Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 oktober 2011

Den fula, giriga och onda människans horoskop

[Två dagar efter detta inlägg skriver en idéhistoriker en närbesläktad historia i Aftonbladet. Läs och jämför versionerna. Strand förtätar sitt argument förtjänstfullt.]

Fascinerat stannar jag upp vid Aftonbladets förstasida och begrundar en synnerligen förtätad reklamblaffa som sjunger kapitalismens lov. Jag inser återigen att Aftonbladet inte tillhör de tidningar som kommer att ta något ansvar för att väcka människans tankar om en verkligt ny och bättre värld.


Jag bestämmer mig för att granska dagens himmel, en dag då alla gråter över Steve Jobs eftersom de är oroliga över att de kanske kan komma att drabbas av avbräck i konsumtionen av årliga uppdateringar av lyckopillret iPhone.

De lägsta själarna på jorden älskar ju inte längre människor utan bara sig själva. Särskilt medan de  interagerar med knappsatsen eller pekpinnen till något som måste betraktas som det bästa opiet för folket sedan religionen eftersom makthavarnas syfte alltid varit att lulla folk till sömns och få dem att tappa intresset för de stora viktiga frågorna. 

Muta dem med ett jobbskatteavdrag (finansierat genom att utblotta de redan maktlösa) och en subventionerad silverblank it-nyhet då och då (tillverkad av svältande slavar i tredje världen) och du kan garanterat räkna med att behålla makten. 

Svenskarna är nog jordens värsta torskar eftersom vi är jordens mest it:fierade land. Det går inte längre att hjälpa det här folket till fritt och nobelt tänkande. De är alltför uppbundna i materialismens träsk för att kunna höja blicken från dessa förhäxande små mojänger.

Bekräftelse på detta kommer när jag ser horoskopet för denna dag (som förvisso också sett ett Nobelpris gå till en förnämlig poet):




Det ante mig! Det var precis det här jag såg i den köpta reklamplatsen i AB som hyllar pengarna. Horoskopet är faktiskt inte helt olikt det för NASDAQ-börsen som jag pekat ut som våra dagars förkroppsligande av det som förr kallades Satan, dvs. en extremt korrumperande kraft som förmörkar människans sinne och på sikt leder till civilisationers undergång. 

Om något är turbulensen och girigheten i luften i samband med miljard-alstraren Apples död t.o.m. värre än då NASDAG-börsen bildades. 

Nej, ingen sörjer Steve Jobs förutom hans nära och kära. Folk sörjer känslan att för ett ögonblick ha tappat kontakten med nästa generation av alla de prylar den där märkliga mannen kom att stå som garant för. Baby vet inte om det blir någon mer tröstnapp just nu.

Folk är igår och idag helt enkelt offer för Ondskans vibrationer. Det kollektiva psykets Måne anses skadad i världslighetens tecken Stenbocken och det angrips dessutom av en dekadent krigare i trygghetssökandets tecken Kräftan. Detta är ibland är förstummande självisk polaritet.

Och mitt i detta kosmiska bottennapp står en gång en poet som vägrade dikta för smutsiga pengar, han som fick Nobelpriset i dag medan västvärlden sakta kanar ner i dyn för att dess befolkning inte ville lära sig tänka.




Om den förfelade västerlänningens sorgeyttringar över sig själv i medierna:

Expr: Världen sörjer Jobs bortgång
SvD: "Hela världen" hyllar Jobs
AB: Obama hyllar Jobs

Se även: Andra födda under den fula människans horoskop



Inga kommentarer: