Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 januari 2011

Kleerup: talang & demoner

Aftonbladet refererar innehållet i annan tidning på känt maner, och inför vidden av Kleerups drogproblematik, självmordsförsök och hjärtstillestånd kollar jag vad jag skrev om den begåvade "musiktänkaren" senaste det stormade om honom. Ingenting visar det sig, och det stämmer - att bevaka varje skandalrubrik är för bloggare utan något eget intellektuellt liv.

Men när jag nu tittar på Kleerups födelsedag, visar sig horoskopet tacksamt enkelt. Det innehåller i princip allt det jag sagt om ultramusikaliska själar under Vattenelementet och allt det jag sagt om att samma Vatten kan skapa tomma varelser som söker sinnesstimulation via droger, sex eller annat.

Kleerup sällar säg här till den ansenliga skörd horoskop jag hittat via just sådana här famösa rubriker. Bloggens återkommande läsare måste nu ha upptäckt detsamma. Det är verkligen en skrämmande tydlig tendens, och antikens tal om att Vatten är sorgens element stämmer! (Nyligt inlägg på samma tema om underhållande men dystra Hanna Hellquist.)

Men med det är vi direkt inne på föreställningen om själens syndafall ner i den sublunära sfären och hur det beter sig som en vettvilling för att söka återkalla den "kick" själen i sig ÄR i sitt rena tillstånd, innan den förmörkas av materien. Indisk filosofi summerar andesjälen som SAT, CHIT, ANANDA, "pur existens, kristallklart medvetande, och lycksalighet". 

Jag vet inte hur djupt Kleerups insikt i "något högre" når. Det kan vara en tanke bara utifrån det faktum att hans mor råkade ringa just då han stoppat en dödande dos piller i sig. Men många synkroniciteter brukar övertyga. 

Problemet för skeptikern - han som lever i helvetet på jorden utan att veta om det - är att första gången bli övertygad om att han faktiskt bevittnat ett extremt osannolikt sammanträffande. Men gradvis kan även en igenslammad själ börja se att livet är djupt meningsfullt. "Vägen upp" mot den kosmiska intelligensen har då anträtts. För varje nytt liv på jorden kommer födelsehoroskopet att rymma allt mindre friktion. Vi är resenärer längsmed en märklig "gridd", en gåtfull matris.

Så måste man åtminstone anta att det fungerar efter att ha sett hur det i princip alltid är svårartat elände på himlen för de ökändisar vi hittar i tidningsrubrikerna, medan det alltid är goda eller åtminstone lugna himlar för dem som är kända för gott. 




Friktionerna på den här himmelen kan ligga i den svaga karaktär som Vatten i sig resulterar i. Jupiter "upphöjd" i Kräftan är oerhört lyhörd och den välsignar Solen i Fiskarna (sitt eget härskartecken) så att intelligens eller kanske emotionell intelligens resulterar. Kleerups Måne står i Oxen till 19.00 på kvällen, så den går över Tvillingarna. Sinnelaget är därför en smula oklart. Men jag röstar på Oxen eftersom detta är ett "ljudtecken" (Oxen signifierar mun och svalg där ljudvibrationer moduleras). 

Att peka på hans Englandsetta med Robyn och att hon har Solen i Oxen indikerar det perfekta teamet Sol + Måne, men är inte ett helt säkert argument. Robyn har nämligen kommunikationens Merkurius i härskarläge i Tvillingarna så en känsloposition (Månen) av det kallare och mer cerebrala slaget hos Kleerup skulle också kunna tänkas. Men helt klart är Robyns Sol-Oxe och en Mån-Oxe för Kleerup totalt logiskt, inte minst med tanke på att hitlåten lanserades som "Robyn featuring Kleerup" (om jag minns rätt).

Den stora boven på himmelen är emellertid precis samma generationsplacering om ställde till med problem för innehållsredaktören till det utskällda programmet Grillad, Jesper Rönndahl. Att han faktiskt saknar omdöme visade han i ett inlägg på en nystartad humorsajt som jag kände mig tvingad att kommentera eftersom hans omdömeslöshet och bristande talang "drabbade" även mig. 

Det var då jag upptäckte gränsdragaren och självkontrollen Saturnus klena läge i Lejonet och dess attack mot orala Oxen som den troliga förklaringen till problem med det verbala. Jag upptäckte också vilken allmän olycksalstrare aspekten var när jag sökte folk med samma problemhärd i min horoskopsamling. 

Det verkade som hans egen obefintliga koll på vad som är roligt och inte, gjorde att han släppte igenom det material i Grillad som näsan hela svenska folket gav tummen ner. Han råkade visa vilken smutsig själ han var, även om ingen tänkte på hans redaktörsroll när det stormade som värst. Men har jag inte missförstått redaktörsrollen helt var det han som var kvalitetsgaranten.

Kleerups variant på den här aspekten är mildare, mycket mildare. Istället för en överhettade oralitet som samtidigt är skadad på något sätt, har musikern Månen "upphöjd" i Oxen. Och ändå har Saturnus aspekt mot Oxen ställt till med besvär. Troligen är problemen en kombination av karaktärssvagheten i Vattenelementet, och såtillvida är både Kleerup och Rönndahl själar hitskickade från universum när Världssjälen befann sig i en särskilt problematisk period. 

Ja, även den gigantiska själ vi lever inom genomgår sina "spasmer" och då blir dess avkomma störd! Störningen är till för att väcka avkomman till liv och vassare medvetenhet om vissa saker här i livet. Det går att se hela universum som en enorm utbildningsprocess, bara det att själar är eviga och därför inte alls tvingade att födas till jorden i samma ordningsföljd som vi räknar år och dagar. 

Den plumpa f.d. Grillad-redaktören kan t.ex. komma att återfödas i ett medeltida arabiskt land och där få tungan avskuren för det språkbruk han tillät sig i en pisskultur långt borta som kallades Sverige på 2000-talet!

Fundera över begreppen TID och RUM och inse med den store tyske filosofen Kant att de bara är strukturer vi enskilt och kollektivt lägger på "verkligheten" för att tjäna våra syften! Så mycket för västerlänningarnas imbecilla tro att de skulle ha kommit LÄNGRE än andra kulturer! Ryck ifrån dem deras banala tro på Tiden och de har ingenting alls att berömma sig av längre! Våga experimentera med ditt medvetande - det är därför du har ett!

Kleerups intuition att det måste finnas något högre är ett klart intressant livstecken från en människa som föddes med Merkurius, Mars och Solen i det sattviska Vattnet - en höggradigt instabil kombination. Kan han rensa ur den irrationella själen - via asketisk "klostertillvaro" - finns ingen gräns för hans kommande storhet! 

"Upphöjda" Jupiter i Kräftan har varit behjälplig i samband med extrem framgång som artist/musiker i flera andra fall bloggen upptäckt. Att Kleerup prickat in en Englandsetta är bara ännu ett exempel. Vatten är ett själsrelaterat tecken och "insidan" behövs för att musiken ska vara intressant. IDOL är bara "utsida", bara formpressad löpandebandprodukt.


Inga kommentarer: