Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 oktober 2011

Gemensamma nämnare

Att ta ut delmängder ur en himmel för en analys har sina risker. Men kan missa den större bilden. Men här vill jag ändå fokusera den minsta gemensamma nämnaren för chefredaktörerna och ansvariga utgivarna för Sveriges båda kvällstidningar, Aftonbladets Jan Helin och Expressens Thomas Mattsson.

I onådiga ordalag har jag kritiserat båda för det rent ut sagt oanständiga Juholt-drevet, om vilket partiledaren själv nu kommenterar att det skulle ha "ge[tt] fan i min familj! Och det ska jag säga till dem jag träffar som är ansvariga utgivare." (AB)

Som svar på den bloggkritiken, uppställd helt efter den klassiska människobilden som säger att "en människas karaktär är hennes öde" (Herakleitos 500-talet fvt) gjorde AB det ofattbart låga - det man bara tror små barn i sandlådeåldern skulle nedlåta sig till: svartlistar båda mina bloggar från Aftonbladets nätupplaga! 

All heder åt Thomas Mattssons Expressen som inte ägnade sig åt den låga nivån av maktfullkomlighet! Hans krönika där han sökte rättfärdiga ALL borgerlig press under den bisarra veckan, var väl skampåle nog och hans sätt att göra "en Helin". Ingen vettig människa kan idag betvivla borgarnas skuld i det som hände.

Som drevets ringledare placerar jag här Helins horoskop i centrum och låter den mer perifera Mattssons planeter bilda den yttre kretsen. Som synes möts båda chefredaktörerna på en punkt: Månen eller sinnelaget står hos båda i makt- och auktoritetshungriga Stenbockens tecken!






Den som kan sin zodiak  vet förstås att Månen (psyket) i Stenbocken ALDRIG MEDGER ETT FEL. Det hör till tecknets patologiska skuggsida. Och det är det Sverige har fått skåda, och i fallet Helin/AB den här bloggen på ett påtagligt sätt. Stenbocken vill döda alla som säger emot den, och det är märkligt att den som måntecken inte figurerade mer i min statistiska undersökning av mördare. 

Inte för inte klassades den här världsliga inställningen i antiken med beteckningen "månen i detriment", alltså ett skadat, avtrubbat psyke. Den som vill vinna världen förlorar sin själ. 

Hårdhudad javisst, men också närmare en psykopat än någon annan. Varför gjorde Christian Bale den schizoida och barndomstraumatiserade Batman mer perfekt än någon annan? Varför excellerade Bale i American Psycho? Varför gick Bale i spinn när en kameraman råkade störa en filmtagning och vrålade ur helvetet FEM MINUTER I STRÄCK?

Jo...



Den förfulande brottningsmatchen vi ser mellan Eld och Jord från chefredaktörernas "psykiska förstahus" återkommer även hos Bale och nu i megaformat.

Se hur den omoraliska krigaren Mars infekterar hans sinnelag (Månen) i egocentriska Väduren, och hur detta uppvarvade sinnelag sedan angriper Månens skyddade hemvist, Kräftan. Nu är hela hans inre en enda vredgad krigshärd och via opposition angriper hans personliga inre helvete Stenbocken - viljan till makt, kontroll och problemformuleringsmonopol!

Bale ÄR den perfekta psykopaten och herrarna chefredaktörer ska vara glada att deras födelsehoroskop bara indikerar diktatorn i embryonal form. 

Frågan är om deras prestation i detta liv kommer att meritera dem en återfödelse likt den vi ser i Bales horoskop. För i så fall vet man att de så illa skötte sina kort som opinionsbildare (för ingen ska tro att en chefredaktör är intresserad av nyhetsförmedling rätt och slätt) att de faktiskt gick överstyr och fattade eld inombords. DE BLEV DET DREV DE PISKADE UPP ÅT ANDRA!

Det karmiska straffet blir att i nästa liv inte längre kunna lägga band på sin härsklystnad och inte duga för annat än patetiska figurer på vita duken eller möjligen kriminella avskum. 

För varifrån kommer all aggression och maktfullkomliga arrogans som Christian Bales födelsehimmel tecknar? Ingen kan väl tro att barn föds som oskrivna blad, som bara en biologisk köttklump?

Varje nyfött barn har en lång historia bakom sig, och horoskopet visar vad som står på tur att vidareutveckla eller reparera den här gången.

VÅR RESAS FORTSÄTTNING BEROR PÅ VAD VI GÖR DE FÅ DAGAR VI HAR JUST NU. 

Helin på AB gjorde bort sig rejält i svartlistningen av dessa två bloggar, Ockulta ögat och Sideriska siktet som med Himmelens mandat [1] berättar för dem som vill lyssna vad ärbarhet är, oavsett om inte ens landets så kallade makthavare håller måttet för full mänsklighet.

Som jag säger i förklaringen till min extrainsatta Sideriska siktet II, är våra offentliga personer, vårt eget offentliga jag, bara förbrukningsmaterial som tjänar Observatörerna, själarna på jorden just nu, till råmaterial så att de kan vinna mer kunskap och förståelse. Meningen är att vi ska bli bättre av ett liv på jorden, inte sämre.

I den meningen har Helin och Mattsson generöst bjudit på lärdomar för oss andra, i arbetet av Platons hågkommelse (anamnesis) av att vi var goda innan vi föll ner i den stora Aftonhorans (Venus) sköte, dvs. den här planeten och dess gyttjebruna och grumliga ambitioner. 

Som Shakespeare sade: under naturens inflytande (Jord och Vatten) drabbas man av tungsinne, men när Eld och Luft är tillstädes sprudlar kreativiteten.
Sonnet 45 focuses on how the lighter qualities of air and fire play on the speaker's moods and attitudes, as he contemplates the state of his creativity.

XLV
The other two, slight air, and purging fire
Are both with thee, wherever I abide;
The first my thought, the other my desire,
These present-absent with swift motion slide.

For when these quicker elements are gone

In tender embassy of love to thee,
My life, being made of four, with two alone
Sinks down to death, oppress'd with melancholy;

Until life's composition be recured

By those swift messengers return'd from thee,
Who even but now come back again, assured
Of thy fair health, recounting it to me:

This told, I joy; but then no longer glad,

I send them back again, and straight grow sad.

källa

*****

Noterat: SvD finner under söndagen den begripliga popularitetssvackan efter ett veckolångt drev på falska grunder värt att basunera ut nästan högtst upp på förstasidan.


_____
1. Undertecknads födelse enligt enligt den Mingdynastiska kalendermetoden Ho Lo Li Shu var som "Shih", Befälhavaren. I symboliken ombeds individen i sitt liv att bara fokusera en sak (måhända pga. moraliska lapsusar i tidigare liv): Att inför den avgörande striden och med ledarskapet (indikerat genom, Ming, mandatet från Himmelen) inte tappa sikte på skillnaden mellan ärbara och ringa människor.

Bloggarna uttrycker detta arbete med att synliggöra antikens mer djupgående insikt om att alla inte är jämlika från födelsen, alla inte är lika goda, och att det finns, som psykologen James Hillman sade 1996 i sin USA-etta "The Soul's Code", de som är födda till rötägg. Men som Christian Bales karriär visar, kan även en närmast hopplös människa hitta ett fack där det är legitimt att patologisera, dvs. svettas ur sig sina vidrigheter. En sådan kanske återföds med aningen lugnare horoskop, t.ex. Helins eller Mattssons!



Inga kommentarer: