Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 januari 2012

Fyra kvinnliga Vädurar 1972

Knappt hinner jag konstatera att den sataniska tjockan i Oxens tecken 1972 tycks ha verkat värst på dem födda i Fiskarna, får jag syn på ett ansikte på Newsmill som tycks bekant. Men det är bara inbillning. 

Däremot är Newsmills marknadschef ännu ett tillskott till den lilla grupp 72or som jag igår sökte se någon minsta gemensam nämnare hos. Och här uppstår en fascinerande kontrast: KÖTTLOBBYISTEN Maria Ludvigsson på SvD vars skriverier jag upplevde korkade är född bara ett dygn före sagda marknadschef, den tillika hälso- och naturmedvetna miljöpartisten Annika Nordgren Christensen. 

Djävul och ängel vägg i vägg så att säga, fastän båda i brist på födelseklockslag landar under precis samma horoskop. Det säger väl allt om att det är ascendenttecknet som till sist kan avgöra vilken riktning personligheten och livet tar...

Lika intressant blir det att jämföra ansiktena på marknadschefens närmast liggande Vädurar typ 1972 - de jag nämnde i det här inlägget. Finns det inte någon minsta gemensam nämnare hos alla dessa? Något man kanske inte bör kalla en ren Vädurstyp eftersom tecknets disponent detta år ligger i Oxen med både formens Saturnus och skönhetens Venus. Det kanske till och med är en vacker version av Oxen som bildas här?

Övre raden: Annika Nordgren Christensen och Jennifer Garner
Nedre: Jennifer Bini Taylor och Maria Ludvigsson

Minst lik de övriga tre är köttäterskan. Ja, man kanske blir galen av att äta sitt eget tecken, Oxen eller nötkreaturet. Det är lite galna kosjukan-varning över blicken på den här inpiskade högermänniskan.

När jag gick in i Oxen som soltecken 1972 och där hittade fd Ace of Base-sångerskan Jenny Berggren, kanske saken avgörs. Ännu ett ansikte som tyder på att det är "oxe" vi ser. 


Berggren är i mina ögon den som mest liknar marknadschefen för Newsmills alla två eller är det tre anställda. Jenny Berggren är dessutom kristen (eller var det åtminstone i tidiga rapporter om gruppen), och det går inte att jämföra digniteten i denna själ med köttfrosserskan från Svenska Dagbladet! Hur spännande hade det inte varit med födelsetimma på alla fem för att se vad som EGENTLIGEN pågår här...

Det är ingen dålig look-alike-signal på Berggren och Greta Garbo, och det kan bero på att båda kvinnorna möts i Tvillinganas tecken, Garbos ascendent nästan exakt vid Berggrens oerhört viktiga kombination av Mars och Venus (Venus äger för övrigt hennes Sol och Saturnus).


(En sen eftermiddagsfödelse ger Berggren Månen i nobla Lejonet vilket är möjligt. Men för ytterligare stöd till snarlikheten med Greta Garbo skulle man kanske hellre vilja se en Måne i Kräftan på samma fläck som Garbos Venus i Kräftan!)

Inga kommentarer: