Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 oktober 2011

Radiostjärnans våldtäktshoroskop

Hellre än att jämföra "radiostjärnan" med dagen då hans dömdes för sexuella övergrepp på en 14-årig flicka (SvD), väljer jag dagen för själva gärningen. 

Jag sätter godtyckligt klockslaget vid 18.00 den 26 mars i år bara för att placera Månen halvvägs genom Skytten. Men det viktiga här är helhetsbilden.


Sexuell perversion sorterar under Venus och våld under Mars. Beträffande Venus skulle radiostjärnan kunna tyckas stå stadigt med erotikens signifikator hemma i stabilt läge i Oxen. Det här brukar faktiskt kunna bli riktigt primitiva mat- och älskogskreatur när det vill sig. Mer djur än människor och allt igenom lyckliga när de får kasta sig ner i sänghalmen eller över det dukade matbordet. De är helt enkelt kroppar och lever bara som sådana. Sedan får övriga horoskopet avgöra om det finns några ytterligare kvaliteter.

Tyvärr aspekteras Venus av Saturnus i anala Skorpionen, ett känt sextecken och symbol för "proppar" i psyket. I Skorpionen samlas gammal surdeg och det var helt tydligt i testet av 161 mördare där faktiskt psykets Måne nådde statistisk överrepresentation här, helt i linje med den klassiska varningen för Månens "fall" i dödens tecken.

Det är tyvärr ett bestyr av försöka avgöra radiomannens opposition när Saturnus å ena sidan klassats som den "store illgärningsmannen" och å andra sidan anses vara planetär vän med Venus!

Eftersom den "sataniska axeln" är aktiverad av oppositionen kan man misstänka excesser av någon form. Det kan bli ett övermått av fysikalitet. Men här måste man än en gång påminna sig Benedikt XVI, påven som lever i celibat och vars hela filosofi är just en fungerande tagning på Saturnus och Venus: "man måste hålla den prostituerade glädjeflickan Venus kort"! 

Samma aspekt kan alltså bete sig på helt motsatta sätt, men jag misstänker att den i radioprofilens fall faktiskt yttrat sig som begränsad (Saturnus) förmåga "att få till det" (Venus). Vilken vuxen man går annars på fjortisar? 

Påvens födelsetid är känd och den avslöjar ett ytterligt skarpt intellekt via Solen upphöjd i Väduren i tredje mentalitetshuset. För radiomannen finns ingen födelsetid, men vi har åter ett fall av Tvillingarna där Merkurius står i Kräftans irrationella och lidelsefulla Vatten. 

Precis som i föregående inlägg om prästen och fd journalisten Helle Klein som ibland far iväg fullständigt i sina skriverier, och för övrigt samma lätt kritiska placering som Julian Assange, den lätt mentalstörde rättshaveristen. Tvillingarna är i sig kritiska och när den sidan rör ihop sig med den instinktiva Kräftan uppstår något av en "loose cannon" med illa underbyggda utfall. Den det vara den svackan på radiostjärnans solära handlingssida som förklarar saken?

Den yttre planetkretsen anger alltså dagen för det sexuella övergreppet. Det är mycket intressant att hela sex av nio planeter befinner sig i de båda jupiteriska tecknen Fiskarna och Skytten. Särskilt den kompakta laddningen i kaostecknet Fiskarna tycks ha triggat en medfödd problematik i radiomannens horoskop: det faktum att hans våldsplanet Mars är ovanligt stark till följd av den stimulerande oppositionen från "expansionsplaneten" Jupiter!

Å andra sidan sökte Saturnus begränsa från motsatta sidan och perioden som helhet led således av en märklig spänning där Solen/Jupiter sökte slingra sig och hitta en väg fram, och där Saturnus, fastän restriktiv, också undergick märkliga rörelser hit och dit. Det är en konstig och slitig period när två sattviska tecken signalerar "tygellöshet" på det här sättet. 

Dessutom hade detta dygn illgärningsmannen Mars nått Fiskarna, samma tecken där den befann sig när radiomannen föddes. Detta innebar att transiten väckte till liv hans medfödda mentala störning, den som anges via Mars attack från undermedvetna driftlivets Vatten och som riktar sig mot handlingsplaneten Solen i Tvillingarna. 

Tvillingarna är för övrigt ett pedofilt tecken! Det är ungdomligt men tenderar att åldras utan att märka att den bytt liga...

Man har alltså en restriktiv Saturnus som fladdrar runt i rörliga Jungfrun och inte lyckas blockera kaostecknet Fiskarna som är hejvilt här. Men det är i förhållande till radiomannens eget horoskop det blir riktigt illa.

Kan man skylla ifrån sig och säga att "demonerna inne i mitt huvud fick mig att göra si och så!? Absolut! Det finns många demonbesatta människor runt oss. Problemet är bara att vår livsstil och vår sekulära attityd har normaliserat galenskapen och marknadsförare till och med gör produkter av sinnessjukdom. Krigsspel, hor i dokusåporna. Allt detta är västerlänningen proppfull av, så förgiftad att han/hon inte kan fatta ett enda omdömesgillt beslut längre. Se bara borgarregeringen som mäter precis ALLT i pengar. Detta är fullgånget vansinne ur ett högre perspektiv. 

Men hur blinda vi än är nu, kommer vi att få se "här är ditt liv"-reprisen på andra sidan, med kommentarer från "rådet" - dessa gamla själar som med ibland hårda metoder fostrar unga själar. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror inte ett skit på att ungen säger sanningen efter att ha hört hur förhören gick till!