Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 januari 2011

Jaga våldtäktsman på kåken & nypa lammkött

Tydligen har folkkära skådespelaren Maria Lundqvist nu distanserat sig tillräckligt från affären där hon drev på så att en operasångare med utländsk härkomst spärrades in för våldtäkt på hennes barnflicka. 

För nu sipprar samma gubbsjukemotiv fram i hennes eget omedvetna och hon går för egen del och plockar sig ett knappt lovligt lammkött i en 21 år yngre branschkollega! (AB)

Som framgår av kvinnans födelsehimmel är hela hennes liv en enda hang-up på temat "ålderskillnad". Åldermannen Saturnus i geriatrikens tecken Stenbocken förgriper sig bokstavligen på den amorösa Venus/Mars-kombinationen i attraktionens tecken Vågen.

I isolation skulle man på astrologiska grunder kunna ifrågasätta hennes vittnesmål mot Tito Beltran, särskilt som vi förutom ålders- och skönhetsfixeringen ser den främlingsfientliga Jungfrun figurera i horoskopet. 

Men det är historia och nu kan man bara le åt hur tydligt Lundqvist skänker gestalt åt exakt det som är hennes förutbestämda svängrum, inskrivet på himmelen den dag hon valde att träda in i tid och rum.


Månen i Lejonet: bra för dramatiska uppförstoringar!


För en annan Jungfru som inte tog sig många meter utanför de bekanta kretsarna för en ny partner, se Shania Twains horoskop. (Här är emellertid Sol och Måne omkastade jämfört med Lundqvists himmel.) 

Det är lätt att förstå varför det här tecknet så lätt urartar till främlingsfientlighet, vilket bloggen ganska övertygande visat. Det är inte äventyrligt till sin natur utan prudentligt. En Jungfru med äventyr i blodet har det i så fall från någon annan intressant detalj på himmelen.


PS. Etiketten "libido", dvs föreningen mellan Mars och Venus, är eventuellt felaktig. Saturnus som den stora hämmaren och djupfrysaren i kontakt mot Mars och Venus skulle kunna tolkas som "stört eller fruset libido". Kan man tänka sig samma aspekt inverterad och projicerad som för mycket libido hos våldtäktsdömde Tito Beltran? Jag måste säga att jag aldrig blev riktigt övertygad om hans skuld av det jag läste.

Nå, väl om den ung älskare kan förlösa den här frigida sidan i Lundqvists horoskop!


1 kommentar:

Anonym sa...

Sista chansen, rycken för den begynnande russingumman, men nu faller bitarna på plats...

Hennes hysteriliknande patos i Beltranmålet avslöjade en unkenhet. Det här konfirmerar vad jag alltid känt inför Lundkvistan... Brr....