Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 oktober 2011

Ännu en borgerlig historierevisionist

Förord: Glad att dessa uppenbarelser sprids via Facebook! Någon fantasilös eller t.o.m. illvillig person Twingly-anmälde och SvD gladdes säkert åt att kunna censurera inlägget! Sex timmar senare är det ompublicerat med litet förord här.

SvD släpper gärna fram en udda historiker som söker rädda ansiktet på Moderaterna för att förklara att Arkelsten faktiskt hade rätt och inte bort göra avbön. Han skriver rätt medryckande men efter att ha läst några läsarkommentarer ser jag också problemet med hans extremistiska och tendentiösa sätt att se på historien. 

Särskilt graverande är det att han låtsas som proto-Moderaterna var progressiva om rösträtten men i själva verket gav överklassen hundra röster per huvud medan vanligt folk bara fick en röst. Så mycket för den framåtandan!

Horoskopet för den här "historikern" som tydligen är en av Timbros progagandister påminner om vad jag sagt om Eld och Luft som potentiella extremister. Jag utgår från att det här är rätt Anders Edwardsson, det är den enda listad på Birthday.se under det förnamnet och 1970. Dessutom i reaktionära Uppsala, en gång känd för rasbiologi, nazisympatier och jag vet inte vad mer.



Detta är ett potentiellt svårt mentalstört horoskop pga. den oerhörda överbetoningen på mentala luftslott - dvs. Vattumannen, där nymånen troligen ger en bränd Måne och dessutom vid hungriga demonen Rahu för en klar varning om övermod och förvrängning. Det är närapå solförmörkelse den här dagen! Ett hemskt omen i antiken.

Jupiter brassar på från Vågen och förstärker hela den här märkliga sinnesförfattningen och Vattumannen är långt ifrån lika vidsynt som den brukar kunna vara: dess härskare och disponenten över fyra planeter, Saturnus, är fallen i egoperspektivets Vädur samt angripen av illgärningsmannen Mars!

Edwardsson passar på att göra reklam för en bok som heter "En annorlunda historia". Det kan man just tro med den här bristande förmågan till objektivitet! En ren förvrängningsmaskin, detta psykiska filter.

Försöker man utsträcka tolkningen av ett Chandra lagna-horoskop (Månen som inhoppare för saknad ascendent) genom att tillgripa den indiska metoden för planeters verksamma natur, får vi följande idéer att pussla med:

Saturnus, fastän fallen, äger förstahuset (månacendenten) och är därför kapabel till god verksamhet. Så långt tycks både intellektet och sinnelaget i Vattumannen få klartecken...

Men...Mars angriper Saturnus (som naturligtvis söker undertrycka Mars - "gammal är ju äldst") och här understryks Mars naturliga ondska genom att den också är en verksam illgörare - som naturligt ond och ägare av tionde blir den bara verksamt neutral; som naturligt ond och ägare av tredje intellekts- och författarhuset är den verksamt ond.

Vi har alltså ett extremt skadat eller tendentiöst tredjehus och det påverkar och skapar en helt sjuk ideologi (Vattumannen).

Horoskopet innehåller på det psykiska planet (studiet av människan som hon är som själsvarelse, utan sin fysiska kropp att gömma sig i) inget annat som kan neutralisera den perversionens ande detta är. Och flera kommentarer i SvD lyfter fram just det ohederliga sättet att bara plocka delar ur den sanna historien om proto-Moderaterna och rösträttsfrågan.

*****

Tillägg 111026

Efter denne Edwardsson skickade Moderaterna fram mer kanonmat i formen av ytterligaren en historiker med uppgift att återupprätta Moderaternas (i evigheten) förlorade heder.


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Detta är ett potentiellt svårt mentalstört horoskop pga. den oerhörda överbetoningen på mentala luftslott"

Jag måste säga att denna blogg är en strålande satir på horoskop- och antivetenskapsvänstern, det ovan citerade stycket lyckades verkligen få mig att skratta (och det är inte vanligt), med tanke på det simulerade mentala tillståndet hos textens fiktiva bloggförfattare... jag bockar och bugar!

Seaward sa...

Det allra märkligaste, fast fördolt för de mest insyltade, är att det är _denna_ världen som är satiren, inte himlarnas eviga rådslut!

Anbefalles: startkurs i Platon och västerlandets grundläggande filosofiska insikter i tillvaron.

:-)