Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 oktober 2010

Reinfeldts kvinnor - astrologisk evidens

Följande lilla scoop ska inte överdrivas, sannolikheten att rekrytera tre människor som i någon utsträckning är drabbade av korruption enligt bloggens definition (delaktiga i "det sataniska syndromet") är hög.

Men det har förstås sitt underhållningsvärde i att ställa Reinfeldts mindre lyckade kvinnoaffärer på rad och se hur Stegö-Chilò, Borelius och nu senaste den oljeinfiltrerade Arkelsten (AB, Expr, DN, SvD) samtliga möts i en astrologisk minsta gemensamma nämnare - korruptionens eller bortruttnandets tecken Skorpionen, ett tecken nära associerat med gifter, smuts och skamfläckar.

Naturalistiskt är Skorpionen den biologiska förruttnelseprocessen, vilken bl.a. resulterar i den råolja som så enkelt fick Arkelsten på kroken med hull och hår! Hela västerlandet är i grunden felkonstruerat och oljebolagen de sista som skulle vilja se en djupgående ändring!

Samtliga Reinfeldts tre olycksfall i arbetet har också "olycksplaneten" Mars i eller i aspekt till Skorpionen, dess eget tecken!


Klicka på bilden för tydbarhet
Denna beräkning visar oddsen för en slik "marstrippel".
Varför vi som svenskar mest har roligt åt statsministerns påfallande moraliska blindhet beror ju på att vi är ett land av snattare och tjuvar. Dessa människor är ju våra folkvalda politiker så inget annat än mygel, dubbelspel och grumligt tänkande är att förvänta sig. 

Men varför de här kvinnorna så omedelbart avslöjats beror på, vill jag påstå, att Skorpionen i en människas horoskop visar att ödets sötbrödsdagar är på upphällningen. Detta är syndens, dödens och vedergällningens tecken och Skorpionen tycks ha som "uppdrag" att just konfrontera människan med livets smutsiga byk.

Ibland tecknar Skorpionen en visselblåsare, som i Andreas Carlgrens horoskop, ibland bara djup hopplöshet inför alltings ändlighet, som hos Woody Allen. Ibland är indviden själv den svarta Skorpionen - massmördaren Ted Bundy eller internetgrundaren Swartz som förespråkar ofiltrerad sex på nätet - ja till gubbar som raggar på småflickor. Sistnämnda två exempel är kanske Skorpionens slemmaste uttryck. (Samtliga fyra kommenterade på bloggen.)

Inte för inte representerar tecknet fysiologiskt kroppens anus och avföringen - med det nödvändiga korrelatet på zodiakens andra sida: Oxen som hedonistiskt fyller munnen med det materiella goda. Människan är som en stor säck som antingen kan fyllas orimligt mycket eller hållas smal och slank med ett minimum av konsumtion. Den senare är en bra och vaken bärare av medvetandet - besökaren från en annan våning.

Den "sataniska axeln" är alltså grundskissen för den lägsta människotyp som finns, den som inte hade några högre ambitioner i livet än njuta de fem sinnena, förlora sin själ in i "bara kött" och detta i direkt strid med allt våra kulturgrundare de gamla grekerna och därefter kristendomen lärde oss.

(Anm. Kristendomens teologi är egentligen maskerad platonism, men det har aldrig kyrkan velat medge. Det innebär inte att kristendomen är "värdelös" - tvärtom har den kodifierat djupa sanningar om existensen. Problemet är att man måste lämna kristendomen för att sedan, efter ytterligare fortbildning, se hur rätt den har!)

Borelius Mars i egoprincipens Vädur, i attack mot själva den planet den är satt att disponera, psykets Måne i Skorpionen, är en remarkabel historia i sig. Den kombinationen klassar jag som förhärdad falskhet och hennes övre-övre-medelklassfifflande och lögner var mer den förhärdade brottslingens maner än de andras blindfläckar, själviska och korttänkta som även de var.

Jag nämnde den svenska bottennivån i frågan om moral - ett sekulärt samhälle leder med nödvändighet till degenererade människor - och naturligtvis möter kvinnornas problem också i det svenska nationalhoroskopet. Men nu i formen av en illa placerad olyckshärd, krigiskt passionerade Mars i orala och mumsande Oxen - för övrigt också penningens tecken. 

I termer av horoskopets "hus" ockuperar Mars emellertid nationalhoroskopets åttonde sektor vilken korresponderar med Skorpionens symbolik. Vi slavar således kollektivt under den "sataniska axeln". Men eftersom vi står stadigt på "insidan av" syndafallet ner i platt materialistiskt tänkande saknar vi varje möjlighet att förstå oss själva. 

Så länge inte politikerna är av ädlare slag än folkgenomsnittet, är det här ett av jordklotets B-nationer i termer av sann och värdig mänsklighet. Vi sägs t.ex. vara ett av de snålaste folken när det gäller att ge till välgörenhet, och en undersökning nyligen visade att vi snattar mest av de nordiska länderna. 

Jämför detta stickprov på den svenska folksjälen med t.ex. framgångsrika artister eller idrottare sån de katolska latinamerikanska länderna vars stjärnor alltid skänker enorma summor för att hjälpa sina hemländer. Det enda svenskarna gör är att sitta nätterna igenom och tanka ner stulen underhållning. 

Och Reinfeldts hemliga bidragsgivare vill ha det precis så, för kapitalismen är en annat effektivt verktyg för den transpersonella kraft vi döpt med det starka namnet "Satan" - kapitalismen hänger nära ihop med den simplistiska axel vi noterade här. Håll människan borta från verkligt tänkande, annars kan hjulen stanna av och vinsterna sina. Se till att människan har så många behov som den orala och enkla Oxen trånar efter att hon helt och hållet sitter fast i det biologiska förbränningshjulet.

*****

PS. Som extra bonus för astrologen briserar nyheten om Arkelstens villighet inför oljeflirten ett dygn när den sataniska axeln brinner för fullt på himlen! Mars i Skorpionen opposit Månen i Oxen! Expressens artikel publicerades 6.37 på onsdagmorgonen medan Månen ännu låg kvar i Oxen. (Se gårdagshoroskopet för när Mona Sahlin terminerade det rödgröna samarbetet.)

*****


Se även: Moderaterna exkluderade från framtiden


Överkurs (och nu är det allvar):

Tittar man på Reinfeldts horoskop klarnar mycket. I sitt sjätte hus för tjänstehjon har han en förvisso väl placerad Saturnus vad tecknet beträffar - Saturnus härskar i ideologiska och kollektivistiska Vattumannen. Det är inte svårt att se hur han i sin fantasi tror sig representera det nya svenska arbetarpartiet (Soltecknet Kräftan tenderar att fantisera). Men Saturnus är också materialismens planet och sjätte huset indikerar att trälar sällan är särskilt trogna sina herrars ideal - huset signifierar även "husbondens fiender".

Och sen flyger skiten in i fläkten, för Saturnus kastar nu en lång aspekt mot ett av de mest kriminella husen, det tredje. Här ligger den "straffade, avhuggna draksvansen"! Aspekten löper från ett "ont" hus till ett annat "ont" och på mottagarsidan (det tredje huse) hittar vi således Skorpionens korruption med särskild emfas på "straffade" individer.

Eller för att fatta sig kort: lika korrupt som Reinfeldt själv är i sin inbillade roll som arbetarnas nya ledare, lika oärliga blir de undersåtar han knyter till sig. Jag menar, ingen människa som är andligt väckt skulle acceptera en tjänst bland tjuvar och bedragare eller hos en husbonde vars livsfilosofi saknar just filosofi! Bara människor med motsvarande blindfläckar skulle göra så.

Vad Sverige valde helt nyligen, den 19 september, artar sig allt mer till ett gigantiskt frågetecken för det här landet. Hur har egoismen kunnat bli så total? Mitt förslag fanns att läsa i texten om Sverige under en ond demon 2002-2020. Landet genomgår en lång identitetskris till följd av att sekularismen fått oss att tappa mark jämfört med vad VÄRLDEN inom kort kommer att efterfråga av mänskligheten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

valet stod mellan pest och kolera det här gången och alternativet till reinfeldt hadde varigt en katastrof för sverige. Kanske vore en det på sin plats att inse att politiker ochså är människor och inga perfekta helgon. På vilket sätt skulle mona sahlin varigt bättre för sverige?

Seaward sa...

Du måste ha tagit miste på ämne. Det här inlägget handlar inte om vilket som är "bäst", Sahlin eller Reinfeldt!

Det handlar om en serie dåliga rekryteringar och hur astrologin kan ge intressanta perspektiv och se trender som blotta ögat kanske inte urskiljer.