Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 december 2010

Desperat hemmafru totalt bedragen



Desperata hemmafrun Eva Longoria gifte sig 2007 med vad som skulle visa sig vara en karaktärslös usling av Tiger Woods-typ (Expr). Sju älskarinnor hittills och skilsmässan ett faktum. 

Avslöjandet ger en passande tematisk uppföljning till inlägget om hur Simply Reds sångare Mick Hucknall bett alla de engelska kvinnor om ursäkt som han kallsinnigt utnyttjade sexuellt för sin ego- och kändistripp. Det finns, om man så önskar se det, tydliga paralleller mellan alla dessa tre mäns horoskop.


Först och främst faller blicken på Venus (partnerskapets signifikator) som attackeras av båda illgärningsmännen, Mars och Saturnus! I termer av Jungfruns och Fiskarnas kvalitet, Sattva, kan det här tyda på "överrörlighet" i kärleksfrågor.

I och med detta påminner den belgiskfödde basketspelaren om att Sattva inte på något sätt innebär en moraliskt mer högtstående människa, trots att den direkt kontrasterar mot Tamas, som sägs illustrerar mörker och fasthet gränsande till rigiditet. Tamas kan ju indikera såväl rigid moralism eller låsning till ett degraderat leverne!

En sattvisk människa ur spår saknar substans eller barlast. Hon far hit och hit med förändring och variation som sin enda målsättning. Apropå en så rörlig sport som basket, kan man påminna sig om att också Zlatan, fotbollsekvilibristen har sina viktigaste faktorer i Sattva guna, rörlighetens tecken.

Till skillnad från Hucknalls horoskop bjuder inte Parkers på en helt stilren motsättning mellan det arketypiska Mörkret och Ljuset, fixering i vanemässigt beteende kontra sökande sig mot ljus eller insikt om sina fixeringar. Basketspelaren kommer troligen inte att friskna till från sin osedliga natur, för även om hans storkors i Sattva kontrasteras med båda Ljusen i Mörker, precis som Hucknall, kan basketspelaren smita ifrån ställningstagandet om vilken väg att välja. 

Det finns nämligen en öppning via passionens Rajas och öppningen ligger i "alliansernas" tecken Vågen, och det är Jupiter som älskar att förgrena sig och påbörja en ny tråd som är en frestelse för svår att motstå. 

Här kommer parallellen med Tiger Woods horoskop in - redan innan vidden av golfarens otrohet stod klar pekade jag på att Jupiter i 7e allianshuset vittnar på "mångfald" i en sektor som traditionellt är ett äktenskap till en enda person. Också Mick Hucknall har Jupiter i sjunde. 

Och se hur både brittens och basketspelarens Jupiter aspekterar Drakhuvudet Rahu som girigt åtrådde gudarnas status i den indiska mytologin. Jag nämnde inte detta i inlägget om Hucknall, men han sade själv att superstjärnestatusen och allt sex som man kunde få med den, var den totalt patetiska motivationen till hans kroppsliga, mentala och andliga urspårning. 

Hans Jupiter sökte lycka via medvetenheten (Sattva) och Drakhuvudet skruvade det hela till perversa nivåer. Samtidigt, och precis som basketspelaren, fortsatte livslinjen (Mån --> Sol) i mörkrets Tamas. (Tiger har istället Jupiter blickande mot sattviska och vidareförgrenande Sol-Skytten, Jupiters eget tecken.)

För britten och basketspelaren var det inte så att Sattva kastade ljus över den grundläggande motivationen (livslinjen). Ingen av dessa två mörklagda människor kunde gå utanför sin grundläggande oupplysta livsväg, ljus- eller kunskapsbringande Sattva användes bara för att förverkliga det grundläggande Mörkret. 

Dessa är bara två exempel, men jag tror man ta resonemanget med sig och undersöka även andra fall utifrån hypotesen. Den bistra sanningen för många människor är alltså: med både Måne och Sol i Tamas guna är inte stora omvärderingar av den egna livsvägen att räkna med, om inte, som i Hucknalls fall, saker är ställda helt på sin spets genom att hela horoskopet ser ut som ett "antingen-eller" (Tamas/Sattva enbart). 

Fast varför skulle man omvärdera sin livsväg om den nu fungerar? Det är bara när det kärvar som tamastypen har svårare än den sattviska människan att tänka om, tänka nytt. (Den rajasiska pendlar mellan ytterligheterna.)

Att födas med Jupiter i 7e stämplar nu ingen som en kroniska svikare eller bedragare, men säkerligen är det dessa individer som driver upp skilsmässostatistiken i det sekulariserade västerlandet (Sekulär = vägra tro att det finns någon objektiv moralisk ordning i universum - vilket är exakt vad astrologin antyder att det finns).

Precis som Saturnus har sin mesta styrka i väster (som en slags "svart Sol", Solen har sin dagliga styrka maximerad öster) - på samma sätt är expansionens princip Jupiter klenast i väster - motsvarande Vågen eller sjunde huset.

Precis som Jupiter gillar "lätta pengar", på samma sätt orkar den inte kämpa för en 7-husrelation. Mycket lättare att, sin natur trogen, grena ut sig och starta ett parallellt spår.

Basketspelarens klockslag saknas, men för diskussionens skull är det förstås en koincidens att Jupiter just hans år råkar befinna sig i Vågen som motsvarar 7e allianshuset! Och det leder osökt tankarena till Mel Gibsons ukrainska ex-hustru Oksana Grigorieva med Jupiter i Vågen och vars långa rad av tidigare män tydligt antydde att hon var på en lång "förgreningsresa" där det enda viktiga var att nå den västerländska livsstilen.

Jupiter ligger i Vågen ett helt år och naturligtvis betyder inte det att hela jordens befolkning födda ett sådant år tar lätt på partnerskap! Eller gör det? Redan för många år sedan reagerade jag på hur vackra människor var som jag stötte på och som visade sig vara födda 1970. 

Idag vet jag att man inte kan ta sina subjektiva intryck på allvar, för det är "stjärnorna" som styr vad man ser och inte ser. Undertecknad är Sol-Våg så hur skulle han kunna undvika att missa Jupiter-Vågarna? Det är som om den osynliga baksidan av vår värld "knyter samman trådar" så att planetära vännerna Solen och Jupiter dras samman med ömsesidig uppskattning som följd. "Himmelens svågerpolitik". 

Jag försöker undvika fällan att haussa upp Jupiter i Vågen på den här bloggen eftersom ett annat tecken, ett annat perspektiv, inte alls ser någon magi i den riktningen. Omvänt blir våra horoskops klena punkter till rena monstermagneter! 

Inga kommentarer: