Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 januari 2011

Ateisten Huxley, rättshaveristen Assange

När tankarna i förra inlägget åter nuddade eminente författaren och andliga filosofen Aldous Huxley återvände förstås också hans mindre begåvade bror, ateisten Julian Huxley.

Och döm om min förvåning när jag upptäcker att denna sorgliga brittiska Humanist delar ett mentalt frågetecken på födelsehimmelen med sin namne, rättshaveristen Julian Assange!



Låt oss titta riktigt djupt ner i komplexet av vilken planet som disponerar eller förfogar över vilken på Assanges himmel.
Den bräckliga punkten är det mentala kommunikationstecknet Tvillingarnas härskare Merkurius som under detta dygn tappar fotfästet i sitt eget härskartecken - där den är distanserad och opartiskt kommenterande (och därmed också amoralisk - den tar inte ställning för endera sidan). 

Det mesta tyder dock på att Assange är en derangerad sektledare, eller upplever sig själv i den rollen. Merkurius har - likt Australien för tillfället - redan börjat dränkas i Vattenelementet, i Kräftans tecken. Där blir intellektet lidelsefullt men allra minst opartiskt eller objektivt!

Lägg till detta att Merkurius nu bestrålas av den fulaste kombination jag tror man kan tänka sig: aggressiva Mars i makthungriga Stenbocken och en krigshetsare dessutom förstärkt och vanställd bortom beskrivning av den hungrande demonen Rahu (Drakhuvudet). Nu är intellektet inte bara klaniskt, subjektivistiskt utan också derangerat av en vilja att slåss med de stora makthavarna! Allt detta har redan konstaterats i tidigare inlägg.

Men det är också intressant att se konsekvenserna för andra planeter. Ta t.ex. Jupiter i Skorpionen, en placerad undertecknad själv har och som leder till ett stort intresse av att expandera (Jupiter) in i mörkret (Skorpionen) - en utmärkt början i ett horoskop för en analytiker, problemlösare eller privatdeckare!

Här ritar jag emellertid Jupiters välsignelse av Kräftan med röd färg, för att indikera ett potentiellt problem med den här tendensen att gå under ytan och släpa fram dolda ting (wiki-läckage).

Disponenten är Mars, upphöjd i Stenbocken och därmed lidelsefullt stridbar. Men den är distorterad bortom sans av Rahu och det ger något besatt och drivet i Assanges grävande efter mörklagda dokument. Redan här ser man att hans filosofi (Jupiter) är patologisk och kopplad till män och makt (Assange saknar fadersgestalt). 

Här är troligen också basen för våldtäkt, för mellan Skorpion och Stenbock uppstår - speciellt tack vara hungerdemonen Rahu en ren nidbild: myten om "män som tar för sig"!

Men detta är inte slutet på eländet. För Mars attackerar i sin tur disponenten över hela Assanges aktiva livsväg i kommunikationsfrågornas tecken Tvillingarna. Vi kan således direkt koppla den vanställd filosofi till hans agerande.

Och inte heller här tar det slut, för nystar vi vidare bland disponentskapen är Jupiters disponent (Mars) själv disponerad av Saturnus, som vi hittar i materialistiska Oxen. Det här kunde se ut som en absolut vilopunkt - Oxen liknar Kräftan i det att den identifierar sig med en avgränsad yta, Kräftan känslomässigt, Oxen mer naivt identifierad med en fläck på orden (eller jordklotet och dess materiella liv som sådant). 

Hur kan då Assanges liv vara så hysteriskt hemlöst? Saturnus disponent har kollapsat i ingenmanslandet mellan Tvillingarna och Kräftan! Genom att här ha hittat Solens disponent kan vi göra ett delårsbokslut. Detta är en cirkel av betydelse i horoskopet. 

Men det är inte hel, sluten cirkel, för Saturnus disponeras av Venus i Tvillingarna (Venus = jämvikt, solidaritet med, anpassning till). Den här Venus ligger i Luft och har alltså inget med fysiska jordytor att göra, Assange är en gammal hacker (databrottsling) som lever i "anpassning till" till Luftelementet, kommunikationens osynliga nätverk!

Och nu sluts den stora cirkeln, för än en gång pekar disponenten, Venus disponent, på Merkurius som fastnat i avgrunden mellan Luft och Vatten - det så kallade dissociationssyndromet. 

I Assanges fall menar jag att osynken mellan omedvetna drifter (Vatten) och rationalisering (Luft) döljer en fullblodspsykopat. Och det har jag sagt tidigare, bara inte genom denna metodiska genomgång av vad som filosofiskt (Jupiter) är Assanges springande punkt. 

Problemet kan lokaliseras till Kräftan (grundläggande emotioner, modern, etc) och Merkurius i Vatten disponeras nu av Vattenplaneten Månen, själv placerad i Luft (Vågen) och disponerad av en Venus i Luft - som disponeras av Merkurius i Vatten. Även utifrån Månens (sinnets) perspektiv lider alltså Assange av en osynk mellan Luft och Vatten, en slinga av disponenter som försöker binda samman Luft- och Vattennivåer i psyket fast med osäkra resultat.

Ni kan själva räkna ut hur uträknad den västerländska, sekulära kulturen är där stora mängder människor faktiskt tror sinnessjukdom är det normala och hyllar Assange som någon slags yttrandefrihetens Robin Hood. Av Assanges himmel kan vi alltså se epitomet av vari denna yttrandefrihet består: patologiska störningar hos människor med djup osynk mellan sitt medvetna rationella ego och det undermedvetna. 

De är alla typiska representanter för en sekulär västcivilisation som nu håller på att gå sönder inifrån till följd av dess naturvidriga värderingar och dess vägran att se feltänket i sekularismen. Som psykologen C-G Jung sade, de gudar människan inte längre vill dyrka återvänder genom bakdörren som deras mentala störningar! 

Andra kulturer på jorden har sedan länge sett att den "vite mannens värld utan Gud" är en sinnessjuk människans höttande näven mot himmelen - fast hon påstår att det inte finns något där att hötta åt!

Men det är lugnt - fortsätt i din dårskap vita människa. Svettas du ur dig din ångest och ditt hat i detta liv kanske du får återfödas till jorden under en himmel som saknar det här problemet. För detta är livet då du var drabbad av karmat att ha bortträngda problem som du överkompenserade med något annat.


Not. 

En tredjedel av alla horoskop rymmer Luft/Vatten-osynken om man räknar på de sju klassiska planeterna. Det är uppenbart att planeten Jorden är en plantskola där det alltid är en stor grupp elever som patologiserar över motiv de ännu inte integrerat med sin andliga kropp!

Men föreställningen går vidare, liv efter liv. Så småningom börjar själarna minnas vilka de är och då kommer Assanges ande att skratta åt det vrak till människa han var under just det namnet. 

Och det gäller Julian Huxleys galenskap som Humanist också. Den som känner sig motiverad, kan "spåra sig" genom hans disponentserier och bygga upp en inre förståelse av hur den tidskapseln var konstruerad.


*****

Assange i svensk domstol (AB, SvD, DN)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Den mentala hälsan hos de som grottar in sig i stellära konstellationers påverkan på vardagslivet på jorden behöver väl egentligen inte kommenteras. Men ändå.

Anonym sa...

What?

Är skriften ämnad att vara rolig? Den är på sin höjd pekoral.

Anonym sa...

Du pratar om sinnessjukdom. Jag håller med om att här finns en svår mental störning i farten. Jag tvekar dock att det är Assange som lider av den då allt tyder på att den sjuka parten är artikelförfattaren själv.

Anonym sa...

du som skrev detta marasmatiska förvridna text är inte bara lögnare, du är en sjuk man som vill din önske tanke skymma sund förnuft och sanning
Du är infen filosof utan zombie-maradör av nätverk som driver sitt sjuka vilja utan sanning o smavete- sådana som du borde hålla sig enbart till översättning bokstavligen ..... även den kan vara förvriden då du sjukligt skall översätta det vad du i din sjuka sinne vill o inte det som stå i teksten om det finns dubbel menning i den----