4 hela grader mellan Pehrsons krigsplanet Mars och Satans stjärna Algol är inte acceptabelt om man vet att andra viktiga fixstjärnor väntar lite längre in i Oxens tecken:

https://siderisk.blogspot.com/2021/12/varlden-erfar-just-nu-de-gratande.html

Men det betyder inte att andra ingredienser inte kan ge snarlika effekter!


Är det riktigt illa och Pehrson är född före lunch, ses både Sol och Måne i ELD i problematiskt förhållande till den typiskt svenska passiv-aggressiva MarsOxen! ELD och JORD är de två element som kraschar värst i kontakt, de tecknar "egenmäktighet" och hela detta horoskop ser ut som en enda stor konflikthärd!

Det formligen skriker konfliktsökande buffel om denna självhävdelsemänniska från överlevnadsprogrammet Expedition Robinson. Denne man kan knappat bärga sig - han skulle älska att skicka dagens avtrubbade svenska ungdom i döden som svensk försvarsminister, en perifer framtida roll sedan den underordnats NATO.

(Man kan ana varför Peter Hultqvist - f.n. 8 inlägg - är så märklig. I praktiken samarbetar han/Sverige redan USA för hjälpa det till fortsatt världsherravälde (och får som tack mycket exponering av Sverige i Hollowoods filmer), samtidigt som han förespråkar svensk autonomi. Det är vikten av hans egen svenska befattning han skyddar!

Också hos Hultqvist LEJONET (måntecknet) som centerstycke i en aktivering av samtliga tre Eld-tecken, Lejonet som i sina sämsta utföranden knappt har något alls kvar av dess fundamentala betydelse kungavärdighet. Många Lejon är absolut nöjda med att svassa runt och uppbära "viktiga" titlar.)

Det måste finnas ett skäl till att den svenska dugligheten under ett årtionden snabbt visat sig bestå av ett mediokert och inavlat folkslags sista självlögner! Och så då historiens slut i en forcerad (av Någon) NATO-anslutning: syndarens sista drag, kasta in handsken och grabba tag i en föreställd mammas kjolar.

"USA, kom och hjälp oss ur den oförmåga vi dragit över oss själva genom våra många dåliga vägval." 

Vår sociala ingenjörskonst och materiella världslighet gjorde oss till ett land av zombies med själarna avlägsnade. Några blev glidare och dess fler arbetsmyror och 90% konsumtionsoffer (gärna med hjälp av lån från de onda Bankirerna - "keeping up with the Kardashians") och nästan alla utan en tanke på framtiden eller ens vad som lämnades till barnen att överleva. 

Vilka sittande ankor vi gjort oss till, nu när Historien vänder blad.

 

Inga kommentarer: