Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 januari 2012

Studiet av främlingshatiska svenskar

På morgonradion ett inslag om forskaren och författaren Anders Linton som kopplat ett grepp om den tjuriga och oresonliga svenska främlingshataren, den så kallade högerpopulismen. Kände genast sympati med en människa som så uppenbart söker en ny tankehöjd för människor och vill förstå varför detta inte uppnås. 

Samtidigt infinner sig tanken - ett minne från några jurister som alla hade rätt bedrövliga horoskop - är Linton själv "smittad" av de astrologiska tecken som med hög regelbundenhet återkommer i samband med främlingsfientliga horoskop. Kanske hans horoskop t.o.m. måste vara smittat av problemet för att han ska kunna attraheras av det?

Författarens horoskopet ger en så tydlig bekräftelse på både sympativibben och smittohypotesen att man bara häpnar!



Sympatikänslan inför radioinslaget först: Linton och bloggaren utväxlar det astrologiska Fundamentet genom Sol och Måne växlar platser mellan dem: bloggarens Sol i harmoni-Vågen och Måne i kritiska och analyserande Tvillingarna står omvända hos Linton. Med ett viktigt tillägg:

Sinnelagets Måne i harmonisträvande Vågen är skadade hos mannen som forskar i pöbelsvenskens oförmåga till social balans med sin omgivning! Det är demonen Ketu, den avmätta, halshuggna som lägger sordin på Vågsinnets naturligt associativa tendens! Lintons psyke beskriver således den spontana tendensen att ställa sig utanför det normala associerandet.

Men det är här väl ändå en alltför mild indikation för att förklara de avskumstendenser som frodas i det svenska folkdjupet! Minns hur vi som grupp beskrivs av nationalhoroskopet: Månen i egocentriska Väduren men där spiken i kistan är passivt-aggressiva Mars i åttonde huset för blind fixering i Oxen, och därtill en passiv aggression som kopplar till den onda stjärnan Algol.

Ju mer material bloggen passerat, ju tydligare blir det vilken germanskt lokal blodsmentalitet som löper under den kultiverade fernissa det här landet uppvisar genom en knivsudd av offentliga personer. Det är samma materialistiska primitivism som hittar mer harmlösa uttryck i svenskarnas bisarra fixering vid att skriva kokböcker, laga mat efter dem, samt i hundratusental besöka tjejbloggar som ägnar sig åt mode (hälften av besökarna är säkert gubbsjuka män).

*****

Men det händer mer saker med Lintons "avmätta" harmoni-psyke. Titta på disponenten! Venus står med expansiva Jupiter - synbarligen ett fantastiskt budskap. Men vad är det man harmonierar (Venus) med, och det maximalt (Jupiter)? Jo, Kräftan, blodsbandet, klanen, det pyttelilla reviret. 
Månen och en underliggande disponent som är en naturlig välgörare i Luft respektive Vatten hade jag tidigare klassat som en mild version av "dissociations- eller bortstötningssyndromet". Och det stämmer faktiskt: Linton är inte själv mobbaren, den "dissociativa" tendensen att t.o.m. ljuga ihop lögner om invandrare för att stärka sin egen klankänsla (Kräftan). Men han är sympatiskt (Venus) intresserad av att förstå hur människor kan hamna i ett tillstånd av halshuggen (Ketu) socialiseringsinstinkt (Vågen).

Utan en enda planetär aspekt men bara med kunskap om hur Luft och Vatten skyr varandra får vi alltså en dissociation. Men det har vi å andra sidan sett exempel på förr. 

Kanske elementen skär sig för att Luft behöver ett språk för att kunna kommunicera sig och att Vatten i just fallet Kräftan är så begränsat i sina sympatier. Med språksvårigheter och en grundläggande klaniskhet fallerar naturligtvis integrationen totalt. Det går inte att integrera människor bland socialt lågpresterande svenskar - och vår sociala förmåga kan ses av de tre kama-husen i nationalhoroskopet: 3e, 7e och 11e.

Sveriges tredje i Skytten (med giriga/förstärkande Rahu) visar att svenskarna visst är kommunikationssugna, t.o.m. omåttligt så. Disponenten Jupiter med Merkurius i Vattumannen i femte säger att de är rent av snacksaliga - särskild om sig själva som folk (Vattumannen = föreställningen om en etnicitet). Men som framgick av inlägget om jantelagen tvärdör nyfikenheten i nionde huset för utlandet, religion och filosofi.

Och varför? För att Tvillingarnas kommunikationstecken visar sig så begränsat i utlandet (Saturnus + Ketu, två negativa eller begränsande influenser). Svensken inbillar sig på hemmaplan att han är världsmästare bland icke-engelskspråkiga länder på det språket men förvandlas i utlandet till en ordfattig och stapplande nolla. 

T.o.m. den bildade Horace Engdahl kunde nyligen höras i ett populärt pratprogram med typisk svensk halvdan engelska (låt vara att han är så intelligent så att han utan att tappa rytmik eller fart hann söka och finna lämpliga ord). 

*****

Nationalhoroskopets sjunde partnerhus (kama = sociala begär) är ännu mer begränsat. För har ligger just folksjälen med dess rötter i åttonde huset för Oxens sega resistens, hat och våld i det fördolda. Den passiva aggressionen skadar svenska äktenskap - kanske mer än i andra europeiska länder? Slår män sina kvinnor mer än andra västerlänningar? Det vore ett intressant studieobjekt (om forskningen inte redan är gjord).

Elfte huset, slutligen, i Lejonets tecken visar varför vi - givet föregående stolpskot är så omotiverat nationalistiska: elfte för "människor i organisation" är en bra definition på en nation men nationalhoroskopet är "bakvänt" (med Vågen som ascendent istället för Väduren) så svenskarna tenderar i 11e husfrågor att tro de är "Lejon" (kungar) istället för "Vattumän" (intelligenta individer i demokratisk samverkan. 

Att sedan Solen (11e-husets ägare) faktiskt står i kungens (eller politikerns) femte hus, kunde synas ge svenskarna rätt i att deras land är bäst på jorden. Och det var det kanske 1974, då det nya horoskopet började gälla: detta var ungefär när det socialdemokratiska välfärdssamhället kulminerade - visionen fulländad. Men då talar vi planritningen för ett gott samhälle och inte om befolkningens känsloläge. För Månen har aldrig fungerat i relation till vårt förnämliga soltecken - folk i gemen klarar inte att tänka så högt och luftigt som Vattumannens Sol-Merkurius-Jupiter indikerar. 

Social demokrati är i själva verket den samhällsform som kommer i Vattumannens tidsålder och i Sverige var enormt före sin tid - tills svenska folksjälen dräggade till landet och Moderaterna fick överhanden. Och den regeringen började genast i svensk avund (jantelag) riva det mest intelligenta samhällssystem som världen skådat! Bekänn era synd, högersvenskar! Det är er nationalhoroskopets identifierar i det åttonde korruptionshuset, de oförbätterliga syndarna.

*****

I folkdjupet har Magnus Linton med andra ord ett fascinerande studiematerial: ett väsentligt befolkningssegment som sitter intryckta i sina grottor (Kräftans skal), livrädda för den brutala naturen därutanför. Varför jag håller Månen i Vågen som så trolig är inte bara för att jag kände sympati med hans forskning om samhällsharmoni (eller snarare bristen på sådan). Faktum är ju att Månen "faller" i motståndets och hatets Skorpion f.o.m. klockan tre på eftermiddagen. (Men Linton har inte enbart forskat kring hat/negativism, så enbart den aktuella studien duger inte som indicium på en Skorpion-Måne).

Nej, Mån-Vågen får ytterligare stöd eftersom en månascendent lyfter upp den sekteristiska och rasistiska Kräftan till tiondehusposition. Detta blir den offentlighet Linton tenderar att se från sin "psykiska nivå": den svenska inskränktheten på känslonivån. 

Notera att svenska främlingshatare tror de är normala för de klarar inte att kliva utanför sin egen slutna stuga (Kräftan). Där inte är det ju idel mys och pys (Venus och Jupiter) och det är just den överdrivna omsorgen om den egna välmågan som visar sig i främlingshatarnas sjuka fixering till siffror (Venus = Pengar) som ska visa hur invandringen "åderlåter" den svenska ekonomin. Minns hur antike romerske astrologen Manilius höll Kräftan för att vara ett sällsynt girigt tecken, lämpligt för handelsmannayrken!

Paradoxalt nog stämmer den här tiondehuskonfigurationen exakt in på Lintons egna åsikter i ett helt annat ämnet. Den korta artikeln på Wikipedia säger bl.a. att: "Linton är själv i grunden positivt inställt till både arbetarstyre och marknadsekonomi, och föredrar arbetarkooperativ (till exempel de arbetarägda företag han skrivit om i sin Augustnominerade bok Americanos) framför statligt ägande."

Detta är exakt tionde karriärhuset utformad efter modellen Kräftan: små kollektiv där all vinst tillfaller dem själva!

*****

Och bloggens återkommande läsare såg förstås direkt att vi också har den för invandrarhatare (eller invandrare med integrationsproblem) så typiska problemlinjen Jungfru/Fiskarna. Diskriminerande och snålt urskiljande kontra "kaotiska fiskstim" som fyller "våra" vatten. Över axeln Jungfru/Fiskarna tycks själen ha ett svårt jobb med att lära sig väga saker rättvist: Jungfrun mäter själviskt och orättvist (Merkurius den store faktavinklaren) medan Fiskarna vill för mycket, är för generös mot alla (den barmhärtiga samariten). Bara den som hittat syntesen mellan dessa motpoler får godkänt i livets skola.

Likt brottmålsjurister har Linton en hemskt usel Jungfru/Fisk-axel - båda de naturliga illgärningsmännen står och spänner sig mot varandra och det går faktiskt att se pöbelns främlingshat här. Men Linton har inte fastnad i axeln, för han har så mycket distanserad Luft att han kan intellektualisera och forska i ämnet! 

Saturnus tenderar att snäva in och hos ekonomen Klas Eklund såg vi placeringen i Jungfrun fungera fint. Men hos Linton står gränsdragaren istället i gränslösa Fiskarna vilket kan tyda på "glidande gränser" eller att "fiskstimmet väller in" - på andra sidan vaknar Fredrik Reinfeldts själviska (privatistiska) Jungfru-aggressor Mars till liv och skapar ett elakt och illvilligt sinne. Fördom och elaka åsikter florerar. (Reinfeldt skriver 1993 att svenskar är mentalt handikappade). 

Samma låga kommunikationsnivå finns bland pöbeln. Men åter: detta är just det problem Linton studerar, eftersom båda Ljusen i Luft svävar ovanför land och hav! I någon mån är han dock själv en del av detta då han ju har ett sinne (Månen) som är "disintegrerad" med Kräftan, då klaniskhetens attityd huserar Månens disponent. Linton har alltså revirmentalitet skriven två gånger på olika "dialekt" i horoskopet om den hypotetiska månplaceringen i Vågen är korrekt. 

Skulle jag tvingas välja bara en "inskränkthet" skulle jag lägga främlingshatet längsmed Fisk/Jungfru-axeln eftersom hans egna politiska åsikter så tydligt stämmer med Venus/Jupiter i Kräftan. Det syns befängt att lasta båda välgörarna med rasism! Problemet är bara att Kräftan kan vara så här inskränkt fastän utan tekniska problem! Jag har sett det gång på gång. Och vad gäller de båda välgörarane i kombination, var det just den "tillgången" som gjorde massmördaren Ted Bundy till en så övertygande kommunikatör (de låg i associativa Vågen).

*****
 
Men vad gäller Lintons ovanligt besvärliga Jungfru/Fisk-axel: De som fastnar i denna dikotomi (motsatsförhållande) är människor som helt tappat kontakt med verkligheten, de är som små praktiska sorteringsfigurer som spårat ut i tillvaron och missar den större bilden för att de överbetonar bagateller eller rena materiella ting (jämför horoskopet för politikern som fruktar kött slaktat enligt halal-metoden - en sjusärdeles förvirring om vad som är "rent" och "orent"). Men ingen som arbetar för sitt egenintresse eller en extrem "renhetslinje", står på de godas sida. De har blivit en Fredrik Reinfeldt, en självisk separatist. Och sådana veka grenar blåser av samhällsträdet när höststormen kommer.

(Reinfeldt har talat om särintressen och pekat ut Svenskt Näringsliv - vilket utspel! Han är själv köpt av samma Penning vilket i sanning är ett särintresse som inte har ett dugg med det framtida samhället i Vattumannens tidsålder att göra. Där kommer individens väl att stå i centrum. Ett människoliv kommer att handla om människan och inte pengar. Reinfeldt är en dinosaur - en art snart ingen vill ha. Se inlägget om hur islamiska banker ser på människan och penningen, ett klart steg fram i mognad jämfört med västmentaliteten.)

Sensmoralen i det här inlägget har säkert inget att göra med forskaren Lintons reflektioner, men läser vi hans horoskop som en hemlig nyckel till integrationsproblemet syns mig språkintegration vara hemligheten till ett nytt och lyckligare Sverige där alla återigen kan byta tankar med varandra. Då duger inte dagens apartheidpolitik som skapar fattiga och rika och inom den falska och onda strukturen föser in invandrare i egna inhägnader. 

De politiker som likt regeringen Reinfeldt ens tänker på sitt folk som boskap att skyfflas in i Fas 3-fållor - amerikanske tesen "three strikes and you're out" i svensk import tack vare Moderaterna - de uppvisar samma kriminella efterlåtenhet, samma brist på politisk förmåga som de sittande "styrande". De skulle ha valt ett annat yrke; de har skadat hundratusentals människors ofärd på sina samveten. Hur många återfödelser i utsatthet måste en sådan politikers själ sedan genomgå för att nollställa skulden till var och en av dem som drabbats av sanslös politik?

Inga kommentarer: