Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 oktober 2011

Rastgårdsmördarens själviska horoskop

Erik Ljungström var redan innan mordet på en fängelseväktare en ung, spolierad förbrytare (AB). Skulle han dessutom nyligen ha lyckats fejka mental störning, gör det honom knappast till ett kriminellt geni men väl till ett äkta slödder på alla fronter i ett fruktansvärt naivt land. 

För när en tidning som Dagens Nyheter svartlistar Sideriska siktets astrologiska studier av människan, då bidrar DN till att landets mödrar föder fram och kulturklimatet fortsätter fostra as som denne Ljungström. Svenskarna är psykologiskt omogna och DN förefaller av politiska skäl vilja ha det så även i fortsättningen.

Fängelseledningen utreds nu för möjligt tjänstefel (DN, Expr) men det finns fler institutionter som borde utredas för möjlig antidemokratisk verksamhet... DN är en moralisk förlorare i sitt tilltag och vartefter den nya internetdemokratin börjar hitta sina former, kommer det att bli allt tydligare. Vilken tidning var det som helt och hållet tystade folket genom att ta bort kommentarsfältet? Detta är helt klart förtegne Fredrik Reinfeldts morgontidning!

*****

Bloggen pekar sällan ut hur planeter kastar sina aspekter mot även tomma zodiaktecken, och i detta kan t.ex. skapa en attityd i förhållande till de frågor tecknen sysselsätter sig med. 

Använder vi här psykets Måne som det närmaste vi kan komma mördarens egen person (ascendent), hittar vi samma kontrollerande Saturnus i Vågen som faktiskt steg i öster hos den onda kvinnliga politiker, "samhällsbantaren" Margaret Thatcher, som t.ex. centerledaren Annie Lööf hävdar är en inspirationskälla.

Mer och mer talar för att gränsdragaren Saturnus i sitt upphöjda och mest nobla läge alls inte är immun mot skada! Den rättrådighet begränsaren borde teckna kan i dåliga fall indikera en snål syn på jämlikhet och samhällelig rättvisa - det är t.ex. därför Annie Lööf beundrar marknadsliberalism och en sinnessjuk rysk-amerikansk författarinna som dyrkade den programmatiska egoismen!



Se nu Erik Ljungströms Saturnus i Vågen attackerar KVINNANS TECKEN KRÄFTAN, och i detta drar med sig Månen som ju är Kräftans härskare. Det här skulle visserligen kunna läsas som mentala störningar, för Saturnus i Luft är en distinkt symbol för mental planläggning medan psykets Måne som sådan står för den mänskliga djurkroppens irrationella instinkter - människan som socialdarwinistiskt djur.

Tyvärr bekräftar impulsmördaren statsminister Fredrik Reinfeldts socialdarwinistiska grundsyn att den starke ska premieras, och kanske också osäkra mentala tillstånd. (Det är paralleller som dessa DN inte vill att deras läsare ska få ta del av. Astrologin ger folket ett redskap att börja tänka i logiska kategorier och se politik ur ett kvalitativt och etiskt perspektiv. Detta kan bara innebära katastrof för moderat politik...)

Få svenskar, utom samhällets olycksbarn, verkar ens ha normalbegåvning - eller allmänbildning - att se det konsekventa grundmönstret i Regeringens politik genom flera år: sparka på sjuka och utförsäkrade, spärra in långtidsarbetslösa i Fas 3 där de, redan ekonomiskt blottställda till fattiggränsen nu också FÅR SIN ARBETSLÖSA TID KONFISKERAD av en förbrytarregering, pensionärerna som åter snuvades på sitt ekonomiska tillskott.

Och så ersättningen till de utsatta barnen. Där backade regeringen Reinfeldt visserligen, men bara för att det handlade om fickpengar. Men det underliggande mönstret kvarstår. Den psykopatiska människoföraktet i alla dessa politiska griller är densamma och här möter statsministerns horoskop mördarens genom sin Sol i Kräftan och Månen i Vågen.

Nettoeffekten mellan denna skenbart neutrala kombination av Sol och Måne ger uppenbarligen irrationella tendenser och ett personligt upplevt besvär över att en enda människa får ett ende korvöre i stöd under en svår tid när inte samhället fungerar pga. marknadskapitalismens inneboende själviska natur (det behövs en stark stat - människan är ond och marknadskapitalismen visar girigheten i den oförlösta enbart instinktiva människan tydligare än något annat system).

Mördaren Erik Ljungström har också ett fult egenmäktighetsbeteende (no shit!) och det är återigen en planet som attackerar ett helt tecken. Och återigen den starkt placerade våldsmannen Mars i Stenbocken som ger sig på sitt eget utagerande hemmatecken Väduren.

Med detta har vi så mycket störningar i den passionerade kvaliteten Rajas, att jag åter får hänvisa till artisten Kate Bush med ett rajasiskt storkors och låtar som "Love & Anger", uppenbarligen allusioner till spänningen mellan Vågen (Venus) och Väduren (Mars).

Är då detta sinnessjukdom på himlen? Två allvarliga "syndrom", dels dissociationen mellan instinkt/reson samt den hatiska egenmäktigheten kan alltså sammanfattas som ett storkors i Rajas guna, om man beaktar aspekterna mot själva husen. Jag tror framtida forskning skulle hitta intressanta biokemiska avvikelser hos människor födda under för mycket Rajas (precis som hos de depressiva under för mycket Tamas). 

Men sådan forskning kommer troligen aldrig att göras i Sverige, landet som bara klarar ett perspektiv i taget. Här gäller biologi (nog så komplicerad i sig) och inte biokemin som förmodad förmedlare av solsystemets ständigt pågående informationsflöde. Hela den grundbilden släpar in alldeles för mycket frågor om moralens ontologiska status i stugan för att en kultur som just förvärvat en förfallen värderelativistisk världsbild ska finna ämnet till sin smak.


Inga kommentarer: