Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 oktober 2011

Produktionsbolaget som testade gränsen

Från produktionsbolaget Mastiff kom ett gammalt klassiskt försök att muta sig till bra recensioner för att rädda en tv-flopp (AB). Här är Wikipedia-artikeln om den gamla Payola-skandalen där amerikanska skivbolag köpte radio djs.

Mastiffs vd fick gå ut och kräla i stoftet med typiska undanglidningar som att det bara var "illa formulerat". Möjligen var han själv helt ovetande om hur bolaget resonerat för att söka vända de usla tittarsiffrorna, men det är i vilket fall intressant att se horoskopet för en sådan här vanligen inkognito figur som är i branschen för att tälja guld med dagens lågbudgetunderhållning.


Aj, det bränns. Kring den här födelsetiden känner jag folk, visserligen förstockade ateister och helt förblindade av modern teknologi, men bortsett från det trevliga. 

Bolagsdirren har ett uppenbart genuint intresse för kul och intensiv underhållning, den förhöjda libidosignalen Mars/Venus i Vågen plus populismens Måne tyder knappast på några högkulturella och smala program... Lustigt nog är Månen i Vågen ofta lättsam gränsande till banal, trots att Vågen är associerat till de högre konstarterna. 

Minns bara Mån-Vågen Reinfeldts litteraturval (Läckberg) och en plattskärm i gåva till kronprinsessan Victoria. Heja Sverige. Jag har ännu värre exempel bland mina akter för "anonyma" - fullständigt horribla mainstream-individer som lägger all kraft på att "ligga rätt i tiden" istället för att själva söka forma den. Det kan ha att göra med att Vågen hellre vill harmoniera en utmärka sig. 

Vad gäller nämnda tv-serie är det uppenbart att det var ett misslyckat försök att planka ett koncept som redan var mjölkat till bristningsgränsen och jag tror vid närmare eftertanke att vd-horoskopet har en hand med i valet av vilka produktioner man vill satsa på... 

Självklart blev den här floppen ett personligt nederlag och jag är säker på att han deltagit i diskussioner om hur att förbättra programmets tittarsiffror. Men säger han att det var en "klantig formulering", var det väl så. Här finns ett visst läckage av Luft in under Solen i Vatten och vi vet redan vad det kan innebära: desinformation eller omtöcknade omständigheter.

Solen i Skorpionen ger annars i grunden en typisk bakom ridåerna-typ som gillar att masterminda saker, men här finns ett litet problem. Den sataniska axeln gör honom pengakåt (och titta på Vågen!), och med den näriga tendensen veknar oftast omdömet.

När man går till "klippens" och "lätta pengarnas" planet Jupiter, då blir det kritiskt, för i tredje kommunikations- och mediehuset degraderas den här framgångshungriga Jupiter en aning av den illa grinande och ännu mer framgångshungriga demonen Drakhuvudet. 

Eftersom det här är en "psykisk karta", baserad på Månen som ascendent, ser vi en rekyl smälla till i nionde huset för högre samvetsfakulteter.


Inga kommentarer: