Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 oktober 2011

Andra födda under den fula människans horoskop


Brianna Brown, en i följet
 
Maja Ivarsson,
en annan i följet

Gårdagens utgjutelse över Aftonbladets fokusering på den säkra vägen att bli som en Fredrik Reinfeldt, en banal människa utan kultur, ska naturligtvis inte tas bokstavligt. Horoskopet för den "fula, giriga och onda människan" innebär t.ex. inte alls att individen ser ful ut eller saknar charm. 

Detta blev jag med kraft informerad om vid en sökning av 5.300 horoskop av andra med åtminstone en del av samma världsliga drift och resulterande fångenskap i ekorrhjulet. För att åtminstone få några träffar förenklade jag det förfallna horoskopet och fokuserade den fallna Mars i trygghetssökande Kräftan i dess aspekt mot en skadad Måne i snobbistiska Stenbocken.

Det är inte Stenbocken i sig som är snobbistisk, men Månens närvaro i tecknet ger en skuggversion av Stenbockens goda kvaliteter, vilket kan upplevas som en ytlig och artificiell natur om problem tillstöter - t.ex. attacken från en girig Mars i Kräftan. 

Som tredje faktor lade jag till den i sig ärbara Solen i Jungfrun - och minns här att det skuggsidan av Jungfrun, Månen, som är statistiskt överrepresenterad bland egoistiska moderatpolitiker, tyska naziförbrytare från Andra Världskriget, främlingsfientliga samt allmänna brottslingar. (Vilket facit för just denna Mån-placering! Men även här gäller förstås att "statistisk signifikans" ändå bara är en liten del av samtliga med sinnelaget i Jungfrun.)

Sökningen ger 8 träffar, och vilka talande träffar.

  • Annie Leibovitz;2.10.1949
  • Brianna Brown;2.10.1979
  • Anonym";14.10.1964
  • Hans Wiklund;17.9.1964
  • John Fiddler;25.9.1947
  • Maja Ivarsson;2.10.1979
  • Sophia Loren;20.9.1934
  • Umair Hussein;9.10.1981

Leibovitz har gjort sig ett namn som lesbisk fotograf av berömdheter. Jag kallar detta en fursteslickare men det kommer strax att framgå tydligare varför. Det kan noteras att homosexuella uppvisar en statistiskt signifikant överrepresentation av den mörka driftens Mars i dess fallna tillstånd. En annan läsart är "skadad kvinnlighet" eller "hat mot den egna kvinnligheten".

Brown är första påminnelsen att den materialistiska människans fulhet inte alltid syns på utsidan, hon är en slående skönhet. Men hur intressant sammanhanget hon blev känd i - genom tv-serien Entourage. Och vad är detta följe om inte epitomet av fursteslickare. Guldgrävare och underdåniga krypare inför den som vunnit makt och rikedom! Här är första tydliga sin

Anonym var en gång en bedårande skönhet på vad som då var en av Stockholms trendigaste krogar, Riche. Lyssna på ordet igen: rik. Undertecknad föll pladask och nådde ett steg till hennes hjärta genom att mitt ute på lokal gissa rätt stjärntecken (Vågen), vilket imponerade storligen på den unga människan. Bättre blev det inte. Hon var emotionellt frigid, störningar med fadern, försvuren att leva ett privatistiskt liv, skröt om sin sociala innestatus och samlade rikliga drickspengar på hus. 

När hon berättade att hon fursteslickat ihop till ett hus på attraktiv mark utomlands, fick det räcka. Jag tror det räckte med två-tre dejter. Idag vet jag förstås att hon inte var Våg, hennes äkta Sol i Jungfrun bekräftar mycket bättre ett besvärat "om sig och kring sig" och snobbismen och var helt klart Månen i Stenbocken. Den frigida naturen berodde på att Mars i Kräftan var ett själsligt trauma som stängts inne bakom Stenbockens ytliga murar. Synd, det fanns ändå något väldigt sympatiskt hos henne när hon vågade släppa ämnet "jag och min koppling till de märkvärdiga människorna".

Wiklund. Av en jämnårig kulturarbetare en gång beskriven som en kylig snobb, märker vi genast den iskalla och begärsfyllda polariteten mellan Vatten och Jord. Västgötaklimaxen måste väl vara att sluta sina dagar (?) snurrande ett roulettehjul i ett tv-program där det enkla folket kunde vinna pengar. Här har vi en slags fursteslickeri som inte räckte hela vägen. Ja, en fd. fotomodell lyckades han grabba sig, vi har som sagt en fäbless för tom yta med den här astrologiska signaturen (Kräfta, Jungfru, Stenbock).

Fiddler. En rocksångare från Englands B-lag. Hoppat in för att rädda grupper som redan hade gjort sitt bästa. Vem minns Mott the Hooples svanesång? Eller rockgruppen British Lions? Innan det gick så här illa (jfr fd. filmkrönikören Hans Wiklund) hade Fiddler emellertid ett rätt spännande popprojekt med gruppen Medicine Head (tidigt 1970-tal) med lågmäld och stämningsfylld musik som verkligen kändes Jord + Vatten när jag nu tänker på deras nästan depressiva lugn i termer av elementen.

Ivarsson - Ständigt turnerande The Sounds sångerska. Har inga biografiska detaljer som kunde förklara ett eventuellt slaveri under myten om rikedom och makt eller det tröstlösa världsliga ekorrhjulet. Det skulle vara hela hennes livsstil, då!

Loren - Ännu en ofattbar skönhet. Var och en som kan sina megakända skådespelare från en äldre tid, får avgöra huruvida Sophia Loren faktiskt var ett "oskadat" exemplar av den här förvärldsligade och statussökande astrokonfigurationen. Det verkar närmast som om hon blev en ikon för andra att "fursteslicka"!

Hussein, en av de gripna för terrorbomberna i London 2006.

*****

Summa summarum. Här fanns tillräckliga och tydliga tecken som indikerar på att det är framgång och position av ekonomiskt eller statusslag, oavsett hur  banal, som är minsta gemensamma nämnare för den här gruppen.

Och det bekräftar lite varför Aftonbladet släpper in collaget av rikedomshyllande rubriker på gårdagens Etta. Där sitter någon anställd redaktör och älskar själv pengar. Det är som med Svenska kyrkan, de efterfrågar inte ens en kristen tro längre i sina platsannonser. Så varför skulle Aftonbladets anställda överhuvudtaget bry sig om något annat än drömmen om makt och egokickar. Så lågt faller en kultur när ett land saknar filosofi och medvetenhet om hur man utvärderar världsbilder.

Det är därför Dagens Nyheter svartlistat den här bloggen. Den gav ett enkelt och begripligt schema så att vara och en kan se att alla världsbilder inte är lika mycket värda, men att var och en har sin plats. Låt t.ex. aldrig en människan vars hjärta klappar enbart för pengar bli statsminister. Det misstaget gjorde svenska folket som valde Fredrik Reinfeldt och hans anhang. Och nu har klåparna helt raserat det svenska samhällssystemet i ett blind och okunnigt privatiseringsraseri riktat mot deras egna demoner - det fasansfulla socialt demokratiska spöket från förr. "De där jävla arbetarna som krävde jämlikhet i livet." 

Gissa hur Näringslivet glatt sig åt den här samhällsdestruktionen som pågått i fem år nu. Fattigdom som aldrig förr i landet - läs bara hårda siffror på vad moderaterna ställt till med:


Symboliken från "Den fules horoskop" indikerar en diaboliskt sjuk orientering: skadan i själen (Mars i Kräftan) vänds utåt (diaballein = kasta ifrån sig, kasta utåt) mot en anal jakt på en yttre hierarki och samhällsstruktur med vilken man kan identifiera sig och med sin solära muskelstyrkas arbete ytterligare befästa. 

Reinfeldts Sol i Kräftan (och prominenta snåljåp, Mars-Jungfrun) kan faktiskt liknas vid Mars i Kräftan, båda är eldplaneter men Solen aningen mindre uppenbart patologisk i sin drift än Mars. Sådana här kan gärna tilldelas mindre ansvarsposter, men i det goda samhället lyssnar ingen på deras alltför små och privatistiska visioner. De skadar helheten genom att blåsa upp oväsentligheter. 

Tycker folk sedan att oväsentligheterna är det som ger livet mening, då behövs mer utbildning åt folket. Inte som Svenskt Näringsliv anser, mindre. (Dumma människor är nyttiga idioter.) Filosofi, sade organisationen, är "olönsamt", dvs. avspeglas inte i lönekuvertet - uttalandet var det ultimata hånet mot arten homo sapiens, den visa människan. Glöm inte att det var kapitalisterna som spydde ur sig det här. Det var Djävulens egen röst som hördes en stund i den gångna sommarens debatt i den svenska dypölen.

*****

Anmärkning.

Maja Ivarssons horoskop är osäkert. Under eftermiddagen lämnar Månen Stenbocken och når Vattumannen. Men så totalt lever den här kvinnan genom fysisk imitation av rockens myter och ikonografi att det tydligt lutar åt det förra.

Men...även en Måne i Vattumannen skulle fungera eftersom den fallna Mars nu istället attackerar Månen via 210-gradersaspekt! Och i vissa avseendet kan den aspekten faktiskt förklara mer, bl.a. genom "dissociationssyndromet": Ivarsson flyr en själslig skada genom att bygga luftslottet (Månen i Luft) med henne själv i mitten som en rockikon. 

Tänk också "The Sounds" på evig resa genom Amerika i en liten turnébuss: Mars/Kräftan (energi i den lilla cellen, rockbandet, bussen) men ändå isolerad från det stora folkhavet (Vattumannen) runtomkring. 

På fotona är "look-alike"-faktorn för Brianna och Maja spöklik! De är också födda samma dygn, samma år. Men betraktade rakt framifrån har svenskan ett smalare ansikte, antingen för att rockmyten kräver undernäring eller, lika troligt, för att de båda kvinnorna har olika ascendenttecken.


Inga kommentarer: