Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 december 2010

Horoskopet för bombdramat i Stockholm city




Det stora korset i Sattva guna, kvaliteten som dominerar då Herren Krishna i den indiska filosofin bryter ner mörker och slentrian och väcker till medvetenhet, är sedan några dagar åter verksamt efter att Jupiter trätt in i Fiskarna.

Fiskarna är för övrigt känt som martyriets (vittnesmålets) zodiaktecken. Martyren informerar för närvarande Solen i dess trettio dagars vandring genom den sideriska zodiakens dödstecken Skorpionen.

Självmordsbombaren, vars fråga till svenskarna varför de finner Lars Vilks attityd till islam acceptabel (AB), ska ses i skenet av den kosmiska symboliken.


(Den något senare preciseringen 16.52
förändrar bara marginellt ascendentgraden)

Bloggen har tidigare rett ut varför Sattva guna, fastän ansedd för att vara godhetens kvalitet (jämför med den onda tamasiska slentrianen) inte beter sig gott som den sockersuktande människan vill se godhet. Det var Shakespeare som via karaktären Hamlet myntade begreppet "cruel to be kind" - Ödet vet vad människan behöver och det är inte alltid det hon värderar högst.

Att ett försök till massmord på Mammons heligaste gata - shoppingstråket i Stockholm city - kan upplevas som en bekräftelse på just det de vanligen så stillsamma svenskarna ogillar med folk som brinner för en sak (annat än shopping), det är tydligen gräsrotsmartyrerna inte medvetna om. Eller också bryr de sig inte, eftersom de är helt och hållet absorberade i sin egen föreställning. Precis som svenskarna, lustigt nog.

I vilket fall som helst indikeras vid femslaget att en dödsängel vidrör Stockholms östra horisont. Tvillingarna stigande gör budbäraren Merkurius till horoskopets viktigaste planet, och den står för tillfället djupt involverad i våldsamma och explosiva Mars i Skytten, och med "megafoneffekten" från demonen Rahu tätt inkopplad. Faktum är att konjunktionen mellan Mars och Rahu är så stark den kan beskrivas, med bara en halv grad från exaktitud.

Merkurius 11:48 Skytten, retrograd (extra stark)
Mars 8:46 Skytten
Rahu 9:22 Skytten, retrograd (månnoderna är alltid retrograda)

Bloggen har noterat hur Skytten, symbol för utlandet (utlänningar eller egna forskningsresor), figurerat hos svenskar som gjort ett namn för sig i utlandet (fynden är alltjämt modesta och ingen säkerställd trend). Här kan man då tala om hur utlandet går till direkt attack mot Stockholm!

Som om inte två av illgärningsmännen räckte som attack mot "Stockholms fysiska kropp" (det är så man får läsa ascendenten i ett världsligt evenemangshoroskop), riktar också Vedergällaren eller Liemannen Saturnus sin långa kontrollaspekt mot ascendenten.

Jag kallar här Saturnus vedergällaren eftersom den håller exakt räkning på människors karma. Den bestämmer när tiden är kommen att sätta ner foten och dra en gräns.

Bombdramat kan sägas signalera just en part i målet som frågar varför inte svenskarna klarar att sätta sina egna gränser i sin attityd till främmande kulturskick! Jag menar att Skytten måste läsas tillsammans med Gränsdragaren, så att det svenskarna inte klarar på hemmaplan nu kräver intervention utifrån.

Objektivt var detta mer än en olycka (Mars), det var en ängel (Merkurius) som frambar krigets Mars på Drakhuvudet Rahus överdrivna vis. Den straffade, avhuggna draksvansen var tänkt att anknyta till Stockholms östra horisont (ascendenten).

Jag saknar mångårig träning i konsten att tolka världsliga horoskop och kan inte förstå varför Stockholms city klarade sig (den här gången!), att bara bombaren dog av sin felaktiga utrustning.

Kanske är Venus hemma i Vågen i den älskande Gudens, Lejonets femte hus, ett tillräckligt gott budskap. Kanske är det sociala utstötningssyndromet (Skorpionens hat mot en Vattuman/social gruppering eller ideologi, t.ex. ateism/nihilism) alltför svagt i horoskopet.

Eller kanske berodde den begränsade skadan på att Solen i dödens Skorpion befann sig i ett världsligt svagt hus, medan å andra sidan folkmassorna (Månen) "skyddades" av placeringen i religionens 9e hus - ett av zodiakens vackraste  och godaste hus - notera hur Månens disponent stod i det skyddade fjärde huset! Men jag vet faktiskt inte. [1] En säkerhetsexpert i DN låter som om han granskat bilden till det här inlägget när han talar om "änglavakt".

Oaktat självmordsbombarens misslyckande var uppsåtet ändå framgångsrikt: nu har definitivt frågan lyfts om svenskens ljumma och indifferenta attityd till livets stora frågor, just på det vis som djuppsykologen Carl-Gustav Jung sade:

"Gudarna man vänder ryggen kommer tillbaka som ens (mentala) sjukdom."

Att det ser ut att vara självmordsbombaren som är den som är från vettet kan vara en alltför ytlig analys.

*****

Jag noterade den ljuvliga barnfilmen om landet Narnia, den elaka häxan och lejonet Aslan i gårdagens tv-tablå (starttid 17.15). Dess lätt maskerade kristna martyrgärning från Aslans sida koinciderade kuriöst med självmordsbombarens "vittnesbörd". Djuppsykologen Carl-Gustav Jungs "synkronicitet", månne. (Om Narnias författare C.S. Staples i "Den Nya Människan (Efter Sekularismen)".


*****

  • Man sprängde sig själv (SvD)
  • Carl Bildt: Försök till terrordåd (DN)
  • Muslimsk talesman understryker att islam inte förordrar mord (DN).

    DN-rubriken "kan släppa ut onda krafter" ter sig naiv i skenet av den antika astrologins betydligt mer komplexa bild av tidsandens komponenter.

    Men man måste förstå hur mycket moderat islam har att förlora på extremistdåd - svenskarna är ju världens sämst pålästa folk i frågan om världsreligionernas kärnfråga: förändringen av ett sinnelag från ångestladdad sekularism till fri och avslappnad harmoni med livet!

_____

1. Den som vill kan studera dödsängelns arbete på Twin Towers i det stora terrorhoroskopet - ännu ett horoskop som involverar Skytten/utlandet och Tvillingarna/kommunikationsmedel - bilar, flyg, etc, samt Mars och Rahu. Se också hur "folket" (Månen) är mer utsatta i Twin Towers-horoskopet. De hänger bokstavligen uppe i luften!

2 kommentarer:

rima sa...

Hej!
De grundläggande övergrepp som Sveige utövat mot andra icke Svenskar är så djupa och förnedrande som tyvär kommer att tvingar fram många avyttringar-
Systemet har tappat kontakten med verkligheten, Fysisk avrättning är avskaffad men förnedra människor till psykiska vrak uppdaterats med stor fin och skiklighet.
Det är frågan om systemet har styrka att utan men och kosmetiska ingrepp ,gå till läggen och rättar till övergreppen, överhuvudtaget om det är möjlig.
Välbetald okunniga kosulter matar systemets ruttna inre organ med felaktiga råd, och staten med social våld håller arbetande individer utanför, Som svensk och utlänning borde alla utan fördomar med hjärtat och intellektet inse bristerna och ansträngasig för förbättringar.
Rotskotten av socialfasismen i form av en ruttna socialdemokratiska tradition grävt så djupa sår i folksjälen, herraar och damer i blodröda kostym o klänningar agerar som i ett helt annan planet än det jordnära ,kalla norden.
Liberalism och marknaden bryr sig mest om tillväxten och miss o föbruk av
stimulentia,spirit, spel,och frogor som -isolering, mobbnig, utanförskap, väld, och de kvalitativa livsfrågor är inte perioterad.
En tilfällig köpråd med någon form av uppiggande inslag,: film, musik, mat ,sex, sprit,....
skall tifredställa medborgarna och tal om något annat betraktas som förräderi.
Vart är vi på väg med vår för förenklade virtuella värld av verkligheten, kan vi se varandra som människor eller enkom som verktyg för tillfälliga njutningar.
Varje människa borde i den vacker lång kungliga landet se över sitt hus och frågar sig : hur kunde de kastrera oss så lätt att vi inte reagerar på något annat än en pålägg på lönen? Finns det inga andra inslag i livet mer än sex o spel som vi borde mobiliserar oss för? Vad är skillnaden mellan växt-djur och människoliv?

Anonym sa...

http://www.expressen.se/nyheter/1.2251749/sjalvmordsbombaren-hyllas-pa-natet

Nu Ska Vi Gilla Olika Och Inte Fiska I Främlings Fientlig Hetens Grumliga Vatten.