Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 januari 2012

Kvinnan som var rädd för halalkött


Zombiernas argumentation

Sverigedemokraten Hanna Wigh söker få en partikollega avsatt på grunder jag inte orkar läsa in mig på. Expressen-artikeln fick mig dock att åter tänka på de typiska astrologiska särdrag för främlingsfientlighet som bloggen uppdagade i samband med SD-politiker.

I jakten på ett födelsedatum noterar jag i förbigående att kvinnan gjort "karriär" på en nonsensfråga: huruvida hennes hemkommun Falköping serverat kött från djur som slaktats på ett annat sätt än den bestialiska charkfabriksmetod som praktiseras i barbarlandet Sverige. 

Vi har med andra ord en invandrarfientlig kvinna här igen, men en som ventilerar sin inskränkta attityd genom något opportuna ämne som ska dra med sig andra i samma sjukdomstillstånd.

Och tänka sig! Jag tror vi har säkrat den svenska främlingshatarens astrologiska signatur. För än en gång stiger den intressanta axel jag döpt till "Horan och Madonnan fram, åtminstone om man antar en födelse vid lunch, så att vi får en kvinna i djup inre störning pga. fullmånen. Dessa demoner söker hon bli fri från genom att ge sig ut i heligt krig mot islam. Väst gjorde det här för 700-800 år sedan och helt utan framgång, så man kan inte säga annat än att Hanna Wighs själ är en extrem kvarsittare i livets skola, långt efter de andra.



Det var visserligen Månen i den "rena" och "ärbara" Jungfrun som belastades med ovanligt tydlig främlingsfientlighet, men det lutar mer och mer åt att zodiakens sex axlar (med två kompletterande tecken var) arbetar med distinkta projekt. Mellan Jungfru och Fisk handlar det således om renhet och orenhet, och typiskt nog var det genom att kasta smuts på den muslimskt rena halalslakten och hävda den vara oren ur kommunalt perspektiv som hon först blev känd. 

Hon är ett totalt offer för denna gyttjiga oklarhet som bildas mellan Jungfrun som alltid söker snäva in gränser och Fiskarnas fria hav som för evigt hotar att erodera Jungfruns lilla åkerlott. Inte för inte kallas Jungfruns stjärna Spica "Den Oskyddade" i de äldsta traditionerna. Tecknet är troligen med räddhågsnaste av alla nästefter Kräftan (där vi också såg en förhöjd invandrarfientlighet med månplaceringen).

I ett intressant omvänt förhållande till Wighs fullmåne har jag ett helt omvänt beteende. Denna person - också under fullmånen - har en extrem negativism mot den egna befolkningen och en "exotistisk" dragning till precis varenda folkminoritet som tänkas kan! 

Man kan åter notera skillnaden i "livsuppdrag" eller soltecken: Solen i Jungfrun vill isolera sig mer och mer från omvärlden, söker sin ensamhet i sina definitioner och hårklyverier, Solen i Fiskarna älskar att lägga av sig den egna kulturens begränsande normer och "simma med de fria fiskstimmen"! Det behöver inte sägas att zodiakens evolution ger klartecken för den senare instinkten: bara i universalism, i allas fria myllrande med alla, finns det någon framtid för mänskligheten. Jungfrun är så att säga den sista reservationen innan själen ger upp och inser att man måste mingla för att utvecklas. 

Därför är det en gåta varför Hanna Wighs Merkurius och Venus i Vågen inte gör någon nytta i horoskopet. Hon anses av sina anhängare tänka "klokt", och det är sant, om man helt struntar i kontexten finns det många kriminella galningar som tänker knivskarpt hur de ska utföra sina illdåd. Logik kan tjäna både gott och ont, därför är Merkurius så variabel som den är.

Antar vi nu Månen i Fiskarna för en månascendent, ser vi kanske varför Wigh är ett totalt offer för en skev världsbild: Vågens harmonisträvanden utspelar sig i det onda och korrupta åttonde huset och vi får just en sådan här "logik men inom ramen för en grundläggande sjuk världsbild".

Skulle hon dock vara född tidigt på dygnet, med sinnelagets Måne nära lyckans Jupiter i Vattumannen, är inte analysen helt körd heller. För nu får vi en annan klassiker: Jungfruns detaljfixering i kombination med en stark känsla av det egna folkets ideologi! Det kan också leda till en aktivism (Solen) som söker begränsa alla och alla som inte upplevs som en del av den egna konceptionen.

Men jag tror på en direkt fullmåne för det förstärker horoskopets stora problem: att Solen står exakt tillsammans med det avhuggna drakhuvudet. Kvinnans livsuppdrag är så sjukt att hon tror det är hennes mission att "hugga huvudet" av alla som inte delar hennes egen instinkt. Hur passande blir det då inte att hon börjar med att ge sig på dem som slaktar djur rituellt (skära halsen av kreaturet).

Hanna Wigh är en av Världssjälens tydliga marionetter. Hon agerar i omedvetenhet ut precis det ödesmönster som givits henne. 

PS. Den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionen och Stenbocken och den hypotetiska Månen i Fiskarna ger som mycket lera i horoskopet att tankarna går till den religionsföraktande biologen och Humanisten Patrik Lindenfors konfiguration. Där saknas placering i Skorpionen men en jämförelse av kartorna visar ändå en tanke: Stenbocken söker ta sig ton över de "små", dvs Fiskarna eller "de fattiga" (invandrare). Den här typen borde aldrig få bli politiker eftersom de inte korrekt kan bedöma det positiva värdet som kulturblandning medför (i formen av nya uttryckssätt). Stenbocken i "hemmaläge" blir alltid en reaktionär censurmyndighet.



11 kommentarer:

Dala sa...

Du är ju för fan bra dum i huvudet! / Dala

Roger sa...

Do me Do me Do me

Anonym sa...

Är du verkligen så fruktansvärt imbecill att du tror att stjärnorna har en inverkan på hur vi lever våra liv? Att det är förutbestämt sen miljoner år hur just DU som person är? Hoppas du ställer ut gröt till tomten varje jul med!

Anonym sa...

Hmmm tror du verkligen att stjärntecken, månen och planeternas placering vid de olika tidsvarven har någon påverkan överhuvudtaget på hur en människa fungerar, tänker och agerar???
Om du verkligen tror det så tycker jag verkligen synd om dig som fastnat i denna patetiska onödet kunnande i astrologi om stjärntecken, zodiac, månens och planeternas placering i universum.
Det är dax att vakna och leva i den värld som majoriteten av världens befolkning lever i.
Angående det du kallar halalslakt är samma metod som kosherslakten och har den gemensamma benämningen "skäktning" och det som Hanna vill ha igenom är mest troligt att denna slaktmetod skall förbjudas och skall inte serveras i kommunala skolor, vårdhem, äldreboende, dagis, fritidshem m.m.
Angående HALAL så betyder det vad som är tillåtet inom islam så det ordet skall inte användas flyktigt. Se länk. http://sv.wikipedia.org/wiki/Halal
och angående slakt metoden skäktning så har du länken här. http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A4ktning_(slaktmetod).
Angående att Hanna ligger 700-800 år efter dom förra korsriddarna som skulle vända muslimer till kristna så är du ju helt ute och reser. Vi lever i nuet och tänker på framtiden och det var dax för länge sedan att ta tag i den problem som Hanna och övriga inom partiet Sverigedemokraterna försöker få andra att förstå och få bukt med.
Hanna är absolut inte världens marionett utan en helt undebar människa som tänker på sin omgivning, sina medmänniskor, på Sverige och inte minst på sina nära och kära. Hon styrs av sina egna tankar och värderingar, vilket är helt rätt.

Patrik Ellberg & Vincent Ahlbin

Seaward sa...

Om vi undantar kommentarer från rena byfånar, är det väldigt svårt kommentera även seriöst menade kommentarer som missat varningsskylten högst uppe till vänster att detta sedan 2009 inte längre är astrologi på nybörjarnivå.

För det dryga väst som tror det vet precis hur allt hänger samman hoppas jag innerligt att neutrinen går snabbare än ljuset. För det kommer att kollapsa hela den västerländska världsbilden (synen på Verkligheten!) inte mindre än frågan om Tidens natur. Det är just utifrån ett äldre (och mer korrekt) Platoniskt (filosofiskt) perspektiv jag talar om att ligga 700 år före eller efter sin tid, och mer information finns i länken Grundantaganden - förenklad filosofihistoria för att bättre förstå vilken världsbild astrologin tillhör.

De som halkar in via just det här inlägget har säkerligen heller inte upptäckt TEMASTUDIER högst uppe till vänster: pilotstudier som ger vid handen att astrologin uppvisar statistisk signifikans. Men detta är material för dem som gått högskola och förmår evaluera en världsbild - och förstå den just som bara ett kognitivt filter. Landet Sverige ligger som sådant många århundraden efter övriga världen, det är därför folk beter sig som om det fortfarande var 1300-talet här. Att Sverige har högteknologiskt vetande ska inte förblinda oss, det gäller att se ett lands mognad ur ett helhetsperspektiv. Detta har bloggen ägnat tre år åt.

Erik sa...

Det här var det roligaste jag läst idag. Tack.

Bella sa...

Hur orkar du?! Lägg ner lika mycket energi på ditt egna liv så kanske du kommer nånstans i livet...

Anonym sa...

Så som inlägget är skrivet så utgår jag ifrån att är någon men mycket liten insikt i politikens värld. Halal är djurplågeri inget annat och skall förbjudas i Sverige. Killen/tjejen som skrivit detta är troligtvis en kommunist, svensktfientlig eller bara dum i huvudet.

Anonym sa...

Halal plågat kött borde inte få existera i Sverige. Alla som har tagit del i hur slaktproceduren går till i ett halal-slakteri vet att det sker under barbariska former. Jag själv VET att svenska slaktmetoder är bra, och vi har mycket bra kontroller i Sverige. Men att halal kött tillåts beror på den snedvridna parollen "alla människors lika värde", där man helt plötsligt ska tillåta allt som de invandrade kräver. Jag ställer helt upp själv på den parollen, men det betyder inte att vi ska tillåta allt. Är man kommen till ett nytt land så ska man förväntas att leva efter det landets normer och värderingar och inte vara en samhällsbelastning och klaga på vårt sätt att leva.

Anonym sa...

Ungefär på samma nivå som ekonomisk "vetenskap" eller genusdito. Ett gott skratt förlänger livet!

Kalle sa...

Detta är bland det sjukaste jag läst någonsin. Mitt i denna jubelidiots grundlösa påståenden dyker det bisarra citatet "Den rena Halal-slakten" upp. Jag inser att sakliga argument och fakta inte biter här, blir bara mörkrädd.