Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 augusti 2009

Landshövdingens fatala jord och vatten




Del I: I mötet mellan land och hav...


Sparkade landshövdingen Marianne Samuelssons horoskop är ett skolexempel på hur väl den korrekta zodiaken fungerar i termer av de enkla fyra elementen! Västastrologin har ju sedan århundraden slutat fungera pålitligt pga vårdagjämningens precession, men här visar den sideriska zodiaken hur illustrativt den ringar in hennes problem.

Det som definierar den här människans livsöde tycks ha att göra med gränslinjen mellan hav och land. Vi identifierar dessa i astrologins Vatten- och Jordelement.

Tar man som utgångspunkt utmärkta analytikern Lena Mellins sammanfattning, stämmer den som hand i handske med antydningar i horoskopet. Ta t.ex. Samuelsons övertygelse att hon varit utsatt för en "set-up", en konspiration.

Vem rotar djupt ner i sörjan för att hitta dolda avsikter? Detektivtecknet Skorpionen! Detta är då hennes födelse- eller soltecken. Vem tenderar att se allt i termer av avsiktliga och rationella strukturer? Den organisatoriska och alltid till något syftande Stenbocken! F.d. landshövdingen har sitt sinnelag (Månen) i detta, strukturfixeringens tecken.

(Och månstenbock är faktiskt också Peter Sunde, som på skämt - och som vanligt i kamp mot strukturer, dvs mot sin egen krampande självrepressiva själ - skickat in en jobbansökan till den lediga posten.)

Kombinera nu valörerna hos Skorpion och Stenbock. Då får vi solögats spejande in i det skorpioniska dödsmörkret efter dolda strukturer! Kalla gärna detta en perfekt kombination för att söka eller se "set-ups" eller konspirationer.

Nu är inta alla Skorpioner med ett känsloliv av den torra Stenbockens typ sådana här, och astrologin går också lite längre. Den känner ännu en dimension som kräver sin granskning. Både Solen (viljan, målsättningen, syftet) och Månen (känslan, sinnet, reflektionen) disponeras eller förfogas av hela andra planeter i de fall de inte befinner sig hemma i sina egna härskartecken (i Solens fall Lejonet och i Månens fall Kräftan).

Och det är nu vi hittar härdsmältan, det som kallats paranoida drag i Samuelssons reaktion på debaclet om strandtomten och favoriseringen av storföretagaren.

Skorpionens härskare är Mars, olycksbringaren, och Stenbockens härskare är Saturnus, åtstramaren, som hämmar alltings förmåga att utvecklas vidare. Båda planeterna har sin goda användningsområden, Mars är modig och ger impulser att gå vidare, Saturnus behövs för att hålla i bubblor som annars skulle expandera i all oändlighet.

Men de är alltså klassade sen antiken som himlens "illgärningsmän" och här har de samlats på ett och samma ställe! Pesthärdsvarning! Och stället är inte en bra plats att släppa in onda män till: i den privata sfären Kräftan (sårbarhetens tecken), rakt motsatt Stenbocken som har att göra med yttre gränslinjer att göra.

Är det konstigt att den här kombinationen upplever ränksmideri i djupet av sin själ? Själen (Månen och dess eget tecken Kräftan har utbytbara innebörder) är i det här fallet besmittad av onda krafter och har därför lätt att se desamma "där ute".


Lena Mellin är en sanning på spåren: den här kvinnan projicerade vilt sina inre demoner under yttre press! Osmidighet eller styvmoderlighet sorterar under Stenbocken. Kräftan är just det tecken vars uppgift är att lyssna efter hotbilder. Bristen på självreflektion beror på en kombination av faktorer.

Här opponerar sig båda de "förgrovande" planeterna sinnelagets Måne som redan som den stod i Stenbocken var av ett något förgrovat slag, mer inriktat mot objektiva fakta än att sinnligt förnimma djup och multidimensionalitet. Kort och gott: den krassa materialismens Saturnus förytligare själsdjupets Kräftan medan Kräftans härskare Måne också tappar djup i det tecken det är väsensskilt från!

Mars drar in olyckan och simsalabim har vi här en svårlöst spänning mellan Vatten- och Jordelementen, mellan hav och land. I Samuelssons födelsehoroskop förutspås alltså hennes livs olycka vara kopplad just till hur man drar gränser mellan hav och land.

Förstår du hur otäckt något eller någon har ritat våra liv i förväg på födelsehimmelen? Vem är det? Gud? Demoner? Nej, det är vi själva, i egenskap av andevarelser som har förberett var livsuppgift vi ska ta oss när vi förklädda till människor går in i tid och rum.

Vilka uppgifter vi tar, är en funktion av vad vi gjort i tidigare liv. Och till dessa uppgifter är också att bita i sura äpplen närhelst vi har graverande blindfläckar kvar i vårt psykiska stratum.


Säkert har Samuelsson gjort nytta tidigare i livet, men nu var tiden rätt att utkvittera "den karmiska reaktionen" på en unken solidarisering med makthierarkierna (Stenbocken) som hon börjat ge form åt i ett tidigare liv - för notera att "ingångsvärdet" är givet redan i födelseögonblicket!

Men hennes karma var ändå relativt gott. Hon var ju strax pensionsmässig när de gick i dagen hur förvärldsligad hon blivit (Saturnus = åldermannen, gränsen där det aktiva livet avstannar.)

Några förtydliganden. Samuelssons Måne och Saturnus har alltså växlat tecken med varandra, två härskare går på ömsesidig visit i den andres tecken, en s.k. "ömsesidig reception". Det här kastar ett förklaringens ljus över varför hon "står för" sin åsikt att företagare ska gynnas lite extra, så där i gränslandet mellan "hav och land", Vatten och Jord!

Notera att Vattenelementet uppträder i tre olika tillstånd eller kvaliteter: Skorpionens fixering - det stagnanta, avskurna bakvattnet. Kanhända, hänvisande till Samuelssons soltecken, ett privatiserat stycke vatten! Fiskarnas upplösande tendens: vattnet som en strid, kaotisk ström. Kräftans vatten är den lidelsefulla urmoderns - oceanen eller havet. Hon som ger och tar.

Hur fascinerande är det inte att notera att gårdagen och dagen ser en FULLMÅNE aktivera samma två tecken som ingår i landshövdingens medfödda gränsdragningsproblem: Solen i Kräftan och Månen i Stenbocken, hennes egen lunära födelseposition!

Samuelsson reflekterar över fullbordat faktum i SvD, medan DN sammanfattar.


Del II: Biologistens predikament


Ryktet stengeten dras med...

Minns vad en överdrift av Vatten och Jord i ett horoskop kan varsla om? En platt människa som fallit offer för materialism. Samma lergegga som Jord och Vatten bildar torde förklara varför Sverige just nu har en biolog vid namn Patrik Lindenfors som söker skapa sig ett namn som
förespråkare för ateism.

Astrologin slår sällan fel när det gäller de två "fallna elementen", de som lever enbart via de yttre sinnena och därmed aldrig kan hitta det religiösa mysteriet som börjar vid uppmärksammandet av det inre sinnet och dess kognitiva verksamhet.

Jord och Vatten är per definition avstängda från det högre medvetande som en människa kan förvärva enbart genom god vilja, aldrig genom skepsis eller rationalism.

(Luftelementets mentalisering tycks inte vara tillräcklig, för "luft" kan tendera i endera riktningen. Luften måste "spetsas" via Eldelementets direkta andeskådande.)

En Newsmill-kommentar till den ateistiske biologisten slår nästan huvudet på spiken:

"Religion är både en tillgång och en fara, som allt annat. Kan bara konstatera att personer som författaren [Patrik Lindenfors] gör mig rädd. Inte minst för att de verkar sakna just empati och tro på något högre än det som kan ledas i bevis. Med personer som författaren så skulle människor förmodligen ha dött ut med neandertalarna."

BluePrint
Det enda som behöver tilläggas är att dessa personer faktiskt DOG UT vid någon tidpunkt (eller punkt före tidens inträdande/evolutionens början). Det är därför de nu vistas tungt under Jord- och Vattenelementet. Det existerar symboliska sanningar likväl som empiriska, men den symboliska sanningen kan inte ledas i bevis via empirisk metod (de yttre fem sinnena) eftersom symbolen har sin upprinnelse i psyket.

(För psykets primat över materien, se inte bara oräkneliga snillen i väst genom vår historia med början i Platon, utan även modern forskning som påpekar att myten om medvetandet som ett materiens epifenomen redan är falsifierat. Se om professor Edward Kelly på syskonbloggen Ockulta ögat och andra relaterade inlägg där.).

Jag hänvisar till amerikanske filosofen Ken Wilbers hängivna argumentation för att använda RÄTT VERKTYGSLÅDA för det man talar om. Ateister använder fel redskap när de yttrar sig om religionen (eller åtminstone dess centrala tes: existensen av en gudomlig realitet). Det är därför lönlöst att läsa och kommentera deras aktstycken.

Så satanisk är alltså verkligheten att det finns en "fallen grupp" på jorden - Satans egna undersåtar. Dessa blinda är desamma som söker legitimera sin fallna natur via argumentation för Guds icke-existens via just de vetenskapliga metoder som a priori betackar sig för det som inte kan fångas in med desamma. Förstå vilken dårarnas metodik! Det är också dessa som "står för" att "världens herrar bör gynnas extra" - som i strandtomtsdebaclet.

Till skillnad från kristendomen kan dock astrologin differentiera syndafallet. Det kommer i flera nyanser. Fd landshövdingens och ateist-biologens fall närmar sig maximum. (Men som det sägs, "när mörkret är som störst...")


*****

Se också mitt tidigare aningen hätska inlägg mot biologen Lindenfors i respons på hans juvenila lek i medierna där han begick avsiktlig blasfemi genom att förneka den helige ande. Anden kan metaforiskt kopplas till astrologins Eldelementet, men på biologens födelsehimmel råder vild känslomässig obalans på punkten "religion och filosofi", dvs Skyttens tecken.

(Skyttens herre Jupiter verkar från Fiskarna och ger den besvärliga kombination av Eld och Vatten som bloggen etiketterat "sensationalism" - en indikation om ett otuktat känsloliv vilket alltid fördunklar omdömesförmågan.)

Himmelen är faktiskt väldigt snarlik Piratpartiets ledare Richard Falkvinge, som heller inte representerar en utblick på livet som någon djupt tänkande människa skulle fästa avseende vid.

Det visar sig också att dessa två, med mycket snarlika födelsehimlar, är de enda hittills som invänt sig mot att förekomma i mina sanningsenliga astroanalyser. Och vad sade Milton i "Paradise Lost" om Satans synd? Den bestod i hans fåfänga stolthet!

Om jag tappade någon nytillkommen till bloggen nu, må det vara hänt. Men Stenbocken (och dess herre Saturnus) har en gammal association med Satan eller, som Jesus enligt Nya testamentet kallar honom, "denna världens herre". Den arme biologen Lindenfors måste redan i unga år börjat radiostyras i sitt strävande av sitt soltecken Stenbocken.

Hans yrkesval som biolog vittnar om var prioriteringen liggger. Och även sinnelagets utveckling hos f.d. landshövdingen på Gotland talar för att själen hemföll åt den sataniska principen någonstans längsmed livsvägen.

Är det då fel att vara satanist, helt försvuren åt sig själv som biologisk varelse och värnande sin enda futtiga livscykel (under nuvarande namn)?

Nej, men jag säger som ateisterna själva brukar göra då de söker undergräva religionernas rätt att ha sin talan i dagens samhälle:

Håll det för er själva och sök inte lura i dessa mina minsta att de är mindre varelser än de i själva verket är!
Speciellt luftens andar kan lätt vilseledas om de inte tidigare gjort någon ansträngning att öppna sitt inre öga.


*****

Fördjupning.
För den som orkar läsa den länkade essän om den sataniska figuren i Miltons litteraturklassiker - bra men i skriande behov av styckeindelning - notera kaosmotivets betydelse.

Både Falkvinge och Lindenfors har psyket (Månen) i Fiskarnas tecken, kaostecknet som i zodiaken just föregår ankomsten till Väduren där tumultet hittar ett ego att organiseras utifrån!




Vi har med andra ord i dessa båda herrar att göra med tämligen renodlade språkrör för mörkrets princip, vilken med mörkrets "förnuftsprincip" - ett falskt ljus - söker dölja den större bild astrologin, den klassiska filosofin och de flesta religioner lyckligtvis behållit ett grepp om.

I biolog Lindenfors fall är situationen därtill extrem: här befinner sig mondänitetens Saturnus hemma i härskarläge i Stenbocken. Därifrån kastar den sitt "onda öga" 60° framåt mot psyket/Månen i Fiskarnas tecken. Detta leder, enkelt uttryckt, till ett välstrukturerat om än trångsynt sinne ("bigotry"). Fantasin, vanligen Fiskarnas forte, är satt på undantag. Världsligheten kräver att få sista ordet!

Det okända kaos (Fiskarna) som inte kan "systematiseras" (Saturnus) inom ramen för naiv reealism (Jordelementet), det avförs helt sonika från dagordningen. Tänk om livet vore lika simpelt som dessa näranog imbecilla ateister gjort det för sig själva!

Ord saknas för att beskriva hur avtrubbad själen som illustreras av ovanstående karta var redan vid ankomsten till jordelivet. Hur skulle hans första möte med en eller två religioner kunna ha lett till något positivt? Det här horoskopet är öronmärkt för Satans regim!
:-)

Vid sådana här fall av medfödd andlig apati måste man söka bortom det nuvarande psyket, efter händelser i tidigare liv. Till all lycka finns hypnosterapi som lever sitt bespottade liv utanför mainstream-vetenskapen.

För besinna: det blotta faktum att tidigare liv skulle kunna hämtas upp ur en fysisk hjärna som uppenbarligen tagit form UNDER DETTA LIV, får det att gå runt för de arma materialisterna!

Det är vid upptäckten av sådana här anomalier ateisten vägrar hantera upptäckten att hans/hennes materialistiska modell saknar väsentliga aspekter, och t.o.m. i sina nuvarande "sanningar" har avvikit från hur verkligheten själv är beskaffad.

Se också en fristående fortsättning på Ockulta ögat där jag diskuterar min egen och Lindenfors potentiella släng av psykopati i samband med forskarupptäckten att kriminella hjärnor ser fysiskt avvikande ut! (Inte gravallvarligt.)
_____

Not. Samuelssons norra och södra månnod befinner sig i ett Luft- resp. ett Eldtecken, men dessa matematiska entiteter är helt passiva på Samuelssons födelsehimmel. Rätteligen kan därför horoskopet etiketteras som uttryck för ren materialism.

Inga kommentarer: