Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 januari 2012

Ateistisk presschef & norska massmordet

Genom förra inlägget om norsk-svenska sångerskan Åsa Kleveland som blivit fanbärare för den organiserade ateismen i Norge mötte jag uppgiften att Norge är ett av världens mest ateistiska länder om man ser till rörelsens storlek i förhållande till hela befolkningsmängden.

Jag fick också ögonen på namnet för den här folkrörelseliknande sektens presschef, och tar ett andra stickprov på norska ateister. Naturligtvis skiljer de sig inte från ateister i andra världsdelar, stjärnorna antyder bara principiella strukturer och inte hudfärg!



Med Månen i nästan framme vid sitt fallna läge vid midnatt är det inte svårt att förstå den här mannens bevekelsegrunder. Se hur stark den sataniska axeln - den alltigenom materialistiska människans hat mot religionen! Månen och aggressorn Mars vägrar att låta Jupiter (religion och filosofi) penetrera sinnet. Och hur skulle den kunna det, med den lersörja som dominerar horoskopet?

Den ömsesidiga receptionen mellan en upphöjd Venus i Fiskarna och Jupiter i Oxen, har dock ingen chans eftersom psykets Måne är en så mycket tyngre och mer personlig aktör än någon av dem. När sedan presschefen också har sitt huvud under Vatten - Solen eller den dag-aktiva handlingsmänniskan - och disponenten Jupiter hämtar sin filosofi från Skorpionens allmänt fysikalistiska eller nej-sägande horisont, då är det adjöss med högre ambitioner i livet. Han har tidigare varit t.ex. lekledare på norsk tv. Där har vi nog ett bra mått på det genomsnittliga uttrycket för "lersörja". Harmlöst, kan tyckas, och absolut inget som går till historien.

Och bara en enda placering i naturligt andlig Eld. Men det är inte ens en planet utan bara giriga demonen Rahu, vars natur är att förstärka eller agera som kanal. Här blir det Skyttens härskare Jupiter den önskar uppförstora (och på ett förvrängt sätt). Men Jupiter håller inte måttet för filosofi 1954, som bäst blir det en traditionalistisk lära - Oxen mottar tradition och förmedlar den medvetslöst (Tamas guna) vidare just som tradition. 

Tamas har svårt att distansera sig från sitt eget kunskapsstoff och därför är Reinfeldt och Borg så ohyggligt skadliga för Sverige (båda med storkors i Tamas): de är politikens motsvarighet till taliban-extremister. De kan inte utvärdera sin "arbetslinje" och acceptera den som det fiasko den varit i fem år eller ta in det stora mänskliga lidande som följde för dem som skulle betala medelklassens marginella statuslyft.

Men hos den ateistiske presschefen finns inte ens en tillstymmelse till positiv ideologi för vad tradition nu Jupiter i fysiska Jordelementet står för, det vägrar hans perverterade skorpionpsyke att köpa! Här är en klassisk nihilist: en helt tom varelse. I princip bara ett kroppshölje där ingen är hemma.

Ett perfekt horoskop som återigen illustrerar EXAKT det jag på något lösa grunder gick ut med för tre år sedan på bloggen, men där fall lagts till fall tills mönstret är närmast ovedersägligt. Antikens lära om de negativa elementen och de positiva elementen har något som talar för sig. Nere på botten av det antika universum samlas de negativa, sjunkande elementen - i vars våld människan bara vill njuta sinnena. 

Dessa blir då ateister eftersom de anar att den högre levnadsvägen kräver viss självreglering. Det är i Vattenelementet vi hittar missbrukare av alla de slag och i kombination med Jord giriga materialister. Som bäst blir de hantverkare, eller konstnärer: lerdrejare! (Och några få har en sådan kraft att de inte alls påverkas av de materiella element deras nuvarande liv skapats av.)

Inte ens den upphöjda Saturnus i rättrådiga Vågen 1954 lyckas den här norrmannen pricka in ett gott förhållande till. Här stryper förnuftsplaneten Skyttens tecken och med det de försök zoom-faktorn Rahu gör att introducera valören Jupiter, dvs filosofi och religion. (Märk att en sådan här diskussion sker utifrån perspektivet att religion är en naturlig hållning för den öppna människan och att horoskop kan sägas beskriva faktorer som distraherar och gör människan onödigt tillsluten eller attitydlåst.)

"Problemet", som de norska ateisternas svepskäl för att slippa religion helt och håller och sälla sig till universums hedonistiska patrask, är att lagen är skriven så att den favoriserar lutherska kyrkan. Hos den ateistiska presschefen ser vi således den traditionalistiska lutherska kyrkan (Jupiter i "konservativa" Oxen) motarbetad på två sätt: direkt genom mannens personliga hat (Månen + hataren Mars i hatets Skorpion) och dels genom rationella Saturnus försök att täppa till Rahus tendens att vilja blåsa upp den redan i sig expansiva jupiteriska valören.

Och vad då om den vrångskalliga Satan, fixstjärnan Algol? Eftersom Månen i Skorpionen är närmast ett givet, blir nu frågan - i avsaknad av födelsetimma -  hur nära Algol ligger psyket? Mellan fyra på morgonen och fram till midnatt flyttar sig Månen från första till elfte graden och har mot dagens slut således lämnat även den antika och generösa orben (±7½ graders avvikelse). 

Men en födelse mellan, säg, 4.00-16.00 (±4°) skulle vara en starkt Algol-påverkad Måne (via opposition). Och det verkar troligt givet hans oseriösa journalistiska bakgrund. Programledare för spelprogram? Solen i nära band med Venus, Jord/Vatten, pekar också mot ett intresse för att vara nära där det finns stora pengar att hämta, och Skorpion-Månen som förstahus skulle placera Venus (pengar) i femte huset för nöjen och spekulation (som syftar till vinst).

Vi har helt enkelt en låg själ, samma typ som Gordon Gekko i filmen Wall Street (om snabba börsklipp) fast en lite mer trögflytande norsk version som därtill i sitt liv hamnat lite utanför de rena penningflödena. Så klart en sådan människa hatar kristendomen som ju faktiskt har åsikter om människans syndfulla laster.

*****

Det går att ställa ett horoskop på varje minut av dagen, om man så önskar. Frågan är bara vad man tror sig upptäcka. Jag fastnade för norska polisens larmsamtal om att något hemskt höll på att hända på Utøya förra sommaren - ett massmord på unga socialdemokrater. Det horoskopet som handlade om när norska staten (via polisväsendet) registrerar attacken mot landets fundament, och visar samma dödens ascendent som den norska presschefen (megafonen för en ateistisk attityd). 

Det kan t.o.m. vara så att presschefens faktiska månplacering överlappar med larmsamtalets exakta ascendent, vilket skulle ge Brun-Pedersen en födelse runt halvtio på förmiddagen. Det senare är ytterst spekulativt, men det viktiga jag vill komma fram till är: ateism och mord är två uttryck för samma totala brist på tilltro till objektiva, i tillvaron nedlagda spelregler. 

I det här fallet har inte norrmannen några verkliga argument för sin negativism: med Mars hemma i sitt negativa härskarläge och ett fallet sinnelag (Månen) blir den skorpioniska negativismen ett självändamål. Detta är ren och skär jävelskap, klassiskt uttryck för Djävulen (här kommer den igen: El Diablo = diabolos = dia ballein = "att slunga ifrån sig", "vägra ha att göra med" - totalt intelligensbefriad attitydmässighet, Mörker i dess prydno.) 

Vatten är instinkter som en gång - i ett tidigare liv - var levande tankar och händelser - men som nu konserverats eller omförpackats och i detta nya liv i denna nya kropp utgör omedvetna drifter och attityder. Jag tror dessa otaliga ateister med "dåligt vatten" i sina kroppar alla har haft tidigare liv i trubbel med en mäktig religion. De slåss med andra ord mot sina egna spöken och saknar kontakt med vår verklighet, vi som är centrerade här och nu. Därför har jag sagt att ateism är en form av sinnessjukdom, låt vara mindre handikappande än en del andra åkommor.

*****

För den som trodde den sekulära världen stod miltals över äldre kulturer, återvänd till matematikern och vetenskapsfilosofen Berlinskis chockerande sammanställning av hur många miljoner människor som strukit med i ateistiska kulturers folkmord i modern tid.

Men vi vet ju alla att näringslivet inte vill ha några spärrar på vad som kan säljas. En helt normlös idiot är mer lukrativ än en medveten människa som självständigt styr sitt liv. Makthavare och producenter vill ha en maximalt obildad medborgare, en som blint tror på myter. En, vars enda religion är att jobba måndag till fredag och konsumera så mycket smörja som möjligt de återstående två dagarna. 

Till smörja räknas förstås också all-inclusive-resorna till kulörta kulissväggar i solbestänkt land. Hela detta ekorrhjul är iscensatt av människor som alltjämt ägnar sig åt slaveri och konsumeras av dönickar som inte förstår, eller bryr sig, hur låtsasvärlden - Matrix-världen - är designad.

En ytterst liten procentsats av dagens mänsklighet sitter i sina palats och skrattar åt samtidens förmörkade slavar. En något större procentsats skrattar också, inbillade att de sitter på vinnarnas däck alltmedan skutan läcker betänkligt. Bara de på lägsta däck - under vattenlinjen - är medvetna om det just nu, men även de på soldäck kommer att drunkna, bara lite senare. Sådan ser ateistens öde ut när den dessutom kombineras med en låg medvetenhet även på andra områden.

En sista fundering. Kan det faktum att Norge är proportionellt mer ateistiskt än till och med Sverige vara förklaringen att Ondskan öppnade upp en lucka i den världen och förorsakade ett massmord?

(Uppenbarligen ett inlägg under inflytande av dagens - och gårdagens - fallna Måne i passage genom Skorpionen, förstärkt av Rahu och där Mars f.n. attackerar sitt negativa hemmatecken från Lejonet - en märklig symbolhärva. Faktum är att inlägget - fast det tänkte jag inte på - är skrivet då Mars bildar en nästan exakt nittogradersattack mot Månen i Skorpionen!)


Inga kommentarer: