Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 oktober 2011

Mer Moderat skadebegränsning

Nej, nu går det väl långt. Först en bisarr historiker i SvD (min kommentar) och sedan en (m)-märkt kristen dito på Newsmill som försöker rädda ansiktet på partiet och partisekreteraren Arkelsten. Den konservativa OCH liberala Stefan Olsson (många bud om var han står i avtrycken på webben) försöker hymlande med den här: 

"[Arkelstens blunder] beror sannolikt på att hon har blandat ihop två tillfällen i historien då den rätten utvidgades."

Det är att tillskriva henne mer kunskaper i ämnet än hon någonsin i någon fråga givit intryck av att besitta! 

Vi ser med detta att inte ens kristen tro är ett skydd mot livslögn och självbedrägeri. Jag funderade faktiskt på kristen självlögn bara igår, när jag repeterade kristna reggaesångaren Vivian Jackson för mitt inre öra, en text om frälsarens lidande på korset: "Can you imagine the pain that he felt... I know, I know, it was for you and me." ("Walls of Jerusalem", 1976)

Sångarens intensiva inlevelse i Jesus ställföreträdande offerdöd är inte att ta miste på, sången från reggaens glansdagar är förkrossande vacker. Men det troliga är ett hela tanken på ett ställföreträdande sonande är en efterhandsrekonstruktion av en grupp desorienterade jesusanhängare som förtvivlat sökte en mening i sin tradition och i judarnas heliga texter. 

Dagens kristna är totalt omedvetna om vilken text deras föregångare fann. En trasig rest har hittats i Dödahavsgrottorna och det kallas Melkisedek-fragmentet. Här nämns att konungen (messias) Melkisedek ska "friköpa fångarna" i en offerhandling. Här är då basen till hur Jesus oväntat snara frånfälle i en avrättning för politisk konspiration kom att tillskrivas en soteriologisk signifikans.

Det finns bara två Stefan Olsson i Uppsala av årgång 1968 och när jag hittar en av dem, med moderat partistämpel, i kommunens Namnberedning, menar jag att sannolikheten är mycket hög att rätt födelsedag identifierats. Den här sortens människa är ofta aktiv på många fronter samtidigt.

Så vad ger horoskopberäkningen? Jo, exakt den osäkra ideologiska hemvist som uppstår ett dygn när identitetsplaneten Solen byter tecken och på det mest dramatiska sätt: från den nattsvarta och instinktiva Kräftan och det daglysande och dominanta Lejonet! 

Helt klart en indikation på en sådan identitetsproblematik som placerar en människa i både en konservativ tradition och det vederstyggliga lögn- och svartbygge som Nya Moderaterna utgör. Har aldrig Olsson läst sin Bibel, den som varnar den rättfärdige för att vandra på syndarens väg (Ordspråksboken 4:14) eller sitta i de ondas rådslag (Psaltaren 1:1)?

Jämför Håkan Juholts lika osäkra position 30 dagar senare när Solen står och bryggar Lejonet och Jungfrun! Månens rörelse under dygnet från Vädurens 29e till Oxens 11e grad är också intressant eftersom vi har en distinkt möjlighet förmiddag och lunch för att sinnet kanske exakt blir mottagare till Satan, den store Gycklaren eller t.o.m. Förfalskaren! (Se t.ex. Olssons korta blogg-version av historiedebaclet där läsaren Martin Forsman ger honom en skarp reprimand för ge en falsk bild av forna kommunisterna.)



Jag väljer 12.00 för Solen i Lejonets 1a grad, ett "nyfött" Lejon.

Utifrån Månen som psykets utgångspunkt kan noteras att Lejonet därmed hamnar i livmodersäcken - fjärde huset eller Modern. Vi har således att göra med en individualitet som ännu inte är född på det psykiska planet. 

Mars fallen i Kräftan saknar också "kicken" att driva fram och givet Algol, den Store Satan med Månen, kan vi mycket väl ha haft en oerhört komplicerad förlossning i det här fallet. I så fall en första symbolisk antydning om en problemsjäl som senare visar sig i ett jagande efter en identitet - kristen, konservativ...nej vänta nu, Moderaterna verkar vara tinget i tiden. Jag är nog liberal när allt kommer omkring.

Kräftan och fjärdehusmänniskor blir alltid närmast paranoida när de upplever hot mot de väggar de trodde skulle skydda dem. Se Humanisterans ordförande Christer Sturmark (Mars i Kräftan) som alltid får något gällt i rösten vid minsta mothugg. Den egoorienterade protektionismen är bevekelsegrunden för att denna historiker rusar ut för att återställa ordningen så att Nya Moderaterna återigen verkar som ett rimligt alternativ!

*****

Skulle födelsen ha inträffat under Solens sista timmar i Kräftan baseras identitets- och handlingsplaneten på Månen i jordfasta och lokala identitetens Oxe, vilket ger en horribel vilja att bevisa riktigheten i sin egen fysiska ståndpunkt. (Världens visdom är nu inte alltid densamma som gudomlig sanning...)

Eftersom Olsson forskat i högerns historia märks tydliga tecken på det bakåtblickande som "Nya" Moderaternas senaste partiprogram omvittnar, fast en historieforskning som har Satans hångrin skrivit över hela sig!

Jämför propagandaminister Schlingmanns horoskop - honom har Reinfeldt fixat in i en regeringsposition för att sudda ut gränsen mellan svenska statens och Moderaternas egenintressen, dvs deras icke namngivna finanisärers intressen! Kristna är kapabla till lika mycket självlögn som den sekulära apan!

Med denna brist på framsynthet som ledde (m) till att istället ägna sig åt historierevisionism i sitt senaste partiprogram, har den bakåtblickande Kräftan som gestaltad genom partiledaren Reinfeldts soltecken mycket att göra.
Här diskuterade jag kort det antika argumentet för varför ett lands ledare och hans karaktär faktiskt är synonymt med landets öde.



PS. Inlägget är lite av ett vågspel. Det kan dock vara så att den andre S.O. i Uppsala ger det korrekta födelsedatumet. Men i det fallet dominerar Oxen så totalt att en snarlik berättelse om det lokala och tjurskalliga perspektivet kunde ha anförts. Också Oxen har med historieskrivning att göra när man börjar studera den typen av horoskop. Det kan ha med Oxens enorma känsla av att vilja tillhöra sin jord att göra...



Inga kommentarer: