Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 oktober 2010

Massmördare & giriga politiker


Äsch då. Det skulle ni inte se.

Bloggen kan nu introducera en ny "look-alike"-kategori: kvinnor med för mycket näsa för pengar som hamnar i blåsväder. Obs, man måste vara politiker för att platsa i kategorin.

Det är förstås den sataniska axeln som noterades hos Arkelsten och en annan av Reinfeldts handfull fifflarministrar. Jag har låtit Sahlins horoskop få pusta ut en tid nu, men naturligtvis finns en aktiverad axel mellan Oxen (konsumtion) och Skorpionen (elimination av slagg) också här.





Eftersom Sahlins födelsetid är känd ser vi hur illa hon drabbades av den näriga typen av Oxe (den måste stå under press för att urarta till "närighet") - olycksplaneten Mars mitt i tionde huset för publikt anseende.

Arkelstens födelsetimma är okänd, men man måste misstänka att också hennes stjärnhimmel ska roteras så att Oxe/Skorpion hamnar i något av de fyra prominenta hörnhusen...

Men även utan födelseklockslag står det allt mer klart efter mediernas granskningar av lägenhetsklipp hur man ska tolka denna anspänning mellan "lätta pengar" (Jupiter i Oxen) och mörka krafter i Skorpionen på Arkelstens himmel.

Shell är inte den första onda kraft hon villigt samarbetat med, det började redan med svarta hyresvärdar. Oj så svart Skorpionen är i detta horoskop. Får Mona att framstå som ett riktigt normalt svenska dygdemönster.

*****

Till jämförelse Ted Bundy som var på väg in i den amerikanska politiken innan han kände sitt rätta kall och blev massmördare:



Här är det inte Oxen i termer av pengar eller sinnesnjutning i sig som lockar. Snarast tvärtom! Hans sataniska komplex är det omvända genom att psyket (Månen) har fallit i Skorpionen och han söker förinta den onda lustan! Och med vilken pervers illvilja han mördade sina offer!

Notera hur återigen den sataniska axeln är placerad längsmed prominenta hörnhus. Reinfeldt är listigare, han gömmer sitt mörker i de s.k. kadenta husen (3, 6, 9, 12) vilket antingen gör honom till jordens mest aningslösa och naiva politiker eller till en utstuderad rökridåspridare.

Jag hade helt glömt Ted Bundys horoskop när jag i det här inlägget aviserade att Arkelsten måhända var en eldsjäl, men att hon brann för fel saker. När jag nu tar fram massmördaren visar han sig i än högre grad styrd av passionens Rajas (orange) men vad som triggar passionen är den svarta energin (Tamas).

Tamas söker förse sig själv, den är en energiparasit och kan vara en fiende till det allmänna goda. Sattva bryter upp koagulerad energi och är mänsklighetens välgärningsmän. Rajas är passion som kan dra i endera riktningen, söka sig vidare mot kunskap (Sattva) eller tappa idealen [1] och bygga sitt eget paradis på jorden (Tamas).

Hade vi i Sverige haft något som ens liknade ett samhällsbygge på korrekt grund (se Platons Staten) hade den här typen av horoskop gallrats bort direkt. Alla är inte kallade till det politiska yrket. Jag har bara hittat svenska två horoskop som håller måttet enligt de högre krav på ledarskap som ställdes i antiken!

Vilka de är ser du om du klickar på etiketten "vanära (politik)" och ögnar igenom trettiotalet inlägg (de dyker upp bland de första tjugo). Ingen av dem står högt i kurs hos svenskarna, vilket visar hur mörklagt folkmedvetandet avslöjas vara då man använder objektiva kriterier som astrologin för att se vad som pågår bland folk.


AB, Expr, om Arkelstens lägenhetsklipp.

_____

1. Idealet har alltid varit följande: Rävarna har sina lyor och fåglarna sina bon, men Människosonen har ingenstans att vila sitt huvud. Den politiker som vid förhör visar sig okunnig om sitt västerländska kulturarv, som t.ex. denna klassiska tanke, bör frånträda sitt ämbete med omedelbar verkan. Vad betyder då rebusen och varifrån kommer den? Som svar på den första frågan är den inte olik den röde mannens tankar om människan och frågan om någon kan göra anspråk på att äga mark (eller bör tillåtas göra lägenhetsklipp).

Inga kommentarer: