Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 december 2010

Simply Red-Mick skäms för sitt sexmissbruk

Expressen kortar ner The Guardians artikel där Simply Reds sångare ber om ursäkt för det tusental kvinnor han kallsinnigt och egoistiskt lägrade - tre om dan! - under några korta år av MTV-berömmelse. 

Själv hatade jag mannens sliriga uppsyn och det faktum att alla gruppens låtar var coverversioner på amerikansk svart soul som lät så mycket bättre i originalversionerna.

Med astrologins moraliska system finner vi mycket riktigt att hans födelseögonblick stod brännmärkt med Syndarens emblem - den sataniska axeln för en tendens att handlöst falla in i sensualistisk konsumism och likt en gris behagfullt vältra sig i sin egen avföring. I det här fallet, menar Mick, är det den "onda modern" som är skulden till hans senare förfall, hon stack när han var tre. 



Och naturligtvis är den fallna Månen i Skorpionen, i "fiendens" sjätte hus en prima början på ett riktigt sketet liv. Sol-Oxen med dess intresse av detta livets goda i tolfte för umbäranden och materiella förluster bidrar dock till den här förfallenhetens axel på ett intressant sätt. Tolfte huset är i indisk tradition de hemliga sexnöjenas hus och i så måtto måste Solen, i fullmåneförhållande till en syndig Måne, sägas vara optimal. 

Det här hade aldrig blivit något vettigt om inte horoskopet samtidigt innehållit en mer drivande och skapande ingrediens. Och här ser man födelseklockslagets betydelse. För utan kunskap om att han föddes med Tvillingarna/Merkurius stigande i öster i en kreativ opposition till Skytten, hade jag säkerligen givit tummen ner inför den massiva dräggighet som fullmånen utsöndrar (och som jag noterade med avsmak i en eller annan rockvideo - det vara något med mannens vibbar jag inte stod ut med - nu ligger allt i tydlig dager).

Samtidigt är den kreativa Eld/Luft-axeln tvetydig, för Tvillingarna är en otrogen hund, här idag och någon annanstans i morgon. Jupiter i härskarläge i Skytten i 7e partnerhuset visar, precis som i Tiger Woods horoskop Jupiters tendens att inte vara nöjd med bara en partner... 

Å andra sidan ligger monogama Saturnus också i 7e huset och den här spänningen mellan förgrening och sammanhållning är inte lätt att tolka på något vettigt sätt. Uppenbarligen är, som vanligt, Saturnus som Kronos den "tid som läker alla sår". Eller, i det här fallet, de år som tvingades förflyta innan Mick kunde se sitt skitliv för vad det var och summera det. Det är strålande för nu slipper han Skärselden efter döden, eller vad det nu är för tillstånd där människans själ sakna lösgör sig från sina värsta föroreningar.

Han har säkert gjort skärselden i sitt psyke under ett antal år, jag har många exempel på hur Mån-Skorpionerna kan gnissla tänder över den ruttenhet som äter dem inifrån, ibland helt oförmögna att värka ut det svarta som ligger. Som anus zodiaktecken kan man säga att de drabbats av en våldsam förstoppning. (Skorpionens kvalitet är mycket riktigt Tamas, den tröga).

Mest intressant med det här horoskopet tycker jag är dess brist på passion! Inte en enda planet i Rajas guna. Istället är det här som det arketypiska slaget mellan Ont och Gott, mellan Mörkret och Ljuset. Och eftersom han såg igenom sin dåliga och egoistiska väg måste väl Ljuset sägas ha segrat!

Det här skulle också innebära att statsminister Reinfeldt, med storkorset i Mörkret men med ett sattviskt tecken stigande i öster också har förutsättningar att längre fram i livet genomskåda den bluff han för närvarande är och förstå att den livsfilosofi han företräder inte är mänsklighetens framtid. Men för tillfället är han Storkapitalets villiga marionett, i analogi till Mick Hucknall som direkt tjänade Satan som via hans 12e undermedvetna hus servade honom med en drift han helt saknade medveten kontroll över. 

Kontrollplaneten Saturnus tycks, i det här fallet, mest ha handlat om att administrerar så många jupiteriska förgreningar i alliansfrågan som möjligt. Sin träiga natur har troligen Saturnus bara kyligt prickat av varje sexuell erövrig och sen - Jupiter - snabbt över till nästa "öppning" som erbjudit sig. Det är värt att notera hur Månen i Skorpionen baserar sig på Mars som också ligger i Vatten. Helt i linje med de flera sexmissbrukarhoroskop (eller missbrukare av annat slag) som tycks frodas i det här elementet.

Ett intressant horoskop värt att leta efter paralleller till. Men ett är helt klart: alla människor som har en väldigt stark aktivitet mellan första jaghuset och sjunde allianshuset tycks dras mot ett liv som involverar många människor.

Inga kommentarer: