Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 januari 2012

Språkvårdare anträder Ondskans väg

Det finns i Sverige ett institut som ägnar sig åt svensk språkvård. Under 2011 upptog man nyordet "Juholtare" till sin lista och sanktionerade eller förevigade därmed den borgerliga pressens oavlåtliga mobbningskampanj mot nu avgångne partiledaren Håkan Juholt. Notera att institutet stavar med versal så att ordet explicit syftar på den levande människan!

Samma begrepp hade lika gärna kunnat bli "Reinfeldtare" med tanke på den politikerns alla halvsanningar och rena lögner. Men det politiska läget i Sverige 2011 var nu sådant att det var en socialdemokrat som karaktärsmördades av de borgerliga medierna. Inte alls olikt massmordet i Norge på socialdemokratisk ungdom. 

Som ytterst ansvarig för att Språkrådet godtog "juholtare" och därmed stämde in i denna historiskt aldrig skådade ansträngning att kväsa en människa som tydligt representerade en rörelse bort från den utomparlamentariska makt näringslivet tillvällat sig med regeringen Reinfeldts benägna bistånd, är professorn i nordiska språk Lena Ekberg.

Jag vill bara lyfta fram hennes födelsehoroskop och konstatera att, utöver de säkerligen fenomenala kunskaper i språk och etymologi hon besitter, stjärnhimmelen också skriker ut "nyttig idiot" och "förgiftare". Hon har det orenaste tänkbara Vatten på sin födelsehimmel, som därför perfekt beskriver en smittspridare, en som tar upp "juholtare" ur träsket och skänker det legitimitet på den rena andens nivå som Luftelementet representerar.

Var och en som kan den här bloggens elementära lek med den antika världsbildens byggbitar förstår precis vad Ekberg gjort sig skyldig till.


Här representerar inte Eldtecknet Skytten någon genuin hjärtevärme. Ockupanten Rahu (det giriga Drakhuvudet) agerar bara förstärkare i det visuella elementet för Jupiters förehavanden, och denna Jupiter befinner sig mitt i en ytterst negativ variant på den sataniska axeln och förklarar det teutoniska, smutsiga sinnelaget. Kall, kall Jord, är vad Oxen står för och den gyttjiga oppositionen från en lika kall - och fallen - Måne i Skorpionen gör inte individen mer humanistisk i hjärteroten.

Språk som sådant - innan underliggande attityder kommer till ytan - ses naturligtvis i den föredömliga Merkurius i Vattumannen (Luft som strukturerad kommunikation, som grammatik, som ord som konception eller begrepp). Merkurius finner också synergi i den upphöjda Saturnus i Vågen. Inte bara språkvårdare utan också professor...

Men Saturnus kastar också en aspekt mot Kräftans tecken (Vatten) och här skär det sig illa eftersom Kräftans härskare Månen står fallen i hatiska Skorpionen.

I den mån Språkrådets högsta höns ens varit involverad i godkännandet av nyorden var det enligt horoskopet helt klart med en ond känsla av vällust hon stämplade okej på ordet "juholtare". Vi ser här en "upphöjd" Lieman som tappat kontrollen, pga. den olyckliga dissociationen från allt vad empati (Kräftan) heter.

(Stora Rådet på andra sidan kommer med överlägsen vishet att visa den ringa själen Lena Ekberg vilket hennes viktigaste ögonblick på jorden var. Det var märkligt nog när hon godkände ordet "juholtare" och det var inte hennes finaste ögonblick. För detta var ett beslut i illviljans tecken, född ur det skämda skorpionpsyket.)

Och nu kommer det kanske obehagligaste:
Denna kvinna föddes dygnet efter den ateistiska presschefen för norska Humanisterna som jag noterade här. I det sammanhanget knöt jag just den värdeförnekande ateismens till det klimat i Norge som utmynnade i massmord. 

Att nu finna en "språkvårdare" i Sverige som godkänner detta öknamn på en socialdemokratisk partiledare - dvs. godkänner det oavbrutna karaktärsmordet på honom närhelst ordet brukas - det bör säga till och med den normalbegåvade något om att vår värld genomsyras av både tidsandor och enskilda bärare av en viss sorts ande! Inte för inte visade sig den fallna Månen i Skorpionen signifikant överrepresenterad i studiet av 161 morddömda.

Lena Ekberg bör åtalas. Hon är ytterst ansvarig för att Språkrådet legitimerat fortsatta angrepp på en person även efter att han frånträtt sin officiella position. Ett värre fall av vuxenmobbning har jag aldrig skådat. Troligen är hela gruppen i Språkrådet medansvarig. Språkmänniskor är oftare än andra reaktionärer och konservativa. 

Och vem minns inte hatet mot statsminister Olof Palme som piskades upp av konstgjorda "exremhögerrörelser" strax innan han mördades. Högerns tillvägagångssätt är likadant varje gång. Nya Moderaterna är en av dessa kulissväggar, Språkrådet troligen en annan. Till vad nytta är SvD:s skenheliga publicering av en analys av socialdemokratins behov av en enande ledare när det är med sådana här nattsvarta metoder samhällets rovdjur ser till att se om sitt hus?

Eller säg så här: vem behöver direkta mutor när det finns nyttiga idioter som spontant faller med i de stämningar som är i rörelse och helt saknar förmåga att se sin egen roll. På det viset stämmer Lena Ekbergs Sol och Måne i Vatten exakt med den PR-man som sade sig inte märkt något Juholt-drev i tidningarna, och vars horoskop granskades i det här inlägget. Även där båda Ljusen i Vatten, en vanlig missbrukarsignatur tycks det, eller indikation om en människa som bara flyter mer utan att lyckas få sitt huvud ovan vatten och se klart.

*****

Föranlett av nyordets omnämnande i en krönika i DN. Notera vilka som redan börjat nöta på det!


Tillägg. Bonusspaning.

Bland 5700 kartor hittar jag ytterligare sju stycken som har fallen Måne i spänning mot låga framgångsvibbar i Oxen samt en Sol i Fiskarna (livsväg på drift). De är:

  • Michel Fourniret;4.4.1942, fransk niofaldig våldtäktsman och mördare
  • Kitty Kelley;4.4.1942, "drottningan av icke-auktoriserade biografier"
  • Allan Clarke;5.4.1942 - sångare i långlivade popgruppen Hollies
  • Peter Greenaway;5.4.1942 - filmregissör med dragning åt död och det bisarra
  • Carl-Åke Troilius;24.3.1954 - på samma dag som den ateistiska presschefen och dygnet före språkprofessorn hittar vi läkaren som våldtog kvinnor medan de var nedsövda! 
  • Jonas Thornell;22.3.1965 - f.d. psykolog hos Rikspolisstyrelsen
  • Kitty Jutbring;8.4.1977 - typiskt modernt media-allt-i-allo

Det otäcka är förstås att det finns en skändare född så nära språkvårdaren. Och det bekräftar naturligtvis min tes om det olagliga i att föra ut Juholts namn på det sätt som hon medgivit.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den du ska gå på är ju egentligen Språkrådets "nyordsansvariga" som hon kallas, Birgitta Lindgren, hur bestickande Ekbergs horoskop än ser ut. I länken till Språkrådet försvarar hon de tre orden juholtare (med gement j), terja och tjejkast bl a med att reinfeldtare fanns med 2007. Men vem minns det ordet nu...
Lindgren är troligen född 22/8 1945, men man kan tyvärr inte vara hundra på det.
F.ö. håller jag inte med om att professionella språkmänniskor är reaktionärer o konservativa, i a f inte när det gäller språk, för de brukar få kritik från den språkintresserade allmänheten (dit jag själv räknar mig) för att vara för tillåtande och släpphänta i språkfrågor. Ingenting är fel och allting går, typ.
S

Seaward sa...

Ja, här gör jag som brukligt är, håller högsta hönset som ytterst ansvarig utgivare. Jag kände inte ens till att "reinfeldtare" redan "sanktionerats" som nytt ord. Hittade det, och med en helt värdeneutral innebörd - till skillnad från det smädesord "Juholtare"/"juholtare" är.

Jag vidhåller på astrologiska grunder - vilka du borde känna till - att språkfolket är zodiakens mest konservativa naturer. För det är ju Oxen, fixerad/Tamas plus Jord, som beskriver modern som hjälper barnet att lallande forma sitt första språk! (Oxen mun, tunga, svalg.)

Och det är konservatismen som gör att man kan le åt att urgamla indoeuropeiska språkstammar ännu är sig lika i vår tids språk. Att du (och andra språkintresserade) upplever sig pigga har väl mer med sinnet som frossar indatat att göra. Jag talar om språkvårdaren på en betydligt djupare nivå: på Oxens, språkets egen nivå.
:-)

Man kan förstås särskilja tal- och skriftspråk och med Merkurius kommer en annan flyktighet in och en kombinatorisk frihet. Men språket är som dna, stabilt och trögt - superkonservativt! Därför är den sataniska axeln helt perfekt i just det avseendet hos språkprofessorn, och du har den om jag inte missminner mig också i någon variant. Den trögheten, mellan Skorpion och Oxe, går inte ens att börja beskriva! Det är därför Pan/Djävulen sitter rätt säkert på sin underjordiska tron. Detta är Hans planet och Moder Jord bara hans yttre kraft. :-)

Anonym sa...

Jag får väl skylla på min sataniska axel då, att jag själv kanske kan kallas konservativ i språkfrågor på så sätt att jag är noga med "riktig svenska". Men det jag menade var att "språkproffsen" typ de på språkrådet är allt annat än konservativa i jämförelse med "amatörer". Så det med att "språkfolket" skulle vara så konservativa... hmmm. De brukar ju jämt framhålla att språket hela tiden förändras och att därmed regler förändras. Låter mer som tvillingarna /merkurius, och det är väl det som mest förknippas med språk...
Att språket är "superkonservativt" - ja det är ju en nödvändighet med inte alltför stor radikalism, språket är ju en konvention - alla måste s a s vara överens om vad orden betyder och hur de kombineras, hur skulle man annars kunna förstå varann, om det ändrades hur som helst. :-)

Seaward sa...

Ja, tar man en viss typ av svenska språkvårdare - Fredrik Lindström som trycker på språkets föränderlighet - har du i honom en EXAKT illustration av det jag sade: den drivande Solen i Tvillingarna för "merkurisk kombinatorik". Men dock: Merkurius och Venus i "tröga" och konservativa prattecknet Oxen. Kunde inte illustreras bättre av landets f.n. mesta hushållsnamn i språkfrågor! :-)

(Han har Månen i fixerade Lejonet, men denna återspeglar sin disponent Solens rörlighet i Tvillingarna, vilken dock, återigen, bottnar i Merkurius-Oxens konservatism. En intressant kombination av konservatism och flexibilitet.)