Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 januari 2012

"Stockholmssossar" och tomma psyken



PR-mannen Sandro Wennberg, Stockholmstrakten, kallar sig socialdemokrat men har inte sett något av det mediedrev som tog Juholts politiska liv (GP)... 

Naturligtvis kan man befara det värsta om en så avtrubbad människas födelseomen. Hur ser en människa ut som inte längre vet vad ett drev är för att han själv är bottenlöst korrumperad i sin själ? Helt dränkt av pr-branschens falska vinklingar och "spinn" på allt uppdragsgivaren vill ha tvättat och uppsnyggat? Hela hans byrås jobb består ju att manipulera tingens naturliga gång!

Minns Reinfeldts fejkade åthutning mot Svenskt Näringsliv som ett "särintresse". Det sades av en man som inte gör annat än säljer ut Sverige till egennyttiga typer som försvagar det sociala kittet i landet mer och mer!

Reinfeldt är av samma art som den här pr-typen och det är inte förvånande att båda har Solen i Kräftan, som just är en av de mest typiska symbolerna för privatintressen och brist på vilja att se till det allmännas bästa.

Eller som byrån han jobbar för har som programförklaring: "hjälpa företag/organisationer att få publicitet eller påverkar politiska beslut." Särintressets tjänstehjon. En som splittrar samhället i egoistiska cancerceller. Jag har sagt det förr: Kräftan gör ett perfekt jobb PÅ INSIDAN, inom sitt område, eller psykologiskt, som lyhördhet (ständigt i riskzonen för att bli en larmande affekterad pöbelmentalitet). Det är när de "kommer ut" och börjar förpesta omgivningen vi får röta i ett samhälle. Det är inte Kräftan som har rollen som samhällets organisatör utan motsatta Stenbocken.

 
Det är fascinerande att hitta det här horoskopet direkt på föregående inlägg om det klassiska paret potential/aktualitet. Här kom ännu ett exempel på ett sinnelag utan någon antydan om förmågan att gå vidare: Månen hemma i Vattentecknet Kräftan representerar enbart Platons strömmande värld av hunger efter mera liv, men oförmågan att någonsin nå tillfredsställelse.

Med en fallen filosofiplanet mitt över, i materiella strukturernas och designens Stenbock talar vi enbart om tom, materiell konsumtion och intresse för ytor.

PR-branschen handlar bara om att snickra samman ytor, och det är just vad den fallna Jupiter älskar att verka genom i Stenbocken. Från det något extrema året 1961, med både Strukturens herre Saturnus hemma i Stenbocken och Jupiters expansion fallen (fångad) i ytskenet har jag tidigare singlat ut George Clooney och skaparen av P1 Stils Susanne Ljung som perfekta exempel på en draperad yta och inget därutöver.

På kartan syns också reklammansmentalitetens Eld- och Vattenkrig - naturligtvis måste det här folket vara "sinnesmissbrukare"! Venus kärlek till pengar och skönhet baserar sig på just kylan och otillfredsställelsen i evigt fluktuerande Kräftan (månfaserna, tidvattnen).

Naturligtvis ser en missbrukare inga problem med tidningsdrevet mot Juholt - han är just en sådan som skapar liknande vanvettscenarier. Den här typen, kan man misstänka, klarar ett drägligt liv i en kulturnation, men inte i kommersiell värld med reklam. Dessa människor förmår inte stå emot sinnesimpulserna utan dras in i intensiv lidelse (Rajas guna) för veckans samtalsämne. De lever på skräpmat ett helt liv, och detta i synnerhet med Månen i Kräftan som saknar potential att ägna sig åt annat än samtidens tomma tyckanden. Det är deras livsluft.

För medveten desinformation, den typiska spinndoktorns gebit, har vi Mars i Vatten attackerande mentala Former i kommunikationstecknet Tvillingarna. Som bloggen noterat förr: en del blir psykiskt sjuka, hör röster på grund alla mängder av inre förträngningar, andra blir rabiata lögnare till följd av en gigantisk förfalskad kulissvärld som söker mörka sanningen (Fredrik Reinfeldts Sol-Kräfta och en rationaliserande Måne i Luft). Andra åter lär sig hantera lögnen på ett åsyftande sätt (Reinfeldt igen).

Det finns ett antal "PR signaturer" i det här horoskopet, och klara besked om hur själar dras till sin egen nivå i livet. Yta, pengar, och lögn tycks det vara de begärets vatten den här profitintresserade stockholms"-sossen" simmar i. Det skulle inte förvåna om också han har privata intressen i någon suspekt privatisering i Reinfeldtarnas muthärve-Stockholm.

Vad som sades i inlägget om potential, att Månen i Kräftan är sin egen och därmed saknar potential att förvandlas till något annat än en irrationell och sinneshungrande människa, kan jämföras med Tarot-kortet Lyckans hjul.

I den korrekta varianten skall Obeständighetens snurr (spinndoktor!) stå på en krusande vattenyta som I SIG beskriver ett Ohållbart underlag! Det är inte lite sarkasm inbakad i det här motivet!

Det är helt enkelt ett kort som erinrar om det som PR-folk jobbar med: att mind-fucka människor med tillfälliga åsikter. Dessa kommer att brinna i helvetet för att de valde fem sinnen och den tomma själens hunger istället för att göra världen till en bättre plats.



Eftersom det är nymåne, saknar tyvärr också mannen som inte kunde se Juholt-drevet all utvecklingspotential på sin solära sida. Solen, handlingsmänniskan, den dagaktiva, är visserligen flitig i ett så overkligt tecken som den lidelsefulla dagsländan Kräftan.

Men Solen "ägs" som sagt av Månen och uttrycker därför bara samma mångalna, kortsiktiga fixering på små, snabbt avslutade jobb. Alla är inte kallade att tänka stort och väl för människan.

Dock !!! Resonemanget om potential/aktualisering kan appliceras på varje planet i horoskopet. Den uppenbara nybörjarpositionen är den karaktär planeten förlänar individen, och den dolda disponenten potentialen (på gott eller ont!) som antyds av själen, en förändring i någon riktning som tecknas som en möjlighet jämfört det den av Ödet givna karaktären.

I det här fallet är nu Sol och Måne så otroligt viktiga och bristen på födelsetimma gör ascendentens härskande planet okänd (den kanske viktigaste nyckeln).

Men så långt som den här nymånen avslöjar var det här livet som pr-nisse en ren transportsträcka för den här själen. Det gjorde varken till eller från att stå och stampa ett helt liv i de Overkliga Vattnens inbilskhet. Vill han vakna upp, är det något som kanske kan förberedas åt honom för i ett kommande jordeliv. Troligen ett liv i nöd och svårmod - det brukar vara det enda som får de här rusiga typerna att nyktra till.



Bonusspaning

Nymåne i Kräftan i opposition till den fallna filosofins Jupiter är en ovanlig kombination. Bland 5.700 kartor får jag bara två träffar. Båda fallen är emellertid högintressant för frågan om hur spinndoktorerna/journalisterna odemokratiskt avsatte Juholt genom sin oavbrutna fixering på partiledarens uppdiktade eller verkliga tillkortakommanden medan betydligt värre saker på högersidan bara rann genom tidningsmännens fingrar!

(Bildt och afrikansk blodsolja, Billström om avancerade lägenhetsaffärer vid sidan om hyresbidragen från riksdagen. Med mera...)

  • Cecilia Gyllenhammar;10.8.1961
  • Holger Nilsson;26.7.1949

Gyllenhammar är en antimobbningsaktivist (skrev på Newsmill). Ganska paradoxalt med tanke på att det just är mobbning som är vad pressen ägnade sig åt nonstop mot Juholt!

Jag kan bara komma fram till att hon, likt George Clooney (men inte Susanna Ljung) har hjälp av den extra seriositet som 1961orna har i formen av Saturnus hemma i Stenbocken. En del fall blir bara löjligt ytliga, andra får ett djup och en dedikation till hur saker i världen borde vara ordnade.

George Clooney har båda sidorna i sig, både en politisk radikalism (med amerikanska mått mätt) och en närmast övertydlig dragning till snygga och intetsägande ytor. (Jämför artisten Shakiras "tvång" att sälja sig som sexvamp i branschen hon verkar i - där ger fullmånen Stenbock/Kräfta just en anspänning och potentiell vakenhet för klass- och rasorättvisor.)

Men det är den andra träffen som bjuder på den verkligt intressanta jämförelsen med spinndoktorn som inte förmår uppfatta drevet mot Juholt (för att han säkerligen själv tillhör den arroganta stockholmstypen som inte alls har något rött blod i sig): Nilsson är en predikant som uppviglat kristna att bränna Jonas Gardells religiösa böcker! Där har vi mobben, mobbningen och drevet i ett nötskal, och återigen ideologiskt motiverat.

Eftersom Vatten, Månen och Kräftan alla är symboler för den irrationella själen, talar vi alltså om fanatiker här eller ständigt mångalna människor - folk som inte är vid sina sunda kroppsvätskor och därmed har sina sinnen "feljusterade" i relation till den kosmiska lagen. De är vrakspillror på vredgade hav och PR-mannens hybris är att tro han kan diktera havet (folkets tyckande). Han ser inte ens längre att det är han själv som är offer för dödens element Vattnet.

Notera att ingen av de två träffarna hade PR-mannens störning mellan det undermedvetna och förnuftet. Den senare är i en klass för sig i termer av oärlighet.


BREAKING NEWS.

Mediavåldtäkten på svenskarnas tankemönster fortsätter: en väl planerad SIFO-undersökning direkt efter Juholts avgång - kosmos själv tycks regissera tingens turordning! Jag noterar särskilt SvD (m) övertydliga brasklapp: "Sören Holmberg påpekar att Sifos mätning genomfördes de sista turbulenta dagarna före Håkan Juholts avgång." Undertext: "This is legit, folks" Så tänker en som är skyldig som synden eller åtminstone medveten om den underliggande strategin...

Efter att ha krossat ledaren, presentera nu hela partiet som i vild upplösning. Sedan kan Reinfeldt likt Hitler göra en snabb statskupp och reducera hela Sverige till en sweatshop för den Globala Rovkapitalismen.

You never saw that one coming, did you?

SvD, DN

Inga kommentarer: