Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 december 2010

SD ett genuint demokratiproblem


Än en gång en ursäkt till alla de människor som har sin show under kontroll fastän födda i de zodiaktecken denna blogg närmast världsunikt börjat spåra till inskränkthet och främlingsfientlighet. 

Det gäller med andra ord att hålla isär den autonoma människan från den statistiska tendensen som gäller vissa tecken.

Men efter partiledaren Jimmie Åkessons sekreterares ofattbara fadäs (SvD) där hon, om någon, visar sig tillhöra en lägre stående ras, slår den modell till igen som bloggen börjat komma på spåren. Den är gången är det tecknet som visade sig vara den minsta gemensamma nämnaren för 1900-talets svenska rasbiologer som visar sin fula sida: Kräftans tecken i en variant där protektionismen tappar alla proportioner och IQ-kvoten gissningsvis ligger en bra bit under snittet 100.

Alexandra Brunell vittnar exakt om hur ett enda zodiaktecken i överdrift kan skapa en obalans som inte vet sitt eget bästa. Och när den mest primitiva och rakt ut sagt buffliga Mars-i-Väduren (rå och antiintellektuell egocentricitet) attackerar HELA Kräftan, då är vi distinkt inne på området "den kriminella typen av horoskop".

Ja, Madonna har samma grundtyp, men vad tror ni hon döljer genom att kalla sig Madonna? Finns det någon i hela världen som tror hon är Guds bästa barn och genomandlig bara för att hon dricker - löjenas löjen - "kabbalavatten"!? Det är så pseudo att man baxnar. 

Utgå hellre från att den typen av övertydlig show döljer en själ med många synder på sitt samvete (från tidigare liv), och att hennes "mystika intressen" senare i livet bara är det första stapplande steget upp på bana igen.



Vi har sett Alexandra Brunells horoskop i ytterligare en memorabel variant på bloggen. Det här är också grundtypen för den närmast hysteriska politikern Maud Olofsson! Där ser man hur Eld och Vatten i krig förstör hela coolet och driver fram ett skrikigt rivjärn. Jag vet inte hur hon hamnade där hon gjorde - hon passar bättre på en fotbollsläktare eller, som Madonna, som en som gör krumbukter på scenen. 

Det finns dock en sak som lyfter Olofsson över Brunells nivå, och det är att hennes Mars är så svag (fallen i Kräftan) att den har fullt upp med att käfta mot. Formatet är "mindre". Olofsson är alltså en i huvudsak re-aktiv typ. Brunells Mars-Vädur är mycket starkare och kan därför dess tydligare avslöja hur primitiv och rent ut sagt helt egocentrisk hon är.

Maud Olofssons Mars-Kräfta försvarar åtminstone sitt lilla intresseområde, Brunell är bara blind livsenergi som med ögonen direktkopplade till talorganet. En genuint omogen människa som inte är redo för intellektuell konversation i detta liv. Sant är dock att hon "ville hjälpa till" i Sverigedemokraterna - i det uttalandet hördes Kräftan som den servicevilliga modersgestalten.

Ordet för alla dessa tre kvinnor är således "sensationalism" - total torsk på sinnesintryck att "hetsa" över. Om någon får en annan idé av bilden överst, säger jag inte mot. Jag tror också att en stor del av helvetet befinner sig här på jorden, i våra psyken!

Tamas guna, den tröga eller mörka kvaliteten har visat sina sämre sidor i kritiserade horoskop. Här ser vi vad som istället händer när inget sänke finns alls! När bara lidelse (Rajas) och öppenhet inför något nytt (Sattva) driver på. En lättviktig och historielös nolla är vad som resulterar. För det goda Tamas ger, ligger just i att den har kopplingar bakåt, till historien. Det lär bli fler aningslösa grodor från den här kvinnan, bristen på barlast är medfödd och har inget att göra med att hon är ung.

När basen ligger i den klaniska och provinsiella utblickens Kräfta ger Eld med lätthet en sänkning långt ner i det värsta pöbelträsket - det kan man nästan räkna ut i förväg. Vad gör en tjugoåring i politiken? Vad är det för föräldrar att släppa ut sin dotter innan hon ens lärt sig tänka?

*****

Är det verkligen möjligt att 5% av svenskarna håller den här nivån, att de inte såg i förväg vilka rötägg Sverigedemokraterna är? Det är den här sortens negativa och avvisande människor som SKAPAR monstren de bestämt sig för att se ned på. Tänk om Jimmie Åkesson välkomnat alla invandrare istället, och fått dem att känna sig hemma här, att nya möjligheter fanns.

Jag vet inte vilken helvetisk återfödelse som väntar dessa 5% svenskar som vände snålsidan utåt. Vilka dörrar kommer att stängas i ansiktet på dem i deras nästa liv, när de som mest behöver hjälp? Ni fattar, det här kosmiska systemet är djävulskt skickligt konstruerat. Man får tillbaka precis allt man sänder ut!

Tills svenskarna vuxit ur sin ateism väntar ett formidabelt demokratiproblem för det här landet. Även om jag alls inte förespråkar terrordåd (var vapenvägrare i ungdomen) är det ingen tvekan om vilket regeringsparti som ligger illa till efter Brunells totala hjärnsläpp.

Och Reinfeldt, som svenskar tycks gilla för att han påminner om deras egen flegmatism, vad kan denna sengångare göra för att stoppa den snöboll som börjat rulla i Sverige? Inte heller hans människosyn håller riktigt human minimistandard, att döma av den sjukförsäkring han kokade ihop med någon kvinnlig minister ingen längre minns namnet på.

Grattis Sverige. Det är som jag sade i ett tidigare inlägg - vi ligger kollektivt under en ond demon under 18 år. Det här blir en pärs för Sverige, att börja bygga upp excellenta och välutbildade medborgare istället för åsiktsdrägg.

*****

Sverige under en ond demon 2002-2020
Vishetskulturer, Sverige & Merkurius (ond demon del 2)

(Ska återkomma med några ord om vad det onda Drakhuvudet fyller för funktion i nationalhoroskopet.)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika intressant att läsa gammelmedia. När man kan få en sekreterare (utan politiskt uppdrag) att bli en röst för SD i helhet.

Riksdagsman Petzälls utlägg på twitter var tydligen oväsentligt trots att det stämmer bra mycket bättre in då inte en djävel önskar sig blodspillan förutom en viss självmordsbombare.

Seaward sa...

Struntade i Petzälls _instämmande_ eftersom hans himmel redan analyserats på bloggen. Jag vet inte om du är riktigt medveten om att inlägget i första hand handlar om zodiaken i relation till omvärlds- och människoattityder.