Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 januari 2012

Ringia - skurkförsäljning över telefon

En tidning har en ansvarig utgivare, ett företag en vd som den ytterst ansvarige för den verksamhet som bedrivs. När jag talar om att en statsministers eventuella brist på karaktär och heder sätter sin prägel på hela folket, är detta bara ännu en tillämpning av den urgamla syn som svenskarna delvis glömt när de förfasar sig över "hederskulturer". 

När jag häromdagen tittade på Arbetsförmedlingens hemsida vet de unga slynglar som satt ihop sajten inte ens att det heter ansvarig utgivare utan skriver "ansvarig" och lägger sedan till "Arbetsförmedlingen" utan någon ledtråd om vilken som är den ytterst ansvariga personen att kontakta vid problem. Det är som bäddat för ett Kafkanskt valsande runt i telefonväxeln och aldrig nå den ansvarige utgivaren. Sådant är förfallet i Sverige i dag. Överallt.

Men den yngling som kommit på affärsidén att kränga telefonabonnemang (DN) måste verkligen vara den lägsta undervegetationen som frodas i vårt nya omoraliska IT-Sverige där bottenskrapet av svenskarna t.o.m. - "ironiskt" förstås - skapar en religion runt piratnerladdning.

Ringia-vd:ns horoskop behöver knappt förklaras för den som följt den här bloggen då och då. Alla potentiella riskmoment i astrologin har samlats på en och samma himmel! Vilken underbar karriär som girig gangster den här mannen skulle kunna få. Det är uppenbart så att en ledares egen natur skapar ambiensen, klangbotten, i ett företag. Nyligen såg vi samma sak i produktionsbolaget som försökte muta sig till bra tv-recensioner. Ett horoskop med frågetecken i vd-sätet där också.




Ingen värmande Eld

Psyket i Kräftan - en indikation om ovanligt stark och kronisk "hunger".

Handlingslivet (Solen) i Fiskarna invid "lätta pengars" Jupiter och den här kraftfulla kombinationen i kalla och hungrande Vattenelementet vanställd till en nidbild av "service" genom den giriga demonen Rahu.

Iskalla Saturnus i Skorpionen i kamp med omoralens Mars i närheten av Satans huvud (falska förespeglingar) längsmed den sataniska axeln (självefterlåten materialism). 

Således två stycken gyttjiga Jord/Vatten-oppositioner och så förstås det hungrande sinnet som vill komma åt komfort för det egna hemmet (Kräftan).

Nej, lägre än så här kommer man inte, astrologiskt. Inte utan att gå över till de verkligt galna mördarhoroskopen. Men att det är en moralisk härdsmälta och en girighet utan like på denna himmel, det ser vem som helst.

Horoskopets närmaste paralleller har vi på bloggen i många vattenindränkta horoskop för missbrukare av knark, sprit eller sex. Men även "lätta pengar" är en drog. Varför han ligger i botten på näringskedjan beror förstås på att den negativa polariteten dominerar så.

Här finns faktiskt två placeringar i Luft också och det är typisk nog "pengar via telefoni" eller pengarnas Venus och kommunikationsmedlens Merkurius!

Men hur går detta profiterande på människans vilja att kommunicera ut?
Jo, Vattumannens härskare Saturnus disponerar båda planeterna från Skorpionen så att vi har ett subtilt men illavarslande omen om "social utstötning", eller mobbarsyndromet. Att i lönndom (Saturnus dold i mörka Skorpionen) manipulera människor via telefonsamtal. 

Jag har faktiskt hittat många förekomster av just Skorpionen/Vattumannen i konflikt i samband med telefoni och IT, och telefoni kan faktiskt tolkas som hur man lyckas behålla kontakten med en grupp människor eller en hel kultur (Vattumannen) trots att man är "dissociation" eller icke-associerad med den (dold Skorpion "utstött" från gruppen). Se inte minst telekomjätten Ericssons födelsehoroskop.

I just den bemärkelsen är då mötet mellan dessa två tecken på himlen en neutral beskrivning. Men i praktiken haglar det av märkligt socialt handikappade människor med den här mixen, individer som hatar vissa grupper (Usama bin Ladin), människor som mobbar barn (tv-kändisen, inga namn, han har kommit ut ur garderoben och gjort bot) och horder av andra kufiska uttryck för den här dåliga teckenkombinationen. (Snittfallet yttrar sig troligen som bara en milt folkskygg läggning.)

Inga kommentarer: