Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 december 2010

Shania Twain - den klibbiga typen


Shania Twain klibbar vid sin trygga kudde.
En hälsosam och sund flickkvinna: Jungfruns tecken.

Okej, AB krånglar till en enkel historia så att de måste mana läsarna att läsa hela texten! 

Enkelt uttryckt är sångerskan Shania Twain så harig och ovillig att gå ut på kärleksmarknaden efter att ha blivit dumpad av maken att hon slår klorna i den andre mannen, den dumpade parten i det andra involverade paret. Snacka om förvecklingar inom en klaustrofobiskt liten värld av vänner och bekanta!

Vilka zodiaktecken brukar vilja hålla sig inom snäva gränser? Jo, just de som den här bloggen upptäckt vara ofta knutna till en allmänt räddhågsen och därmed främlingsfientlig mentalitet! Och tror ni inte att Shania Twain i sitt horoskop upprepar både Jungfrun och Kräftan och därtill exakt inom området kärleken (Venus) ?! Astrologin är chockerande tydlig här.



En bidragande orsak till hennes "sociala orörlighet" är säkert storkorset i Tamas kvalitet, som sällan känner något behov att gå utanför sina rigida och hårt satta gränser. Men också det faktum att det finns en ömsesidig reception mellan härskarna över det snäva och privatistiska Kräftan och Jungfrun som håller sig till sin egen åkerlott och finfördelar jorden inom den.

I denna reception mellan Månen och Merkurius ingår för övrigt partnerplaneten Venus. Hon behöver alltså inte söka värst långt bort för att hitta en ny kärlek!

Jag noterar dock Mars - olycksplaneten - i Vågen/äktenskapets tecken, och hur denna Våg försvagas ännu mer genom att Mars disponent (Venus) själv är "fallen" i Jungfruns tecken.

I det här horoskopet ljuger det majestätiska Sol-Lejonet totalt. Det är hennes "offentliga persona", hennes roll som popcountry-idol. Den verkliga människan kommer man närmare inpå livet genom att studera de faktorer jag just räknat upp. 

Jag har en smygande misstanke att kvinnor födda med Månen i Jungfrun verkar vara i bättre harmoni än män med den här lunära placeringen. Jämför t.ex. Shania Twains universellt goda rykte (en människa "alla" gillar) med ett av bloggens "referenshoroskop", det för Humanisternas ordförande Sturmark. Han dras med kroniskt usla opinionssiffror. Där har vi samma mästrande Sol i Lejonet till följd av samma opposition från snäva Saturnus, samt samma Måne i Jungfrun.

Är det så, som astrologin antyder, att män faktiskt verkar mer kraftfullt genom Solen och kvinnor av naturen ligger närmare sin Måne? Det skulle förklara varför Sol/Saturnus-oppositionen hos Sturmark drar in drag som omgivningen uppfattar som diktatoriska hur många tusen gånger han än använder ordet "ödmjukhet". Shania Twain (och andra kvinnor) ligger å andra sidan närmare sin lunära sida och Jungfrun är verkligen ett ödmjukt tecken när man lär känna dem (dvs, för de få människor inom en snäv krets de verkligen öppnar upp för).

Det vill också synas som om Sturmark skulle ha behövt få loss sin aggressionsplanet ur den stingsliga och sekteristiska Kräftan, där den låg då han föddes och in i t.ex. Shania Twains läge i Vågen, den sociala charmörens läge. (Jag säger bara Leonardo DiCaprio - extrem Sol-Våg och med universell tjuskraft!) 

Mars är visserligen inte särskilt starkt placerad i Vågen heller, men den lägger åtminstone sitt krut på att skapa samförstånd på en intellektuell nivå. Kräftan har en ibland enerverande tendens att gå på instinkt och smälla igen dörrar och hålla för öronen inför varje hotbild eller situation som inte är som den önskar sig! Ett exempel till, även Sol-Vågen Dolph Lundgren gjorde en lång resa och är nu bussigast i världen enligt svenska folket. Mars-Vågen även i Lundgrens fall - en charmör, låt vara något trubbig.

Krigaren Mars civiliseras i allmänhet genom att lyftas till det medvetna planet (Luft = intellekt, tankekonstruktion), även om den troligen har mer sex i sig i Vatten, att döma av alla emotionella missbrukare bloggen hittat under överdrivet Vatten.


Inga kommentarer: