Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juli 2011

Vem är den där Carl Bildt, egentligen?

Aftonbladets Åsa Linderborg trycker på en hisklig massa ömma punkter i sin artikel om moderaten Carl Bildts uppenbara dubbelspel - han har instrumentaliserat sin egen politiska gärning för att bli en rik man, och han tjänar gärna sina pengar på andras död. 

Vem är han egentligen, den där Bildt? Trogen min teori om att de Nya Moderaterna kan vara infiltrerade av individer som i ett tidigare liv var nazityskar - men där Reinfeldts skräckslagna blick fått mig att undra om han är ett koncentrationslägeroffer som drabbats av Stockholmssyndromet och lierar sig med sina forna plågoandar - trogen denna teori gjorde jag en liten sökning i min samling nazityskar.

Och minsann hittar vi inte Carl Bildts desinformativa koppling av en Sol i Luft och en Måne i Vatten (som Reinfeldt fast omkastade element) i formen av Richard Walther Darré! Två herrar med Solen i duala Tvillingarna och med psyket i sliriga och lika dubbelspelande Fiskarna och därtill födda dagen intill varandra! 

Darré, 14 juli 1895 / Bildt, 15 juli 1949

Eftersom naziförbrytaren Darré dog först 1953 bör Carl Bildt inte vara hans reinkarnation, men säker kan man aldrig vara! [1] Emellertid ligger det inget egenvärde i att återvända under samma Sol och samma Måne ännu en gång. Idén är knappast att själen bokstavligen måste ha samma zodiaktecken aktiva för att "fortsätta" där den slutade senast. 

Detta vore att upphöja den astrologiska omenläran till bokstavlig lag och ett fatalt misslyckande att förstå astrologins rätta natur. Nog för att den lånar sig till vitt skilda uttydningar, de grekiska stoikerna såg definitivt astrologin som en beskrivning av ett kausalt universum där individen samsvänger med stjärnhimmelen här och nu beroende på hur stjärnhimmel såg ut vid födelsen. 

Nyplatonikern Plotinus förnekade på 200-talet den tanken men vidhöll att fenomenen på himlavalvet tjänade som tecken (σημεῖον, semeion - se förteckning om alla tecken/omen i Nya Testamentet) till människorna, precis som också Första Mosebok hävdade i en passage som skänkte legitimitet åt astrologins införande hos judarna under det första århundradet före vår tid.

Så vad mer säga om nazisten och Bildt, annat än att de vagt påminner om varandra och är födda dagarna intill varandra? Enligt Wikipedia var SS-ledaren drivande ideolog i den "Blod och Jord"-ideologi som också märktes i Adolf Hitlers maniska köp av alla tavlor han kunde hitta som föreställde bönder som bearbetade den tyska jorden. 

Som framgick av det nyliga testet av 40 nazityskar från tiden för Andra världskriget, är psyket/Månen i jordbrukaren Jungfrun (åkerlottens tecken) överrepresenterat bland nazisterna. Det rimmade väl med ett äldre test av 81 främlingsfientliga horoskop, svenska eller utländska (en del av nazihoroskopen ingick även i det testet).

*****

Darrés horoskop skulle skära sig hårt mot Bildts, om männen hade kunnat sammanföras. Bildts Skorpion-personlighet och Darrés Vattuman-persona skulle tillsammans bilda det "sociala utstötningssyndromet", ungefär som när musikrecensenten Håkan Steen gick hårt åt Thomas Ledin i bloggens tidigaste skede.




Men bortsett från att Bildt troligen skulle vara den som signalerade "rullgardinen ner" (sin avknäppta Skorpionascendent trogen) i ett sådant möte, vad på djupet förbinder dem?

Det framgår tydligt av Darrés himmel att han är en ideolog. Det krävs inspiration och intellekt för att skapa en bisarr pseudoreligion som bygger på hemmajorden och ariskt eller germanskt-skandinaviskt blod. Regeringen Reinfeldts arbetsläger Fas III var bara en patetisk skugga jämfört med nazisternas satt att lösa problemet med människor som ansågs ligga samhället till last.

Låt se, vi har Bildt, Reinfeldt och propagandaminister Schlingman(n), och nazityskarna hyllade på sin tid det skandinaviskt rena blodet (Darré hade en halvsvensk mor). Reinfeldt hatar "det sovande folket". Hur kan Sverige idag blunda för vilka motiv som alltjämt genomsyrar högern?

Här är då en beröringspunkt mellan nazismen och Bildts intressen i Lundin Oil. Med den mixade Luft/Vatten-typens ofattbara förmåga till rationalisering eller ren och skär dissociation från brännande frågor, synes Bildt kunna hålla god min fast hans oljerikedomar bygger på många afrikaners död.

I Bildts ideologi kan man trampa på människor eftersom det är okej i den egna luftslottskonstruktionen. Den starkes rätt, den socialdarwinism jag började på denna blogg med att tillskriva Nya Moderaten Fredrik Reinfeldt och som nu fler och fler börjat se.

Också nazismen hatade svaghet och därmed kristendomen som hade budet att hjälpa de svaga (ett bud som visar att man står över naturens brutalitet och gör rättvisa åt sitt potentiella människovärde). Har någon undgått att märka kristendomshatet i dagens Sverige (fast utvidgat till ett allmänt hat mot samtliga tre abrahamitiska religioner, judendomen, kristendomen och islam)?

Vi har många nazityskar återfödda på svensk mark, nu under mer eller mindre svenska namn. Under ytan är de bara marginellt bättre för bortsett pladdret om ariskt blod är det fortfarande till stor del samma psykiska innehåll i dem. Men detta är en ny tid och historisk situation, och därför är inte uttrycken exakt desamma. Därför säger Reinfeldt "sovande folk" istället för "undermänniskor". Men undertexten är densamma, fast uppfluffad och rationaliserad med nationalekonomiska argument.

*****

Med mycket Luft men också mycket av det kalla Vattnet blir man just så kyligt fiskaktig som Bildts Mån-Fiskarna antyder, Darré bör heller inte ha känt någonting alls inför nazismens alla offer. Vattenelementet, när det råkar i olag, representerar bara de egna behoven. (Att förstå när ett element inte längre fungerar, det är den stora nöten!)

Emellertid är inte Bildt mycket till ideolog. Han har visserligen tre planeter i Luftelementet men Tvillingarna är för ung för att klara några stora tankebyggen. Däremot konstaterar Åsa Linderborg att han twittrar och bloggar som en besatt. Ja, Solen i Tvillingarna som pratmakaren är välkänd! 

Varför Darré var en så mycket bättre ideolog syns av hans upphöjda Saturnus i Vågen i nionde huset för livsfilosofier. Den placeringen skulle vara avundsvärd för vem som helst, men eftersom nazifilosofin är alltigenom pervers, måste det finnas ett problem med denna Saturnus.

Exkurs. Den här indiska astrologen hävdar för övrigt att idén att upphöjda planeter står för gott och fallna planeter står för ont, inte stämmer. Han eller hon har delvis rätt men resonemanget inte särskilt vasst och utgår från fullständigt korkade astrologiklienter som vägrar tro att en upphöjd planet kan svagprestera! Det är bara att undersöka några hundra horoskop, så ser man.

Det är i mina ögon uppenbart att Saturnus faller i Väduren därför att Väduren är egocentrisk. Babylonierna kallade tecknet "Dagverkar'n" - knappast något högkvalificerat yrke!

Men makt och gränsdragning, vilket är vad Saturnus sysslar med, kan inte utövas på subjektivistisk eller från-dag-till-dag bas, därav Saturnus upphöjelse först i tecknet som motsätter sig egocentrism. Och det är Vågen, där båda parter får chans att uttrycka sig (inför rätten)! Den indiske astrologen tycks ha glömt bort att kontemplera zodiaktecknens grundbetydelser.

Men behöver inte söka djupt för att hitta skälet till nazistens korrupta ideologi eller filosofi. Den fallna Mars i irrationella Vattenelementets Kräfta producerar ibland verkligt tragiska resultat. T.ex. var den statistiskt överrepresenterad i 120 hbt-horoskop och den ger "shit for brains" åt Humanisternas ordförande Sturmark (som jag misstänker är en reinkarnerad tysk av sämre slag). 

Hos Blod och jord-filosofen derangerar denna onda Mars rationalitetens Saturnus, Vatten --> Luft. Precis som i fallet Sturmark. De här störningarna mot den rena tanken är de värsta, för det är attityden i botten som är sjuk och pervers och sedan konstruerar Saturnus i Luft bara en passande världsbild eller uppsättning argument. Rationalisering av de egna fördomarna, den egna fruktan, et cetera

Uppenbarligen är en fallen Mars ett så störande inslag att Saturnus i Vågen tappar sin "upphöjdhet", med den nobless en sådan benämning konnoterar. Dess ideologi eller organiserade tankesystem har kapats av irrationella instinkter, av Kräftans ständiga fruktan. Det är parodiskt att läsa Sturmarks formuleringar för ett religionsfritt svenskt samhälle när man vet vad han egentligen känner, bakom de mödosamt tillrättalagda orden. Vissa borde inte ha yttrandefrihet förrän de genomgått terapi.

*****

Darré var enligt Wikipedia högste minister för mat- och agrikultur, och här indikerar det märkligt exakta födelseklockslaget 17.28 att det åtminstone i grova drag stämmer. Vattumanascendenten ger ett mattecken i agrikulturens sjätte hus (motsvarande åkerbrukaren Jungfrun). En fallen (ytterligt svag) Mars i Kräftan i sjätte fokuserar föda så det blir nästan smärtsamt övertydligt!

Men jag ser inte mycket till paralleller med Bildt. Sol och Måne kan förvisso ge dubbelnaturer där Solen i intellektuell Luft skönmålar ett luftslott som inte röjer vad de primitiva instinkterna (Månen) ägnar sig åt djupt under Vattenytan. Men det är helt klart så att männen divergerar kraftigt pga. helt olika husplaceringar. För Bildt och oljan, se nyligt inlägg.



_____
1. För möjligheten av att finnas på jorden i flera kroppar samtidigt se inlägget där jag inspekterade samtliga nazihoroskop jag samlat på mig, och fånade mig om Rudolf Hess många årtionden i fängelse och möjligheten att han återfötts i ännu en kropp - Reinfeldts - medan han ännu hade tid kvar att leva i den nednötta kroppen Hess.

2 kommentarer:

Anonym sa...

‎"Se trailern för den nya dokumentären ”Det är upp till dig!” om dina pensionspengar, om folkrättsbrotten i Sudan, om målinriktade desinvesteringar och vem som säljer vad, till vem. Hur stort ansvar har egentligen utländska företag och deras investerare i Afrikas längsta inbördeskrig, med 2 miljoner döda och 4 miljoner på flykt?" http://wechselmann.com/pre​ss/

Seaward sa...

Spam i förhållande till ämnet astrologi, men jag spelar för den goda saken med och noterar att födotemat hos nazisten Darré samklingar med _effekterna_ av Bildts indirekta samtyckte till folkfördrivning.

Förvisso är ämnet pensionsfonder en tvåfaldig avvikelse från det här inläggets tema. Men allt hänger i den yttersta analysen samman. Livet är Ett - inte ett för mig och ett annat för dig.