Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 oktober 2011

Falla in i ledet

Göran Greider skriver på AB:s kultursida intressant om proto-nazistiske författaren Ernst Jünger, men beklagar sig över att hans svenske biograf identifierat sig för mycket med författaren och blivit en okritisk ekokammare för tyskens uppnosta elitism.

Och naturligtvis bekräftar astrologin exakt att så är fallet. Problemet är ju detsamma som var gång man väljer det som tilltalar det egna kynnet eller en viktig aspekt av ens egen själ. De gamla stoikerna kände väl till fenomenet eftersom deras världsbild var astrologisk: likasinnade ting kommer genast i sympatisk samsvängning - till och med över tid och rum!

Se bara:

Klicka för bättre läsbarhet

Födelsetiden vid lunch ger den tyske författaren Kräftans ascendent, ett tecken för vilka varningsklockorna började ljuda redan i den här bloggens början, vid genomgången av en handfull svenska rasbiologer från det tidiga 1900-talet. 

Hur väl stämde inte den skalklädda Kräftan som protektionismens grundprincip med tidens tal om risken för osundhet och smitta som kunde tränga in i den svenska folksjälen. Kräftans härskare Månen t.o.m. regerar över begrepp som "folket" och "blodet" i den antika föreställningsvärld astrologin representerar!

Och här har vi då Jünger som ansåg att judar borde isoleras och hållas separat från tyskarna, född under Kräftans tecken. Månen själv står precis där den "ska" stå om vi talar ärkerasister: i Väduren. Detta, Adolf Hitlers soltecken, avger sin nyckel via det latinska namnet Aries, vilket naturligtvis sammanhänger med fantasin om att den ariska rasen skulle vara den främsta. Väduren är t.o.m. nummer 1 i zodiaken. Så här spelar Världssjälen sina spratt med mänskligheten när den inte är på sin vakt på sina egna tankar. 

Demonbesättelse finns, och många är från morgon till kväll i kosmos våld, men enfaldigt inbillade att de har fri vilja, att de tänker sina egna tankar. I själva verket informeras vi ständigt av våra medfödda kognitiva grundprinciper. Frågan är om vi kan stanna, distansera oss och höra vad som pågår i huvudet.

Kombinationen av Väduren och Kräftan kan resultera i en fruktansvärd utblick på livet, egocentrisk övertro till sig själv i kombination med en neurotiska rädsla för att bli smittad av det underlägsna, sjuka och halvdana! 

Biografen Heidegren trillar rakt i tyskens medryckande fälla som Greider föreslår, och hans Sol i Kräftan känner sig säker och hemma med proto-nazistens sentiment. Han slukas av tyskens förstahus-persona. I identifikationen med berättaren försvinner kritiken och förmågan att se nyktert. Dessutom delar de samma "själens form" - Saturnus i Vågen vilket indikerar en grundläggande försvurenhet åt en esteticerande idealism. Hos tysken är denna som framgår av Saturnus aspekt direkt kopplad till hans sekteristiska utblick på livet (Kräftan).

Det är också fascinerande att se hur dessa båda män i ett komposithoroskop tillsammans bildar den vanliga fullmånen mellan en aktiv pådrivande Sol i offrets Fiskarna och rasistiska psyket, Månen i Jungfrun. 

Den här fullmånen dök upp oväntat många gånger i studiet av 40 nazister från Andra Världskriget, och Månen i Jungfrun tagen för sig, var statistiskt överrepresenterat i samma grupp, precis som den var iögonenfallande i studien av främlingsfientliga horoskop (där förvisso nazisterna också ingick som ett subset).

Samt...hos det 50-tal moderata politiker - en grupp vars ideal uppenbarligen har en typologisk släktskap med nazismen: viljan att segregera samhället och framskapa A och B-medborgare! Redan i bloggens första inlägg om Fredrik Reinfeldt konstaterade jag hur hans Kräft-Sol representerade socialdarwinism, denna viktiga impuls för det nazistiska tänkandet.

Det kanske var någon av de tänkvärda studierna som fick moderaternas organ DN att svartlista den här bloggen!

Hur blir det AB, tänker ni granska den tidningens förehavanden? Man kan undra hur många bloggar DN svartlistat för att behålla problemformuleringsmonopolet och under svepskälet "irrelevans" hindrat DN:s läsare från att få en fläkt av sann insikt, t.ex. via det mäktigaste redskap för insyn i ting och människors styrande principer som någonsin skapats - astrologin.



Anmärkning.

Saturnus upphöjd i Vågen visar ännu en gång hur ur spår den kan bli i opposition mot egocentriska Väduren. Det ser ut som mer än en tanke att hitta två snarlika fall samma dag. Se föregående text om den sinnessjuke John Hinckley som sökte mörda president Ronald Reagan och studera inte bara oppositionen utan hur båda männen drabbas av Saturnus aspekt mot en ytterst viktigt placerad Kräfta!


4 kommentarer:

Groznynkow sa...

Vilket makalöst svammel. Du använder alltså Aftonbladet och Göran Greider som källa för att driva din tes i bevis?
Jag uppmanar dig att lyfta blicken från den pseudovetenskapliga sammelsurium du uppenbarligen ägnar dig åt, och att läsa något av författaren i fråga. Återkom gärna sedan när du kan påvisa rasism och antisemitism hos Jünger.
Det kräver förvisso att du måste läsa riktiga böcker, vilket säkert blir jobbigt, men föreställ dig känslan att vidga sin mentala horisont!

Seaward sa...

Föremålet för bloggens snabbstudie var nu tyskens påstådda orientering i skenet av de ASTROLOGISKA motiv som här studeras i samband med sagda orientering.

Det är naturligtvis inte att begära att envsr svensk faktiskt kan ta ut satsdelar tillräckligt väl för att förstå vad och vad inte blogginlägget handlade om.

Groznynkow sa...

Ja, men om nu denna "snabbstudie" (dvs läsa en tendentiös skräpartikel i Aftonbladet) visar sig vara falsk, vad säger det då om träffsäkerheten i den astrologiska analysen? Syftet var ju uppenbarligen att ge astrologiskt stöd för att Jünger skulle vara protonazist, antisemit och nazist, vilket den seriösa litteraturvetenskapen inte ger något som helst stöd för - snarast tvärtom.
Detta innebär ju att man kan tolka in vad som helst - och i praktiken är det inget annat än önsketänkande och projiceringar, och en vilja att skapa ordning i kaos, hur tvivelaktiga medlen än är.

Seaward sa...

Då har övningen alltjämt, med Platons ord (Kratylos, 396b) studiet av Ouranos varit en träning (i god tro) av intellektets förmåga att urskilja bärande principer.