Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 januari 2012

Sveriges demokrati chanslös mot borgarpressen

Socialdemokraterna är bekymrade över sitt minskade inflytande. Som genomsnittliga människor med normalbegåvning förstår de inte att de är lika duperade som alla andra av det Historiska, det Oerhörda drev som det oformliga andeväsendet Näringslivet genom svenska medier beordrar för att smutskasta Juholt. Detta är en kraft som är större än en individ, det är en malström som svaga och även orena individer dras med i.

De har slutat använda sin egen intelligens och hämtar sin självförståelse från högermedierna! Det är både tragiskt och typiskt för materialister som förkastat tanken att det finns en högre nivå i människans själ, en nivå som ser Sanningen bakom skenet, de Verkliga Strukturerna.

Svenskarna, socialdemokrater eller inte, är nu så hjärntvättade av månad efter månad av illasinnade och tendentiösa rubriker att de inte längre kan analysera dataflödet från Högerns Propagandamaskineri. Alla tror att problemet är Juholt. Men det är en Fabrikation!

Svenskarna ser inte hur svensk demokrati totalt har kapats av Svenskt Näringsliv - ytterst den Globala Rovkapitalismen - och att pressen är det perfekta verktyget för att mind-fucka ett helt folk. 

År 2011 var unikt i Sverige - det var året de som ville plötsligt kunde se hur högerpressen var helt orkestrerat och med ett enda syfta: smutskasta Juholt så att tanken om det rättvisa, sociala samhället aldrig någonsin mer ska kunna resa sig. Detta var året många kunde se att svenskarna tydligt trätt in i kommande slaveri i en låglönenation: Arbetsfabriken Sverige.

Och Lena Mellin, denna djupt tragiska kvinna med sin djupa längtan att tillhöra det privilegierade högerhörnet! En kvinna många socialdemokrater säkert trodde rapporterade objektivt om politiken. Men när hon i måndags använder ordet förfall, är det egentligen hennes födelse i förfallets och korruptionens tecken Skorpionen hon projicerar på lämpligt offer - Juholt och socialdemokratin.

När hon och hennes tidning Aftonhoran två dagar senare tar upp samma tråd med jätterubriker, är det bara för att smutskasta maximalt så att Juholts eventuellt kraftfulla insats i partiledardebatten ska komma i skymundan. 

För minns hur han sopade ynkryggen Reinfeldt av bana när de första gången möttes i debatt efter riksdagens sommaruppehåll. Detta vet Mellin och hennes finansiärer och därav maximeras drevet JUST NU! Se vad borgerliga DN nedlåter sig till! Använder ett rykte i en rubrik större än många andra på sin förstasida.
Så här ser vidriga människors prioriteringar ut!









Mellins horoskop har kommenterats tidigare och här räcker det med att notera att hatet mot vissa ideologer - alla dem man inte själv abonnerar på - finns med här, i hennes version av Osama bin Ladins "mobbnings- eller sociala utstötningssyndrom".

Det är en gåta hur Vågen, som söker objektiv förståelse, i zodiaken följs av Skorpionen som gräver ner sig i en egen skyttegrav och sticker och hugger intill sin död mot de landvinningar i zodiaken som faktiskt Vågen innebar.

Men det finns talesätt som styrker tågordningen: "när ljuset är starkt flockas mörka demoner" - jag använde den tanken om Thomas Di Leva, enligt den sideriska zodiaken född Våg. Håkan Juholt har den förnämliga Venus i Vågen, en humanistisk och genuin känsla för rättvisa.

Det har Mellin också, men hon har klivit ner i korruptionens grop genom Solen i nästa tecken. Och när Skorpionens herre Mars placerat sig i gruppsociala Vattumannen förstår vi att Lena Mellin har sociala problem - hennes Sol eller livsuppdrag är att förskansa sig i nej-sägande Skorpionen, i den döende sista resten av själviskhet före zodiaken öppnar upp till genuint universalism - restlöst befriad från särintressen. (Reinfeldts Sol lyser i särintresset Kräfta och därför skyller han på andra för den partspolitik han driver...).

Hur sociopatisk är egentligen en Skorpion vars disponent divergerar från den blott individuella kampen mot Döden och för sin egen överlevnad genom att befinna sig i Vattumannens större sociala sammanhang?

5700 horoskop listade historiskt ger genom 26 träffar en intressant "fantombild" eller antydan om hur Lena Mellin fungerar på insidan:

  • Hjalmar Branting;23.11.1860
  • Rainer Maria Rilke;4.12.1875
  • Francisco Franco;4.12.1892
  • Sven Nykvist;3.12.1922
  • Lucien Freud;8.12.1922
  • Nikolay Basov;14.12.1922
  • Benoit Mandelbrot;20.11.1924
  • Arne Domnerus;2.12.1924
  • Marit Paulsen;24.11.1939
  • Anonym 1;7.12.1939
  • Lena Mellin;27.11.1954
  • Anonym 2;13.12.1954
  • Eileen Collins;19.11.1956
  • Cynthia Rhodes;21.11.1956
  • Walter Pullen;19.11.1971
  • Jonas Birgersson;21.11.1971
  • Dilba/Dilbahar Demirbag
  • Christina Applegate;25.11.1971
  • Cecilia Gralde;25.11.1971
  • Erik Menendez;27.11.1971
  • Emily Mortimer;1.12.1971
  • Stefan Möller;3.12.1971
  • Ola Rapace (Norell);3.12.1971
  • Natascha McElhone;14.12.1971
  • Henrik Borelius;15.12.1971
  • Osman Adam Khatib;7.12.1986
  • Peta Todd;8.12.1986

Det här utsnittet börjar fascinerande nog med en man som verkligen stod på kant med en social grupp: socialdemokratins förste statsminister Hjalmar Branting! I "det sociala utmobbningssyndromet" kan man här se den nedtryckta och utnyttjade svenska arbetare så att det Branting här vände sig mot var den tidens borgerliga ideologi!

(Till den tidens problem hör förstås också mobbningen av andra kulturer och således var Hjalmar Branting rasbiolog eller vad vi idag kallar en rasist. Kan han ursäktas med att "alla" tänkte likadant vid den tiden? Nej.)

Sedan följer en rad mer eller mindre kända individer vars öde eller livsgärning i hög grad rymmer en gnisslande kontrast mellan individens strävan och det omgivande samhället eller aversion mot en dominant ideologi.

Poeten Rilke går rakt in i själen och skrev om människans ångest, ett ord som lustigt nog kommer för mig varje gång jag tänker "Lena Mellin". Kvinnan skälver av sitt psykologiska ormnäste.

Den spanska diktatorn Franco behöver knappast kommenteras.

Däremot världsberömde filmfotografen Sven Nykvist som gjort så mycket film med Ingmar Bergman - ångestens (igen!) mästare. Nu får vi en insikt om att det här kontrasterandet av (inbillat) hotad individ och grupp kan sublimeras eller helt enkelt uttryckas genom skicklig ljussättning och val av visuella motiv! Sven Nykvist ägde det "vinklande ögat"!

Konst även för Lucien Freud, en målare.

Basov, mer om ljussättning. Nobelprisvinnare i fysik, viktiga insikter om laserljus (helt koherent ljus i kontrast till ljusets brytning övergången från Luft till Vatten).

Mandelbrot, matematiker, fraktaler

Domnerus, jazzmusiker. tänk nu BLUE NOTES (Luft) i mötet med svarta Vatten!

Paulsen stridbar miljöpolitiker

Anonym 1 - kroniskt bedragen kvinna men där den otrogne maken dog plötsligt i en aggressiv cancer

Anonym 2 - institutionaliserat mentalfall, dråpare

Collins - första kvinnliga piloten i rymdfarkost

Rhodes - aktris

Pullen - matematiker, konstruktör av astrologisk programvara, attraherad av främmande kulturer, religion

Birgersson - IT-entreprenör

Dilba - artiskt med kurdisk bakgrund vilket ger en dimension av det sociala utanförskapssyndromet

Applegate - fick bröstcancer vilket enligt intervjuer gav henne en ångestladdade känslor av "utanförskap" eller "avvikelse fån den kvinnliga formen" (Vattumannen är också ett tecken för "formtillhörighet")

Gralde - nyhetsuppläsare i tv - mild version: sitta inför hela svenska folket men ändå vara fullständigt utanför (ensam framför kameran)!

Menendez - homosexuell mördare  - dubbelt socialt utanförskap av sociopatiskt slag

Mortimer - aktris

Möller - moderat lokalpolitiker, mottog ersättning på att hålla mentalstörd människa i ett kallt uthus - bokstavlig social utmobbning!

Rapace - skådespelare med episoder på kant med samhället

McElhone - aktris

Borelius - vd privata vårdföretaget Attendo - ett talande exempel i dessa tider när penningen gör att hela befolkningsegment hanteras illa

Khatib - en av bombterroristerna i London 2006, Usama-varianten, dvs mordiskt hat (Skorpionen) mot ett visst befolkningssegment (Vattumannen)

Todd - glamourmodell - social utstötning i meningen en "fallen kvinna".

Notera dock att hela väst fallit ner i okunskap inför de objektiva morallagarna som håller universum upprätt, därför maskeras vissa uttryck av Skorpion/Vattuman-störningen och förmodas vara normala tankar och beteenden. I själva verket är ALLTID Skorpion och Vattuman i "samverkan" ett tecken på sociala problem. Sedan kan man hitta mer eller mindra intelligenta sätt att hantera dem.


Dock: SvD:s faktakoll hittar ett faktafel hos Reinfeldt (i ett hav av monstrositeter).


3 kommentarer:

Anonym sa...

Följande kommentar är lite malplacerad, men eftersom jag inte längre hittar din artikel, där du i kommentarsfältet diskuterar dikotomin fria viljan vs ödet, och hur fria eller determinerade vi egentligen är här i den Gudsförgätna materiella världen, så har jag funnit en fantastiskt intressant och klargörande artikel kring detta filosofiska problem, nämligen här:

http://www.dandavats.com/?p=3506

För mig faller nu pusselbitarna faktiskt på plats...

Anonym sa...

Ett litet brottstycke ur artikeln:

"Augustine explained that God’s vision of the future does not cause anything to happen. Rather, it is akin to human vision of the past.

We have the ability to re-member past events, but this doesn’t mean we cause them. Similarly, God has the ability to pre-member future events, but this doesn’t mean His doing so curtails human liberty. He is simply beyond time, unlike us, and He can therefore observe past, present, and future all with equal ease..."

Seaward sa...

Det fanns en tid när jag som teologie student granskade tankarna om Guds försyn (providere) enligt ovan, och jag återkommer ibland till astrologins symbol Jupiter som den eter eller det rum som fyller hela det materiella universum och vars substrat jag upplever jämförbart med "pre-membering". Eller, rättare, universum är helt uppfyllt av gudomligt medvetande och det är inte ens en fråga om att Gud kilar före i tiden; den alltuppfyllande står i kontakt med all tid som finns, eller, rättare, den verklighet är tillstädes sedan den "Kantska åskådningsformen Tid" eliminerats från det beslöjade sinnet. Eller något i den stilen! (Men är nu inte värst gudomlig än...)