Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 januari 2012

Djävulen har nu även (fp) som megafon

Ingvar Persson skriver i AB om två skrämmande folkpartister som i sina åsikter om den svenska traditionen om anställningstrygghet helt har ställt sig på det diktatoriska godtyckets sida. De hoppas att feodalherren, ursäkta arbetsgivaren, "är sjyst" i sin bedömning när det ska avskedas. Naivitet eller bara urbota låg intelligens?

Svenskarna tycks ju välja de allra mest inskränkta att representera sig i Riksdag och Regering - ett sällsynt olyckligt utfall av vår "jantelag", vår vägran att acceptera och än mindre berömmande applådera att vi alla har en överman i något avseende. 

I dåraktig tro att vi ännu är en stormakt - eller vari problemet nu består - lägger vi vårt förtroende i händerna på, inte de bästa och mest lämpade, utan på folk som inte skiljer sig ett dugg från oss själva - vi fähundar! Är det så konstigt att vi får en Regering ledd av Fredrik Reinfeldt och en hel svans av osjälvständiga megafoner för Svenskt Näringsliv?

Det senare samlingsnamnet för alla dem som valt att krypa inför Mammons altare hellre än att delta i det goda samhällsbygget där människor lever tillsammans och för varandra, blir dubbelt intressant när jag kollar upp artikelns två namngivna folkpartister. 



Öppna horoskopet för Svenskt Näringsliv i nytt fönster och jämför med den första av de här dyrkarna av godtyckets diktatur på arbetsmarknaden. Graverande att hitta Djävulens hånleende på topp i båda fallen, är det inte?

Godtyckets diktatur är ett slaveriliknande förhållande på arbetsplatsen, arbetsgivaren råder enväldig och människor reducerats till reservdelar - utbytbara skruvar och muttrar - för att hålla Penningmaskineriet igång. Ingen vågar längre säga något ärligt för jobbet kan ryka - man har inga som helst rättigheter kvar på arbetsmarknaden. 

Jag såg själv hur korkad svensken blivit, eller åtminstone stockholmarna, när jag på på huvudkontoret på landets år 2001 fjärde största IT-firma sade upp personal (IT-kraschen var ett faktum). Inte en enda av alla 60 anställda på huvudkontoret hade brytt sig om att tänka igenom sin plats i Systemet, ingen var fackansluten - utom jag. Fast tredje längst anställd bland de åtskilliga systemutvecklarna fick jag gå i första utrensningen. Tack vare facket fick jag 12 månadslöner för företagets fula försök att behålla några russin från kakan för att eventuellt överleva krisen. Alla dessa andra "jag satsar på mig själv" och "jag är minsann ingen kollektivist" blev blåsta och fick tre månaders avgångsvederlag.

Den här världsbilden som inte sätter människan framför materiell rikedom är signerad Djävulen själv - en sinnebild för idioti och korttänkthet, för bristen att nå upp till filosofins nobla värld av idéer, oförmågan att se de bakomliggande Principerna.

Detta har mänskligheten vetat i årtusenden, vilket den gamla historien om folket som genomgick en ökenvandring och började danska runt en Guldkalv när de saknade direkt ledning. Den bibliska berättelsen förefaller faktiskt direkt tillämpbar på de ök som kallas svenskar, bara att här har Djävulen själv tagit gestalt i och iklätt sig ledarrollen.

Och samma världsbild är som synes skriven i stor stil på folkpartisten Johan Pehrsons himmel. Runt klockan 15.00 lämnar Månen arbetsgivarens typiska tecken Lejonet och går in i arbetstagarens och tjänarens och vinstlystnadens tecken Jungfrun. Även den placeringen är tänkbar, men förändrar inte horoskopets mest iögonenfallande skönhetsfläck:
Den omoraliska Mars hettar upp krämaren Merkurius! Och Oxen är monetär, materialistisk och för-psykologisk. Oxen blir uppenbarligen lätt korrumperad när planeterna faller riktigt tidigt i tecknet och blir bärare av Ondskan från Satans huvud eller stjärnan Algol.

Här ser vi händelsevis handelsmannen Merkurius träffad i ryggen av denna sammanslagning av aggressiv materialism och Satan själv. Det går inte att skriva Svenskt Näringsliv tydligare än så här! Och denna Djävul från underjorden märks ju direkt när den söker dödförklara filosofin som ett olönsamt högskoleämne! Svenskt Näringsliv är denna primitiva best som i Sverige direkt uppvisar jantelagens symptom: och söker dra ner alla människor till sin egen bisarrt omogna nivå. 

Pengarnas tjänare är möjligen gatsmarta men när de söker stympa intellektet på en hel generation svenskar genom att skrämma dem bort från ämnen där man lär sig tänka, då undrar man hur Skutan Sverige kunnat kantra så. Svaret är som vanligt - det dumma och själviska svenska folket, som bara tänker på sin egen ekonomi och ger fullständigt fan i vilken den underliggande planritning är, som borde säkra landets bästa. 

Det är ingen slump att det rådande Nationalhoroskopet (1974) har samma bedrövliga smutsfläck i pengarnas tecken som Johan Pehrson, samma smutsfläck som vi för övrigt ser hos politikern folket aldrig förlät för kontokortsaffären!

Det svenska folket snattar mest i butik i Norden, stjäl ohejdat med gratis underhållning via nätet, och står inte ut att se sig själva i Sanningsspegeln när Mona Sahlin åker dit på småtjyveri. Hur kunde landet sjunka så lågt i sin kollektiva moral att slutligen man med glädje låter Nya Moderaterna - som använder lögn som sitt viktigaste arbetsverktyg - någon politik har de inte så all tid går åt att konstruera dikt och lögn som de borgerliga medierna publicerar. 

Svenskarna är just nu rätteligen fångade i en medialt skapad vansinnesvärld som smeksamt viskar de lögner de allra helst vill höra: att de röstat rätt, att mamma Fredrik - den nya socialdemokraten - ska ge det sovande folket mera pengar bara de dövar samvetet och låter hans stab planera för ytterligare stölder från de fattiga och själva samhällsfundamenten.

(Anders Borg anser inte att de arbetslösa tvingats ner i tillräcklig fattigdom än! De behöver ytterligare "incitament" att gå ut och putsa skor åt medelklassen! Notera hur näringslivet tydligen köpte sig det senaste Nobelpriset i ekonomi: en pennalistisk minidjävul vid namn Thomas Sargent har belönats för samma åsikt om att arbetslösa ska förödmjukas totalt eftersom det är de och inte Systemet som det är fel på!)

Det här samhället håller på att gå under nu, och i morgon kommer du inte längre att kunna titta på tv eftersom det konstant flimrar tio störande banners som gör reklam för olika privata angelägenheter. 

Välkommen till Helvetet, sponsrat av Svenskt Näringsliv du korttänkte svensk, du har förtjänat det. Splittrat, tanklöst och adhd-stämplat, det är vad hela det svenska folket kommer att vara inom tio år om de fortsätter att köpa en marknadsliberal samhällsmodell som redan världens skarpa hjärnor dömt ut. 

Men ser då inte svensken resultaten här också? Vill inte folkpartisten och moderaten se? Är självlögnen redan en fullständigt utvecklad cancermetastas genom hela människan?

Då är nästan halva svenska folket bortom räddning. Må gudarna ha förbarmande om deras själar när de når Döden och det vägskäl som väntar just därbakom. För det förhåller sig ju så, att innan en själ återföds på jorden i en ny babykropp har den gått igenom något på andra sidan. Och jag är inte beredd att räkna bort helvetet riktigt än. Jag menar, ingen rök utan eld.


*****

Den andra folkpartisten som också tappat förståndet och kryper platt inför arbetsgivarens rätt att godtyckligt sparka folk som han vill, har ett nästan skrattretande tydligt horoskop. Hans Backmans horoskop liknar en fursteslickare i kubik och han är också ett perfekt språkrör för Svenskt Näringsliv:


Vid sidan av den förödande kroppsfixerade sataniska axeln (Oxen-Skorpionen) och den bindning till födoämnen och degraderat sensuellt leverne den ger (Djävulen vill att hans fångar ska tro livets mening bara är att underhålla den egna kroppen!), vid sidan av denna axel rankar nog den andra gyttjiga Jord/Vatten-blandningen mellan Kräftan och Stenbocken som en lika patetisk slav under materialistiska värderingar.

Och den här axeln framkallar genast frågan om arbetsgivaren kontra arbetstagaren! Stenbocken som vanligt patriarken eller husbonden och Kräftan den undersätsiga menigheten.

Och se hur vanställt allt är på himmelen när den här mannen föddes!

Det går att läsa hans störda psyke i Kräftan på två sätt: antingen som att Annika "Fallskärm" Falkengren här har sin överman när det gäller ren och skär girighet. För inte bara står den begärande Månen i hungriga Kräftan med girighetens demon Rahu, utan det hela förvärras och förråas av omoraliska Mars, en egocentrisk krigare som anses skadad i sitt beteende i självbevarelsedriftens tecken Kräftan.

Hans Backman är med andra ord en helt hopplös individ som människa, stirrig och protektionistisk när det gäller de saker han ömmar för, just den godtyckliga despot AB:s skribent kunde utläsa ut männens åsikter!

Naturligtvis kan inte Backman adressera sitt eget känsloliv och sina instinkter. Han ser inte att det är han som är ett svart hål av materialism och girighet så han projicerar sin egen psykiska störning på arbetaren och ser dem som störda och hungriga! 

Backman lever alltså i fullmånekonflikt med sin egen natur och tror sig tillhör Stenbockens sida av den här polariteten - den feodala patriarken Stenbocken eller Svenskt Näringsliv. Backman är uppenbarligen av en fattig släkt och har lierat sig med makten som han tror därmed ska tacka honom. Sådana här svikare fnyser man åt och föraktar! 

Varför inte heller arbetsgivaren fungerar beror på att Solen och Saturnus är bittraste fiender så att den solära intelligensen i detta horoskop helt har fångats av Saturnus dogmatik. Detta betyder en "handläggar"-mentalitet och absolut noll fri och kreativ intelligens. 

Det är just sådana här politiker vi inte vill ha! Vi behöver inte lerstoder att dyrka som avgudar (jfr Fredrik Reinfeldts hopplösa och inövade poserande). Den goda politikern ska tvärtom drivas av mycket Eld och Luft, vara en aktiv tänkare, exakt som jag påpekade i gårdagens horoskop om Håkan Juholts kvaliteter vilka för närvarande inte alls syns eftersom den borgerliga pressens jordbruna smutskastning är total. Har de humor är det bara ett extra plus!

Ta det översta horoskopet, där sataniskt mycket smuts (Jord) kastas från handelsmännen mot filosofins och ädelhetens Jupiter i den sanna ledarens Lejon: nu förstår du både Svenskt Näringslivs försök att få filosofi (glädjen i och konsten att tänka) att framstå som suspekt! Här är ytterligare en hatisk människa som avskyr ädla och ridderliga tankar. 

Detta inlägg klargör till del vilka dynghögar som på senare år blivit folkpartister och varför också detta parti bara är en variant på Moderaterna, dvs. tomma osjälvständiga megafoner för en intressegrupp som bara vill maximera sina egna vinster och som ser alla anställda som något i grunden ont men tyvärr ännu nödvändigt. Men säkert kommer även projektledarna att vara utbytta mot datoralgoritmer inom några år och hela medelklassen har trillat ner i det fattighelvete de var med om att skapa under åren de röstade borgerligt. Dumma ök.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På juristlinjen lär man sig att stava regeringen och riksdagen med små bokstäver.
Vem är då Regeringen?

Anonym sa...

"Tack vare facket fick jag 12 månadslöner för företagets fula försök att behålla några russin från kakan för att eventuellt överleva krisen."

Ovanstående får du gärna utveckla. Var det FEL att försöka överleva krisen? Om inte - på vilket sätt bidrog dina extra nio månader till att gynna överlevandet?

Jag har med glädje läst många av dina analyser, men det blir dessvärre tröttsammare och tröttsammare då du verkar ha en mängd ouppklarade konflikter och hangups i din egen "profil", och dessa projektioner slinker igenom titt som tätt.

Är du på en personlig vendetta mot alla företagare? Jag är vän med många företagare, och tillsammans har vi SKAPAT 1000-tals arbetstillfällen. För egen del så har väl mina egna ansträngningar de senaste 20 åren inbringat åtminstone 30-60 miljoner kronor till statskassan i arbetsgivaravgifter och källskatt för anställda, och då är jag en mycket liten fisk i en väldigt stor damm. BTW - ingen av mina anställda har varit fackanslutna, någonsin. När det har varit hårda tider har jag och mina partners inte kunnat ta ut lön, men däremot har de anställda fått lön. Många företagare kommer först och går sist. Jag skulle kunna fortsätta sida upp och sida ned med exempel på uppoffringar som värdeskapande "äkta" företagare ofta gör (inte finansklippare och dylikt), men antingen ser du vad jag pekar på redan nu eller så hjälper det inte med fler ord.

Går det "kollektiva" ut på att ALLA skall gå under när det blir hårda tider? Gynnas inte de som får gå av att företagen blir kvar och kan generera intäkter till statskassan - är inte detta den bästa lösningen, att fortsätta att jobba men i nedbantad organisation?

Du verkar väldigt bitter på många saker, och inte minns det faktum att du fick gå under .com-krisen. Har du vågat blicka in i dig själv för att se varför de ville att du skulle gå, trots anställningsnummer 3? Höll du inte måttet? Höll du måttet men det fanns ingen marknad för just dina talanger just då? Var du obekväm och gnällig? Gnäll hjälper föga i kristider. Jag vet inte varför de ändrade turordningen, men DU vet. Vad är dina skyldigheter för att få ett fungerande samhälle - eller har du bara "rättigheter"?

Som jag skrev tidigare, jag har med GLÄDJE och INTRESSE följt många av dina analyser, men om du skall göra ett HEDERVÄRT arbete så kan du inte kosta på dig att ha en PERSONLIG agenda. Antingen är du en objektiv ärlig astrolog, eller så är du en charlatan - det finns enligt mig inget alternativ. Du verkar ju vara av rätta virket - kan du droppa alla negativa projektioner?

Med hjärtliga intentioner,

/J

Seaward sa...

J, det är mycket enklare än du tror. Den här bloggen beskriver antikens astrologi och utgår därmed också från en äldre människo- och moraluppfattning. Vi är bara tillfälligtvis människor men själar för evigt. Så mycket torde du ha sett om du följt åtminstone ett hundratal inlägg. (Bloggen rymmer inlägg av de mest skiftande inlägg men den röda linjen i denna mosaik syns bäst ur fågelperspektiv eller för den med en skyhög IQ.)

Framför allt bygger ALLA de senaste sexton månadernas blogginlägg, som avhandlat politiska horoskop, på en världsbild som en gång genomsyrande makthavarna i den tidens högkulturer (åtminstone under de "goda" dynastierna) och som kommer att komma åter.

För vår tid kan vi kanske hänvisa till den i dessa tider bara just stundande Vattumannens tidsålder (arabiska våren, viktiga finansanalytikers kritik IMF med fler, om en kapitalism som blivit helt galen).

Eller med ett annat ord: post-kapitalismen där människan (The Water Bearer) åter kommer att vara det centrala värdet i samhället och inte Penningen. Där marknaden sjunker tillbaka från SvD:s förstasida och hamnar långt in i tidningen.

Sveriges gällande nationalhoroskop från 1974 med Solen och filosofins Jupiter i den sociala ingenjörskonstens tecken Vattumannen var, så att säga, klart före sin tid - i världens ögon en märklig utopi som realiserats i Högan Nord - och det förfall ner i tjugo års marknadsliberalism vi just sett är bara en döende epoks slutgiltiga korruption innan världen startar om, åtskilligt nedtaggad och med bättre värderingar som innefattar mer än marknadsekonomiska betraktelser - det enda du har något att säga något om här.

Av dina reaktioner på det senaste årets nya typ av blogginlägg förstår jag att du inte delar den vision om en ny civilisationsordning som, tyvärr för din egen del, kommer att bli morgondagens verklighet. För så är själva universums fortlöpande undertext skriven. Och detta är bloggens ämne, som du tyvärr trots stor behållning helt missat: Zodiaken beskriver en moralisk världsordning, lika svår att realisera som Platon erkände att hans samhällssystem i "Staten" var. Svårgenomförbar, sade den store filosofen, "men inte omöjlig." Symbolen Vattumannen representerar inte en utopi, och förlösande de själar som varit på jorden i tusentals år, är det NU DET BÖRJAR HÄNDA.

Med vänliga hälsningar
Siwert