Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 januari 2012

Partners in Crime (brittiska rasistmördarna)

De rasistiska mördarna Gary Dobson och David Norris (DN, SvD, DN2) uppvisar en negativ synergi mellan sina födelsedagar som man kan fundera länge över!



Eftersom födelsetimman för de sent omsider morddömda rasisterna väl aldrig lär dyka upp på nätet, förblir månplaceringarna osäkra för båda männen!

Men så nära förbundna partners i brottet är de, att man kan fråga sig om inte också det ena horoskopet kan justeras med hjälp av det andra.

Jag har placerat den jag tror var impulsgivaren i centrum, den året äldre Gary Dobson, och den något yngre David Norris i yttre kretsen.

Se nu bloggens ökända "dissociationssyndrom" i en ovanligt störd version. Illgärningsmannen Mars är här ovanligt stark pga Jupiter som blåser upp dess känslosvall i Vattenelementet. Detta irrationella instinktsliv svämmar sedan över mot den klara logikens Tvillingarna - Dobsons soltecken. Här har vi också Saturnus, gränsdragaren. Solen och Saturnus är varandras fiender, som han nu fått erfara genom ett långt fängelsestraff årtionden senare. Liv och Lieman är två skilda naturer, och den här kombinationen ger ofta udda resultat när det gäller "livskarriären".

Ponera nu att Dobsons Saturnus är ett riktmärke för medlöparen Norris i yttre kretsen. Ponera att hans sinnelag (Månen) är kvar i Tvillingarna (och inte har hunnit över i Kräftan - det händer på eftermiddagen). Kan man tänka sig att Norris psyke/Måne "snäpper fast vid" Dobsons Saturnus i Luft. Då har vi rekonstruerat Norris födelsetid till ungefär klockan 8 på morgonen.

Men en Måne i Kräftan f.o.m. klockan 16.00 är signifikativ den med, för detta är en av de mest rasistiska placeringarna bloggen hittat för sinnelaget. Dessutom skulle Norris då hamna med en Mån/Saturnus-kombination som sällan har någon empati för andra. Kallsinniga Saturnus är illa placerad här och blockerar Månens medkänsla. Det går helt enkelt inte att avgöra psykets placering för Norris.

Och samma osäkerhet gäller Dobson. Jag har satt en spekulativ födelse vid 13.00 (eller senare) då detta ger Månen i Jungfrun, och bloggen har hittat tydligt främlingsfientlighet i den privatiskiska Jungfrun, alltid rädd för våldtäkt av ett eller annat slag, ständigt i upplevelsen att staten beskatta henne för hårt! (Därav alla moderata politiker med Mån-Jungfru och nästan lika många socialdemokratiska politiker med Månen i Jungfrun - det finns en smygsjälviskhet även inom socialdemokratin.)

Den här månplaceringen skulle understryka Dobsons ultranegativa personlighet eftersom både Sol och Måne då hamnar i merkuriska tecken och hans intellektuella Merkurius inte är alltför slipad i Oxen, "avhuggen" pga samvaron med Draksvansen, som i sig står lite väl nära den onda stjärnan Algol med dennas tendens att reducera allt den rör vid till ett oseriöst skämt - i bästa fall! Men Algol kan också gå längre och bli till ren ondska.

Oavsett hur de båda månarna står, ser jag den värsta boven i Dobsons super-Mars i attack mot handlingsmänniskan Merkurius pga den störning mellan instinkt (Vatten) och rationalitet (Luft) som uppstår här.

Det här faktiskt samma usla situation som vi tidigare hittat flera gånger i samband med dystra öden, fast jag då pekat på den sataniska axel (Oxe/Skorpion) som aktiverades 1974/75 av månnoderna. Jag tänker på de två svenska skådespelare som begick självmord, men snävar man in tiden lite mer, finner man följande märkligheter i närheten av Dobsons födelse:


"Nordman" föddes bara fyra dygn tidigare, och utöver sina kriminella mellanhavanden och drogproblem är han i min ögon en definitiv kandidat till främlingshat eller rasism, givet sin nationalistiska "vikingamusik".

Fem dagar efter Dobson föds tv-kocken Leila Lindholm, som jag inte ger mycket för och två dagar därpå en man som man skulle kunna beteckna som rasist: flickfotografen Bingo Rimér.

Hans raslära ligger dock mer i jakten på den perfekta kvinnliga kroppen - värd att fotografera - som han tycks ha en oroväckande mental bindning till. Och vad gäller hans val av livspartner, KZ, och hennes fascistoida natur, förstår man att det finns något avtrubbande i tiden sommaren 1975. (Vid Bingos födelse har dock Mars just gått in i Väduren för hans raka, nativa och vulgära framtoning.)

Begränsar vi perspektivet till den period då Mars tar hjälp av Jupiter (som lånar sin framgång till allt, båda gott och ont), finner vi följande:

  • Lina Englund som tillbringade tid i fängelse om jag inte missminner mig
  • Marit Bergman, sångerska (Vatten gör alltid bra ifrån sig i detta område)
  • Lauryn Hill, sångerska och sexbarnsmor med ungefär lika många män, fyra dagar efter Marit (Vatten som måttlöst sexmissbruk har bloggen demonstrerat tydligt och här är ett gränsfall)
  • Jamie Oliver, tv-kocken, den mest perversa människa som någonsin släppts fram på tv. Jag har alltid misstrott hans karaktär totalt och han hamnar mycket riktigt i dubiöst sällskap. Säkert många spöken i garderoben där.
  • Melanie Brown sångerska (mimare?) från Spice Girls, sedan dess mest känd för lesbiska sexaffärer
  • Åsa Hagelstedt, fd (?) IOGT-ordförande som smutskastade Lasse Berghagen
  • Russell Brand - född två dagar senare, smutskastade "Manuel" från Fawlty Towers och en certifierad sexmissbrukare och allmänt omdömeslös. Bröt upp från sångerskan Katie Perry efter bara ett års äktenskap. Störd är bara förnamnet.
  • Samma dag föddes Angelina Jolie. Störd är bara förnamnet. Notera hennes "rasbiologiska" ingrepp på sin egen kropp och jämför Bingo Rimérs jakt på den perfekta kvinnokroppen lite längre fram i samma månad. Och efter Jolie är vi framme vid Nordmans födelsedag...
 
Nu är det helt klart att min horoskopsamling börjat tendera mot "freaks" efter att i flera år samlat individer som skapat tidningsrubriker!

Så man ska ta den här sällsynta serien av dubiösa naturer med en nypa salt. Säkerligen finns många, många fler normala födslar under den här perioden då Mars/Jupiter attackerar intellektets Tvillingarna. Men allt händer som vanligt på att man hittar en plats i livet där man legitimt kan rasa ur sig all sin inre skada. Russell Brand har t.ex. upprepade gånger misslyckats trots att han valt "komedibranschen" är det mesta är tillåtet. Man anar av den här gruppen att Fiskarna och Tvillingarna i störning kan ha problem med att dra gränserna rätt.

Inga kommentarer: