Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 oktober 2010

Terrorhoroskop - hotbild & verklighet



Arketypiska realiteter: De två tornen samt närbild på ett.


Ett av bloggens längre inlägg, cirka 13 A4-sidor om hur västerlandets vetenskapstro - att skilja från vetenskap - indirekt bäddar för terrordåd. Inte för dem med vekt hjärta!

Den 1 oktober höjdes beredskapen om kommande terrordåd i Sverige och under följande dagar framkom att USA har nys om långt framskridna al-Qaida-planer.

Redan en flyktig granskning av det stora terrorhoroskopet, det för 11 september 2001, påminner om flera jordbävningshoroskop bloggen inspekterat. Dvs, både Saturnus för anspänning och Jupiter för stresslösning arbetar samtidigt och ascendenten (platsens "kropp") mottar en viktig aspekt. De båda "demoniska" månnoderna verkar också vara framme vid megastora tilldragelser.

Här kan man fundera över den gamla indiska aspektläran där det finns ytterst få aspekter, jämfört med det västerländska systemet där jag upplever en inflation - så många aspekter finns att tillgå att ascendenten nästan alltid skulle stå under "alarmberedskap"! Värt att fundera på här i väst, där vi värdesätter "mer, mer, mer" alltmedan vi blir alltmer omedvetna.



Horoskopet för den höjda beredskapen saknar klockslag, vilket råkar passar bra. Vi har inget faktiskt terrordåd att koppla till en viss plats-kropp (ascendenten) utan bara en karta. Men den borde å andra sidan beskriva "nervighet". 

Och verkligen! Detta dygn går Solen rakt in i Liemannen Saturnus och tas gisslan (liv utsläcks!), vilket påverkar en "demoniskt" anfäktad Måne i Tvillingarna för massorna och transporter av människor. 

(Minns någon mitt inlägg om drömmen om dödslabyrinten på flygplatsen? Den drömmen har jag redan kopplat till flygkrisen men en dröm kommer från en högre verklighet som låter sig som den gestaltning av osynliga principer återanvändas på nya förhållanden - precis som astrologins dolda principer granskas genom tecken och planeter och ständigt återkommer i nya förklädnader.)

Samtidigt befinner sig Mars och Venus i en överhettad kombination som får en att undra om det råder krig eller fred i Vågens (harmonins) tecken.

Året ser också ett allmänt storkors i Sattva guna som lika gärna kan beskriva förändring via katastrof som "trevlig" förändring. För gudarna är det bara tidsåldersskiften som betyder något. Vill inte människan samarbeta med Gud och Planen, då blir övergångarna skrapiga. 

Jorden som inte sågs med blida ögon av antikens tänkare är så illa konstruerad att naturkatastrofer tydligt vittnar om hur avvikande Jordelementet är från Vatten, Luft och Eld. Elementet är t.o.m. annorlunda konstruerat i den gamla pytagoréiska och platonska föreställningen, och egyptierna använde kuben som metafor för vår planet. 

Tanken kan troligen överföras på Platons sorgliga historia om oss, dumdryga människor. Fångade sitter vi inne i en grotta men tror vi vet vad livet handlar om! Ateiströrelsen Humanisterna är ett perfekt exempel på den här inskränktheten som tror bara på det fyrkantiga mätvärden kan berätta, dvs ingenting alls om verkligheten utanför dem som i sin fyrkantighet hittat på dessa mätvärden! 

Ateismen är den ultimata hybrisen: en dyrkan av den negativt polariserade människans oförmåga eller åtminstone ovilja att öppna sig och nå glimtar av det som väntar bortom bergen.



Det syns som om Jupiter, planeten som rör sig fortast av de fyra i storkorset under 2010, markerar att detta är året när mänskligheten kommer att förlora mycket. I Sverige valde folket borgare fyra år till vilket understryker hur parodiskt självdestruktiv egoism är. Romerna kom i fokus samma år, och otaliga naturkatastrofer och abnormt väder alarmerade jordborna att något verkligen är å färde.

Jupiter i Fiskarna visar att martyriet och förluster givits grönt kort under ett år. Ett fantastiskt år för självskadebeteende likt svenskarnas beteende vid valurnorna eller Sverigedemokraten (med faktorer i Fiskarna) som skadade sig själv i föreställningen att partiet skulle gynnas. 

Utdraget med planetära rörelser 2009-2013 visar att Jupiter nådde sitt härskarläge den 1 maj i år och kommer att stanna där till 7 maj 2011. Vi har därför tid kvar att bevittna fler spektakulära mänskliga dumheter. 

Även efter att Jupiter lämnat Fiskarna kommer naturligtvis från tid till annan någon passerande planet att "fylla i" den saknade korsarmen. Storkorset tappar sin potential först när de båda månnoderna i sin permanent retrograda rörelse lämnar sina rörliga tecken. Det sker den 25 december 2012 - precis vid tiden för den diffusa 2012-profetian. En koincidens, men vad signifierar den?

*****

Nu till 11 september-horoskopet.




Sattva guna dominerade även den här perioden, och förändring, eller varsel om nya tiden kan som sagt komma hårt och skoningslöst. Makterna hade bestämt att det var dags att signalerar slutet på en egoistisk världsordning, och det blev några fanatiska terrorister som blev redskap för denna signal. 

Den döende västerländska civilisationen kallar detta terror eftersom det inte ligger i vårt egenintresse att avveckla vårt ofattbara välstånd eftersom vi vet att vår livsstil skulle ta kål på jorden direkt om alla folk började leva som de svin vi är. Detta är den stora frågan för oss, och den överskuggar fullständigt frågan om mord på en annan människa någonsin är moraliskt försvarbart. 

Som jag nämnt tidigare är den universella intelligensen inte ens intresserad av mjäkig humanism. De större principerna verkar från ett helt annat existensplan och jag tror det var den platonska filosofen Plotinus som påpekade att Den Ene inte ens är medveten om planeten jorden och mänskligheten. 

"Han" är på toppen tillvarons hierarki och den älskande blick från föräldern som vi, den enkla mänskligheten, söker, den är delegerad många våningar ner i skapelsen. Kristendomen hade fattat galoppen:  I begynnelsen var Logos och detta, det blivande kosmos förnuft eller underliggande skäl var med Gud/Den Ene. Inget av allt det som blivit till har blivit till annat än genom Logos. I platonismen identifierades Solen med detta Logos, och samtida nyplatonisten Anthony Damiani klargjorde att Solen är hjärtat i vår Världssjäl.

Varje stjärna är ett eget kosmos och har en central intelligens och alla stjärnor eller solar tillsammans bildar en universell "grid" av ren intelligens som står i kontakt med varandra. Bilden av denna ofattbara intelligens som ändå bara är "världen"/universum, är vad som får adelsmannen Arjuna att hamna i chocktillstånd i den indiska filosofiska texten Bhagadvad Gita.

Och detta är alltså ändå inte den gudomliga verkligheten utan bara den immanenta aspekten av Gud! Humanister klarar inte att se dessa bilder för de är flugskitarna inne i kuben här ovan. Därav deras religionsfientlighet - de hatar vad de inte kan förstå, och påminner därför i hög grad om Sverigedemokraterna - apropå en debatt nyligen.

Humanisterna är bara renodlade exempel på den fallna medvetandenivå som den sekulära västerlänningen råkat in i och det är därför de kosmiska själarna i unison högaktningsfullt kommer att köra över västerlandet mer och mer tills det är krossat. Det är något i vår civilisationsstil som inte går att ta längre nu. 

Agenterna för gudarnas rådslut råkade bli islamister, men det kunde ha varit vem som helst som levt ett större liv än den egocentriska västerlänningen. För att lära en avfallen mänsklighet moral använder Kristus - det solära Logos - med lätthet även krigare. Faktiskt, säger inte religiösa traditioner att Kristus kommer att återvända som en segrare krigare, svärd i hand? 

De sekulära västerlänningarna har anledning att bäva, för det Rovkapitalistiska System de försvarar (dvs sin egen rätt att ha de oproportionerligt bra) är, som andra kulturer tydligt sett, "Den Stora Satan" själv! Och Moderaterna är det parti i Sverige som helt ogenerat går hans ärenden. Nu står inte Sverige på al-Qaidas dagordning vad jag vet, men låt oss se vilka tecken (semeion - varav t.ex. järnvägslinjernas semaforer) i 11 september-horoskopet som beskriver attacken.

 
MERKURIUS!
 
Se tvådelad, idéfylld artikel om Merkurius (nytt fönster)

Gudarnas amoraliska budbärare står i fokus. Det är uppenbart att kommunikatören inte kan hålla sig med en subjektiv åsikt - en privat moraluppfattning - då vinklar han omedelbart budskapet på ett sätt som gudarna eller uppdragsgivaren inte avsåg. 

I "normal" astrologi kan felvinklade budskap befaras när Luftens exakta logik störs av det undermedvetnas Vatten. Det här gör inget i vissa sammanhang. Stor konst använder sig ofta av tvetydigheter eller märklig logik eftersom konst både rör människans känsla och intellekt samtidigt och skapar förundran. Skolboksastrologin varnar också för en illa placerad och dåligt aspekterad Merkurius. Inte för inte är Merkurius i vissa lägen känd som både lögnare och tjuv. Amoral kan bli till uttalad omoral som på intellektets nivå yttrar sig som desinformation. 

Humanisterna, som sysslar med desinformation eftersom de söker torgföra en naturalism som redan kvantfysiken starkt satt ifråga och psykologin sedan länge falsifierat, har t.ex. en ordförande med Månen i Jungfrun (ett merkurialt tecken). Detta sinne är då en ovanligt förkrympt spelplan för det merkuriala intellektet som är van att röra sig mellan samtliga världar. 

Men det här sinnet (Månen) svarar bara på atomiserad, söndersmulad data ("vetenskapens mätvärden"), vilket ger den värsta sortens blindhet inför de stora sammanhangen. När sedan disponenten över detta slag av sinne, Merkurius, själv befinner sig i ett Eldtecken, uppstår den klassiska problematiken med att Jord inte kan ta emot Elden från gudarna.

Nej, fångarna och flugskitarna inne i den mörka grottan t.o.m. vägrar att anstränga sig för att höra budskapet som både kommer utifrån och inifrån - istället hävdar de trotsigt att inget annat än deras särskilda typ av subjektivism (som de upphöjt till norm för "objektivitet") duger.

Elden, som förbinder människan med det gudomliga, är den finaste substansen och finns därför också innerst inne i den grova Jorden enligt pytagoréerna och Platon. Det är därför soloraklet Apollon i Delfi sade, "Känn dig själv". Gå innanför din jordbruna mylla, fast det bär dig mot, och bli varse Eldhärden i Centrum - Hestia.

Den som blivit blasé av för många horoskop, kan missa hur oerhört talande detta omen är. Merkurius låg exakt i öster då det första flygplanet dundrade in i den ena skyskrapan.

Här är exakta värden från det nu föråldrade, användarovänliga men ändå finessrika och användbara programmet Astrolog:

Tue 11- 9-2001 8:46:00 (DT -5:00 GMT) NY 74:00:00W 40:43:00N

Body        Locat. Ret. Lati. Rul. House  Rul. Veloc.
Sun       : 24Leo58   - 0:00' (R) [12th] [-R] +0.973
Moon      :  4Gem12   - 0:27' (-) [10th] [F-] +12.50
Mercury   : 20Vir25   - 1:43' (R) [ 1st] [-R] +1.226
Venus     : 24Can32   + 0:30' (-) [11th] [--] +1.208
Mars      :  7Sag34   - 3:22' (-) [ 4th] [d-] +0.525
Jupiter   : 17Gem43   - 0:12' (F) [10th] [dF] +0.146
Saturn    : 20Tau53   - 1:47' (-) [ 9th] [--] +0.028
Node      :  8Gem23 R + 0:00' (-) [10th] [--] +0.053
S.Node    :  8Sag23 R - 4:27' (-) [ 4th] [--] +0.053
Ascendant : 20Vir29   _______     [ 1st]      ______ 

*****

Kommunikationens Merkurius återvänder ännu en gång, och nu hårt infekterad av den demoniska månnodsaxeln. Ur Djupet (4e huset) kommer en attack (Mars) som får den demoniska draken att komma till liv.

Drakens två noder representerar enligt filosofen Anthony Damiani planeten jordens "psyksmet", för att uttrycka sig lite respektlöst. Eller med C-G Jungs formulering, "det kollektivt omedvetna". Attacken från ett dualt tecken direkt mot det likaledes duala - och merkuriala - Tvillingarna kopplar samman med marknivån - ascendenten i merkuriala Jordtecknet Jungfrun.

Simsalabim: De Två Tornen och Ground Zero, stället för kortslutningen.

Det är egalt om vi betraktar Mars eller Jupiter som ljungelden i Tarot-kortet "Tornet", som synes har Infernos eldar och Gudomlig Lag slagit sig samman via kreativ opposition och via den megafonliknande effekten som månnodsaxeln bildar, gavs här ett faktiskt uttryck för den bakomliggande idévärlden. Detta var alltså inte ett galet terrordåd utan gudarna av förkunnade sin dom över väst. Detta är omöjligt för en sekularist att förstå, för vi har tappat kontakten med det djupa livet.

Jag skulle kunna skriva massor av relationen mellan dessa tre sattviska tecken som här var klara kanaler för den stora dödsguden Shiva som önskar se vissa världar jämnade med marken för att en ny och bättre civilisation ska komma i deras ställe. Men jag har också en annan agenda för det här inlägget.

Jag nämnde att Humanisterna propagerar för en världsbild som är så daterad att rörelsens verksamhet bäst kan liknas vid aktiv desinformation. Detta kräver några källhänvisningar (givna i tidigare inlägg).

Om psykologiska fynd som falsifierar den materialistiska (naturalistiska) läran att psyket bara är ett sladdrigt fenomen som kommit till på sluttampen i en blind evolution, se Kelly & Kelly - Irreducible Mind (2006) - en tung fackbok som inte riktar sig till lekmannen men väl till den nya generationen psykologer, som författarna uttrycker saken.

Beskrivningarna av hur 1900-talets kvantfysiker krossade den ålderdomliga världsbild Humanisterna står kvar i, översvämmar den populärvetenskapliga litteraturen. Men för att förstå vad västerlandets största tänkare faktiskt tänkte är antologin "Quantum Questions" utmärkt. Filosofen Ken Wilber sammanställde den från kvantfysikernas egna böcker redan på 1980-talet - långt före zoologen Richard Dawkins blev helt förryckt i sina attacker mot religionerna - han från vilken Humanisterna snott sin vrickade stil.

I "QQ" finns giganternas egna tankar och diskussioner samlade, Planck, Heisenberg, Bohr, Schrödinger - alla de stora som sett igenom ateismens flugskitsliknande rädsla för att knyta ihop säcken och se de sammanhang som rimligen bör ses: att universum röjer en bakomliggande intelligens.

Till samma resultat har också cellbiologins moderna teoretiker kommit via sina små studieobjekt. Detta redovisades av Stephen Meyer i storsäljande "Signature of the Cell" häromåret. Information och intelligens är i ropet.

Det ser ut som om naturlisterna hade totalt fel, och modernistiska och postmodernistiska förnekare av en absolut Sanning också. Universum är skapat utifrån intelligenta riktlinjer och med det följer att det också för den lilla nivå där mänskligheten framlever och utvecklas existerar objektiva lagar.

Om dessa lagar fick den antika människan aningar genom studiet av himlen. Reflektioner över himlen gav astrologin och den ligger på ett allmänt sätt till grund för våra mänskliga lagar. Humanisterna förefaller inte känna till sin egen historia eftersom de för bara några år sedan, innan de blev islamhatare, var astrologihatare! Vilken parodisk rörelse.

Det är därför jag tungt integrerar den här sekten i ett inlägg om terrorism. De representerar den sjukdom som redan smugit sig in det svenska folkmedvetandet: teknokrati. Detta är farligaste avkomman till naturalismen eftersom teknokraten är en nyttig idiot som tillhandahåller praktiska tingestar vilka framskapas utan någon vid styråran. Industri är ett blint monster som inte tar några moraliska hänsyn, aldrig frågar om det t.ex. är moraliskt rätt att lansera nya mobiler så hiskligt ofta.

I sin brist på flerdimensionalitet är teknokraten arrogant och har redan förhävt sig mot universum självt. Det är de arroganta som straffas, som redan det gamla Tarot-kortet visade, med ljungeldar från moralens gud Zeus. Tornet och de kollektivt skyldiga störtas till marken. Naturligtvis var 11 septemberdramat iscensatt i full insikt om de eviga symboler mänskligheten gemensamt bär i sitt kollektiva omedvetna, men som den fallna, sekulära grenen söker förtränga. Men den som förtränger Sanningen får den levererad mitt i nyllet.

Hade jag varit aktiv al-Qaida-anhängare skulle jag tipsat om Sveriges två syndigaste nästen: Humanisternas och Vetenskap och Folkbildnings högkvarter som legitima mål för lite reell upplysning! Dessa rörelser jobbar hårt på att förmörka för svenskarna att vetenskapen inte alls är religionens fiende eller vice versa.

För en ögonöppnare, läs "God's Undertaker" (ny rev. upplaga 2009) av en av Englands främsta matematiker, John C. Lennox. I en lättläst (men naturligtvis logiskt knivskarp bok) fullständigt grusar han den smörja VoF och Humanisterna sprider. Rekommenderad för alla som kan engelska någorlunda och är redo att läsa om en mening tills man förstår innebörden. Inget för stressiga människor som slutat kommunicera på svårare nivåer än "sms" eller "twitter".

Vetenskap och Religion fungerar perfekt tillsamman och det är bara den vulgära scientismen (dyrkan av vetenskapen lossryckt från ett större sammanhang) som gör terrorattacker mot de "otrogna hundarna" legitima ur det större sammanhangets perspektiv.

En Världsordning existerar, fast vi bara anar glimtar av den - lika bra för även de sekulära staterna att börja lyssna på sina främsta vetenskapsmän att fysikalismen är ett alltför snävt perspektiv. Och väl om medierna överväger huruvida VoF och särskilt Humanisterna bör beredas fullt så mycket plats för sina dummerier.

Jag noterar t.ex. att de senare får gnälla och obsessa över religionen i det oändliga på Newsmill, samtidigt som den här bloggen tycks svartlistad i dess vilja att via korslänkar locka Newsmills läsare att se en djupare komplexitet i de ämnesrubriceringar forat anslagit. Mina fyra senaste inlänkar har helt enkelt underkänts medan rent dravel accepterats som mervärde via blogglänkar.

Frågan om vad som är avvikelse från ämnet är intressant och Newsmill tycks i avvisandet av i djupet pertinenta blogginlägg mer som bokstavstrogna literalister än intellektuellt rediga redaktörer. Antingen kan de inte förstå material som t.ex. det här multifacetterade inlagan om terror och dess djupare orsaker, eller också har de satt som policy att inte acceptera annat än de fådimensionella bloggarnas direkta respons - i samma tonart - på deras ämnesval. Då har de en väldigt hög åsikt om sig själva och ett tydligt diktatorskomplex och börjar därmed påminna om en av Vedergällningens lovliga måltavlor.

*****


Bonusspaning: Terrorbomberna i Madrid 2004





Här ser vi en överhettning snarlik den hos religionshataren Richard Dawkins polare, ateist-kemisten Peter Atkins (nytt fönster). Notera hur i båda horoskopen den mentala balansens Vågen tar mer stryk än den kan hantera från den ohyggligt inskränkta subjektivisten Väduren! Himmelen representerar aktivitet baserad på ren sinnessjukdom.

Mental notering: Mars, Venus och Rahu i Väduren - den kombinationen bör undersökas vidare, särskilt om det finns planeter i Vågen. Faktum är att jag kallat Jonas Gardell mångalen på blogggen, men det var bara en enkel fullmåne mellan dessa tecken, urtypen för en lustfylld knäppgök...

*****

I pressen om det förhöjda terrorhotet:
  • Expressen - spår leder till Sverige 
  • AB - amerikaner, se upp för folkklungor i Europa
  • DN - rasisten Wilders inför rätta för hatbrott (hans horoskop här
  • SvD - ger perspektiv på konventionellt sätt, utan att beakta Herakleitos Djup 
  • SvD- om USA:s varning 
  • DN - reseproblem. Jämför artikelns bildval med en "frisjäl" svävande uppe i luften med min dröm från 2007. Närmast identisk med scenen med en incheckningsdisk på en flygplats där drömjaget ser över väggarna och förnimmer en annalkande labyrint (dödssymbol) förrän passagerarna kann nå det flyg de tror de ska åka med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är säker på att du inte är mentalt sjuk och flytt från någon psykiatrisk klink?

Anonym sa...

Är du säker på att du inte skulle må bättre av några bira och lite eurosport istället för att gnälla här.OK34,8.

Seaward sa...

Det var bara en tillfällighet att jag lät den första kommentaren stå oraderad, men OK34,8, spill inte möda på interna skärmytslingar. Kommentarspalten ser bara ful och förorenad ut av folk som inte håller sig till sakfrågan.

Ingen av dessa kommentarer - min egen inräknad - tillför något till inläggets provokativa tankar om global terrorism som ett instrument för det stundande tidsålderskiftet på jorden eller dess udd mot scientismen som västerlandets reella interna fiende nummer 1.

Anonym sa...

Du har rätt. Lite irriterad när människor utan andliga/filosofiska intressen hoppar in så här. Det finns ju Flashback forum där man kan leka troll.OK34,8.