Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 juli 2011

Stickprov Newsmill: svensk rasist 2011

[DN har en viktig artikel som ger kontext till frågan om rasism, men vägrar länka tillbaka. Jag stryker därför min utlänk och och begrundar deras policy här.]



Det är fantastiskt vad Newsmill-skribenten Fredrik Thoresson vridit och vänt orden för att få fortsätta leva och verka som den islamofobiske rasist han är, trots den oerhörda massaker en av hans sort just gjort sig skyldig till i Norge.

Och han har mage att kalla sig Norgevän! Det här är värt några minuters lokalisering av horoskopet.

Landets enda egenföretagare med samma namn är född den 13 april 1970 och här hamnar vi i den mest irriterande situation. Det är ett sådant dygn "när hela världen går under", dvs. varkendera Månen eller Solen är sin linje trogna hela dygnet igenom. Runt halvsex lämnar psyket Tvillingarna (för övrigt ett handelsmannatecken varför jag tror denne företagare är någon slags krämare) och några timmar innan midnatt byter också Solen tecken.

Jag menar att man ska ha en blick öppen för hela dygnets karaktär även om en individ bara är ett utsnitt av det. Astrologin bekräftar i någon mån detta förhållningssätt, att se ett dygn som en Zeitgeist i miniatyr, genom att erkänna att det händer något när planeter hamnar i spänningen mellan två helt skilda zodiakala motiv. De här är de värsta horoskopen av alla att förstå sig på!

Men jag väljer kartan för dygnet som det såg ut vid midnatt, Månen ännu placerad i pratmakaren Tvillingarna (Thoresson kallar sig också skribent) och Solen i dess jagsvagaste och därmed mest lättpåverkade tecken Fiskarna.

Långt ifrån alla födslar i detta tecken lever upp till symbolens ultimata betydelse: den osjälviska självuppoffringen för allas bästa! Särskilt inte om sinnelaget befinner sig i Tvillingarna, ett av de tecken som tar allt personligt och därtill är rätt själviskt. (Jag går till min egen Måne och besinnar hur lång väg jag har kvar...)

Väduren & Oxen hoptvingade till
verkligt ful egenmäktighet (egocentrisk
kompensation om arisk överlägsenhet)


Det verkar som om TIDEN vill pusha för SATANS HUVUD just nu. Jag hann bara färdigställa en text om fixstjärnan Algols inflytande hos några individer med tal- eller skriftspråkliga individer, förrän jag nästa morgon hittar denne rasist som inte tänker sig låta tystas av ett massmord i Norden.

Läs gärna inlägget om Robbie Williams först, det är delat på två och övergår från att diskutera hans klena spermier till en diskussion av stjärnan Algol. Samma eländiga inflytande fann vi också exakt vid Utøyas västra horisont då polisen nåddes av larmet om ett massmord.

Den här bloggens lyckligtvis enda troll, har en exakt konjunktion mellan Solen och Satans huvud (vrångskalle) i Oxens 3e grad, och han vaknade till liv precis i samband med den norska massakern med nya personpåhopp! (Strax raderade eftersom människor som inte kan kommentera sakligt är som dyslexi x 1000 och har inget att göra med astrologi, som är ett ämne som kräver ett lugnt och klartänkt sinne.)

Det ser ut som om människor som ägs av Algol har ett problem med att distansera sig och se nyktert och objektivt på situationer. Jag upptäckte detta eftersom två av Algol-fallen diskuterade under Robbie Williams också led av stamning så fort de blev det minsta exalterade.

För den här Thoresson som inte tänker låta ett massmord utförd av en av hans själsfränder tysta honom, ser det illa ut på himmelen, och här är jag böjd att se Jupiter i Vågen som en som förvärrar. När jag undersökte 200 brottsdömda horoskop visade sig Jupiter i Vågen vara den enda placeringen där välviljans planet bidrog till kriminalitet och jag spekulerade i att det blev för mycket passion för lätta pengar med den expansionsplaneten i ett ideologiskt tecken med siktet inställt på Venus - livets komfortabla aspekt.

Se nu hur Thoressons Jupiter i Vågen "välsignar" hela hans komplicerade "sammanbrott" i ariska Väduren. Jo, han är troligen nazist djupt inne i själen. Saturnus är rasrelaterad eftersom den råder över "former" och i Väduren "faller" den och klarar bara inte att se multipla perspektiv. Således är Vädurar utmärkta kandidater för smygrasism och hat mot multikulturalism - idén om att människor är tillräckligt intelligenta för att klara att arbeta med en bredd i sin utblick på livet. I så måtto kanske multikulti-hatarna har rätt: den funkar inte om svenskarna är kodumma och saknar varje anstymmelse till social kompetens!

Den enda vän jag har med en "arisk" Vädursascendent föddes olyckligtvis också med Månen i Kräftan och Solen i Jungfrun. De båda senare tecken har i test efter test på bloggen visat sig vara zodiakens främlingsfientliga zoner, och för att inte tappa denna gamle gode vän undviker jag noga allt som heter invandring och arbetsmarknad!

Då kommer nämligen svinet i honom fram, Jungfruns själviska privatism och parodiska stolthet över "att göra rätt för sig och betala skatter - men inte till vad som helst". Det hela är underblåst av psyk-Kräftans partisanskap, månande bara om den egna kretsen och infekterade beredskap att slåss för ett inskränkt rasistiskt fosterland som bara finns i hans egen fantasi.

Astrologin, för den som nått en bit, är själv en slags rasism. Den tecknar skillnaden på stora och små själar! De senare har troligen inte haft förmånen att cirkulera genom många olika länder i sina liv på jorden, och framför allt kanske inte levt i litterata kulturer så många gånger. Det finns verkliga nybörjare på jorden och man märker dem alltid på deras primitivism.

På rasisten Thoressons himmel är det den fallna Saturnus med dessa snäva och egocentriska skygglappar som styr totalt. Den binder upp Venus (estetisk uppskattning) och handelsmannen och kommunikatören Merkurius till sig. Det här luktar verklig underklass, är jag ledsen att säga.

Intelligensen är helt korrumperad, Solen i Fiskarna indikerar ett huvud under Vatten, ett förstånd som har indirekt kontakt med exempelvis logiken. Det är primärt en människa som handlar på känsla, men i botten finns grumliga tankar: disponenten är nämligen Luftbaserade (intellektuella) Jupiter.

Men horoskopet klyvs av osynken mellan ett mentalt problem som drunknar i en syndaflod av irrationellt kännande mer än en gång, för om Månen ännu befinner sig i Tvillingarna har vi också en mild diskrepans på livsvägen Måne-->Sol som sådan. Barndomen börjar i Luft men vartefter Thoresson tar sina egna solära steg på livets väg sjunker nivån till en annan dimension. Hans Sol indikerar att han är destinerad att verka i den irrationella pöbelns element Vattnet.

Samtidigt kan man fråga sig vilka tankemönster som fyllde barndomshemmet, hans lunära tidiga period som här övergår i den lilla pojkens merkuriska period upp till 14 och puberteten. Detta psyke i Tvillingarna disponeras från Merkurius men Merkurius har en riktigt ful illgärningsman, den fallna och egocentriska Saturnus, på sig som en hämmande kraft. Tyvärr föds inte alla till Einsteins, och det sammanhänger förstås med vad man odlat för egenskaper i tidigare liv. Åtminstone detta horoskop visar ett krälande på tillvarons botten, men den sanningen är så ohållbar att det är bäst att vända blicken mot någon annan grupp att hata. Varför inte invandrare?

När Thoresson därför skriver om "de anpassningsproblem som religionen islam många gånger uppvisat i mötet med det demokratiska samhället", då vet vi att det bara är hans totalt blockerade Vädur som hittat någon annan att söka självkännedom genom!

Läser man hans alls inte dyslektiska Newsmill-inlägg ser men även exakt den korrupta Väduren ("fet-egots") strategi: att reducera och isolera norrmannen Breivik som en enskild galen individ, just för att kunna hålla sin egen (ännu inte mordiska) rasism obefläckad. Thoresson är så korrupt i tänkandet att han aldrig kommer att kunna nå utanför sina tankebanor och se sig själv för vad han är.

Detta är den kanske olyckligaste följden av gravitationens Saturnus i närheten av Merkurius. Jag har sett andra fall som varit fullständigt fixerade i sina egna tankebanor. Vissa föds som "gamla hundar" vilka man inte kan lära sitta. De är helt enkelt obildbara, kanhända eftersom Saturnus i närheten av Merkurius ger tröghet (grundliga men tröga).

Notera också hur denna Saturnus motsätter sig Guru (Jupiter), bildningens planet! Jupiter i Vågen är här det kanske falskaste budskapet av alla, den "balans" Thoresson förespråkar är lugn och ro för arier (Väduren = Aries) som honom själv. Han är en av Västeuropas psykiskt sjuka, en av dem som byggt en värld på en mardröm om att bli slukade av araber. Den mardrömmen drabbar bara de riktigt obildade, så det här horoskopet kan noga granskas som exempel på en som säkerligen aldrig gjorde bra ifrån sig ens i grundskolan.

Jag har tidigare funderat över om den koncentrationshämmande mixen av Saturnus och Merkurius skulle kunna vara en del av adhd-symptomet - människor som inte har förmåga att sätta sig djupt in i en fråga eftersom de blir otåliga så fort. Thoressons rasism bygger mer än troligt på samma brist på fördragsamhet med andra tankar än dem han själv lyckats pussla ihop.

Inga kommentarer: