Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2011

Satans stjärna & Utøya-massakern

[Anm. Fler uppgifter om tider har framkommit efter att detta skrevs. Ett litet efterord har tillagts.]

Det känner inte lustigt att rita upp horoskopet även för massmordet på ungdomarna på det socialdemokratiska mötet. Men det är ett ohyggligt viktigt horoskop och det bekräftar några astrologiska käpphästar.

Forskarna som stannar vid ytan kanske ser Ku Klux Klan-influenser i massmördarens tillval av symboler (DN), men stjärnhimmelen berättar om djupare och mer existentiella ting.

Det är begripligt att ingen exakt tid för händelsens början står att uppbringa för tillfället. Jag har läst några artiklar och Wikipedia säger t.ex. att gärningsmannen kliver på färjan till ön ungefär 1½ timma efter 15.26 (första bomben). En överlevande från ön pratar om "ungefär klockan fem" och några uppgifter säger "strax efter fem". Jag tror inte en människa i det läget tittar på klockan eller mobilen för att se när första skottet smäller av! 

När avgick färjan från land? Hur många minuter tog resan? Det borde gå att rekonstruera det här förloppet med bättre precision än de tidiga uppgifterna.

Låter man istället de eviga arketyperna styra uppskattningen, har det sin dystra poäng att dödens tecken Skorpionen bryter sig upp över Utøyas östra horisont bara sekunderna innan 17.10!


Det minutiöst iscensatte bombdådet och de dödsfall det skördade till trots, är det ändå det bestialiska massmordet på ungdom, engagerad för en rättvisepolitik i samhället, som kommer att bli det bestående minnet av tragedin. Bara idioter, teknokrater och andra materialister skulle kunna sätta en byggnad före den dementerade slakten av unga människor, en efter en.

Det här är helt klart det fulare av de två horoskopen, just därför att den sataniska axeln nu ligger vågrätt och därmed mest framhävd av alla astrologiska budskap - Skorpionen stiger och Oxen sjunker i väster i de världsligt framhävda första och sjunde hörnhusen.

Medan det första huset traditionellt står för jaget och det sjunde för jagets bästa vän, partnern, indikerar det sjunde världsligt också döden eftersom det är här Solen dör en gång varje dygn.

Den här stigande Skorpionen är den fulaste tänkbara eftersom de obalanserade - och obalanserande! - månnoderna på plats sedan en kort tid. Världen kommer nu att känna på Satans ondska under 1½ år.

Dessutom attackerar Mars sitt eget tecken från oppositionsställning i Oxen.

Tanken går till berättelsen där Jesus anklagas för att utföra mirakler med hjälp av demoner (underhuggare till Den Onde själv). Om dialogen mellan Jesus och kritikerna någonsin ägt rum kan man naturligtvis fråga sig, för mästarens och exorcistens svar tycks utformat för att passa grekiska öron, vana vid logik och debatt. 

Jesus underkänner nämligen kritikernas argument med en sofistisk spetsfundighet: skulle han ha hjälp av Satans underhuggare för att driva ut andra demoner, då skulle Satan arbeta mot sina egna intressen - en föga plausibel tanke! (Här fann jag en analys på av denna episod.)

*****

Astrologiskt är det emellertid möjligt för ondskan att vara just så korkad som Jesus svårligen kunde föreställa sig. Där den här högerextreme islamofoben trodde han gjorde sin sak en välgärning, där har han i själva verket åstadkommit det motsatta. Det enda han har lyckats påvisa är hur sjuk den diskriminerande mentaliteten är, den som ständigt och i alla sammanhang söker bygga upp motsättningar, söker polarisera frågor. 

Typiskt nog är socialdemokratin en tanke som utgår från internationalism, den sinnesrubbade norrmannen utgick från inskränkt nationalism - en idé från en tid som inte finns längre. Den förödande nationalism som föddes under 1800-talet skapade oerhörda blodbad och massutrotningar. 

Via norrmannen fick vi år 2011 en påminnelse om hur outvecklad gårdagens europé var. Denna efterblivna lokalpatriotism lever ännu kvar hos dem som inte är begåvade nog att läsa och ta till sin samtid, slöa och obildade människor. 

Landsorten brukar få bära hundhuvudet här, eftersom livet går mer på rutin där än i de större städerna. Den som ingenting vet, har ingen förmåga att reagera konstruktivt om nu tiderna skulle förändras. Sådant folk faller tillbaka och blir nidbilder av verkliga människor. De blir rasister, byfånar, mänsklighetens outvecklade element.

Ja, mänskligheten är den enda acceptabla identifikationspunkten i vår tid, och det räcker egentligen heller inte. Tittar man på en grupp som Humanisterna låtsas de favorisera människan, men det är lögn. Egentligen vill de utrota själva grundnerven i mänskligheten, homo religiosis, den andliga människan, det inom oss som inte nöjer oss med att jobba nio till fem, äta, bajsa, knulla och sen vältra över och sova, bara för att upprepa samma procedur nästa dag. 

Humanisternas världsbild är nämligen nihilistisk, den förnekar att det finns något verkligt värde i ordet "människovärde". Det är bara ett tomt ord som människor kommit överens om att hylla, allt enligt den sekulära formen av Humanism. Den äkta humanismen såg inte alls ut så här, men den företräds inte av Humanisterna.

*****

På punkten filosofi är det illa ställt också med socialdemokratin, dess världsbild är identisk med Humanisternas. Allt är bara materia, startad av en slump och styrd av slumpen. Den läran kommer från 1800-talet och börjar bli mogen en revidering nu, när den extremt komplexa molekylärbiologen tycks motsäga hela idén om en blind evolution. ("Oreducerbart komplexa system" - system som måste ha kommit till i ett trollslag eftersom darwinismen vägrar se någon mening eller plan i naturen, eller ha funnits som en färdigutvecklad plan bakom ridåerna innan de "poppar" upp i verkligheten och felaktigt etiketteras som mutationer.)

Samtidigt förråder socialdemokratin sig i sin materialism eftersom den i sitt handlande tycks minnas något annat: att, som de ödestroende grekiska stoikerna sade, allt hänger samman i en ödesväv, att alla påverkar varandra. Därför hittar vi bara egoism i hos den sekulära individen men den högre insikten hos socialdemokratin att ingen lever för sig själv allena. Den visar sig också i socialdemokratins landsöverskridande internationalism och känsla av släktskap med alla människor. 

Detta är nu inte alls detsamma som en världsomspännande marknadsekonomi. Den myten vi alla lever sedan tjugo år är ännu ett av Djävulens påfund, ett försök att göra hela världen till "Oxens/penningens tecken" och utelämna handelsmannen Tvillingarna, utelämna Vågen, rättvisetänkandet, ja utelämna Vattumannen, det humanistiska konceptet! Marknaden är bara brun lersörja och begärande Vatten, marknaden saknar numera Lufttecknen, saknar intellektet! 

Detta hänger förstås ihop med den ateism som började spridas från Frankrike vid Franska Revolutionen. Västerlandets verklighetsbild är idag så skev att vi inte kan se hur illa vi stämmer med planen för mänskligheten. Västerlänningen är inte allt "upplyst" (och rationell) det är tvärtom.

I forna kulturer stod handel för så mycket mer än bara fixeringen vid penningvinst. Handelsmännen förmedlade kultur mellan länder, de berättade sagolika berättelser om fjärran platser (allt det där det merkuriska nätet gör idag). Ja, det fanns bättre tider på jorden när människor egentligen bara bytte tjänster och varor, eftersom de ännu var fullvuxna människor, rikare än prylarna som vi idag försvunnit bakom.

*****

Den moderna människans kollaps under ett konsumtionsinriktat liv sammanhänger med det norska massmordshoroskopet. Den sataniska axeln representerar just den ondska som väller fram när en individ identifierar sig med den lokala terrängen, ser allt i termer av vinst/förlust.

Massmordet kan alltså betraktas som ett uttryck för, inte en vriden högerextremist, utan för det våld som bor i den "normala" högern, i partier som Nya Moderaterna men även det allt obehagligare Folkpartiet. Att regeringen Reinfeldt försökte introducera någon form av förödmjukningssamhälle ute i periferin - den medelklassen helt struntar i - med hånfulla sjukvårdsregler och helt barocka regler för långtidsarbetslösa (att vägra dem rätten till fortbildning för att så att säga låsa fast dem i en slavposition i välfärdslandet Sverige!), visar precis vilket våld jag talar om här. 

Allt dolt bakom lögner om att den som är sjuk egentligen bara latar sig och den som är arbetslös inte anstränger sig tillräckligt hårt. Mörkläggning av sanningen att den rovkapitalistiska marknadsekonomin smörjer sitt maskineri genom dessa avsiktliga olycksfall i arbetet. DET MÅSTE FINNAS MÅNGA ARBETSLÖSA så att inte de som har jobb börjar kräva för mycket i lön!

Systemet spottar på människan denna i grunden fina varelse och förbrukar människorna, men det kan inte en som Reinfeldt erkänna för sig själv eftersom han för ögonblicket tillhör dem som mjölkar systemet för egen del (144.000 i månaden närmare bestämt). 

Statsministern är per definition inkompetent då han förespråkar ett människovidrigt marknadssystem, konstruerat att ge skamlösa vinster åt ett fåtal och hålla medelklassens "amerikanska dröm" vid liv, så att de inte ser nyktert på system som tar deras liv i anspråk mot några futtiga veckors semester vart år. Faktum är att slavarna i Rom många gånger hade det betydligt bättre än dagens medelklass! Högre livskvalitet.

Den sataniska axeln i förhöjd läge i massmördarhoroskopet från Norge illustrerar således den tanklösa brutalitet som så tydligt utmärker Oxens och Penningens tecken närhelst den förfaller till kriminalitet (eller designar ett samhälle som enbart driva utifrån vinstintresset). Av de två mest kriminella tecknen i mitt studium av 305 brottsdömda horoskop, Väduren och Oxen, tror jag vi ska finna hustrumisshandel och våld mer i Oxen än i Väduren. (Jag har dock inte studerat kriminalitet i detalj.)

*****

Fixstjärnan Algol, "Satans huvud" enligt judarna, figurerar i massmordshoroskopet, men inte med någon på graden exakt precision utan mer symboliskt. Kalla den som värst en "demoniserande" influens, och man inser plötsligt hur illa sjundehuspartnern ter sig ur Skorpionascendentens (förövarens) ögon. 

Förövaren upplever att det är från sjunde huset hoten kommer, och här är det intressant hur astrologin i väst och i Indien skiljer sig så marginellt. I väst kallas sjunde huset, om det är svårt skadat, för "öppna fienders hus". I Indien ligger fienderna istället just under västra horisontlinjen, dvs. i sjätte huset! Möts de båda traditionerna månne exakt vid descendenten?

Jag har en bekant med Mars i Oxen i sjunde som hävdar att alla män är skit - bara ett vardagligt exempel! Hennes mor sade samma sak, och det är uppenbart att Oxen är det trögaste tecknet - den tenderar att bekvämt övertar en tradition, varför fundera över om den är sann? I ett annat fall jag har lite bakom ridåerna-fakta om låg Mars i Väduren i sjunde. Den här mannen skyllde allt på sin hustru! Själv var han skadefri i varje läge. 

Första- och sjundehusaxeln sägs skapa en hel del projektioner av smörjan hos en själv på andra (sjunde huset). Det är naturligtvis inte så att båda de här fallen saknar "Mars-verksamhet" för egen del, men när det hettar till, tenderar de att inte se sin egen del utan ALLT KRIG lastas på partnern. Sjunde huset är märkligt i indisk astrologi, för Venus bör inte heller ligga här, då frestas partnerskapet av otroheter!

De tonåriga socialdemokraterna på ön tycktes således ur förövarens (Skorpionens) perspektiv vara Satan själv som visade sitt fula huvud! Och det är sant, det finns något fundamentalistiskt eller svartvitt över den här axeln. Oxen identifierar sig med materiella faktorer och Skorpionen är så upptagen att likt Satan anklaga och förneka alla positiva utsagor att det är svårt att veta om den ännu nått en andlig höjd eller bara är förbittrad på att den missade det materiella paradiset...

Algol når inte exakt konjunktion med descendenten (eller omvänt opposition till ascendenten) förrän närmare halvsex och jag förmodar att det hemska dramat redan pågick vid den tiden. 

Precis som i horoskopet för första bomben som noterar man vid ett strikt mundant studium (planeternas medsols passage genom husen) att vid 17.10 månnoderna + Mars just träder in i 7e huset "bakvägen" och så att säga triggar husspetsarna om man läser kartan "världsligt". Om bomben smällde till för maximal "prestigeeffekt" när Mars nådde tiondehusspetsen (se inlägger om det första horoskopet), då var det nu, 17.10, som den istället triggade sjunde huset som "världslig död". Samtidigt som mördaren Skorpionen började stiga i öster. Ganska tunga symboliska indikationer.


*****

Mer om massakern:

DN om vittnesmål

SvD om 32-åringens erkännande.

Expr: massmördaren vill berätta om sina skäl



Tillägg.

Aftonbladet ställer frågan varför polisen tog så lång tid att nå brottsplatsen och nämner ett första larm som inkom 17.02 till "lokal polisen" (sic - dagens journalister är inte vad de var).

Detta ger 28°46' Vågen stigande i öster.

Titta noga på horoskopets åttonde dödshus! Vad ses där om inte Bestraffaren Ketu i 28°46', länkad med krigaren Mars. Precis som i horoskopet för den första bomben nuddar alltså "onda" planeter huset bakre husspets. Ur världslig synpunkt (planeternas skenbara rörelse från öst till väst) öppnas alltså åttonde dödshuset just som ascendentens rörelse rullar fram Ketu och Mars till åttonde "mundana" husspetsen.

Uppgiften är alltför för exakt, jag tror inte på den! Den verkar fabricerad av en källa med tillgång till ett astrologiprogram. (Här visar undertecknad sig vara en skeptiker.) Eller också är det bara "en sån där grej" som ibland faktiskt händer. Siffrornas lek inför våra ögon.

Men vad säger AB egentligen? Att polisen ändrar uppgifterna, "synkroniserar" olika källor, och till sist levererar en ny och annan tid för larmet???

Den gällande tiden är nu 17.27 och detta är exakt samma tid jag höftade till i texten som det sanna ögonblicket då Satans huvud aktiverar Skorpionascendenten!

Stigande i öster 2°40' Skorpionen, vilket placerar Satans huvud/Algol nästan exakt i väster. Det skiljer bara 22 bågminuter.

Inga av de här preciseringarna har emellertid preciserat något överhuvudtaget. Detta är västerlandets vansinne: att jaga precision intill elfte decimalen. Verkligheten fungerar inte så. Sanningen var att Skorpionen stod i farstun när illdådet tog sin början. Jag tror antikens astrologer ännu såg de här stora penseldragen, såg motiven.

Inga kommentarer: